Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
emmm
őstag
válasz MongolZ #21924 üzenetére
Nekem pont a az előző, GTX 960 2GB-os kártyámmal nem jött elő. Pl. Doom high felbontáson, talán a details ultrára véve, stabilan 60 fps megvolt. GPU Tweak-kel nézve is belefértem, 1,8 GB-nál feljebb nem ugrott a memória kihasználtsága. Egyetlen pálya volt a vége felé, ahol leesett 40-re, ott visszavettem picit, de a többinél stabilan vitte.
Hogy konstruktívan is hozzászóljak: 4 GB elég most, az a 2-3 év meg olyan, hogy addig tényleg le lesz cserélve az aktuális kártya. -
-
emmm
őstag
válasz Szeszkazán #23280 üzenetére
Akkor marad többségében a 970 szintje, bár van néhány játék, ahol kifejezetten jól teljesít.
-
emmm
őstag
Abu, csak annyit írj, hogy jobb-e a helyzet vagy sem... Aztán 3-kor úgyis a tesztet olvassa mindenki.
-
emmm
őstag
válasz Televan74 #23310 üzenetére
Nem, de 90 környékén már kapsz rendes custom 970-et újonnan, tehát ezen árkategóriában, amivel kb. egy szinten van. Ennyiért a 980-at kellene célkeresztbe venni (úgy lenne best buy), szerintem, és mások is ezért vannak lelombozva.
Most linkelték pont, hogy kb. mennyiért mennek az elsők, bezony az 100 k környéke...na, akkor várunk 3-ig és meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
válasz unrealnoise #23348 üzenetére
70-75 k-ért már kapsz garisat, customot az aprón. Egy picit alkudni kell és meglesz.
-
-
emmm
őstag
válasz Venyera7 #23761 üzenetére
Ahogy a kolléga írta, előbb a már megjelent két kártyának kéne ellenfél. Ha igaz a linken írt felállás, miszerint az új titán ~50%-kal lesz gyorsabb az 1080-nál, akkor oda már egy RX499 kéne...ezt nem hinném, hogy a Vega behozza.
De igazából nem is ez a fő szegmens, inkább az 1060/1070. 1060-ra ott a már kijött RX480, a többit meg még várjuk.(#23765) Pepeeeee : Egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
-
emmm
őstag
Vegáról van valami hír? Vagy csak böjtölés lesz?
-
emmm
őstag
Vega is going to launch by the end of June this year
Amúgy fent van még egy rakás oldalon, véletlen kerültem ide.
-
emmm
őstag
válasz #45185024 #28375 üzenetére
Na, legalább van valami hivatalos. Remélem, azért Lisa Su nem ejti le majd az új kártyát
De ez már megint majd 3 hét.
Szerk: Dwarf, Giant, Supergiant és Hypergiant - túl sok giant. Tisztára, mint a diablo: van legendary, ancient legendary meg már primal ancient legendary kutyaf@sz@ is Max 2 féle giant-os név bőven elég lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
Érdekes fejtegetés - itt aztán van minden, de jól össze van szedve!
-
emmm
őstag
válasz #45185024 #28794 üzenetére
"Vega needs some extra Volta(ge) for overclocking" - szóval a vicc mögött azért kiderül, hogy szénné lesz húzva alapból is és sok OC lehetőség nem lesz benne... Ez lehet igaz is, meg lehet persze a vicc miatti állítás is ofc.
Na majd meglátjuk, mit alkottak, azért kíváncsi vagyok.
-
emmm
őstag
Ami amúgy kiderül:
Az RX Vega gyorsabb lesz, mint a Frontier, mert játékokra lesz optimalizálva. A Frontieren ugyan 2x8 pin van, de az RX-en elég lesz az 1x8 & 1x6 pin is. A Frontieren is jól lehet játszani, állítása szerint 4K/60 FPS smooth gaming megvan vele. Szóval elvileg tényleg f@sza kis cucc lesz.
HBM2 overclock - ez esetben kitérő válasz volt, tehát nem nagyon. Ez egybevág azért a vicc értelmével is persze.
DX12 és Vulcan esetén baromi gyors lesz, de ez várható is volt. Azt is állítja, hogy a permormance per dollar értéke nagyon jó lesz a cuccnak - pont ezt várjuk.Összességében, HA igaz, amiket elmondott, akkor jó lesz nagyon, aztán meglátjuk, hogy fénylik az az arany a gyakorlatban.
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
válasz golya87 #28827 üzenetére
Engem totál hidegen hagy ez az "Abuzás", ő is egy szimplán jó szakember, mint bárki más is az lehet a saját területen. Jó cikkeket ír, aminek általában az első bekezdéséig még felfogom a mondanivalóját (ahogy ez minden szakmára igaz ugye).
Az, hogy mi valósul meg az elképzelésekből/híresztelésekből/álmondjunk nagyot-ból, az már más kérdés. Ahogy elnézem, az "ellentábor" inkább a múltbéli tapasztalatok miatt írja le előre a VEGA-t, ami azért valljuk be, jogosan kerül elő; ennek ellenére akár most csúcs szuper giga fps-ek is lehetnek ebből. A leírt elképzelések és jövőkép alapján akár jó is lehet most. Engem csak azért érdekel most a Vega, mert lassan váltanék a GTX 980-ról, és érdekelne egy jó ár/érték arányú kártya. Ha megint elb***szák akkor marad megint az nVidia vonal. Ilyen egyszerű, nincs itt semmi látnivaló kérem.
-
emmm
őstag
-
emmm
őstag
válasz Malibutomi #28927 üzenetére
Pont akartam írni, hogy baromi off ez a téma itt.
-
emmm
őstag
Mindegyikőtöknek igaza van. De most már térjünk vissza a topichoz
-
emmm
őstag
Amúgy erről a +1 hónapos késés-hozzáállásotokról jut eszembe: máskor meg az a baj, hogy amikor kijön egy új kártya vagy új játék, akkor meg nem áll készen, nincs hozzá rendes driver, stb. és azért megy a károgás. Na akkor most nem jobb inkább egy kiforrott terméket piacra dobni, hogy ezt elkerüljék?
Ezt amúgy ebből gondolom: "..we aren't done yet with Vega optimizations for Prey."
Nem védeni akarom őket, csak hangosan gondolkozom...
-
emmm
őstag
(#29144) Raggie kolléga pontosan megfogalmazta a mondandóm lényegét. És igen, miért ne gondolnám komolyan?
2-es ponthoz: még mindig áll a kérdésem ehhez Melyik a jobb, ha ez a két lehetőség van?
Amúgy gyerekek, itt kemény +1 hónapról beszélnük az első RX Vegáig. Aki annyira türelmetlen, az menjen a boltba és vegyen egy nvidia kártyát. Komolyan. Ennyire fontos dolog ez az életetekben? Tegyétek fel ezt a kérdést magatoknak és válaszoljatok őszintén.
-
emmm
őstag
válasz Malibutomi #29176 üzenetére
Én is ezt szajkózom. Jobb egy korai start rossz termékkel, vagy inkább egy kicsit későbbi start már megfelelő termékkel?
(#29178) -Solt- : mit szeretnél konkértan? Hogy 60 FPS-t tud 4K-n az összes játékban? (ne vedd komolyan, csak az egyszerűség kedvéért) De még megy ez feljebb mert csiszolnak rajta? Akkor minden happy lenne?
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
válasz #35434496 #29833 üzenetére
A linken is csak találgatnak. Bedobott valaki egy "fúdetökjó áron lesz a VEGA" mondatot és most megy a nagy találgatás.
Szóval még semmit sem tudunk. Abban egyetértek, ha olcsó lesz, akkor túl nagyot nem fog ütni várhatóan, én is erre számítok. Mondhatnám úgy is, micsoda meglepetés, sose történt még ilyen -
emmm
őstag
Én is várom már az első komolyabb teszteket, de nem sejtek sok jót...1080-at hozni 250 W+-szal nem lenne tól rózsás...
-
emmm
őstag
válasz Malibutomi #29948 üzenetére
Ilyen alapon könnyű rászámolni 10-15 %-ot a Frontierre, és megkapni az RX-et! De az sem fogja azért megváltani a világot.
-
emmm
őstag
válasz Malibutomi #29952 üzenetére
Hé, hé, te írtad a 10-15 %-ot
Amúgy igen, az összes, visszamenőleg. Nem veszünk össze ezen a Vegán, nyugi, én is várom, csak inkább kellemes meglepetés legyen, mint egy jókora pofon...
-
emmm
őstag
Kösz a felhomályosítást srácok
Szerk: amúgy a közölt linken keményen mennek másodpercenként a kommentek, durvábbak, mint az itteni trollok összegyűjtve egy topciba
Hopp: feltűnt egy ilyen: firestrike - ez így gyengébb, mint a sima 1080 - feltéve, hogy tényleg igazi
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
Igazinak tűnik: firestrike
Score: 17313
Graphics score: 22916Ez kb. 1080 szint. De google-ban keresve találtam 19k-s 1080 eredményeket is.
(#29982) Szaby59: igen, ő az.
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
válasz JóképűIdegen #29984 üzenetére
Igen, láttam én is, belinkelték.
Amúgy arról is szó van, hogy valszeg limitálja a tápegység, egy 550-es van neki abban a tesztgépben. Szóval ez még emelkedhet.
-
emmm
őstag
válasz JóképűIdegen #29987 üzenetére
Azért valljuk be, ez az egész ahogy van, megagáz. Mi a ráknak nem adták oda a kártyákat már előre a csapatoknak? A drivert ráérnek felrakni, csak a kártya legyen bekészítve.
Most meg mi lesz? Kiszalad a srác egy nagyobb tápért, vagy mi? Nekem ez kabaré. Pláne, hogy a Ti nyakán kellene legyen, de attól azért messze van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest