Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:44:54

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27001) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Bár Ryzen G (3200G), de talán itt is találkozott már ilyennel valaki.
A nyűgöm, hogy NVMe meghajtóval csak akkor bootol biztosan a Windows 10, ha van a gépben még SATA SSD is (alaplap Gigabyte B450i Aorus, legutolsó FW).
Még a telepítő sem bootol, ha csak az NVMe SSD van bent!
Hét elején vettem Phison vezérlős Gigabyte NVME SSD-t és klónoztam egy SATA-sról, de csak ma vettem ki a SATA-s SSD-t, hogy a párom gépét bővítsem vele, és addig minden rendben volt.
Az eltávolítás után nem ment sem a leállítás (kép elfeketedett, de a táp nem kapcsolt le) és gyakran a boot-ba is belefagyott (kmode exception BSOD), viszont ha elindult a Windows, akkor nem fagyott ki menet közben.
Beraktam a párom SSD-jét és most megint jó, úgy, hogy az NVMe-ről bootol a rendszer (BIOS sorrendben csak ő szerepel most is) és a leállás is működik. Nem tudom, hogy ez valami BIOS nyűg vagy Ryzen hülyeség?
Van egy SATA DVD író is, de ahogy néztem, nem osztott nem szorzott, van-e csatlakoztatva, valamint a gépnek az is mindegy, a SATA SSD melyik alaplapi porton van. Próbáltam azt is hogy csak az egyik vagy csak a másik memóriamodul volt bent, de az sem változtatott semmin.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.