Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tom19
tag
Sziasztok!
Ma kaptam meg a Phenom 2 955BE procimat, és a Scythe OROCHI hűtőmet.
Sajnos ez még csak az AM3-asítás első lépése volt, mivel az alaplap Gigabyte MA790GP-DS4H és Corsair 2x2Gb DDR2 800Mhz van. Idővel ezek is le lesznek cserélve(talán a következő fizunál ).Addig is Phenom procim még nem volt, és elég sok állítási lehetőség jött be. Azt szeretném kérdezni hogy a prociból mit lehet kihozni maximum.
Most 3,6Ghz-en van, alapfeszültségen és csak szorzó emeléssel.
Köszönöm a segítséget!
-
Tom19
tag
Helló!
Annyit csináltam hogy az FSB-t 215Mhz-re változtattam, így 2200Mhz a HT és NB frekvencia, és 3,4Ghz a proci, 860Mhz a RAM.
Mindez alapfeszültségen, és a CINEBENCH több magos tesztelője lefutott rajta.
Az lenne a kérdésem hogy az NB voltage control és a CPU NB VID miket takar?
-
Tom19
tag
Sziasztok!
955BE-vel küzdök éppen, ezekkel a beállításokkal hajtom:
CPU: 3,6Ghz 1,4V
CPU NB: 2,4Ghz 1,3V
HT:2,4Ghz és NB fesz 1,3V
Ezek az értékeke nem túl magasak? A proci alapon 38-40fokon van. Viszont 1 perc full terheléssel 60fok(Cinebench). De még menne feljebb. Scythe OROCHI hűtővel.Ha a proci húzva van akkor az energiatakarékos mód nem működik? Mert nálam nem megy le a szorzó és a fesz. Pedig Win7 alatt az energiatakarékos módban vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Tom19
tag
válasz old gray #5998 üzenetére
Sziasztok!
Én emeltem fel ezekre az értékekre. HT-t visszaveszem akkor 2Ghz-re. Ha lejebb vettem a CPU NB VID-et akkor már instabil.
Én eddig úgy gondoltam hogy a HT-hez kell az északi híd feszültségét emelni(nem a CPU NB). Vagy ez a HT sebesség a processzorban van, vagy pedig a chipsetben akkor?
-
Tom19
tag
válasz eladohardver #5996 üzenetére
Megpróbálom amiket írtál. HT-akkor ezek szerint felesleges bántani. De így az eltérésekből nem lesz instabil a rendszer?
K10Stat-ot kipróbálom!
Köszönöm mindenkinek a segítségét!
-
Tom19
tag
Na most akkor ott vagyok hogy a HT-t visszavettem 2,2Ghz-re. NB-t felraktam 2,6Ghz-re(+0,225V-tal). A proci meg 3,6Ghz 1,4V-on.
Így stabil a rendszer. Cinebenxh alatt max 56fokos volt a proci(tegnap a 60fok a fűtés miatt volt ). Ezeket az értékeket kaptam:Annyit nem értek hogy miért írja ki hogy dual channel ha csak 1db memóriám van. Illetve dual channel esetén ezek az értékek mennyit javulnak?( kedden jön még 2gb). A memória zöld címkés Kingmax. Ha minden igaz mennek 6-6-6-on is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest