Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lord Myn

senior tag

válasz Fenyő #112968 üzenetére

PCEmu már nincs elég rég óta, helyette 86Box van, a legfrissebb verzió, már K6-III-asokat és Celeron procikat is tud emulálni (de mivel értelemszerűen a CPU emuláció egy szálon megy, ezért elég erős proci kell hozzá), videókártyából jelenleg Voodoo 3 a csúcs, viszont hangkártyákból eléggé bővült a lista (PAS16, AWE64, ESS, Miro PCM10, stb.). Jelenleg most ezzel retrózóm, mert nincs hely és lehetőség fizikai vasra és ezzel is ugyanúgy lehet sz*pni, amikor valami BIOS beállítás miatt be sem bootol vagy belefagy a Win9x telepítő, de nem kell bepiszkolni a kezem hozzá, illetve ki tudok próbálni olyan vasakat, amiket valószínűleg sosem tudnék: pl. Commodore PC vagy Tandy 1000-es.

• FoxiestFox

félisten

válasz Fenyő #112968 üzenetére

Pont a napokban méláztam azon, hogy igazából nekem mitől is retró a retró géming.
    Ugye én a 90-es éveket kedvelem és a 2000-es elejét. PC.
    Szóval hogyha el kellene kezdenem leépíteni a retrót, mi lenne, amit legkésőbb engednék el.
    Arra jutottam, hogy az, amit nézek, vizuálisan, emulátorokkal tökéletesen megvalósítható.
    A hang API-k úgy tudom (EAX, A3D, OPL, stb) szintén pontosan emulálhatók ma már.
    Úgyhogy egy dolog marad, amit sose fognak tudni tökéletesen emulálni, és az - tudom, már ismertek, mit fogok mondani: a CRT.

Szóval ha egy valamit tarthatnék meg retrózáshoz, az csupán a CRT lenne.
    A jellegzetes domborulata (a régebbieknek), a széles skálán mozgó felbontása, a legendás motion clarity, a tipikus "CRT glow" (na ezt emuláld;] ), az, ahogy megszépít játékokat mert el képes fedni a hibáikat, az a szag, az a pattogás, az a bzzzt, az annyira karakterisztikus, annyira sokat (a nagy részét) adja a retro gamingnek számomra, hogy tényleg, mehetnének a gépek a levesbe, amíg van működő CRT-m, én boldog vagyok. :D

Új hozzászólás Aktív témák