Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
Kaptam egy ZALMAN 80D-HP passzív VGA hűtőt, hogy alakítsam át a proci hűtésére.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
zsolt501
nagyúr
Egy réz kockát vágatsz a hűtő és a proci közé, olyan magasságút, amik főlé nyúlnak az alkatrészeknek, mi már csináltunk egyszer ilyet
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Skiccet húú nem egyszerű kérés, de valahogy úgy kell elképzelni ahogy leírtad.
Amúgy ha szerzel hővezető ragasztót akkor még könnyebb a felfogatás.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
canniball
nagyúr
"Ha azt manuálra teszed..."
Na ez kavart meg, mármint hogy nincs olyan hogy manual. Olyan vagy hogy Force és ezt választva ugrik elő egy újabb menüpont ahol lehet állítani a UMA Frame buffer Size értékét. Mé' kell itt trükközni az elnevezésekkel, hogy kapnák be a bal bokámat!Köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
abcdefg
csendes tag
Sziasztok!
Gyerek és munka mellett nincs időm végignyálazni a topicot, úgyhogy ne küldjetek el a...ba .
Tudnátok nekem ajánlani egy jó configot (alaplap, proci, ház + táp) ami megfelel ezeknek a feltételeknek:
- HDMI
- 1080p lejátszás minden körülmény között (biztosan elbír minden bitrátával)
- Esetleg még játszani is lehet vele casual játékokat
- Amennyire csak lehet passziv
- Max 60kJelenleg ezzel szemezek csak ez meg nem passziv és nem tudom mennyire hangos:
http://ipon.hu/webshop/product/asrock_e350m1_usb3/176237
Ennek a passziv változatát meg csak miniATX-ben találtam
-
iMaverick
addikt
válasz abcdefg #9858 üzenetére
Sokunknak ilyen alaplapja van és több trükk is van, amivel le tudod cserélni azt a kis ventit egy nagyobb, de passzív bordára...
Játszani nem szoktam rajta, de a többi kritériumodnak biztosan megfelel! Házat majd ajánlanak a kollégák, nekem jó volt egy kis ház, amit használtan ajánlott az egyik kolléga a Hardveraprón (3000Ft és táp is volt benne).
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
-
HeavyToys
senior tag
válasz bigdady #9860 üzenetére
Vagy a 8 és 12cm-es ventilátort. Az a hűtőborda egy Alpenföhn Ötzi lenne, de a te házadba az nem megy bele, ezért ajánlottam elsőként a 8 és 12cm-es ventit másodsorban ezt a noiseblocker ventit.
-
MZperX75
addikt
válasz iMaverick #9837 üzenetére
"Asrock E350M1, 4GB DDR3 1333MHz, X-Fi Titanium, 500GB Samsung HDD, 90W PicoPSU, iMon UltraBay"
Én ugyan csak egy 4000Ft-os mérőt használtam, de ezt láttam:
StandBy 3,6W
Power up 38W
Idle 30,4W
Normal (FF 2-3 fül, Loffice, MPC HC 1080p film) 41W
Max (3D-s játék) 43WEzt egy picikét soknak találom,ebbe a "hang" is benne van?
nálam szinte ugyanez volt ,de MSI E-350-el és Hitachi 3.5" 500giga 65W-os paneltáp.
idle:19.6W load CODMW2 játék közben) 28-29.6W2vinyóval+DVDRW együtt evett annyit mint nálad.
Llano-m fogyasztása,alulfeszelve egy kis teszt.[link]
lebutíva tudtam ilyen fogyasztást csinálni vele 4 magra.(bár 800Mhz@0.8V-on)[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz HeavyToys #9862 üzenetére
Arra az "Alpenföhn Ötzi"-re nekem is fáj a fogam de a két 3,5" HDD hátsó fertálya miatt nem fér el. Amúgy a kis CFI kuckó elég magas lenne. Időnként már el kezd a kis venti hangoskodni, ideje lesz valamire cserélni.
Hirtelen ezt találtam itt az Edigitálba "COOLSWIF2800 ventilátor 8cm 1100rpm fordulatszám
hydro-dynamic csapágyazás alacsony zajszint"A nagyobbik testvérét ismerem "12cm" azt már építettem be pár gépbe és tényleg csendes.
Arra mégsem merek vállalkozni, hogy az "Ötzibe" teszek egy "S" kanyart mert lehet, nem élné túl a hajlítgatást. Kb. 2 cm-el kellene hátrébb küldeni a felső részét, hogy a HDD-ktől elférjen.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz HeavyToys #9867 üzenetére
Igaz, csak 1 csavarral sikerült felfogatni de meg is ijesztett. Össze rakom a masinát és vissza a helyére. Indítom Aida64-et, hogy megnézem a hőfokokat és nem látom a CPU venti fordulatszámát. Megijedtem, hogy valami nem kerek. De a hőfok nem ballag 38° főlé. Restart, nézem BIOS-ba hát, megindul a venti és azonnal le is áll. Szinte csak villanásokra látni a fordulatszámot egyébként N/A van. Feljebb vettem level1-ről, hogy nem ugráljon. Alaplap 43°, CPU 49°, magok 66°, GPU dioda 66° (Filmnézés közben). Teljesen olyan mint egy passzív rendszer. Mind ezt 1990 Ft-ért 1 év garival.
-
raidx
őstag
válasz HeavyToys #9871 üzenetére
Azt vettem. Fullra felvéve sem érte el a fordulat az 1000-t bár 11000 lenne a max, igaz +- 10%. Hang az nincs. Igaz a kicsinek sem volt hangja eleibe de mostanában néha túlpörgött és kezdett zajongani. Most, hogy kiszedtem néztem, eléggé ki van lötyögősödve. Csoda, hogy csak néha zajongott.
-
AirBundy1
tag
válasz bigdady #9874 üzenetére
RaidX által felszerelt COOLINK SWiF2-800 ígéretesnek tűnik.
Állítólag péntekre fog megjönni a K400. Milyenek az első benyomások a Rapoo-ról? Az új ram jó lett? -
bigdady
nagyúr
válasz AirBundy1 #9875 üzenetére
reggel veszem át a rapoo-t.
új ram jó lett, de bios-hoz még nem férek hozzá mert a tv-émnel túl kicsi a bios felbontása igy nem tudok belépni, szerencsére pendriveról sikerült bootolnom, telepitenem. Próbáld ki az xbmc-t engem lenyűgözöttVisszavittem a rossz ramot ahol közölték hogy 3 napon belül sem jár vissza pénz mert hibával vittem visszaés erre garancia vonatkozik, bár ugyanilyet adni nem tudtak (nem is kellett volna) ill hogy elállni sem tudok 8 napon belül mert nem bontatlan a termék. Most vizsgálják hétfő óta...
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
-
raidx
őstag
válasz AirBundy1 #9873 üzenetére
Igen Asrock E350M1 re szereltem. Sajnos képet nem tudok csinálni, nagyon szét kell szedni, hogy fényképezhető legyen. A mellette lévő hűtőborda és ram felőli sarkot fogattam oda a régi egy csavarjával. Az alsó furatba dugtam be a csavart és a felső furaton keresztül nyúltam be a csavarhúzóval.
-
raidx
őstag
válasz bigdady #9881 üzenetére
Igen!
Ha beállítod az 50°-ot és leveszed level 1-re akkor kb 50-51 fok környékén fog felpörögni a venti de csak annyira még kellően le nem hűlt a proci.
Jelenleg 50° és level 2 a beállítása az új ventinek. Aida64 a semmi és 600 közötti fordulatot mutat. Időnként annyi időre 0, hogy eltűnik az Aidából a proci ikonja is mint ha nem is lenne venti. De ennek a ventinek Fullon sincs semmi hangja!
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Sziasztok! Az építsünk HTPC-t topicban már feltettem a kérdéseimet, de mivel brazos vonal, így itt is feltenném, ha nem bánjátok...
Az utóbbi napokban igencsak foglalkoztat ez a HTPC vs Popcorn A210 kérdés...
Ha jól okoskodok, akkor a brazos platform nekem teljesen megfelel. Nem kell többet tudnia, mint a popcornnak, rosszabb ne legyen...amire kell: torrent, filmlejátszás (MKV, BD ISO menüvel, komolyabb hangfolyamok kezelése DTS HD MA, True HD, 3D nem foglalkoztat) Aláírásomban szereplő rendszerbe lenne illesztve.
egy ilyesmi megoldásra gondoltam:
-GIGABYTE GA-E350N vagy ASROCK E350M1 ( a giga lapot a nagyobb borda+halkabbank tűnő venti lehet, hogy vonzóbbá teszi...)
árban ugyanott vannak, kb 19.000 Huf-KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz kb 6000 Huf (ide jó akármelyik DRR3as ram? méretügyileg elfér?)
-Mode Com Feel 202 ház kb 15.000Huf (ehhez kell még vásárolnom adaptert, vagy kapom vele? nem világos)
- olcsó 60 Gb körüli SSD hardverapróról kb 10-12.000 Huf
A háttértárak már rendelkezésre állnak.Ez az összeállítás jó lehet így, megfelel a fent támasztott követelményeknek? Esetleg más alternatíva?
Mi kell még ehhez, hogy tudjam vezérelni Harmony One távval?
Még egy kérdés, mi is tulajdonképpen ez a pico psu? mire jó, szükségem van nekem erre?
Köszönöm mindenkinek, aki megtisztel a válaszával!
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
raidx
őstag
Kezdem hátulról:
PcoPSU, ez egy táp amit az alaplap tápcsatlakozójára kell dugni, kívülről egy úgy mond tégla AC/DC adja a 12 voltot és az megy a PicoPSU-ba. Az általad választott ház esetében erre nincs szükséged mert az tartalmaz egy paneltápot. A két táp között mondhatni, csak a méret és rögzítés a különbség A külső téglára viszont AC/DC viszont mind két esetben szükséged van.
A távirányítóval kapcsolatba majd hozzáértőbb válaszol. Én az ősrégi Pinnacle kütyüt használom az EventGhost progival.
SSD-ből rendszernek elég a 60 GIGA. Lapozó fájlt irányítsd át HDD-re!
Ház rendben csak a külső AC/DC táp kell hozzá.
Memóriából nehogy valami márkásat (túning ram) vegyél mert azokat nem szereti. Kigston, Kingmax kiváló.
Giga vagy Asrock ízlés kérdése. Nekem Asrock van és éppen tegnap raktam a kis 4 cm-es helyére egy COOLINK SWiF2 800 Hidrocsapágyast aminek akkora hangja van mint egy passzívnak.
Giga ellen részemről csak a venti csere lehetőség szól. Körülményes akár passzívra is alakítani és sajnos pár év után elkezd a többség hangoskodni. Bár a választott kuckóba nehéz lenne a passzív kialakítás.
Kell még egy 64 bites Win 7 vagy Linux és valami kellemes lejátszó MPC-HC vagy XBMC.
-
Digger
senior tag
Én a hardverapróban talált SSD-től fáznék! Mint tudod az írási ciklusok száma kritikus lehet! Az SSD ad ki magáról infókat, hasonlóan mint a sima HDD? A S.M.A.R.T.-ra gondolok.
Lehet, hogy az eladó a leginkább káros üzemben használta, mondván, hogy 2 év múlva úgy is eladja egy baleknak! -
iMaverick
addikt
A S.M.A.R.T.-ra gondolok.
Igen, van ilyesmi az SSD-kben is, de attól függetlenül én sem sima hdd-t, sem SSD-t nem vennék használtan. Ezekben mozgó (na jó az SSD-ben nem), idővel elhasználódó alkatrészek vannak.
Alaplapot, memóriát, procit viszont többször vettem már használtan és eddig sosem volt probléma...
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
raidx
őstag
válasz iMaverick #9892 üzenetére
Jó pár éve akartam tárolónak használt HDD-t venni és maga a boltos beszélt le róla, vegyek inkább újat. Pedig ő csak használt számtek dolgokkal foglalkozott.
"Nem kell, adják hozzá"
Akkor a szomszédot át...k mert ő nem kapott vele. Azt mondták neki az opcionális. Azt viszont nem tudom, melyik boltba vette.
[ Szerkesztve ]
-
HeavyToys
senior tag
Nekem egyébként az MSI E350-ben egy 2x4gb-os Corsair Venegance 2133-as memória megy, 1333-as órajelen, CL6-os időzítéssel, 1,4V feszültség mellett! Szóval van amelyik szereti.
Nyilván ennek sincs értelme anyagilag, de nagyon olcsón vettem, így egyenlőre ebbe a gépbe raktam bele!
-
raidx
őstag
válasz HeavyToys #9895 üzenetére
Mivel több embernek volt "Corsair" és "Gel" példányokkal kudarca és felesleges is ezekbe a lapokba, azért jeleztem. Még az alaplapok leírásába szereplő, preferált típusok esetén is fordul elő gond néha.
-
abcdefg
csendes tag
Sziasztok,
Összeraktam a vasat (Asrock E350M + 4GB), de sajnos eddig nem sok jó élményem van. Gyakorlatilag nem tudja lejátszani az 1080p filmeket. Próbáltam Kmplayert, VLC-t, Splash Pro. Én csinálok valamit rosszul?
-
raidx
őstag
válasz AirBundy1 #9899 üzenetére
Úgy igaz!
DX11-et érdemes a websetuppel telepíteni, az csak a tényleg hiányzó szükségeseket telepíti.MPC-HC-nál esetleg még szükség lehet az alábbi beállításra:
Beállítások, Belső szűrők, jobb szélső ablakba dupla katt egy olyan elemen ahol (DXVA) van, DXVA(H.256) Kompatibilitás tesztnél az összes teszt kihagyása, Alkalmaz, OK és bezár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elemlámpa, zseblámpa
- Google Pixel topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Battlefield 2042
- Milyen okostelefont vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nintendo Switch
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest