Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz Faith #13620 üzenetére

Igazad lehet, kicsit végletes vagyok ez tény.
    Én is így indultam. A régi játékaim fussanak jól, tdu, nfs hp, mw1-2 stb... és cserébe van egy takarékos htpc-m.
    Csak azóta eltelt egy év és meguntam ezeket a már amúgyis régóta játszott játékokat... látva a sok új dolgot megjött a kedvem hozzá. Na így kerül nálam az apu mellé 270x.

"Ha már ki tud váltani egy 20k-s kártyát (7750) és normalizálódik az ára 35k körülre miért vennél külön CPU-t és VGA-t, ha ez is tudja azt csak egyben? "

De ugyanezt mondtam én is! Idézem magamat, #13614: "Ha ez lemegy pár hónapon belül 30-35k-ra akkor okés."

De itt is fontos az időtényező, mert ha egy éven belül megy le ennyire akkor addigra már a dvga amit elvileg helyettesít is a felére megy le. Ergo akkor már csak egy 10k-s kártyát fog tudni helyettesíteni.

"A cél csoport valószínűleg azok akik szoktak játszani de nem maxon szeretnének de azért ne nézzen ki ocsmányul egy játék, ez már egy 7750-essel teljesíthető."

Még ezzel is egyetértek. Én csak azt mondtam erre, hogy rendben van, de mindezt már most el lehet érni mondjuk egy 5800k +6670 dualgraphics-szal is.

"Az a baj, hogy a Mantle-ból sem láttunk semmit eddig."

Nem, de azt tudjuk, hogy végső fázisában van, tehát valami már biztosan lesz belőle, kérdés mikor. De ettől még az ellenkezőjére se ad okot. :) Tehát arra sincs sok esély, hogy ne legyen belőle semmi.
    Mindentől függetlenül egyre többen állnak a Mantle mellé, egyre nagyobb cégek is, nem tűnik reálisnak hogy ne legyen belőle semmi. Az, hogy késik, okés. Nem újdonság ebben a bizniszben. De attól még látatlanban nem kell leírni. : )

@stratova:

Oh nekem ezt nem kell bemutatni. :) Nálam ugyanez van. [link] Oda a jobb oldalra van beépítve a komplett pc. Persze a kis monitor helyett azóta már egy 42-es LG áll.
    De én mondjuk direktbe úgy terveztem a bútort, hogy egy komplett asztali PC is beleférjen 27-28cm-es vga-val meg minden finomsággal együtt.

Ha viszont a TV mögé szánod, nem feltétlenül kell stock házakat nézni. Egy kis megerőltetéssel csinál az ember magának egyet. Mivel a tv mögött lesz a külső nem számít csak a hatékonyság. Mezei barkács eszközökkel meg a mai itx-es alaplapokkal már csodákat lehet művelni. :)
    Még csak raiser sem kellene hozzá. Nálam a tévé mögött van ~ 30cm a falig. Egy normál vga szélessége meg ~10cm + alaplap + rögzítés stb... max 15cm vastagságban meglehet oldani hosszúság szélesség meg lehet bármekkora amíg nem látszik ki a Tv mögül. :) Szóval értem mire gondolsz tényleg van létjogosultsága a kis méretnek htpc esetén, de szvsz ha valaki nagyon akarja megtudja oldani jóval olcsóbban mintha méregdrága készházat vesz.

De a TV-n játékkal azért vigyázni kell. Sok tévének még PC módban is iszonyatos input-lagje van. Mikor én vettem az lg lw5500-at felületesen megkérdeztem, hogy hogy áll a játékokkal. Azt mondták elmegy...
    Na most ez nálam azt jelentette a valóságban hogy fps-re játszhatatlan olyan brutális nagy a késés. Mintha jégen korcsolyáznék az egérrel. Autós játék még elmegy, de fps képtelenség. Szóval nagyon meg kell nézni milyen tv-t vesz az ember játékra. Van pár külföldi oldal, ahol kifejezetten erre tesztelnek, de nem sok.
    Én a tv-mről találtam egy youtube-os input -lag tesztet és durván 130ms a késése! Ehhez persze hozzá kell venni, hogy ilyen htpc esetén, főleg ha mondjuk a tv mögé rakod valahogyan vezeték nélküli egeret és bill-t kell használnod. Úgyhogy az alap wireless egerek késleltetése még pluszban hozzáadódik a tévéjéhez a kettő együtt pedig kb játszhatatlan-t jelent fps esetén. Persze ha 25-30k-s wireless egeret vesz az ember, akkor ez valamivel jobb. Szóval érdemes ennek nagyon utána nézni, nehogy szívás legyen a vége mint nekem.
    Én ezért is veszek egy monitort külön a dVGA mellé +10m hdmi kábelt. : ) Igazából először csak monitort akartam venni, hogy legalább Farcry2-zni tudjak normálisan. Aztán eszembe jutott, hogy okés, de akkor még mindig csak ezeréves játékokkal tudnék normálisan játszani... és akkor találtam ki, hogy egye fene kap egy dVGA-t is a rendszer hogy akkor már legyen igazán értelme (meg persze vezetékes egér is jön).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés