- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanda1986
csendes tag
Ezt elfelejtettem közzé tenni
Aki most kezdi/kezdte annak jól jöhet! Video norvég nyelvleckékhttp://nyelvtanulas.network.hu/video/norveg_nyelvlecke/norveg___alapok
-
vanda1986
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült megnéznem az Upperdog c. norvég filmet és csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a dráma műfajt!! Nekem nagyon nagyon tetszett és sokat lehet belőle tanulni is - pl.: albérlet keresés, kivétel vagy nézhetjük, azt is, hogy az egyik főszereplő, aki egy lengyel anyukát alakít, az hogyan boldogul az angol nyelvtudásával!a filmnek!
-
vanda1986
csendes tag
40-20-20-20% ??
-
vanda1986
csendes tag
Én egy éve költöztem "haza" Pestről Tatabányára..
Ha Donjon-nak jó a másolt, akkor én benne vagyok abba, hogy 40-30-30%ban osztozzunk és akkor a mérleg nyelve is valamelyest egyensúlyban marad
Vélemény?
Vannak egyébként ilyen "bemutató napok"?
A nem fars mail címem: vanda1986@citromail.hu. -
haunty
csendes tag
Kreatív norvég - Mit szólnátok 3000Ft/főhöz. Akit érdekel írjon emailt légyszi.
-
gnius
csendes tag
Én Bp.
Szerintem el kellene mennünk egy bemutatóra, ahol postaköltség(2000 ft) nélkül meg lehet venni.
Én vállalnám, hogy beszkennelem, és másolok két CD-t (nekem mindenből jó a digitális verzió, mert ki tudom nyomtatni, aki nem tudja, az vigye az eredetit).Szóval, válasszatok egy helyet és időt, és vegyük meg hárman, ha ez így jó Nektek...
és a 6666/fő már nem olyan horrorisztikus.Mondjuk, a részleteket inkább e-mailben kellene megbeszélni
gnius@freemail.hu
Üdv
-
vanda1986
csendes tag
Betársulnék én is a kreatívba!
Hogyan gondoltátok a "kivitelezést"? -
donjon
csendes tag
Szia!
Lehet róla szó
Mégvalaki?Kaptam egy e-mail-t,hogy meséljem el a történetem,meg a nav-os melókeresésem:
Tavaly nyáron ismikhez kimentem,köztük egyiküknek minden nyelvtudás nélkül sikerült kb 2 éve melóttalálni.Nagy mázlija volt,de a válságnál elküldték,viszont szerencséjére azért beiratták suliba,és megtanulta a nyelvet,úgyhogy onnan már boldogult
Én pont a válságba érkeztem,és mivel juli végén mentem ki ezért nagyjából a szabadságolásokba is,úgyhogy a lehető legrosszabb időpontba,és ezért lett belőle 2 hó nyaralásí
.A munkakeresésem folyamata egyszerű volt,én autószerelő vagyok,és ebben a szakmában a nav-ról küldtem a cv-ket rendületlenül.Szinte mindenhova felvettek volna,ha beszélem a norvégot
Ja meg ha nemcsak b-s jogsim lenne,c-vel már jól ellehet boldogulni
Most gyűjtögetem a lét,és három dolog amit fontinak tartok:legyen pénzed,beszélj norvégul,és lakni tudj hol.Ha ezek megvannak akkor 1-2 hónapon belül tuti van meló.Én kitaláltam magamnak egy aduászt,mivel ott egyből albit is találni ahol a munka van kemény,ezért építek egy lakóautót magamnak (most ne egy személyautóra gondoljatok,hanem egy 8m2-es ducatora fürdő,wc,téliesítve meg minden)amiben az átmenetet gond nélkül át lehet vészelni
Sőt könnyebb mozogni is így az országban
-
donjon
csendes tag
Csatlakoznék én is a kreatív norvégra pályázók közé
donjon@tvn.hu
és naon naon köszönjük szépen annak a kedvességét aki segít rajtunk
Én voltam kint 2 hónapot.Állásajánlataim is vannak,csak értelem szerint azért joggal várják el,hogy beszéljem a nyelvüket,ha már náluk élek
Állás ügyben a www.nav.no a nyerő
-
gnius
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap kezdtem el norvégul tanulni a Ny i Norge-ból. Beszereztem hozzá a Keresztes-féle szótárat, meg a Kezdők Norvég nyelvkönyvét.
Korábban tanultam angolul a Kreatív könyvből, utána le is vizsgáztam középfokra. Viszont, 22.000 Ft nekem sok... ...feltenném a sokszor ismételt kérdést, megszánna valaki egy digitális Kreatív Norvég változattal? Természetesen nem ingyen gondolom. Előre is köszönöm! gnius@freemail.hu
-
vanda1986
csendes tag
Elvileg a Pannon Nyelvvizsgaközpont Pannon Egyetem Nyelvvizsga Iroda-nál lehetne itthon vizsgázni - a Gugli szerint - én azonban már vagy fél tucatszor írtam nekik, hogy mikor?hol? és miből?, de nem válaszoltak 1x sem...
Ha tele a bukszád akkor Norvégiában célszerű vizsgázni...ha üres akkor passzolom. Ezen a linken tudsz keresgélni: http://www.folkeuniversitetet.no
Sok sikert! Írd majd meg az eredményedet : -
sgtdavies
újonc
Sziasztok!
Látom rég érkezett új hozzászólás
Én is most kezdtem Norvégul tanulni
Az lenne a kérdésem, hogy legközelebb hol lehet nyelvvizsgázni, mert úgy látom, hogy magyarországon nem lehet államilag elismert nyelvvizsgát tenni?
Úgyhogy arra gondoltam, hogy akkor külföldön csinálnám meg, aztán honosíttattnám, csak nem tudom, hol lehetne belőle vizsgázni. -
vanda1986
csendes tag
Sziasztok!
Mindenkinek tudom ajánlani a www.klartale.no oldalt! Egyszerű, rövid, érthető hírek és érdekességek vannak az oldalon. Ami nagy előnye, hogy akár felolvasást is kérhetsz és egy az egyben érthetően felolvassa a híreket! Sztem rettentően jó!
Illetve esténként tudom ajánlani 18:45kor - lehet hogy csak hétközben van, ezt nem tudom 100%ra - kezdődik egy gyerek műsor NRK P1 rádióadón. Egyébként ez is nagyon hasznos tud lenni és este felé egész jó zenéket is adnak az adón
A rádiót az alábbi linken lehet elérni: http://www.listenlive.eu/norway.html
Illetve van még a Gothenek egy oldala ami kezdetben hasznosnak bizonyulhat. Ez pedig itt található: http://www.goethe-verlag.com/book2/HU/HUNO/HUNO002.HTM
Mindenkinek sok sikert hozzá!
Utóiratban kérdezném, hogy a Ny i norge az egy könyvből áll? Plusz a hanganyag vagy ennek is van könyv verziója+munkafüzete? Van ennek folytatása? Ez a Bo i Norge után jön a sorban? Ez egy szinten van a På vei-vel?
Valakinek vmi infója, aki esetleg jobban átlátja ezt a könyves dolgot?
Köszönöm előre is az infót! -
vanda1986
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől a következőben. Mi alapján határozható meg, hogy egy ige "gyenge" vagy "erős"?
- Múltidejű melléknévi igenevek használata melléknévként illetve azok képzése? Na ezt toál nem vágom, ezért a legapróbb infót is nagy lelkesedéssel fogadom
Előre is köszönöm az információkat és segítségeket!
Továbbá a sok filmes ötletet - végül az Ebayről rendeltem egy "no name" filmet a Kill Buljot, ami egy marhaság jókora perverzióval...de megnézhető.Szép napot!
-
Exike
csendes tag
Hello,
örülök, hogy sok pozitív dolgot írtál le, mert én sajnos egyes emberektől teljesen ellenkező híreket hallottam -pl. nem segítőkészek, meg hogy nem tudnak mosolyogni, stb, stb...-
Én sajnos még nem jutottam el az említett fantasztikus tájakra, de remélem nem fog kimaradni az életemből -
Miriam
újonc
Sziasztok,
bár sokadik vagyok a sorban, de én is nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra! Rengeteg érdekes dolgot lehet itt olvasni&jó, hogy mindenki ilyen segítőkész
Én most végeztem az egyetemen, ott ismerkedtem meg 5 évvel ezelőtt egy norvég sráccal, aki mai napig egyik legjobb barátom. 2008 nyarán voltam nála 1 hónapig Norvégiában látogatóban..plusz olyan nagy szerencsém volt, hogy el tudta intézni, hogy a nyári gyakorlatomat is megcsinálhattam ott.
Nekem is csak jó tapasztalataim vannak az országgal és az ott élőkkel kapcsolatban...lélegzetelállító tájak, hihetetlen kedves és segítőkész emberek. Valóban igaz, hogy rengeteget mosolyognakTeljesen más a hozzáállás és a dolgok menete, mint itthon...nyugisabb, kiegyensúlyozottabb, szerintem sokkal humánusabb sok tekintetben.
Én is elkezdtem tanulni már a nyelvet, bár mostanában eléggé hanyagoltam sajnos, de hamarosan újult erővel vetem bele magam
A Ny i Norge valóban a legtutibb nyelvkönyv, szuperül lehet tanulni belőle annak ellenére, hogy egynyelvű.
Most, hogy végeztem az egyetemen, én is készülök, hogy hamarosan megyek Norvégiába, már a papírok is sínen vannak...remélem, minél hamarabb elrendeződik minden. Bár a nyelvtudás még nagy hiányosságom, ugyanis valóban nagyon igaz, hogy gyakorlatilag majdnem minden melóhoz szükséges a nyelvtudás, ami természetesen érthető is. Bár én kint szeretném megtanulni, anyanyelvi környezetben mindig gyorsabb és könnyebb az ilyesmi.
-
vanda1986
csendes tag
Helló Mindenki!
Valakinek esetleg nincsen meg a kreatív norvég, amit a netre fel tudna tenni egy letöltés erejéig vagy emailben tudná továbbítani? Hálám jeléül szívesen átküldöm a pá vei, a stein pá ill a her pá tankönyveket, munkafüziket és hanganyagokat
Illetve ha valaki letudta tölteni valahonnan, és azt elküldené azzal is nagyon sokat segítene!Előre is nagyon köszönöm!
Szép napot!
Üdv! -
esinko
újonc
válasz
(Darkwood) #22 üzenetére
Sziasztok! En mar ket eve itt elek Norvegiaban es en is megkuzdottem a nyelv elsajatitasaval. Szivesen megosztom veletek. Ajanlanam figyelmetekbe Gaal Otto -Kreativ nyelvtanulas c. munkajat. A kaphato legjobb nyelvlecke norvegbol. Ha barmi kerdesetek van, szivesen segitek, ha tudok.
-
Mucyka
újonc
Sziasztok !
Túl vagyok az első két Norvég oktatáson.
Meg kell , hogy jegyezzem ... Nem könnyű , egyáltalán nem könnyű .
Mintha Mongolt próbálnék megérteni
De hajrá, meg kitartás és a többi minden Aztán 2011 és go Bergen -
linzy ulv
újonc
Sziasztok mar reg ota olvasgatom a forumaitotokat mire ra jøttem hogy hogyan regizhetek be.
Bocsi de nincs magyar bilentyuzetem ezert kisse furcsa lesz szamotokra az irasom.
Nos az eløttem szolohoz irnek egy par sort .En is majdnem ugyan abban a cipøben jarok mint te .en is 2 eve kint elek Norvegiaban igaz en nem dolgozok de otthon tanulgatom a nyelvet . tavaj jartam 3 honapot suliba de tul draga volt ott kaptunk kønyvet amitt megtartotam es hang anyagot is de meg is lehet rendelni 300 korona de fent van a neten is feladat demokkal csak figyelmetekben ajanlom aki csak most kezdi el kell hozza szotar is.
a kønyv cime es a neten is :på vei remelem tudtam segiteni .
sziasztok -
Exike
csendes tag
Sziasztok,
remélem létezik még a fórum!
Érdekel minden ami észak. Angolul beszélek németül nem, tanulok svédül és a norvégot is mielőbb szeretném elkezdeni.
Tudnátok segíteni hogyan lenne a legcélszerűbb?
Nyelvkönyvet nem sokat találtam, esetleg tud valaki a neten ajánlani valami hasznosat?
Előre is köszönöm,
üdv
Ex. -
Mucyka
újonc
Sziasztok.
Én is egy új versenyző vagyok aki érdeklődik a Norvég nyelv iránt . -
CYBERIA
őstag
válasz
kincsem1982 #461 üzenetére
Kaptál egy privátot.
-
kincsem1982
újonc
Sziasztok!
Új vagyok még itt, és nagyon örülök, hogy megtaláltam zet a fórumot.
Elnyertem egy ösztöndíjat az Oslói Egyetemre, és szeptembertől január végéig kint tanulhatok (elvileg, mert az angol teszt még hátra van)
Szeretnék norvégul is majd tanulni, mert ott szeretnék letelepedni Oslóban. Legalábbis ez a cél, de egy ismerősöm mondta, hogy norvég nélkül nem fogok munkát találni.
Kb egy éve még írt ide egy lány, aki Bergenben van Erasmussal, azaz azóta már lediplomázott gondolom, és hogy közgázon tanult, külkeren.
Én a BGF-re járok közgázra, és érdekelne, hogy ő hogyan igazodott el odakint, milyen volt kimenni, az első idők a kintléte alatt.
Ha valaki ismeri, kérem jelezze. Egy maci volt a smile-ja.
Köszi -
heusrekus
újonc
válasz
bollerkrisz #453 üzenetére
Szia!
A kiejtés gyakorlásához le lehet tölteni ingyen pl a Byki 4 Express programot, ahol ki is mondja a szavakat. Egy idő után rááll az ember füle. (mondom én, aki még csak 3 napja tanulja
)
Viszont azt mondtad, hgy kint dolgozol norvég nyelvtudás nélkül. Megkérdezthetem hogyan sikerült munkát találnod? Mert nekem is ez a célom, de eddig mindenhonna azt hallottam, hogy nyelvtudás nélkül ne is álmodjak róla. Persze más nyelveket beszélek: angol., olasz felsőfokon megy + spanyol és német megyeget ha szükséges. Igazábl bármilyen munka érdekelne, mert már elegem van az itteni helyzetből.
Köszi
-
mettler
csendes tag
Sziasztok!
Csatlakozván Vandához, engem is érdekelne a Kreatív Norvég. Leginkább elektronikus formában, de szívesen fizetek is érte akár (bár 20.000 Ft-ot sajnos nem tudok, nem véletlenül írok ide).
Anno a Ny i Norge-t és a Bo i Norge-t nézegettem, de olyannyira nem nyerte el a tetszésemet, úgyhogy átváltottam az Assimil-re, amit már befejeztem, így most új anyag után kutatok, s a Kreatívot szívesen használnám.Más: tudtok-e olyan oldalról, ahol transcriptelt norvég híradókat, híreket, rádióadásokat találok? Olyan helyre lenne szükségem, ahol van hanganyag, megjelenítik a hozzá tartozó norvég szöveget (word-to-word alapú, szó szerinti leirattal), és mindemellett megadják a pontos angol fordítást is.
Megannyi nyelvnél találtam ilyen lehetőséget, de a norvég esetében eleddig nem.Kellemes hétvégét!
Ps.: még nem olvastam át a fórumot, nem tudom, szerepelt-e a linkek között, de beszúrom, pár hasznos link:
http://www.apronus.com/norsk/norsk_links.htm
-
swash
újonc
hello
véletlenül találtam ide - egy telejsen más okból kifolyólag.
Filmek terén nincs túl sok olyan film ami a nagyközönség által is fogyasztható lenne (szerintem)
De az alábbiakat tudom ajánlani, és ezeket bátran nézhetik azok is akik egyáltalán nem érdeklődnek a nyelv iránt.
- Nord
- Max Manus
- Død Snøami a könyveket illeti véleményem szerint maximálisan elegendő (a nyelvtanhoz) az Usborne sorozat norvégos része, amit (nem vicc) a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár gyerekkuckó szekciójából lehet kikölcsönözni ÉS CSAK OTT. Szerintem a könyv bőven elegendő nyelvutdást ad ahhoz, hogy ezekről az oldalakról is lehessen tanulni:
http://www3.hf.uio.no/iln/studier/evu/norskkurs/igin/
továbbá: http://pavei.cappelen.no/
http://steinpastein.cappelendamm.no/
http://herpaberget.cappelendamm.no/néhány részhez szükséges a könyv is, de szerintem anélkül is elég jó.
Ezek mind teljesen ingyenesek ( a könvy persze nem), és szerintem aki az usborne könyvet olvasta annak nem lesz (túl) nagy kihívás. Ha bármilyen kérdésetek van, nyugodtan kérdezzetek - bár profi az nem vagyok. Egyébként javaslom a magyar nyelv hanyagolását ha erre lehetőségetek van, sokkal-sokkal könyebb angolul tanulni a norvégot, hosszútávon legalábbis.Så hvis dere har noe spørsmål, lurer på noe, så er det bare og spør.
-
bollerkrisz
újonc
Sziasztok!
Most találtam rátok. Jó, hogy ennyien érdeklődünk a norvég nyelv iránt.
Én már 2 éve itt élek, de egy kukkot nem tudok norvégul, mert mindenki beszél angolul (kicsit csak mint én) és kézzel lábbal + angol alap alatti alappal elvoltam. Melózom is már több mint 1 éve és már véglegesen regisztráltak is itt, bármikor jöhetek mehetek és dolgozhatok, nem kell évente meghosszabbítani a tartózkodásomat. kb 1 hónap múlva megyek haza Mo-ra viszont most jött az Isteni szikra, hogy meg kéne tanuljak norvégul, viszont a kiejtéssel vannak gondjaim. Hiába a kreatív és az Usborne, nem tudom hogy kell kimondani a szavakat. Na ebben tudna valaki segíteni?
-
lido110
újonc
Sziasztok, elképesztően kedves csapat alakult itt ki,
én is most kezdeném a norvég nyelvtanulást, csak magam (nincs 45 ezer ft-om egy tanfolyamra), a lényeg, hogy tudom, egy csomó helyre belinkeltétek már, de a kedvemért nem adnátok meg a helyet, ahonnan a teljes ny i norge-ot letölthetném?
az összes elemével, amiről írtatok...
nagyon hálás lennék és előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest