Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3kk
őstag
Koszi, szoval akkor innen lehet csapatni a szuz, az adott routernek megfelelo utolso imaget? Kar nincs valami readme, vagyv alami, ahol lehet latni, hogy epp melyik verzio .
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
csixy
addikt
Alex már meghírta, hogy tévedtem sajnos.
A Trunk verzóban pont nincs Luci.
Ebben van Luci is.[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
MODERÁTOR
Bár igen ritkán használok OpenWrt-t, de úgy tudom a stabil, végleges verziókban mindig van, csak a trunk-ban (napi buildek) nincs.
szerk.:
Óóóó bammeg! Firefox a Te hsz-ed mutatta utolsónak, én megválaszolom, aztán látom, hogy már megtették előttem ugyanezt![ Szerkesztve ]
-
kaciokos
őstag
Tudom, hogy láma kérdés, de mi az ssh-n kiadható parancs a minidlna szolgáltatás leállítására/elindítására?
-
újraregelt
tag
tinyproxy-t használ itt valaki?
Kezdek agresszívvé válni tőle.
Átlag kétnaponta úgy belassul, hogy újraindításig nem lehet használni. Releváns hibaüzenetet nem látok a logban. -
(jan)
őstag
Sziasztok!
Cserélt már valaki flash csippet kisebbről nagyobbra ? nehéz új image file-t készíteni hozzá hogy az openwrt le tudja kezelni a megnövelt helyet? Egyáltalán van erre szükség ?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
A nagyobb flash-re is ugyan azt az OpenWrt image-t kell feltenni. Ugyanis dinamikusan állapítja meg a squashfs partíció végét, illetve az ART partíció elejét (Pl. TP-Link esetén). Annyi, hogy az új flash chip beforrasztása előtt neked kell felírni az elejére az eredeti IC-ből lementett u-boot, a végére pedig az ART partíciót.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Milyen pontosan az a gyors UPC-s net? Pontosan milyen sebességgel tudsz letölteni távolról (az ugye világos, hogy ez optimális esetben maximum a neted feltöltési sebessége lehet) ? Nem fut mellette transmission seed, vagy egyéb (akár LAN-onlévő gépen), ami használja a netet?
Alex
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Luci-nak mi az alap portja valamint lehet ezt módosítani? Eddig ha beírtam a domain-emet simán, port nélkül akkor bejött a router admin oldala, 1 ideje viszont a NAS http-je (80-as port) "veszi át" ezt, így már csak VPN-en keresztül tudok távolról belenyúlni a routerbe. Tudtok segíteni? Továbbá azt mi határozza meg, hogy jelen esetben nálam mi jöjjön be ha csak simán a ddns címemet adom meg?
u.i: Azt hittem a dropbear az, de hiába próbálom arra a porta megadott címmel nem jön be semmi.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Carryboy
tag
Sziasztok!
Helyes Qos beállítás az alábbiak szerint:
Az alacsony prioritású besorolásokat a lista elejére kell tenni, mert találati sorrendben érvényesülnek.
Ezen felül a Source es Destination ha megegyezik, akkor az semmire sem vonatkozik.target Source Destination Protokol Ports
low "192.168.1.235,192.168.1.236" "all" "all" "all"
low "all" "192.168.1.235,192.168.1.236" "all" "all"
prority ...[ Szerkesztve ]
-
krealon
Topikgazda
válasz Carryboy #5870 üzenetére
QoS beallitas alapok a luci-app-qos csomaghoz:
Ha feltelepitjuk (mert van eleg hely a flash-ben vagy extroot-ot hasznalunk) a luci-app-qos csomagot, akkor a Network menuben megjelenik a QoS almenu.
A beallitasahoz a (router nelkul) mert maximalis le- es feltoltesi sebessegre van szukseg kbps (kilobit per secundum) ertekben.
Ezeket a Download (letoltes) es Upload (feltoltes) mezobe kell beirni.A Calculate overhead jelolonegyzetet ADSL kapcsolat eseten kell bepipalni.
Az "Enable" jelolonegyzetet pipalva, majd a "Save & Apply" gombra kattintva, maris elvezhetjuk a problemamentes, egyenletesen elosztott internethasznalatot.
(A System --> Startup oldalon a qos szolgaltatasnak engedelyezve kell lenni (Enabled) es ha meg nem fut, el kell inditani)Ha finomitani szeretnenk (pl nem egyenletes elosztast a gepek kozott), akkor az adatcsomagok osztalyozasan kell finomitani.
Alapvetoen ez a rendszer priorizalasra (fontossag szerinti sorbaallitas) alkalmas.
4 fele csoportba sorolhatjuk a halozati kapcsolatok adatcsomagjait:
- Low (masneven Bulk): ide a legkevesbe fontos adatok keruljenek, amit az osszes tobbi forgalom elnyomhat
- Normal: A normal internetes forgalomhoz tartozo forgalom, pl http (TCP 80), ftp (TCP 21), pop3 (TCP 110), smtp (TCP 25) stb
- Priority: olyan forgalom, ami kisebb volumenu, de a "Normal" forgalom mukodesehez szukseges, illetve annal fontosabb
- Express: A "Normal" forgalomhoz hasonloan, viszonylag nagy meretu adatcsomagok, de a leheto legkisebb kesleltetessel (pl Hanghivas az interneten keresztul: Voice over IP (VoIP))A Classification Rules lista alapjan tortenik az adatcsomagok, kapcsolatok oasztalyozasa.
Fontrol lefele haladva az elso talalti mintanak megfeleloen kerul besorolasra egy csomag.
Ha tehat azt szeretnenk, hogy az altalunk letrehozott szabalynak megflelo oasztalyba keruljon a forgalom, ne az elore definialt szerint, akkor a Sort oszlopan levo kis nyilak segitsegevel az alpertelmezett 3 szabaly ele kell mozgatni.Alapertelmezetten a magas portokon (1024-65535) folyatott kommunikacio a Low kategoriaba kerul. Ez a szabaly nincs a grafikus feluleten feltuntetve, de az utolso sor utan oda lehet kepzelni.
Pl ha 2 darab gepet, amiknek az IP cime legyen a pelda kedveert 192.168.1.235 illetve 192.168.1.236, szeretnenk kompletten az alcsony prioritasu csoportba sorolni, akkor Source es Destination mezoket kell csak kitolteni az IP cimekkel.
Automatukusan (lenyilo lastabol) csak 1 IP cimet valszthatunk ki, de custom sort valasztva, kezzel tobb ertket is megadhatunk, veszzovel elvalasztva.Mivel a router-en atmeno (WAN-LAN) adatcsomagokban a fenti 2 IPcim, vagy a forras (Source) vagy a cel (Destination) mezoben foglal helyet, igy 2 szabalyt kell letrehozni.
Az atmozgatas utan a igy fog kezdodni a szabalylista:
target Source Destination Protokol Ports
low "192.168.1.235,192.168.1.236" "all" "all" "all"
low "all" "192.168.1.235,192.168.1.236" "all" "all"
prority ...A Protocol oszlopban lehetoseg van az Alkalmazas szerinti (OSI Layer 7 protokol) szerint osztalyozni a connection tracking modul segitsegevel a kulonbozo kapcsolatokat. Viszont fontos megjegyezni, hogy ez jelentos terhelest (ezaltal lassulast) okozhat a router szamara.
A Number of bytes oszlopban az adott kapcsolaton (session) atvitt adatmennyiseg szerint lehet szabalyokat definialni, peladul a bizonyos adatmennyisegig nagyobb proirtast engedhetunk (mint egy kezdeti loket). Itt kotojellel kell, byte-ban megadni az erteket. Pl 0-1048576 (0-1MiB)
-
újraregelt
tag
válasz TheProb #5868 üzenetére
Milyen NAS? Openwrt-ben lévő szoftver? Vagy külön eszköz a NAS? Mert akkor sikerült valahol egy port forwardot beállítanod a 80-as porthoz.
A dropbear egy ssh szerver, arra max. ssh-val vagy egy PuTTy nevű (elsősorban windows-on használatos) programmal tudsz rámenni, ha nyitva van. De a wan porton nem javaslom, hogy nyitva hagyd!
(de ez még inkább igaz az admin felületre, ha http-n használod) -
TheProb
veterán
válasz újraregelt #5872 üzenetére
-Egy Synology DS115j-ről van szó
-Legújabb SUSTE féle fw van rajta
-NAS-on engedélyezve van a http így gondolom az prio-t kap a routerrel szemben
-átírtam már (#5869) balaaa88 által említett file-ban a portokat, de így se akarja az igazat a kolléga, azt is próbáltam, hogy visszaállítom a 80as portra, a fw-od meg úgy állítom be a routerben, hogy pl 8002-es portot hívom meg a ddns címen, de a router ekkor a routerhez irányít a 80-as portra, ez se jött be.u.i.: tudom mi a putty/ssh, stb. azt hittem más szolgálata is van, időközben már rájöttem, hogy nem
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
újraregelt
tag
válasz TheProb #5873 üzenetére
Bocs, ehhez már fáradt vagyok... nem értem, hogy mit csinálsz.
Amit javasolnék: kívülről csak és kizárólag a VPN legyen elérhető, minden mást tilts le!
Ettől kezdve ha már él a VPN-ed, akkor azon keresztül nyugodtan el tudod érni a router admin felületét is, meg a NAS-ét is (port forwardot meg kell szüntetni)Ha nem internet felől próbáltad elérni, akkor egyelőre passzolom.
-
tonyrulez
őstag
Próbáltam feltenni a kmod-video-uvc-t hogy haladjak a webcam projekttel, de későn jöttem rá hogy túl kevés a hely. Ezeket a hibákat adta ki. Így még maradt 44KB szabad hely, de szeretném letörölni azt ami most felment rá, és átparticionálni a rádugott pendrive-ot, majd arra visszatelepíteni ezt, mjpg-streamer-t és v4l2-t. Ezeket hogy tudom megcsinálni? UVC-t telepített csomagok között nem találom, de 100KB-nyi helyet lefoglalt valamivel.
Webcam stream/felhőbe mentéshez (Ugolog esetleg) van valamilyen bővebb tutorial? OpenWRT wiki leírása nekem kínai[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Szeretnék itthonra a belső hálóra egy Teamspeak szerű szervert. Tudom openwrt-re µMurmur
Belső háló: wdr4300 ebbe jön a net, emeleten pedig a wdr3600 osztja szét, mindegyiken Vargalex build van.
Ez talán nem is volt lényeges... a lényeg, hogy a wdr3600-ra szeretném telepíteni, de láma vagyok hozzá meg a linuxhoz is...
Innen letöltöttem ezt umurmur-0.2.14.tar.gz 174 KB.
Na itt meg is állt a tudomány tudnátok egy leírást lépésről lépésre linkelni (nem igazán találtam olyat amit meg is értek), vagy esetleg segíteni a telepítésben?
Még kérdés... a beállítás is ilyen nehéz lesz nekem, vagy azt már egyszerűbb (parancsokat tudok másolgatni )
Előre is köszönöm a segítséget! -
MIvanIsten
újonc
válasz glocker #5034 üzenetére
Az OpenWRT-ben alapból nincs locale support. [link]
Vagy fordítasz magadnak egy sajátot locale supportal vagy a putty session-nek a Remote character set-et CP437 -re állítod.Ha esetleg a Home/End/PgUp/PgDn gombok sem megfelelően működnének, akkor Connection => Data => Terminal-type string -et állítsd át xterm -ről linux -ra
-
balaaa88
aktív tag
Olyannal találkozott már valaki, hogy a miniDLNA nem írja ki a megtalált videofájlok számát? Sima OpenWRT BB-t használok jelenleg, openwrt.org-ról letöltve. Viszont a videofájlokat megtalálta, adatbázisban benne is van, TV le is játssza csak nem írja ki, hogy mennyit talált.
[ Szerkesztve ]
-
-
fenergie86
tag
Hello! Frissítettem a rendszert a Linksys wrt160nl vasamon erre: OpenWrt Barrier Breaker 14.07-rc3. Valaki tudna mellékelni egy részletes leírást, hogy tudom beállítani Access Point-nak a készüléket? A korábbi szoftvernél a System->Wifi-nél ha scan-ra kattintottam behozta az a wifi-t, amihez csatlakoztam, most ennél ha a scan-re kattintok, semmit se hoz be, fehér képernyő lesz...
Nem hiszek azoknak, akik napokig képesek vérezni és nem halnak bele. Ez boszorkányság...
-
(jan)
őstag
Hivatalos buildból van lehetőség csomagokat kiszedni, hogy több szabad hely legyen az eszközön?
Igazándiból lehet nem is kell nekem flash csippet cserélgetni elég lenne ha lenne több hely, CURL-t akarok feltenni egy 741-nd-re, tudja valaki véletlen mennyit foglal az minden függőséggel együtt ?
Ez most egy La-fonera-n fut LAN kapcsolattal, szeretnék egy wifis dolgot is összehozni hogy mindenféle eseményt tudjak vezeték nélkül méregetni, de sajna ahhoz gyenge a FON.
-
MODERÁTOR
-
(jan)
őstag
válasz Intruder2k5 #5893 üzenetére
Nehéz saját buildet készíteni? (mondjuk középhaladó linux ismeretekkel) Van esetleg vlaami jóféle tutorial a témában ?
-
MODERÁTOR
-
M3kk
őstag
Egy ilyent hogy oldok meg?
Installing openvpn-openssl (2.3.6-3) to root…
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/generic/packages/base/openvpn-openssl_2.3.6-3_ar71xx.ipk.
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for openvpn-openssl:
* kernel (= 3.18.7-1-e6285f586f586a80d2fb413954302463) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package openvpn-openssl.. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest