Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1271) reprokaiser


reprokaiser
csendes tag

Ebben az nemrég lezajlott győzelem-napi mámorban az a legérdekesebb, hogy a SZU vállaltan erkölcsi utódjának, a mai Oroszországnak láthatóan semmivel nem kell elszámolnia.

Németország agresszor volt, veszített; máig megbélyegzett tagja a nemzetek közösségének. Fizet, mint a katonatiszt, '45 óta. Tulajdonképpen máig azonosítják a nácizmussal, a fajirtással.

A SZU aktívan támogatta a hitleri Németország fegyverkezését, kiképző bázisokat és logisztikai erőforrásokat bocsátva rendelkezésére. Eközben Ukrajnában szabályosan halálra éheztették a népet ? a parasztok egyes feljegyzések szerint megették saját gyermekeiket, mert a kommunista beszolgáltatás során mindent elvettek tőlük. A cári időkben megszokott pogromok folytatódtak, Sztálin hatalomra kerülésével nyílt ''zsidótlanítás'' kezdődött, és nemcsak a vezető politikusok szintjén. A munkatábor, megsemmisítő tábor, koncentrációs tábor fogalmak először a Szovjetunió északi és keleti területein lettek meghonosítva. Meg nem erősített források szerint a SZU le akarta rohanni Európát, Hitler hetekkel előzte meg őket támadásával (Szuvorov szerint). A háború után a szégyenletes jaltai megegyezés értelmében kommunista diktatúrák kerültek a hatalomba a SZU által megszállt területeken, nem válogatva az eszközökben. További 45 éven át folyt a szabadon, vagy egyszerűen csak máshogy gondolkodó embertömegek diszkriminálása, perifériára szorítása, esetleg likvidálása.

És egy halk ''bocsánat''-ot sem követel az üldöztetésre mostanában oly érzékeny nemzetközösség? Együtt tapsolnak Putyinnal?

A kettős mérce világméretű rangadója volt ez, azt hiszem.

Szó se róla, Putyin jól csinálja, nem ez a gond. Felismerte, hogy a népének a demokrácia, a liberális gazdasági és politikai elvek inkább kárára, mint hasznára vannak, meg kell hát szüntetni őket. Egyszerűen a nép, az Isten adta nép nincs abban a szellemi állapotban, hogy maga válassza meg vezetőit, írja meg szabályait, törvényeit. Kell hát egy ilyen ''cár-szerű'' fószer, aki kézben tartja a dolgokat. Ez jó, racionális döntés, baromság az, amit amerika mond, hogy a demokrácia majd mindenhol jó lesz.

De azért helyre kéne tenni a dolgokat, legalább azokat, amelyek több, mint ötven éve elmúltak. Németország agresszor volt. A Szovjetunió agresszorá vált ötven évre. Az Egyesült Államok agresszor jelenleg is. Ez május 9. üzenete számomra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.