Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Club
őstag
Nem hallani, mivel ezt nem fújta fel a propaganda.
Más kérdés, hogy ha valaki utánaolvas, akkor rájön, hogy az oroszoknál több ember halt meg a koncentrációs-munka táborokban(sokan GULAG-nak ismerik) mint amennyit a németek meggyilkoltak.
Láttam érdekes képeket ezekről.
Amikor a vasúti sínt rakták ''picit'' hideg volt.
Kb 10 méter hosszban volt benne egy 2 méters domb?
Érdekes..
Másképp a Szibériai vasútvonal soha nem épült volna fel. -
Club
őstag
Akit érdekel mennyire ''jófiúk'' a szövetségesek, az nézzen utána Burma megszállásának.
A jólfésült, kifogástalan angol úriemberek micsoda precíz pontossággal írtották a lakosságot.
Más kérdés, hogy úgyanugy bebuktak mint most az amcsik Afganisztán megszállásával..
[Szerkesztve] -
mityku
aktív tag
Igazad van! Egy távoli misszió (küldetés/harc nevezzük bárminek) esetében, már nem saját országuk védelmében (nem kimondott katonai fenyegetés illetve megszállás miatt) harcolnak. Nem egy esetben, kis piti pillanatnyi politikai döntések állnak a háttérben! (pl.Grenada esete) Többek között, ezért nézem más szemmel az amcsikat a 2. vh.-ban is, mert nekik úgymond nem volt háborús hátországuk. Korlátlan hadianyag áramlás, tényleg baromi nehéz így ez ellen küzdeni! Most mondhatnánk, hogy ez nem volt fair részükről!
csibor: Kérded, hogy a japánok miben voltak mások? A japánok, mindíg is sokkal többek voltak/lesznek mint az amcsik! Értem ez alatt a kultúra, harcművészet stb...! A rágozó / malboro-s katona látványa nem nagyon fogott meg + jó adag nagyképűség mindíg társult hozzá!
Japánokban még az is megfogott, hogy tényleg az utolsó lehelletükig harcoltak, ha kellett öngyilkos rohamot vetettek be, kevesen adták meg magukat!
Nekem ez a véleményem!Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
Kain
senior tag
Az egész Japán kúltúra másképp épül fel,mint az európai és az amerikai.Ott 1000 éves hagyománya van annak,h nem adják meg magukat harcban,és mint fanatikusok küzdenek.Nagyon fegyelmezett nép (ebben talán hozzájuk hasonlitanám a németeket),épp ezért nem látsz lazulós japán bakát,és épp ezért volt meg minden esélyük a 2. vh-ban.
Azt nem mondom h nem voltak nekik is gennyes huzásaik (kinzások,munkatáborok),de ez benne volt a háborúban,és mind1ik fél megcsinálta a maga kis huncutságát.Az amik meg azért tartották őket ''szemét'' ellenfélnek,mert mentálisan sokkal kitartóbbak voltak a katonák átlagosan.
[Szerkesztve] -
mityku
aktív tag
legszemetebb?
Most ezen is lehetnne vitatkozni (jöhetne mondjuk demagóg szöveg 1000-rel!!!!!!!! ) !
De felesleges vitatkozni ezen, az tény, hogy a végsőkig kitartottak + fogolykínzások is lehettek/voltak, de ez mindenhol előfordúlt (nem mindenhol tartották be a Genfi Egyezményt! )
Most mondhatnám, hogy a brandenburgi alakulat katonáit az amcsik is egyszerűen kivégezték (nem igazán volt tárgyalás, kémkedés vádjával, miért nem kaphatott volna sima börtön büntetést mondjuk a háború végéig ?Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
truptik
csendes tag
Ha nem dobják le az atomot az amik még mindig Tokió külvárosában mászkálnának.
Az ruszkik, angolok, ki voltak puccanva.
Sztálin és a gyenge ruszki tábornoki kar (talán 4-5 vezérkari tiszt volt akik nagyon jók voltak de azok meg is haltak) értelmetlenül a halálba küldték katonáikat, ezért voltak az oriási veszteségek. Japánra már nem lett volna erejük meg nem is támogaták volna az amsikat. Túlságosan el voltak foglalva Európa kirablásával.
Az angolok kifáradtak Rommel és a Japcsik ellen. E két ellenfél szivata is őket rendesen.
Az amik pedig egyedül nem tudtak volna véghez vinni még egy partraszállást.
Az 1 milla ember veszteség talán nem is túlzás.
Ha Hirohito azt mondta volna hogy harcolunk akkor a japcsik addig harcoltak volna amíg ki nem írtják őket, dehát az atomról senki nem tudott semmi biztosat így az ismeretlentől való félelem miatt is kapituláltak.Have gun, will travel. Paladin.
-
Perjel
tag
válasz truptik #1064 üzenetére
Hát azért tudtommal nem egészen így volt ez...
Az oroszok Berlin eleste után hamarosan átdobtak egy elég nagy erőt a távol-keletre, ahol le is rohanták a mandzsúriában (északkelet-kínában) és észak-koreában lévő japán hadsereget (ezek elég gyenge megszálló erők voltak... öszvérekkel és szamurájkardokkal felszerelve (kb.), szóval esélyük sem lehetett a T-34-eseken rájuk zúduló ruszkik ellen).
Az angolok talán kifáradtak, de az amcsik az oroszokra számítottak japán ellen (ha nem sikerül az A-bomba, akkor az oroszoknak is partra kellett volna szállniuk, és akkor japánt is két részre osztották volna fel, mint koreát és németországot).
A japán szárazföldi hadsereg nem volt igazán erős, bár fanatikusan küzdöttek általában (bár a háború legvégén már sok helyen letették a fegyvert, pl. az oroszok előtt is), ráadásul a nagy része kínában, koreában stb. volt, a japán anyaországban csak népfelkelőkkel kerültek volna főleg szembe a támadók, kihegyezett bambuszbotokkal felfegyverezve.
Az atomot azért megismerték annyira 2 város 1-1 bombával való letarolása után, hogy a császár megértette, nem harcolhatnak tovább... -
Tütüm
aktív tag
Jaja,az oroszok még gyorsan lerohanták Mandzsúriát a háború végén amíg még tart a háború..és bizony nem voltak kifáradva utánpótlásra se meg hadianyagban sem...
-
mityku
aktív tag
Ha jól tudom, akkor a két atombomba ledobása után még azért folytak harcok néhány helyen, hiába szólította fel a császár az embereket, nem mindenhol adták meg magukat egyszerre.
Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
VociK
tag
Nos csak 1-2 szót szeretneék ehhez a topikhoz szólni.
1. Hitler kissé agybeteg volt és későn kapcsold a kutatásokkal kapcsolatban, ha 41-ben nem állítja le a híres tervező csapatát akkor nem is lett volna annyira bajban
2. Ezek után 43 vége fele újra össz kellett szedni a profjait és ell kezdődőtt a kapkodás:
- a németeknek már a VV2 vége fele volt csupa 1szárnyú ''láthatatlan repcsijűk ma így hívják őket: USA B1 bombázó
- az angol pilótáknak leesett az álluk '45ben mikor a sugárhajtású német gépekkel találkoztak
- a német gépfegyverek már akkor is messze menően profik voltak ja és műanyagból készültek
- a németeknek már '43ban volt helikopterük
- kicsit elkéstek a robotrepülökkel ma tomahawkoknak hívják
- a japcsik elég sűrűn bevetették már akkor Kínában a biobombákat és élve boncolásokat hajtottak végre
Ha nem lett volna annyira misztika örült Hitler és nem akar 1xre mindent még talán tartani a III.birodalom, mert ugyebár jól kiépített kereskedelemmel rendelkezett USA-val és a Szovjetunióval, és az angol korona herceg is echte német volt
Minden misztikának van valami valóság alapja
Csupa őstehetség tábornokai voltak, na meg Göring aki mindig tól nagyot mondott
Senki nem mert ellen mondani Hitlernek mert könnyen a koporsóba kerülhetett.
Az amcsiknál mind a mai napig létezik az árja nép szemlélete, és ott igazán fajgyűlőlett van.
Az oroszok Hitlerje meg Sztálin volt. Ezért is érteték meg egymást olyan jól.
Az amcsik már '45 elején rájöttek nem jó újjat húzzni Sztálinnal és gyorsan le is dobták a kisfiút
A német meg egy kicsit elvoltak késve, de ha ők találják meg a kulcsot a bombáhozz el lehet képzelni miért is bombázáták oly sokat az amcsik a ruhr-vidéket ahol a fegyver-fejlesztések központja volt nem is tudták elfoglalni soha.Vannak a laikusok számára Tesco Szuper gazdaságos PC-k és vannak a Otthon összerakom szuper jó pc-k :) A szerviz már csak a cserére jó:)
-
mityku
aktív tag
Hi!
Lényegében teljes mértékben igazad van!
Pár dolgot hozzáfűznék, ha nem gond!
A B-1 bombázó helyett, inkább a B-2, ami nagyban hasonlított a tervezőasztalokon illetve prototípusu gépekhez (Lippisch tervei voltak [lehet a pali nevét nem jól írom], az usa-ban az első ilyen full ''csupaszárny az a YB-49 volt (azt hiszem).
Viszont a helikopterről nem sok szó esett idáig (lényegében semmi), egyedűl egy filmben láttam (címét nem tudom, valami bazi rakétát akartak, szokás szerint a szövetségesek megsemmisíteni, olyan V-2 formája volt).
''a német gépfegyverek már akkor is messze menően profik voltak ja és műanyagból készültek''
Azt elfogadom, hogy baromi jók voltak, sajna precizitásuk megbosszúlta magát a keleti fronton (alkatrészek összefagyása), de nem hiszem, hogy műanyagból lett volna valamelyik válltámasza is. Akkor még javában a fém vagy fa válltámasz volt.
Rakétatechnika terén javában megelőzték a korukat! (erről, ha jól emlékszem a topic folyamán volt szó)
A japánok voltak, akik talán pestissel (vagy valami brutál betegséggel) fertőzött bolhákat szórtak le a kínaiakra!Nem egy hülye nép az biztos!
Most találtam, egy mondhatni eléggé kedvelt / és veszélyes fegyverrről pár képet:
Bővebben: link
Illetve egy érdekes oldal (véleményem szerint):
Bővebben: link
[Szerkesztve]Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
Perjel
tag
Na, ennyi hülyeséget meg féligazságot összehordani nem semmi bocs.
1. H. azt hitte gyorsan megnyerik a háborút, ezért fogta vissza a kutatásokat. Meg a már kifejlesztett fegyverekből akart minél többet akkoriban...
2.- Horten nevű tervezőiroda, ill. a horten fivérek építettek csupaszárny repcsiket. Csak prototípusig jutottak, ill. félkész prototípusokig. Ja igaz, az USA-ban volt az XB-49 meg az YB-49, az a B-2 ''őse''
- Leesett, bár az angolok is elkészültek már a háború alatt egy sugárhajtású géppel (Meteor) nem sokkal utána, hogy a németek rendszeresítették a Me 262-t. Valóban, a Me 262 már '41-ben repült, csak félretették... ha hamarább elkezdik gyártani, a német iparvidékek elleni tömegbombázásokat erősen visszavethette volna.
- műanyag gépfegyver a II. vh-ban? Ilyenről még nem olvastam sehol.. melyik lenne az?
- Volt helikopterük, de nem volt igazán kiforrott, amúgy nem olyan volt mint a mai helikopterek. A mai értelemben vett helikoptert az USA-ban csinálta meg az orosz Sikorsky.
- V1 tényleg a robotrepülők őse, bár az irányítása csak egy primitív mechanikus szerkezet volt. Jó esetben eltalált egy város méretű célt.
- Jah, a pestises bolhákat bevetették. Bár nem tudom hányszor. Voltak emberkísérleteik is, olyan Mengele féle...
[Szerkesztve] -
deedee
őstag
amit benyomtál linket a fegyverekről,megnéztem....Aztán meglepődtem mert találkoztam az egyik birtokomban lévő bajonett képével.a ''mauzer'' puskához volt rendszeresítve.ezidáig abban a hitben éltem,hogy nekem magyar katonai bajonettem van....De most már tudom,hogy német....Szépen kipolírozva,eredeti fém tokkal.....
-
Darth_Revan
veterán
Hittler nem ok nélkül kezdett el kapkodni,mert parkinzónkóros (remélem így kell leírni) volt,és még életében el akarta foglalni Európát....nem jött be neki. Ráadásul,gyakorlatilag drogfüggő is lett,ezzel a 2 dologgal lehet magyarázni,hogy a háború vége felé,szinte alig tudott ésszerű és megfontolt döntést hozni.
-
reewer
aktív tag
-
mityku
aktív tag
Ja, teljesen igazad van a Horten fivérek tervei alapján készült a gép (B-2 illetve elődjei), kevertem a tervezőket!
Az angolokra visszatérve, most jut eszembe emlékszem egy nagyon régi TopGun cikkre, ahol a Meteor-ról volt szó és egyszer tesztrepülés közben egy angol pilóta észrevette, ő azt hitte a németek egyik ''titkos fegyverét'' látja, a teszt gép pilótája amilyen gyorsan csak lehetett elhagyta a körzetet látván a másik pilóta döbbent arcát! Eleinte azt gondoltam, hogy csak a háború végére készült el a gép.
Az a poén, hogy pont egy orosz által jött létre az egyik legsikeresebb helikoptertervező intézet/gyár az usa-ban!Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
Tarka
tag
válasz Darth_Revan #1072 üzenetére
Na ekkora marhaságot még életemben nem láttam/olvastam!
A Parkinson-kór még csak-csak, valóban remegett a keze, de ez nem volt annyira súlyos, valamint csak a háború végén jelentkezett.
Dehogy drogfüggő lett volna?!?! Istenem ezt honnan hallottad? Eleve antialkoholista, antinikotinista és vegetáriánus volt! Persze drogfüggő...tudom, meg fél heréje volt, meg kis szarvacskák voltak a fején...
Félre ne érts, nem Hitlert akarom ezzel védeni, de ezek az iszonyatosan blődli urban legendek mindig ezt váltják ki belőlem:
/Jah és Hitler és nem ''Hittler''...még akkor is ha csak véletlen volt, hogy elírtad.../''...avégből születtünk erre a világra, hogy lopjuk a napot....nehogy elhigyjék az ellenkezőjét....'' [I] Kurt Vonnegut [/I]
-
td
senior tag
Pár dolgot leírnék a fentiekkel kapcsolatban.
A ruszkik, amikor építették azt a szibériai vasútvonalat (a Spektrumon volt), komcsi módra hibát-hibára halmoztak. Volt, ahol túl laza szerkezetű volt a talaj, és egyszerűen odébbcsúszott egy egész falu, mert kiástak valamennyi földet a sínek útjából. Mára már gondolom, mondanom sem kell, teljesen használhatatlan az a vonal. Az embereket marhavagonokon vitték. Fent géppuskaállások voltak beépítve reflektorokkal, alul húskampókat erősítettek a szerelvényekre. Az emberek közé beraktak egy kocsiba egy hordót, hogy abba lehet sz*rni. Inni a vagon oldalára fagyott vizeletet lehett, miután megolvasztották a kezükben...
Az amerikaiak közül jópáran japán halottakat ástak ki a szigeteken vívott harcok során, hogy kitéphessék fogaikat és lenyúlhassák a jelvényeiket, övcsatjukat. Ezeket utána jó pénzért eladták.
Végül pedig, most hallottam, hogy Hitler ''Sasfészkében'' luxusszállót akarnak berendezni. (Persze a zsidó szervezetek tiltakoznak.)
ui: a Sorstalanság óriási bukás a német filmszemlén (Bővebben: link)
[Szerkesztve]''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
Tarka
tag
Persze én meg azt halottam, hogy....
Ezek az ilyen valahonnan hallottam, félfüllel elcsíptem dolgok semmire nem jók. Tessék valamelyest igényes irodalmat olvasni, mely tárgyilagos, nem szenzációhajhász és akkor majd nem beszélnek ekkora marhaságokat.
Tudom ajánlani, pl.:Wiliam Lawrence Shirer: A Harmadik Birodalom felemelkedése és bukása vagy Ian Kershaw: Hitler c. művét. Azokban nem írnak ekkora eszeveszett hülyeségeket.
Tessék már felfogni, hogy az összes ilyen diktátor, legyen az Mao, Hitler, Sztálin stb. stb. ugyanolyan emberek mint mi, max. megfelelő demagógok, jó helyen voltak jó időben, valamint rendelkeztek megfelelő önteltséggel, önzőséggel. Teljesen feleslegesek ezek a misztifikálások. (Nagyon egyszerűen úgy is fogalmazhatnék: Ők is ugyanolyan büdöset sz*rtak mint egy átlag ember...)''...avégből születtünk erre a világra, hogy lopjuk a napot....nehogy elhigyjék az ellenkezőjét....'' [I] Kurt Vonnegut [/I]
-
deedee
őstag
már egyszer fenntebb írtam,hogy apám ásta ki egy földmunka során szfvár mellett.van még egy kétszer olyan hosszú,hegyes szurony is,az akkor már biztosan nem német....az magyar lesz valószínüleg...Szintén kipolírozva,nyéllel ellátva stb....Ja és egy olyan sörétes puskát is kiástak,de azt már kidobtam egy költözés alkalmával....
-
-
deedee
őstag
válasz Darth_Revan #1086 üzenetére
egy északi bázis,amelyikről az egész északi vizeket ellenőrizhette volna...Tengeralattjárók,rombolók,stb...Nem semmi lett volna.ugyanúgy,ahogyan málta is bázis volt,csak éppen a másik oldalon.
-
reewer
aktív tag
válasz Darth_Revan #1086 üzenetére
legyözte volna az oroszokat ha elöbb inditja a támadás-t(a tél miatt lelassult)
megszerzi az olajmezőket és GYŐZELEMSi vis pacem, para bellum.
-
Wildmage
senior tag
Hát persze....Attól, hogy megszerzi az olajmezőket nem fognak nem befagyni a német fegyverek, az istentelen mennyiségű amerikai segítség nem fog eltűnni és nem is rövidülnek meg a birodalom hatalmas mérete miatti iszonyatos távolságok, amik megbénították sokszor a hadseregeket az ellátmány késlekedése/nem megérkezése miatt.
-
Perjel
tag
Állítólag az orvosa rákapatta az amfetaminra, mert kellett a térképek felett a vezérkarral töltött éjszakázásokhoz... Illetve azért, mert a háború végén a vereségek és a közelgő vég tudata miatt depressziós lett. Ez akár igaz is lehet. (A fél heréje lehet, hogy legenda, bár az is lehet éppenséggel igaz is (állítólag az orvosa feljegyzéseiben erről is volt szó). Bár ez elég lényegtelen, és lehet az angolszászok háborús propagandájának a találmánya is.)
-
törölt tag
Nem csak a tél miatt hanem a tavasz meg az ősz miatt is belassultak, sőtt inkább tavasszal meg ősszel szenvedtek nagyon, a hatalmas sár miatt. Az egyszerű földuta egyszerűen nem bírták a napi több ezer tonnaátgördülését, főleg ha feláztak ősszel és tavasszal, akkora sár volt hogy sokszor mozdulni sem tudtak. Persze az oroszok is szenvedtek a sártól de nekik visszavonulni mégiscsak eygszerűbb volt, mint megfeszített tampóban haladni és támadni.
Aztán télen amikor megfagytak az utak, akkor tudtak haladni csak lőni nem. egyedül a nyár volt ideális számukra, csak nyárból oroszországban viszonyla kevés van. -
Perjel
tag
válasz Wildmage #1089 üzenetére
Hát jah, viszont az amerikai segítség csak 42 második felétől, 43-tól kezdett el igazán áradni... A történelemben rengeteg ilyen ''ha'' van, persze állítólag nem tartják komoly történésznek azt, aki túl sokat foglalkozik a ''mi lett volna, ha'' dolgokkal. De azért mégis felmerülnek ezek minden háborúnál... Állítólag ha Hitler nem adja fel az angliai csatát, az angol légierő végül alulmaradt volna. Csak ezt a németek nem tudták, mert az egész angliai kémhálózatukat leleplezték az angolok és ''megfordították''. Ezért az egész háborúban hamis információik voltak az angliai helyzetről. Vagy ha korábban szolgálatba állítják a snorkeles tengeralattjáróikat, amik szinte korlátlan ideig tudtak a víz alatt haladni, akkor valószínűleg sikeresen kiéheztethették volna Angliát. Vagy ha a keleti hadjáratban Hitler nem rendeli vissza a Moszkva felé támadó páncélos ékeket, hogy a katlanba zárt orosz hadseregek felszámolásában vegyenek részt... (vagy nem ragaszkodik Sztálingrád tartásához) Ha az USA nem fejti meg a japán kódot, akkor Midway-nél a japcsik győzhettek volna, és az USA-nak nem maradt volna több anyahajója, legalábbis átmenetileg. Stb. Persze az USA ipari fölénye miatt a háború végkimenetele nem lehetett kétséges, hacsak az USA nem egyezik bele a békébe (ha a japánok legyőzik a Csendes-óceánon, plusz a németek legyőzik az angolokat, nem biztos hogy amerika egyedül folytatta volna a háborút). Ha az amerikaiak folytatják, akkor legfeljebb pár évvel tovább tartott volna, és az atombombát sem japánra dobják le, hanem európára.
-
Perjel
tag
válasz #16741888 #1091 üzenetére
Azért tudtak lőni, csak gondok voltak... A tankjaik is nehezebben bírták a mostoha körülményeket. Pl. a tigrisekbe szalmát tömtek a hideg ellen, erre a szalmába beköltöző patkányok szétrágták a vezetékeket stb.
A németeknek nem volt elég teherautójuk az egész háborúban, vasúton és lovaskocsin szállítottak, az oroszok viszont tízezer számra kaptak teherautókat az amerikaiaktól (meg minden mást, csizmát, ruhát, konzerveket - ezek voltak az igaz
n lényeges amerikai segítség, nem az a pár ezer tank és repülő, ami tényleg csak 4%-a volt az orosz termelésnek) -
mityku
aktív tag
válasz Wildmage #1089 üzenetére
Okés, hogy nem tünt volna el az amcsik illetve egyéb más hátráltató tényezők, de valószínű, hogy kitudták volna tolni a háború befejezését. A kaukázusi olajmazők ugyanolyan fontosak lettek volna, mint akár a romániai mezők, a nélkülözhetetlen üzemanyag előállítás szempontjából. Mert azt láthattuk nagyon sok helyzetben, hogy a németek a háború második felében üzemanyaghiányban szenvedett (pl. Luftwaffe egyszerűen nem tudott létezni emiatt!). Sőt az üzemanyaghiány miatt nem is tudtak támadni se, sikeres támadás esetén, az ellátási útvonalon megindúlt volna a szállítmányok (bár mondta valaki, hogy szállítójárművekből [gépesítettből], kevés ált rendelkezésre!).
Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
tkesy
őstag
Rég volt, de a Sztálingrád című filmben az a bizonyos beszéd lényege, hogy nme a neve miatt választották az célpontnak a várost, hanme azért mert ezzel meg tudják bénítani a volgai hajózást...
Egyébként sikerült megszereznem a '36-os olimpiai játékokról szóló Leni Riefenstahl filmet...
3 és fél óra...
[Szerkesztve]>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest