Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chappy
tag
Heló!
Új hangszórót szeretnék venni, mivel a régi már elég régi (Maxxtro SPKA1A). Nem akarok zenét bömböltetni, kis szobában magam hallgatnám. 2.1-re gondoltam, valamint max 5 eFt-ra. Hát látom nagyon nem ez a kategória megy most... Anno tescoban 4k körül vettünk egyet a koleszba (2.1), nem volt rossz, egyetlen parája, hogy zúgott üresen, valamint még hallottuk hogy zúg, ha filmet néztünk (gondolom az 50 hz miatt).
MI kerül ennyibe a hangfalakon? Így látva a mezőnyt hajlandó vagyok akár 10-15k-t is áldozni, ha megéri. Látom hangkártya normálisabb 20eFt... Nekem integrált 7.1 hangkártyám van (ASUS P8H67-V Pro Rev 3.0).
Másik amit még nem értek: vannak ezek a 2.1 hangfalak, de csak egy sima jack megy a gépből... Nem úgy kellene, hogy mélynyomót a külön lyukba bedugni?
Elnézést, tényleg nem értek hozzá, és így sokallok azért ennyi pénzt. Anno otthoni géphez vettünk 4eFt-ért hangszórót, teljesen korrekt. Nem szomszédot akarok ilyesztgetni.
Ja és használtat venni megéri? Ha rosszul volt használva, az okozhat tartós károsodást minőségben (pl ha sokat volt bömböltetve)?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Chappy
tag
Heló!
Már nagyon közel vagyok a hangfal megvételéhez, árban és minőségben a Genious SP HF 1250B és 1255A között vacilállok. Egyetlenegy forrást találtam az archívumban (#15962), ami szerint a 1255A jobb. Ahogy láttam a 1255A pár ezerrel drágább. Melyiket érdemes megvennem, melyik a jobb? (Főleg metálra és rockra valamint filmre kell). Esetleg van más széria amit érdemes nézni (Creative T10 nem tetszett, T20 meg túl drága).
Köszi előre is a válaszokat!
-
Chappy
tag
Heló!
2.0 hangfalat keresek Genius SP HF 1250B helyére. Hasonló minőségűt szeretnék, csak ezzel az a gond, hogy kétszer 10+ centit elvesz az asztalomból. Valami költséghatékony, de minőségi megoldást tudtok javasolni (<12 eFt, de kb ugyanolyan hangerővel is szépen tud üzemelni). A T20-at néztem, az egyébként mekkora? Sajnos nagyon drága nekem, de lehet, mégis beruházok rá, viszont fontos lenne, hogy milyen széles.
Üdv.
-
Chappy
tag
Heló!
A két hónapos SP-HF1255B hangfalam kezdi megadni magát. A probléma: a bekapcsolást jelző led villog (össze-vissza, gondolom áramellátási gond miatt), ugyanez a hanggal (mint ahogy a led villog néha 1-2 hang kijön). Ami érdekes, hogy egy idő (kb 10-40 mp random) után beáll és működik, de ha kikapcsolom-bekapcsolom a hangfalat megint csinálja. Amiután beáll ha bass/treble/volume állás változik, megint kezdi, kb 5-6 perc "bemelegedés" után megint jó (viszont a ki-be kapcsolós történet ilyenkor is ki tol vele). Ha nem megy rajta zene (sőt ha egyáltalán nincs rajta audo input) akkor is csinálja a villogást. Ami vicc: ha picit óvatósan megrázom néha attól javul meg!
Tegnap jelentkezett a probléma. viszont néha még megy gond nékül. Valami tipp van hogy mi lehet a baja? Kontakt? Mennyire para ha kinyitom és belenézek - vagy felejtsem el? Őszintén nincs kedvem valami buta hiba és szar gari miatt 1 hónapig hangfal nélkül maradni. A garival még az is jó, hogy néha nem jön elő a gond, ha elviszem nekik tuti működni fog és volt felesleges két óra elcseszésem. Természetesen sérülést nem szenvedett ak észülék, még pakolni se pakoltam rá.
Üdv..
Csepi -
-
Chappy
tag
Tényleg? Ekkora hibaarányuk van ezeknek a cuccoknak? Ráadásul nálam videókártya, alaplap, vinyó, telefon minden kategóriából elég rossz arányban mentek tönkre a dolgok, valahogy mindig kifogom. Az előző 1250-es volt, az mondjuk félévig jó volt aztán eladtam. És azt hinné az ember, hogy ezek 5-10 évre szólnak. A drágább (30+ eFt) kategória is ilyen? Mivel tervben van egy nagyon minőségi (és drága) 5.1-es beszerzése is, viszont azt 10 évre vennénk.
-
Chappy
tag
Heló!
Igaz kérdeztem a hangkártyás topikban is, de itt is megkérdezném, hátha valaki személyesen is próbálta már. Venni szeretnék egy USB-s hangkártyát (laptophoz) amivel egy SP-HF1255B jól meghajtható. A kinézett modellek a CREATIVE Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB és az ASUS Xonar U5. Anyagilag az U7 is belefér, de gondolom azon túl, hogy nem 5.1 hanem 7.1 többet nem tud, ezt meg az életben nem használnám ki. Nem tudom, minőségben mennyiben térnek el. Ami spec alapján eltér, az ugye az SNR (100 vs. 104, ezt tuti nem venném észre) illetve a mintavételezési frekvencia (96 khz vs. 192 khz) - nekem a 48 is elég. Így az X-Fi a nyerő mert van hozzá távirányító (tudom hogy ez elég fura érv így, de ennyi igazi különbséget látok a kettő között, pont ezért írtam, hogy ha valaki esetleg mindkét kártyával találkozott már mindenképpen érdekelne a véleménye). Sajnos kerstem igen sokáig, de nem találtam összehasonlító cikket.
Egyébként a 20000 Ft-os mókák mennyire tudják egy PCI-E kártya minőségét hozni?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Chappy
tag
Sziasztok!
Eloszor is koszi minden topiktagnak (es a fejhallgatos topiknak is!) a segitseget. Jopar eve, itt kaptam nagyon jo tanacsokat "budget, de minosegi" eszkozok vasarlasara Most eljott az ido, az upgrade-re.
Most ami van (~6 eve): Asus Xonar U5 (haldoklik) + Genius 1250B. Egyebkent vegig meg voltam vele elegedve, az elejen a semmihez kepest iszonyuan nagy ugras volt
Elsosorban zene hallgatasra kellene (munka kozben, masik szobabol fozes kozben...), azon belul az elektronikus/disco (pl. Astronomia, Alan Walker, 90s) kellene, hogy jol szoljon (emellett Iron Maident es Ossiant szoktam hallgatni, de tudom, a ket stilus nagyon elut). DAC-nal kulsos egyseget preferalnek beepitett helyett (sok evre tervezek, a PC lehet laptopra cserelodik). Zenehallgatasra Windows 10 + TIDAL-t hasznalok.
A keret kb. 150 eFt (400 eur): 2.0 hangfal + DAC/hangkartya. Viszont egy olyan rendszert szeretnek, ami a kovetkezo 5-10 evre kiszolgal. Idom sajnos nem engedi, hogy sokat kiserletezgessek, ezert minden tippnek nagyon orulni fogok ! Hazimozira Samsung HW-Q90R van + NVIDIA Shield, azzal meg vagyunk elegedve, de zenere nem a legjobb (foleg, hogy nem elotte, hanem mellette van az iroasztalom).
Samsung HW-Q90R, Fontos, hogy szinben illjen az asztalhoz es hogy a nappali megbecsult, igyenyes eleme legyen (pl.: fekete/sotetbarna): [link] (bocsi a kupiert, homo fisz van)
Tovabbi szempont, hogy a DAC-ot fejhallgatoval hasznalnam a hangfal helyett. A fejhallgato jelenleg AKG K512, de mar nagyon rongyos (ha jol emlekszem 8 eves), de majd azt karacsonykor cserelek.
Elore is koszi a segitseget!
Udv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest