Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Trump vagy Harris
Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''mert leszedtem a hűtőt és újrapasztáztam egyáltalán nem volt forró a proci holott akkor aztmutatta hogy 60 fok felett van...''
Azt, hogy ''nem volt forró a proci '' -gondolom- a borda megtapizásával nézted.
Ha a borda nem meleg, miközben az alaplap 60°C-ot mér, akkor valami gond lehet a CPU->borda között a hőátadással. Pl. nem fekszik tökéletesen a borda.
(Vagy túlzásba estél a paszta mennyiségét illetően, és összezártál pár hidat a proci tetején)
[Szerkesztve]Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
''es megkarcoltam a 2500+ barton lapjanak feluletet, igy megszakadt ott nehany ut''
Ha jól értem, akkor nem a mag sérült, hanem a tok.
A tokon több rétegben mennek a vezetőszálak. Ha csak a legfelső sérült, akkor valami finom smirglivel vagy szikével a sérülés környékén le kell vakerásznod a felső réteg műanyagot, és akkor láthatóvá válnak a vezetőszálak.
Aztán jobbról-balról cellux, és lehet patymagolni a folyékony ezüsttel. Minimum negyedóra száradás, és jöhet a következő. Végül egy celluxszal leragasztani, hogy ne oxidálódjon.
(Mondjuk, én a forrasztásban jobban megbíznék.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz paramparya #122 üzenetére
''csináltál már ilyen barton->mobil barton átalakítást?''
Igen.
''Ez csak annyit jelent, hogy lockmentes lesz''
Nem lesz lockmentes, de a win alatt progival lehet szabadon állítani a szorzóját 3x-24x között. (Tudomásom szerint ez csak VIA-s és SiS-es lapokon műxik.)
''vagy onnantól kevesebb fesz is kéne neki, akár egy mobil-bartonnal?''
Nem. A mobil bartonoknak azért kevesebb a core-fesze, mert kiválogatják azokat, amelyek kevesebbel is működnek, nem pedig a ''mobilosításuk'' miatt.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz paramparya #142 üzenetére
''superlockos a procim.''
Amit írtam, azt szuperlockos procival tapasztaltam.
Hogy megéri-e? A csuda tudja. Aki valamiért nem tud FSB-re húzni, vagy ragaszkodik a ''szabványos'' órajelekhez, vagy alulhajtást akar, annak biztosan. (Nekem most pl. 500 MHz-en megy, és 33 °C-os)
De túlhajtáshoz a 2500+-nak a 11-es szorzója olyan jól el van találva...Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
''asrock k7s8xes alaplaban hol és mit kéne a 2500as bartonomon állítani és mik a jó eredmények??''
Először azt tisztázzuk, hogy az alaplapod K7s8x vagy K7s8XE?
Az előbbi hivatalosan nem támogatja a 200FSB-t.
Az alaplapban ? MHz-es memória van?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz paramparya #147 üzenetére
''Csak a 208mhz-es fsb-től kezdve 25mhz pci freki ''
Ha ettől eltekintünk, mekkora órajeleig bírja a bartonod?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz paramparya #151 üzenetére
Akkor neked valóban érdemes lenne mobilosítani. (A VIA chipset adott, ugyebár.)
(Viszont azt nem egészen értem, hogy ha ezt mobilra cserélnéd -amint írtad-, azon buknál párezer Ft-ot. Ha a játék a fontos, miért nem hagyod a jelenlegi procidat, és miért nem VGA-ban erősítesz?)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz paramparya #153 üzenetére
''Te vállalnád?''
A mobilosítás nem nagy ügy, de ha a területi elhelyezkedésemet megnézed az adataimnál, az kicsit bonyolítja a szervezést.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Boxer001 #198 üzenetére
''a biosban én abszolút nem találtam meg olyat, hogy hány fok után blockoljon a rendszer, meg még mást sem, amit javasoltatok...meg is keresem a könyvecskét...''
Asusban a COP gyári fix 120°C-nál kapcsol, és a hülye usernek nincs módja belepiszkálni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Boxer001 #211 üzenetére
''Nem sok olyankor neki az 1,85 v?''
De igen, főként ezzel a coolerrel. (Láttam valahol a tesztjét, és nem valami tuningbajnok.)
És ráadásul a feszültségemelés négyzetesen növeli a proci hőkibocsátását. Szóval így 1,85-ön ~30%-kal több hőt fejleszt a procid, mint egy ''sima'' 3200-as.
''Most ennél a 11.5x193nál 1.75 v-on vagyok éppen, a ramok meg 384en, vagy 386on mennek...''
Via chipsetnél jó lenne ragaszkodnod az FSB és a memclk szinkronjára, és a többinél sem jó, ha a memclk a kevesebb.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Boxer001 #244 üzenetére
''Akkor magyarázzátok már el nekem, hogy mivel lesz jobb a helyzetem, ha unlockoltatom, vagy mobilosíttatom a cuccot...''
Nálad a lábdrótozás a követendő út. (11 vagy 10,5 szorzó beállítása)
A mobil azért gáz, mert alaplaptól függ, hogy a boot során a gyári szorzót használja-e (vagy a 11-est), tehát nálad 2300MHz-en kellene elindulni a Winnek, majd a szorzóállító proginak.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz checkpointe #206 üzenetére
''Via KT400A FSB biosban 250-ig(DDR500?) ''
A KT400a hivatlosan a 166(333)FSB-t támogatja.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz paramparya #334 üzenetére
''Nem tudsz valakit errefelé, aki megcsinálná?''
Csináld meg magadnak, nem egy nagy durranás. A legnagyobb nehézség a szélvédő fűtőszál javító folyékony ezüst beszerzése.
És ha nem sikerül a dolog, akkor acetonos fültisztító pálcikával letörlöd, és vagy kezdheted elölről, vagy visszaállítottad az eredeti állapotot.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz MoP_FX 57 #359 üzenetére
''Ennek ellenere sajnos a siker nem garantalt''
Ez -természetesen- igaz, de ilyen hozzáállással pl. ne akarj nőt felszedni sem, mert szintén nem garantált a siker.
A procikhoz visszatérve: viszont arra is nagyon kicsi az esély, hogy maradandó károsodást szenved, és -mint írtam- visszaállítható az eredeti állapot.
(A gari viszont elveszik, mert az összekötendő hidakat kicsit meg kell tapétavágó szikével vakargatni, ami később látszik, de a működést nem befolyásolja.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz paramparya #366 üzenetére
''elképzelhetetlennek tartom, hogy olyan kis hidacskákat kötögessek össze tűvel...''
Én sem azzal csinálom, hanem celluxszal maszkolok, és a fűtőszáljavító saját ecsetével patymagolok.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz paramparya #370 üzenetére
''Nincs msn-ed?''
Nem használok semmit, ami Microsoft. (Legalábbis a neten nem)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz paramparya #378 üzenetére
''Valami alternatív megoldás?''
Mondjuk: ide egy leírás fényképekkel és saját tapasztalatokkal?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
''Hogyan lépdeljek felfelé, míg meg nem találom az optimálisat?''
Semmiféle ''lépdelés''! Neked nem NForceos az alaplapod, hanem viás.
FSB: 200 (166-ról)
Corefesz: 1,75V (1,65V-ról)
memória sebesség: 200 (By SPD-ről)
Aztán pedig teszteld a gépedet (3Dmark-kal, Prime-mal, stb.), és eközben figyeld a procid hőmérsékletét.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz paramparya #644 üzenetére
''Olyan fűtőszáljavító ezüstöt milyen helyeken kezdjek el kezesni?''
Elektronikai alkatrészboltokban. Valószínűleg csak meghozatni tudják, azonnal nem lesz.
Fűtőszál javító, ezüstlakk, Silberlack, Silberleitlack néven keresd.
3gramm 2-3ezer Ft.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Markgx10 #666 üzenetére
''De már azzal is sokkal kevesebbet fogyaszt, ha nem játszol és leveszed 1100MHz-re.''
Mikor levettem 1833(11x166)-ról 500(3x166)-ra, ~23W-tal lett kisebb a gépem áramfelvétele. (A core-feszhez nem nyúltam.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
-
mr_ricsi
veterán
''Ez a mocsok alapból 1.71etnyom a bari alá így eléggé izzad szegény''
Ezt az 1.71-et biosból mondod vagy le is mérted?
Ugyanis az A7v880-asommal a Speedfan is pontosan ennyit ír ki, de én lemértem az alaplapon a feszszabályzóknál, és valójában 1,64V.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz paramparya #644 üzenetére
Paramparya:
Ha erre jársz:
Valamelyik topikon olvastam, hogy a srác rotringcerkával telefirkálta a prociján a lyukat, és mobil lett belőle.
Ha még nem sikerült ezüstre szert tenni, egy próbát talán megér. (Max. kiradirozod... )Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
''sztetek melyiket lenne érdemesebb''
Codegen 300-assal valóban nem érdemes tuningolni, de ezt komolyan gondolod??? 100 vagy 200MHz miatt 17-23e Ft-ot kiadni???
Ráadásul nem is biztos, hogy működni fog vele: a 2500+-om sem megy stabilan 2166MHz felett.
''11*220 (3200+)''
A 3200+ az 11x200.
''az nem baj hogy a lap nem tartja hajszál pontosan a feszkókat?''
Ezt a lap nem tudja pontosan mérni, mert valamelyik ''ingadozó'' feszt használja referenciának.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
''amugy is tervezem uj videókarit''
Így már OK.
''sztem 17-20 k bol 500W os bluestorm vagy akár 15 ért 400W os ''megéri''''
Ne ess túlzásokba, a 400-as még akkor is elég lesz, amikor duálAMD és 2magos VGA lesz a gépedben.
Egyébként sem célszerű feleslegesen túl nagy tápot venni, mert alacsony terhelésnél rosszabb a tápok hatásfoka.
''procira pontosan merölegesen 1 kis barkácshajlammal a ház oldalára csináltatok 1 hűtő helyet és oda rakok még 1 térhűtőt, és akkor a táp alatti zalmi meg szívni fog, tehát oldalt befuj pont rá a procira (cpu hűtövel egyetemben) és oldalt szivja tehát ilyen Ł alakba áramlik a levegő ... Sztetek jó 5let ?''
A Maxtorod rövid időn belül meg fog halni tőle.
''mért ajánlották hogy fujjon befele a hátsó zalmi''
Ami a gép középvonalától felfelé van, annak kifelé kell fújni, mert a meleg levegő önmagában is felfele száll, és a ventiknek ki kell vinni a házból.
Te a terveidben csak a procira fordítasz figyelmet, pedig ha minden levegőt ott fújsz be, és ott szívsz ki, akkor a géped többi részében nem fog járni a levegő, és emiatt a többi alkatrész -főként a saját ventivel nem rendelkezők- fognak hőgutát kapni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Balinov #4728 üzenetére
''az egyetlen járható út az FSB emelése lenne (220-ra a gyári 200helyett,hogy megkapd a 2200mhz-et)''
A 3000+-os barton 2100(200x10,5)MHz-en megy, vagyis ''csak'' 209-210MHz FSB kell, ami összejöhet.
De 3000+-os barci létezik 333FSB-s változatban is, 2166MHz órajelen.
(És barton magos sempron 3000+ is van, 333FSB-vel.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
''A 3000 Barcikat két fajta órajellel dobták piacra abból meg lehet állapítani melyik lehet lockos?''
Nem, mert egyidőben gyártották mindkettőt. Az első szériákban azok lettek 333FSB-sek, amelyek cache nem bírta a 400MHz-et.
Nézd meg a rajtuk lévő dátumot, az alapján be lehet azonosítani, hogy lockos-e. (2003 év 39 heti és az utáni procik lockosak.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
''Ez a 0339 egy esetben tuti nem jött be , mégpedig egy 2500 bartonnál, abszolúlt nem hajlandó feljebb menni a proci, sem FSb sem szorzó állításra, a feszt is hiába emeltük. Atom Lockos.''
Valamit rosszul próbáltok. Az FSB-t az alaplap adja, azt a proci semmilyen módon nem képes felülbírálni, még ha atomlockos, akkor sem.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz CPT.Pirk #4770 üzenetére
''nah oké, de mente közbeni viszi?''
A képernyőkép a CPU-Z progiból van, ami a win alatt fut. Ennél mi lehet mégjobban menet közbeni?
''semperonnak ismeri fel?''
Igen, mert az MP hidat is összezártam.
''az 5.1 annyit tesz''
Az aláírásomat nem kell megválaszolni. (Mert hülye azért nem vagyok...)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
''Az AGP be volt állítva 66 Mhz-re fixen szóval elvileg azzal nincs gond.''
200MHz-en egyébként is 66/33-on kellene lenni, tehát a szorzólock lényegtelen.
A memóriáid mennyin mennek, amikor 200 az FSB? Ill. az időzítéseikkel mi van, automatikusan SPD-ből működik?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz CPT.Pirk #4798 üzenetére
''hogy működik-e a menet közbeni szorzó, fsb állÍtás, mert a mobil verzióknál elvileg megy...''
Ezt részben rosszul tudod, ugyanis az FSB a K7-es mobilprociknál (elvileg) fix 133MHz. A notebookokban ''csak'' a szorzó és az Core fesz állítás működik menet közben.
A mobilosított prociknál a menet közbeni szorzóállítás működik, (csak segédprogi kell hozzá). Ugyanezen segédprogik képesek a corefesz módosítására is, ha az alaplap ezt támogatja.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest