2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

AMD A6-5400K

A legkisebb Black Edition tesztje: válaszok a tuning, a teljesítmény, valamint a fogyasztás kérdéseire.

[ ÚJ TESZT ]

dGPU eredmények

A HD7770 nem számít rossz kártyának, igaz, messze van a csúcstól is. Az biztos, hogy ilyen gyenge processzoroknál hiába tekerem fel a felbontást és a részletességet, még akkor is maximum vegyes limitem lesz. A tesztek közé bekerültek az X2-es eredmények is.

Vantage alatt az A6-5400K kikap a G530-tól, de az Athlon X2-t simán megveri.

A 3DMark11 eredmények hasonlóan alakulnak, mint Vantage alatt. Nem akarom ragozni, jöjjenek a játékok.

Left 4 Dead 2-ben feltekertem a felbontást és a részletességet is a maximumra és 8x anti aliasingot állítottam be. Ezek ellenére egyértelmű a CPU limit. A Celeron simán viszi a pálmát, sőt a tuningolt Athlon X2 is meg tudja előzni a kis APU-t. Mindenesetre a leggyengébb is kényelmesen játszható még multiban is.

Az XCOM is jobban szereti az Intel processzort. A két AMD hasonlóan teljesít alap órajelen, de tuningolva az X2 is elhúz. A 5400K nincs formában, legalábbis egy modul kevésnek tűnik HD7770 alá.

Far Cry 3 alatt kicsit változik a kép. A high beállítás kicsit túlzó és ez a tesztelésnél is érezhető volt, mert rendesen beszaggatott, mikor a játékban felgyújtották a házat. Alap órajelen az A6 nem győzi le a Celeront, de tuninggal hajszállal az élre tör, de hátra van a részletesebb elemzés. Tuningolva az X2 is feltámad, egész használható az öreg.

A késleltetés görbéről lehagytam az öreg Athlont a jobb átláthatóság kedvéért. Ez alapján a Celeron kiegyensúlyozottabb, bár vannak benne nagyobb tüskék. Az AMD APU-ja ezzel szemben folyamatosan ingadozik, de a kiugrások nagysága kisebb.

A percentile görbe szerint a G530 a nyerő sokkal, többet számít a görbe utolsó pár százaléka, mert az mutatja meg, hogy akad-e egy játék vagy sem. 85%-tól fölfelé jobb a Celeron, alacsonyabbak a maximális késleltetések.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Celeron G1610 Ivy alapokon

    Az új Ivy Bridge alapú Celeron. Mit tud a régi szériával és egy A6-5400K-val szemben?

  • Öregfiúk

    Vajon állják-e a sarat az első generációs kétmagos processzorok és egy Athlon II X2 Far Cry 3 alatt?

  • GTX650Ti gyorsteszt

    Három kártya, három teszt és némi tuning: AMD HD7770, HD5850 és egy GeForce GTX650Ti.

  • FX-8350

    FX tuning alapok, ismert problémák (elégtelen hűtők, fogyasztás, stb.) és néhány benchmark.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.