2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az ellenvélemény trollkodás

    ... egyesek szerint. Vagy ha kiderül, hogy te voltál hülye, és ezt nehezen tudod védeni.
    Mindenki döntse el maga.

    Lenry 4 éve 32

  • Doom Eternal

    Nem teszt. Egyetlen benyomás alapján írom ezt.

    Szóval megláttam, hogy már van. VÁVÁVÁ
    Leért, feltelepült, start.
    De kvajól néz ki! De kvajól fut! Alapból valami high környéki beállítást lőtt be, jóvanazúgy, játsszunk már!

    Dübb-dübb-dübb-dübb-düdübb, dübb-dübb-dübb-dűűűbb VÁVÁVÁVÁVÁ!!!! :C

    Két lépés után minden kimerevedik... TUTORIAL: ha lelövöd meghal - tudombaszkimenjinnen - még két lépés... TUTORIAL: ha sárgán villog lerughato... - nemérdekel - még hat lépés - TUTORIAL: leláncfűrészelhet... - hagyjálmár!
    Szóval végigmészároltam 2-3 pályát, mire egyszer meghaltam. Kiléptem.
    Köszönjük, öreg vagyok én már ehhez. Kombók, meg jutalmul mészárlós kamera? Taktikázzak a Doomban? Minél több ólmot az ellenfélbe, ez volt eddig a taktika.
    Biztos van, akinek erre van igénye, de az nem én vagyok.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 49

  • RIP 7900GTO

    Az összes ballagásra kapott pénzembe, vagyis elképesztő 45.000 Ft-ba került ez a szörnyeteg. 2007-ben. Durva, hogy az akkori előző generációs kvázi-csúcskártya ennyi pénzért megvehető volt. Ma mennyi is egy GTX1070? :U

    A középiskolám akkori rendszergazdájától vettem használtan, és egészen most hétvégéig szolgált. Persze az aktív szolgálatból valamikor a Dragon Age: Origins megjelenése után nyugdíjaztam, mert az már sok volt neki. Vagy legalábbis abban az időben biztosan az volt a slágerjátékom, mert az utódjául vásárolt GTX460-at azzal teszteltem anno. Meg is van, 2011-ben, mert megtaláltam a privát-threadet, amiben leboltoltam itt a PH!-n. Hol máshol.

    Utána egy darabig a polcon volt, aztán szüleimnél netezős gépben, de ők nem sokat használták, végül az egész konfig visszakerült hozzám és retrójátékos gép lett belőle. A vég is játék közben, egy Red Alert 2 meccs alatt érte, lefagyott és többé nem adott képet. Sajnálom, kiváló ügynök volt.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 18

  • HDD cseréje LVM kötet alatt

    Nem tudom, hogy embernek lesz-e valaha szüksége rajtam kívül erre, de nekem pár éven belül kellett volna néhányszor, és ahhoz pont kellően ritkán csinálom, hogy mindig újra ki kelljen gugliznom, mert elfelejtem.

    Szóval adott az otthoni szerverem, amely esetében inkább a minél nagyobb tárhely volt a lényeg, mint az adatbiztonság, ezért mindenféle RAID-re fittyet hányva az itthon előforduló HDD-ket egy LVM kötetté szervezve csináltam belőlük egy Nagy Hálózati Meghajtót. Mivel ezekre is igaz a mondás miszerint "nincs az a HDD, amit meg ne lehetne tölteni", ezért a Nagy Hálózati Meghajtó egy idő után Nem-Elég-Nagy Hálózati Meghajtóvá degradálódik. Ilyenkor a rászánható pénzmagtól függően veszek egy nagyobb lemezt és kicserélek vele egy kisebbet. Ezt a műveletet foglalnám itt most össze.

    Hogy is épül fel az LVM?
    Van a Physical Volume (PV / Fizikai Kötet) - ez legtöbbször egy winchester vagy annak partíciója, de RAID-kötet vagy bármi más is lehet, ami egyébként adattárolásra alkalmas szokott lenni.
    A PV-k Volume Group(VG / Kötetcsoport) foghatók össze.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 4

  • Érdemes volt kimenni a vásárba

    A mórahalmiba. A múlt héten.

    Referencia GeForce3 - közvetlenül az NVIDIA-tól.
    Nem Ti200, nem Ti500, hanem az első, még külön típusjel nélküli változat. Egyébként a teljesítménye kb a Ti200 és Ti500 közé esik.

    1500-ért fogtam ezt a kis kincset, amit nagyon rég szerettem volna a polcon tudni, még úgy is, hogy nem vagyok gyűjtő, semmi szükségem rá és nincs AGP-s gépem se, így azt se tudom, hogy működik-e egyáltalán. De nem is ez a lényeg :)

    Viszont ha már megvan, levettem a hűtőt, újrapasztáznám a hadrafoghatóság jegyében, de ez a közel 20 éves hűtőpaszta brutálisan rákötött.

    Van-e ötlete valakinek, hogy mivel lehetne leoldani a GPU károsítása nélkül. Végső esetben mechanikai eltávolítás lesz, de az ilyen zs terv...

    Lenry 4 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.