2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 3D: Certifikálódtam

    Következő szint májusban. "Certified Professional", here I come

    Lenry 12 éve 15

  • A lengyel-magyar barátság napja

    Tudtátok, hogy van ilyen nap?
    2007. március 12-én a magyar Országgyűlés, március 16-án pedig a lengyel Szejm március 23-át a magyar–lengyel barátság napjává nyilvánította, megerősítve ezzel is a két nemzet középkor óta fennálló szoros kapcsolatát.

    Szerintem ez egy igen szép dolog mindkét oldalról. A miénkről főleg, tekintve, hogy hányszor hallhatjuk, hogy a közvetlen szomszédaink mennyire nem szeretnek minket, jó tudni, hogy picit északabbra van, aki pozitívan gondol ránk :)

    Személyesen kevés kapcsolatom volt eddig velük, azon kívül, hogy tőlük "kaptam" a vezetéknevemet, de azzal a kevéssel talán kicsit még inkább elősegítettem a barátságot, amikor egy Szegeden keresztül utazó grúz-lengyel házaspárt kidumáltam a parkolási bírság alól. (Kaptam is egy grúz nyelvű névjegykártyát, hogy ha valaha gondom támad Tbilisziben, nyugodtan forduljak hozzájuk :D )

    Holnap megyek is egy kört az általuk gyártott villamosok egyikével.

    Folytatás...

    Lenry 12 éve 6

  • Ezek vajon mit szednek?

    Napi Darwin-díjasunk két szlovák férfi.

    Villamost akartak eltéríteni fegyveresek Pozsonyban!

    Lenry 12 éve 11

  • Eddigi top söröm

    A Barna Leffe

    Pár hónapja még nem szerettem a sört, de azóta rájöttem, hogy létezik a sörnek egy iható változata is, ami elsőre a színében tér el a többitől: nem sárga, hanem barna. Azóta megpróbálok minél többfélét megkóstolni, bár haverokkal sörözés esetén általában barna Staro figyel be, de ha olyan helyen járok, ahol van más is, akkor válogatok.

    A barna Leffe-vel egy Sparban találkoztam, és a Keresztapa I. közben ittam meg. A filmhez már nem tudott sokat adni, mert az enélkül is egy remekmű, de a sör valami isteni volt. Nem írom le, hogy milyen a habja, meg az állaga, mert ahhoz nem értek, az V. Stryker kolléga dolga, de annyit mindenképp, hogy nagyon jó illata van, és az íze hihetetlen. Szinte semmi sörös keserűség, savanyúság nincs benne, helyette nagyon finom, és baromira itatná magát, ha nem kerülne belőle egy 0,33-as üveg is ~400Ft-ba. De még így is megéri.

    Lenry 12 éve 50

  • A tetovált lány. Kétszer.

    Úgy egy éve láttam Larsson művének filmváltozatát, akkor már meg volt filmesítve az egész trilógia. Svéd film volt, amit egy svéd írt, svéd környezetbe, svédeknek. És tetszett. Bár 2011-ben több nagyszerű filmet is láttam, de a Millenium-trilógia kiemelkedett közülük. Valahogy más volt. Új, kliséktől mentes. És ez tetszett.
    Ajánlani tudom bárkinek. Szerintem a XXI. századi európai filmalkotás egyik kiemelkedő műve. Kevés lesz benne a váratlan fordulat, nincs benne fölösleges nyáladzás, mindenből pont annyit mutatnak, amennyi kell. Lisbeth pedig végig Lisbeth marad, és nem csalódsz az egészben. Nem Hollywoodot majmolja, nem megy el valami legalja érthetetlen művészfilmmé sem.

    Még a magyar címet is sikerült eltalálni, bár az eredetihez (Män som hatar kvinnor = Férfiak, akik utálják a nőket) már az angol címnek sincs sok köze.

    Magyarul se rossz, svédül az igazi. Angol nem tudom van-e...

    Folytatás...

    Lenry 12 éve 7

  • Hogy miért is marhaság a másolásvédelem?

    Mert csak és kizárólag azokat szopatja hülyére, akik fizettek a játékért. Ma pl ebbe az aranyosságba futottam bele a GTA4 indítása közben:

    El nem hinnétek, hogy mi okozta a problémát: a Számológép és a Steam ikonja közt üldögélő Process Explorer. Eme csodálatos szoftver egy Mark Russinovich nevű úr munkája, ő hobbiból mindenféle Windows-buherátor toolokat faragott, egész addig, míg a Microsoft meg nem hívta a köreibe, azóta főállásban teszi ugyanezt.
    A Process Explorer pl a Feladatkezelő és a Teljesítmény-figyelő munkáját látja el, annál egy kicsit advancedebb formában, de lényegében tényleg ennyit csinál.

    Hogy a SecuROM másolásvédelemnek milyen szupertitkos államtitkát fedné fel, arra ötletem sincs, mindenesetre a hiba ennyi: fut a procexp. A kattintható link mögötti oldal is ennyit mond. Fut. Ne fusson, és akkor játszhatsz. Hát baze...

    Lenry 12 éve 17

  • Három kijelző kétféle GPU-n? Nem gond!

    Sosem voltam MS ellenes, nem hiszem, hogy direkt rontanák el az op.rendszereiket, vagy bármely más szoftverüket, sőt igazából azt sem gondolom, hogy nevezett termékek el lennének egyáltalán rontva. Inkább csak a user a hülye.

    Esztelen fasságokra / überritka eseményekre viszont mindig úgy tartottam, hogy a Linux a jobb választás. (meg tudod Windowson hallgatni, hogy milyen hangja van a kernelnek? na ugye, hogy nem :DDD)

    Amikor fontolóra vettem a plazma TV vásárlást, akkor annak a gépre kötését szintén a fenti kategóriába soroltam, pedig látszólag egyszerű dologról van szó. Az is, ha nincs alapból két monitorod. Vagy ha mégis, akkor legalább Eyefinity-s Radeonod van. Vagy SLI-d. Vagy CF-ed. Na ebből nekem ebből csak a két monitor jutott. GeForce-on. 1 GeForce-on.

    A GTX460-at viszont hiába szerelte a Gainward 4 monitorcsatival is (HDMI, 2xDVI, D-Sub), ebből egyszerre maximum kettőt hajlandó meghajtani a GPU, erről kis buborék tájékoztat az NVIDIA vezérlőpultban. Faja.

    Ennél a pontnál bootoltam egy Linuxot, "ha ott nem lehet, akkor sehol" felkiáltással. Ott se lehetett. Egyszerre két monitor ment, a harmadik is látszólag aktív volt, épp csak képet nem adott.

    Folytatás...

    Lenry 12 éve 12

  • Facebook Timeline

    Ahogy azt kedvenc színésznőm üzenőfaláról megtudtam, kötelező lesz.
    Jippi-ká-jéj...
    Csak szerintem kurvára átláthatatlanok a Timelineos profilok?

    Lenry 12 éve 50

  • A mai nap zenéje

    a Social Distortion-tól a Ring of Fire, mert rohadtul nem tudom kiverni a fejemből, úgyhogy élvezzétek ti is. Egyébként nagyon jó kis zene.

    Lenry 12 éve 7

  • A puskagép

    Egyetemista unokatestvér / lakótársam asztalán láttam ezt a gyöngyszemet és úgy éreztem meg kell veletek osztanom :)

    Damen und Herren: A puskagép!

    Folytatás...

    Lenry 12 éve 21

  • xkcd: Költözés

    Külön ünnepnapot kellene kijelölni annak a számtalan jótét léleknek, akik a "DISCUS-...." nevű nyílt WiFiket tartják fönn.

    Eredeti: xkcd #466

    Lenry 12 éve 5

  • A Hárommagos Vodka

    Nem tudom még mennyi ideig létezik a régi hardverapró, és mivel gondolom a régi hirdetések el fognak veszni, ezért itt és most, a blogomban szeretnék emléket állítani a legérdekesebb terméknek, amivel valaha találkoztam a hardveraprón:

    Hárommagos Vodkámat cserélném e21xx-ra értékegyeztetéssel!

    A képek már sajnos nem érhetők el, de annak idején voltam olyan előrelátó, hogy elmentettem őket az utókornak, így most prezentálni tudom őket, íme:

    Folytatás...

    Lenry 12 éve 7

  • xkcd: Outreach

    Eredeti: xkcd #585

    Lenry 12 éve 0

  • 3D: Lánchíd

    Csak screenshotok, mert nincs kedvem fényekkel meg kamerákkal és renderbeállításokkal játszadozni. A képeken előforduló furcsa, hibás árnyékok is ezért vannak ott.
    Az első átadáskori állapotot tükrözi, ezért nincsenek pl oroszlánok. Azok később kerültek a hídfőkre.

    Folytatás...

    Lenry 12 éve 16

  • Évkezdő jelszóváltoztatás

    Reggel nem akarta elfogadni a GMail és a Windows Live a jelszavamat, el is eresztettem egy diszkrét bazmeget, de szerencsére mindenhol működött a jelszóvisszaállítás, így nem történt komoly veszteség. Azért a biztonság kedvéért most mindenhol új jelszavakat állítottam be.

    Kíváncsi vagyok, hogy hol történt az adatszivárgás, mert a Google fiók nem mutat gyanús, ismeretlen helyről bejelentkezett IP címet, sajnos máshol nem tudom ezt megnézni...
    Ha viszont nem "elszivárgott" a jelszavam valakihez, hanem simán feltörték, arra a módszerre is kíváncsi lennék, mert a jelszavam a szokásos, erős-jelszó követelményeknek megfelelően kis és nagybetűket, számokat tartalmazott és nem is volt rövid. Ebből tanulva, úgy döntöttem, hogy megfogadom az xkcd tanácsát és az új jelszavamat ennek megfelelően választom meg.

    Bocs attól, aki nem tud angolul, de nincs kedvem annyit Photoshopolni, hogy színvonalas legyen a fordítása, így nem bajlódok vele.

    Lenry 12 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.