2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tisztelt Kutatótársadalom!

    Alulírott Lenry, 21. századi, urbanizált terrán, az alábbi termék kifejlesztésére kérem fel Önöket.

    Rövid név: Ételpótló ital
    Hosszú név: A hagyományos táplálkozást helyettesítő, tápértékét tekintve azzal megegyező táplálékkészítmény

    Leírás: A mai felgyorsult / ellustult első és második világbeli társadalomnak égető szüksége van a hagyományos, sok időt felemésztő étkezések kiváltására.
    Ennek legcélszerűbb módja egy olyan ital kifejlesztése, mely képes helyettesíteni egy átlagos étkezést, megadva a szervezetnek ugyanazokat az ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat és egyéb szerves és szervetlen tápanyagokat, melyre annak szüksége van.

    Követelmények:
    - egy adagnak ki kell elégítenie egy átlagos testsúlyú felnőtt férfi tápanyagbeviteli igényeit, és legalább 4 órán keresztül biztosítania kell a jóllakottság-érzetet könnyű fizikai munka esetén
    - egy adag maximum 1 liter lehet, de fél liter preferált.
    - színtelen, szagtalan, íztelen, állagában vízre hasonlítson. igény esetén ízesíthető, színezhető lehessen.
    - nem követelmény, de preferencia a természetes alapanyagokból álló összetétel és a minél egyszerűbb körülmények közt történő előállítás
    - egy adag végfelhasználói ára maximum 7 USA dollár
    - tartalmazza az egészséges élethez szükséges tápanyagokat, vitaminokat, a szervezet napi működéséhez szükséges összetevőket

    Folytatás...

    Lenry 11 éve 40

  • Repülős kérdések

    Nem repültem még, de Thesszaloniki sokkal közelebb van repülővel, mint anélkül, így fogok...
    Pár kérdés, mert Ferihegyet sem láttam még belülről:
    kivisz a transzfer* a repülőtérre, és... hogyan tovább? Hova kell először menni? Vagy tudni fogom, mert hülyére van táblázva a reptér?
    Hova kell vinnem a csomagomat? a WizzAir jegyfoglalós oldalán beállítottam, hogy 1 kicsi kézipoggyász, meg egy nagy, de után rákérdezett, hogy tuti nem viszek nagyméretű kézipoggyászt?
    vinném a kis táskámat, amiben papírok, meg egyebek vannak, meg az utazós táskámat, amiről mostmár nem tudom, hogy az nagyméretű kézipoggyásznak vagy simán poggyásznak számít-e... :F

    * ezt találtam ki, mert Szegedről ugyanannyiba fáj, mint a MÁV, cserébe akkor jön és megy, amikor én akarom, és elméletileg visszafelé is megvár, míg az utolsó szegedi vonat valamikor landolás előtt egy órával fog elmenni.

    hirtelen ennyi jutott eszembe, de majd kérdezek még, ha felbukkan valami :)

    Lenry 11 éve 19

  • LG Optimus L9 P760 digitizer replacing guide

    As I didn't found any description for disassemble an LG L9, but I had to replace the digitizer / front cover of my phone, I decided to write one. For those, who do not speak hungarian, here's the english version :)

    In my case after a short jump, my phone fell out of my pocket, straight to the sidewalk. Fortunately only the digitizer cracked, the screen remained intact.

    I got the replacement part from eBay, it got here (Hungary) from China in a little more than 2 weeks, and costs 40 USD, with tracking, tools and shipping. Compared to the official T-Mobile price of about 90 USD plus repair fees it was really reasonable. Of course this voids warranty, if they find out this homebrew repair, so be careful.

    Please remember that I am not responsible for any damage of your phone, do this for your own risk.

    Photos are clickable, and made by a Nokia N9, so they won't be over-the-top quality, but will do

    Folytatás...

    Lenry 11 éve 0

  • LG P760 Optimus L9 digitizercseréje

    Egy esős délelőtt után ugrottam át egy pocsolyát, minek következtében, mindkét telefonom kiugrott a zsebemből. Az N9 Nokiából van, természetesen semmi baja nem lett, szerintem kicsit meg is repedt alatta a flaszter, az L9-et viszont az LG rakta össze, így permanens képernyőmintával lettem gazdagabb.

    Szerencsére a panel sértetlen maradt, csak a digitizer, az érintést érzékelő panelként is szolgáló előlap tört össze, de elég csúnyán, bár funkcióját így is maradéktalanul betöltötte.

    A hivatalos szervizben 18.000 Ft-ot mondtak a cserealkatrészre, plusz szervizdíj... Ahha. Jó. Még gondolkodok rajta.
    eBayről ingyen kiszállítással, szerszámokkal, trackinggel Pekingből 40 dollár, vagyis körülbelül 9000 Ft. Eddig gondolkodtam.

    Két hetet kellett várni, ma hozta a postás, úgyhogy este neki is estem.

    A fotók kattintásra nagyíthatók, minőségük olyan, amilyet az N9 tud este egy szobában, plusz amit Photoshoppal tudtam rajtuk tweakelni.


    Ez volt a kezdet.

    Folytatás...

    Lenry 11 éve 11

  • Miért félnek az emberek a fényképezőtől?

    Random cikk az újságban: a Szegedi Tudományegyetem hallgatói szavaznak arról, hogy szeretnének-e a továbbiakban ingyen helyijáratos bérletet kapni.

    Azon el sem gondolkozom, hogy miért szavazna bárki arra, hogy ő márpedig ki akarja fizetni érte a 17.000 Ft-ot, inkább egy másik, ennél általánosabb jelenség szúrt szemet:

    Egyikük sem vállalta nevét és arcát, ahogy a szavazóurnát őrző HÖK-ösök sem, akik nyilatkozni sem szerettek volna. A szavazólapot is eltették előlünk, azt szerették volna, ha nem készítünk fotót semmiről.

    Valaki magyarázza ezt el nekem.. Miért?
    Harap a fényképező? Ellopja a lelked? És mi van, ha látszódik, hogy szavaztál? Félsz, hogy le "mocskos demokratáznak"? Büdös demokrata, bezzeg az én időmben, amikor még fáraók uralkodtak, már rég oroszlánok elé dobtak volna, te... alja... mersz élni alkotmányos jogaiddal. Eszem megáll.

    Folytatás...

    Lenry 11 éve 18

  • Kresz vizsga

    72 pont a maximális 75-ből

    A Szeged és környékén élők fokozott óvatossággal menjenek utcára a jövő héttől, mert egész életemben ~10 percnyi tapasztalatom van gépjármű vezetéséből, így az elején főleg ebből gazdálkodok majd.

    Lenry 11 éve 137

  • Le a kalappal a CD Projekt RED előtt

    Történt ugyanis, hogy ma útbaesett az 576, és úgy döntöttem, hogy veszek is valamit...
    Az Assassin's Creedből még hiányzik a Brotherhood meg a Revelations, a kettő együtt 6ezer, de többször is végigjátszottam már őket, csak azért venném meg, hogy meglegyen tisztán a teljes sorozat.

    Elég egyértelmű döntés volt, amíg meg nem láttam a Witcher 2: Enhanced Editiont egy ötösért...
    Notórius Witcher-lemaradó vagyok, az első részt akkor játszottam végig, amikor megjelent a második, most meg nyakunkon a harmadik rész, így ideje nekiesni a kettes számú epizódnak.

    Fizet, hazajön, kibont, álleejt :Y

    Sosem vettem semmiből gyűjtői vagy akármilyen verziót, nem is vonz, de azért ajándékoknak mindig örülök, két kedvenc pólóm pl az Assassin's Creed III-hoz és a Tomb Raiderhez kapottak, a Skyrimeset is csak azért hordom keveset, mert eggyel kisebb méret, mint ami kényelmes lenne.

    Amit viszont a Witcher 2 dobozából kicsomagoltam... mire mindent kipakoltam, a fél asztalom terítve volt.

    Folytatás...

    Lenry 11 éve 23

  • Mi a kedvenc nem-magyar / nem-angol nyelvű zenétek?

    Sokszor rámjön, hogy inkább hallgatok olyan zenét, aminek nem értem a szövegét, mint olyat, aminek igen. Miért? Mert a szöveg mellett nehezebb a zenére koncentrálni, nehezebb kerek egészként meghallgatni egy számot. Persze ez a mondat ellentmondásos, hiszen a szöveg része a zenének, attól lesz egész, mégsem tudnak úgy egybeolvadni, ha értem is.
    Természetesen nem mindig van ez így, de mélyen bele kell ásnom magam egy-egy albumba, hogy azt szöveggel együtt is ugyanúgy élvezzem.

    Most azonban az idegennyelvű kedvenceimből mutatok párat.

    Első a Týr együttes, akiknek az ékezetes Y-ját a karaktertáblából kell kiszednem, mert nem tudom a kódját (most ideírom: U+00FD).
    Ők Viking-metált játszanak, a dalaik nagy része is az északi folklórból merít, ami a különleges, hogy mindezt anyanyelvükön, a feröeri nyelven teszik, ezzel még autentikusabb egy-egy számuk. :)
    Nem a kedvenc számomat, a Tróndur í Gøtu-t fogom linkelni, mert azt nem biztos, hogy mindenki be tudná elsőre fogadni, helyette itt egy sokkal nyugodtabb szám, amihez egy kedves kolléga még magyar fordítást is készített

    Týr - Ormurin Langi

    Folytatás...

    Lenry 11 éve 56

  • Kedves Google! Még gyakorolni kell ezt a "reklám" dolgot...

    Béltisztítás meg magömlés? Menj már...

    Nézem az

    Folytatás...

    Lenry 11 éve 6

  • 16 év uptime

    6030 napot, azaz 16 és fél évet ment egyhuzamban egy Novell-fájlszerver kikapcsolás vagy akár újraindítás nélkül.

    azért nem rossz :)

    most is csak azért kapcsolták ki, mert a benne lévő két 800MB-os 5,25"-ös Quantum vinyó kezdett fura hangokat kiadni...

    via ArsTechnica forum

    Lenry 11 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.