2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Töredezettségmentesítettem

    Előtte

    Utána

    Szerintem megérte.
    Mostmár viszont vinyót kellene venni...

    Lenry 11 éve 12

  • Ennyire becsülik meg a régi ügyfeleiket a telekom cégek

    ZTE Grand X In

    Ezzel tervezem lecserélni a nyugdíjérett Blade-t, amolyan (utó)karácsonyi önajándékként. Valamikor januárban.

    My T-Mobile login, nézzük mit kérnek érte:

    Az derék. 52 rugó meg 2 év hűség. Úgy látszik az elmúltnyócév nem volt elég. Mindegy.

    Vállaljunk hűséget a mobilnetre is, bár így is többet fizettem már érte ki, mint az egészséges lenne:

    Azért csekkoljuk mindezt, mi lenne, ha most néznék be először a T-hez, és szeretnék egy, a jelenlegihez hasonló konstrukciót:

    :Y
    Lapátok kaszát, azt...

    Folytatás...

    Lenry 11 éve 56

  • TOP 10 "hülyék vagyunk a számítógéphez" jelenet

    Ma láttam Facebookon ezt a gyöngyszemet, és mint informatikai portál olvasókat, talán titeket is érdekel, ahogy a nyomozós sorozatokban irreleváns informatikai szakkifejezésekkel dobálóznak, és hogy bármely 240p-s YouTube videó molekuláris szintig nagyítható

    Nem csoda, hogy sosem nézek olyan filmet, amiben számítógépek szerepelnek.

    Lenry 11 éve 25

  • Nyereményjáték! Itt az ideje Audiosurföt venni!

    Nyereményjátékra invitálom a kedves fórumozókat :)

    Mindenki ismeri az Audiosurf c. szögegyszerű játékot?
    Zene ütemére színes kockákat szedsz fel, meg szürkéket kerülgetsz, remek szórakozást nyújt, ha nincs 5 percnél több időd.

    Én nagyon jókat szoktam vele játszadozni, az egyik kedvenc számomban egész komoly kis pontszámot szedtem össze...

    Most, hogy épp nevetséges 2.49 euróért (~700Ft) vesztegetik ezt a játékot, úgy gondoltam szervezek köré egy kis játékot.
    Nincs más dolgotok, mint - ha még nincs meg - megvásárolni az Audiosurföt vagy letölteni a demó verzióját, illetve beszerezni az én kedvenc számomat, a Machinae Supremacytól a Steve's Questet és Mono Pro módban legyőzni minden PH-s ellenfelet.

    Folytatás...

    Lenry 11 éve 15

  • Használt már valaki MyAudio 1008B tabletet?

    Tudjátok, amit a Tescoban most gombokért az ember után vágnak. Ránézésre jó, specifikáció is rendben van, és most a szegedi Tescoban van is, csak bactak belőle nyomkodható példányt kiállítani, addig meg nem merem megvenni, amíg nem láttam üzem közben.

    Egyébként szüleimnek lenne karácsonyra, szóval netezés, facebook, youtube tapasztalatok lennének a legfontosabbak, és ennél fogva nem érdekel, hogy 1 magos, meg ilyenek. Nekik mindenképp az űrkorszak lesz, nekem meg elég ha képes überelni egy kevéssé lestrapált ZTE Blade sebességét.

    Lenry 11 éve 11

  • Ki lettem osztva privátban

    Egy pár nappal ezelőtti bejegyzésem kapcsán valaki rettentően megsértődött rám.

    Kaptam egy privátot, amiben le volt írva, hogy mekkora egy alja vagyok, válaszoltam, hogy nem, megint jött egy miszerint de igen, utálom őt és egy segg vagyok, ismét elmagyaráztam, hogy nem tud szövegértelmezni, erre megint jött üzenet, amiben az érdemeimet méltatta, és közölte, hogy letilt.

    még a végén nem lett volna igaza...
    nesze neked vitakultúra.

    jó, persze, tudom, biztos én vagyok a sokadik seggfej, akiről azt képzeled, hogy beszólt, és belefáradtál, vagy ilyesmi, de ez gyenge duma. ha úgy véled, hogy igazad van, állj ki érte.

    és hogy miért is írtam ezt le?
    mert tudom, hogy úgyis olvassa...

    persze technikailag én vagyok a hülye, hogy nem hagytam a rákba az egészet már az első privátja után, de én már csak ilyen vagyok. szeretek vitázni.

    Lenry 11 éve 125

  • Sine Mora

    A legújabb kedvenc casual játékom.

    Az előbb láttam meg Steamen és megtetszett. 7 euró nem nagy pénz, bármi is ez.

    Aztán amikor megtudtam, hogy egy Digital Reality-s játékról van szó, akkor még inkább jól elköltöttnek éreztem a 7 eurómat :)
    Tudniillik a DR Magyarország egyik (ha nem "a") legrégibb játékfejlesztőcsapata, és olyan zs kategóriás játékokat köszönhetünk nekik, mint a Haegemonia vagy az Imperium Galactica. Jó érzés, hogy tudom kiknek ment a pénzem...

    Maga a játék oldalra lövöldözős, ha volt 3310-es Nokiád, és játszottál a Space Impacttal, akkor nem is kell tovább magyaráznom a játékmenetet.
    Mész jobbra, lősz, szeded föl a pontokat meg a powerupokat. Ha eltalálnak, a powerupok leszakadnak rólad piros gömbök formájában, és elsodródnak de ha utoléred őket, akkor megint a tiéd lesznek.
    Nincs életerő, idő van. Bekapott sérüléssel csökken, elpusztított ellenféllel nő. Nagyjából ennyi az egész

    Folytatás...

    Lenry 12 éve 27

  • 3D: Certified Professional

    ez is megvan

    Lenry 12 éve 38

  • 3D: Borgundi fatemplom

    Rengeteg jelenetet csináltam már, volt, ami tetszett, volt, amit a hátam közepére se kívántam, de ez... Ez mindent vitt. Imádtam csinálni, és bele is adtam a tudásom legjavát.

    Pont ezért lesz most egy vagon kép, döntsétek el, hogy hasonlít-e az eredetire :)

    Folytatás...

    Lenry 12 éve 19

  • Még néhány nap, és olvashatom

    Az első újság, amit rendszeresen vásároltam, a GameStar volt, még középiskolás koromban, 2003. és 2007. között. Azt hiszem akkor volt ezeknek az újságoknak az aranykora.
    Havi rutinná vált a GS-péntek, amikor a napi szociális interakcióm kimerült a "haggyábékénolvasok"-ban.
    De a végére egyre kevesebbet olvastam, ami érdekelt megnéztem neten, majd miután leérettségiztem, nem vettem többé meg.

    Kis ugrás: amikor meglett az E50-es Nokiám (szinte napra pontosan 3 éve) és valahogy el kellett ütni a heti 2x2 órányi haza meg visszabuszozást, akkor jó ötlet volt beszerezni rá egy eBook olvasó programot. Asimov teljes Robot-Birodalom-Alapítvány ciklusát ezen olvastam ki. Igen, azon a 2 inchen.
    Ekkor nagyon megjött a kedvem a scifihez, amit addig főleg csak Star Trek formájában ismertem, de sajnos a komolyabb könyvek drágák, és bár igazából megengedhetném magamnak, de valahogy nem fűlik a fogam egy sorozatért tizenezreket kiadni.

    Folytatás...

    Lenry 12 éve 13

  • xkcd: Általános címke

    Bármire rányomható

    Lenry 12 éve 6

  • Rengeteg magyar iszik mérgezett vizet

    Rengeteg magyar iszik mérgezett vizet

    Hozza a frászt a népre a ma reggeli bulvársajtó.
    Következő mondat: "Magyarország több mint háromszáz településén több mint 800 ezer ember iszik, főz és öntöz a megengedett határértéknél magasabb arzéntartalmú csapvízzel..."

    Azért a "mérgezett" (értsd: KÍNOK KÖZT HALSZ MEG!) és a "megengedett határérték fölött" (értsd: ahogy az ott élőknek sem volt baja az elmúlt 1000 évben, úgy neked se lesz) közt van egy hangyaf*xnyi különbség.

    Pláne, hogy ezeket az arzénos határértékeket a nyugat-európaiakra szabták, akik nálunk sokkal több tengeri halat esznek, amiben sok az arzén, így nekik "tisztább" vizet kell inniuk, de nálunk ilyen probléma nincs, tekintve, hogy tengeri halat legjobb esetben a Tesco polcain látunk, de mivel az Uniós szabályozás egységes, ezért szereljünk föl mi is víztisztítókat, mert pont erre van pénze az önkormányzatoknak...

    Furcsa hely ez az EU.

    Lenry 12 éve 7

  • A KDE fejlesztése

    A nyílt forráskód egyik előnye, hogy ha valami nyűgöd van a programmal, megkeresed a hibát, javítod, aztán tolod a közösbe. Mindenki boldog. Vagy ha egy funkcióra van szükséged és bele tudod hackelni a cuccba, akkor szintén vidámkodsz és megy a közösbe. Azt hiszem, hogy a következő funkció is valahogy így kerülhetett a KDE vágólap-kezelőjébe:

    Hogy ez mit csinál?

    QR-kódot! Instant, beépített QR-kód generátor. Apró marhaság, de milyen jó már, hogy nem kell külön program, külön webgenerátor ehhez: Ctrl - C -> QR :)

    Linux :B

    Lenry 12 éve 2

  • Apple-geniusnak kellene mennem...

    Aki követi a blogom, az már talán tudja, hogy egy tankönyvkiadónál dolgozom, digitálistananyag-fejlesztőként.
    Ma, negyed11 után kicsivel épp szünetet tartottunk egy kollégával, amikor megtalált a kiadó nagyonnagy főnöke, kezünkbe nyomott egy iPad2-t, meg az iPhone-ját (4 vagy 4S), miszerint előbbin fönn van az általunk fejlesztett augmented reality cucc, de nincs hangja. Csináljunk vele valamit, mert ő igazából negyed órája úton van Szlovéniába demózni ezt a cuccot, úgyhogy jó lenne, ha már negyed órája kész lennénk vele. Ha nem megy, akkor tegyük föl az iPhone-ra, hátha azon jó lesz.
    Őőőő. Nem értünk az iAkármikhez, de oké, ránézünk.
    Bementem, körbeforgattam az iPadot, nulla állásba billentettem az oldalán a némítókapcsolót, és lőn, megszólalt!
    Mostmár tudom mit csinálnak a Genius-barban...

    Lenry 12 éve 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.