2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Alapítvány

    * Az Alapítvány előtt
    * Előjáték az Alapítványhoz
    * Alapítvány
    * Alapítvány és Birodalom
    * Második Alapítvány
    * Az Alapítvány pereme
    * Alapítvány és Föld

    Mind elolvasva. Sok könyvet olvastam már, de ezek... Ezek voltak a csúcsok. Ajánlom bárkinek, aki szereti a scifit, de annak is, aki nem. Egyszerűen fantasztikusak!

    Dr. Asimov, köszönöm :R

    Most jöhet a Robotok és a Birodalom-sorozat...

    Lenry 13 éve 12

  • Dokumentumfilmek

    Csernobil mindig jó téma a dokumentumfilmeseknek, mert a jó népet általában érdekli a téma, engem is. Letöltöttem egy, a témához kapcsolódó filmet, ami bemutatja, hogyan hódítja vissza a Zónát a természet, miként költöznek be vadállatok az elhagyatott urbán területre...

    Ez eddig mind szép és jó... lenne, ha nem lenne annyira bénán megcsinálva, hogy ordítson az ember arcába, hogy az egész meg van rendezve.

    A történet középpontjában egy macskacsalád van, cicamama és a 3 kicsinye, akik egy régi tanyába fészkelték be magukat és még sosem láttak embert. Anyuka mindennap vadászni megy, és természetesen nem zavarja, ha HD kamerát nyomnak időnként az arcába, attól ő még profi predátor marad, de természetesen azt nem tudja, hogy minden zsákmányával mekkora plutónium adagot visz be a kicsiknek.
    Lakásukat először két mackótestvér, majd egy magányos farkas foglalja el, így menekülniük kell. Mackóék nagyon ügyesen tudnak ajtót és ablakot nyitni, szeretik a lekvárt és aranyosan birkóznak.
    A macskák először egy régi istállóban találnak menedéket, de azt már egy bagoly lakja, a cicamama, pedig féltve a kicsiket, akik már egyébként is csak ketten vannak, mert a kis feltűnő feketét elragadta valami ragadozómadár, inkább továbbviszi a családját.

    Folytatás...

    Lenry 13 éve 3

  • Böngésző miniteszt

    Adott anyámék gépe: Pentium 4HT 2.8GHz, 768MB DDR1, szoftverileg Windows XP és Arch Linux, természetesen minden frissítés fenn van.

    Főleg netezésre használjuk, de ma már ez is elég gépigényes dolog tud lenni a sok script meg flash miatt, így aztán jó lenne, ha nem a böngésző zabálná fel az összes erőforrást.

    A tegnap estét meg a mai napot rászántam, hogy kiderítem, melyik lesz a legjobb nekem, az eredményt az alábbi táblázat foglalja össze:

    A táblázat gondolom egyértelmű, de azért pár dolgot hozzáfűzök:

    - a Peacekeeper gondolom egyértelmű, hogy micsoda, a részletek ezen a linken megnézhetők. Linuxon jó pár grafikai, renderteszt rosszabbul futott, fogalmam sincs miért.
    - a Memory Use (1p) azt jelenti, hogy mennyi RAMot eszik az adott böngésző, az iGoogle-ös kezdőoldalammal betöltve. van rajta egy fél marék RSS, meg ilyesmik.

    Folytatás...

    Lenry 13 éve 9

  • xkcd: Jelentés

    Tudja mikor alszol, tudja mikor vagy ébren és másolata van a /var/spool/mail/root-odról, úgyhogy légy jó.

    Lenry 13 éve 4

  • Karácsonyi VLC

    szerintetek is kis mikulás sapija és szakálla van a VLC logónak?

    Lenry 13 éve 10

  • Más is van olyan szerencsés, hogy ma is dolgozhat?

    Mer én igen :((( :O
    Kombájn modellezés-rulezz -_-

    Lenry 13 éve 35

  • Ezt Mátyásföldön nem biztos, hogy pont így képzelték

    Mindenesetre abban biztosak lehetünk, hogy Kubában nem ismerik a "teli busz" fogalmát.

    Lenry 13 éve 13

  • 44 444 444k

    a lényeg, hogy meló közben a fontos dolgokkal törődünk.

    Lenry 13 éve 8

  • 3D: TGV

    Lenry 13 éve 8

  • Also Sprach Zarathustra és Asimov

    (Katt a képre a videóért)

    Nektek mi jut eszetekbe erről a zenéről? Milyen érzéseket kelt?

    Bennem a büszkeséget az emberre. Hogy ez a faj mennyi mindent elért, és mennyi mindent el fog. Hogy ez a faj egy nap képes lesz elhagyni a végzete által nekirendelt világot, hogy újakat keressen, hogy benépesítse ezt a fölfoghatatlanul hatalmas Galaxist körülöttünk, mely most kiaknázatlanul létezik körülöttünk.

    Talán csak mert nagyon Asimov-mániás lettem mostanában, talán mert a 2001: Űrodüsszeiának is ez a főcíme (a film első 20 percét láttam, az baromi unalmas volt), de akkor is, ha valami, hát ez a zene tökéletesen fog illeni azon bátor felfedezőkhöz, akik először hagyják el a Naprendszert, népesítenek be egy másik bolygót, terjesztik ki az emberiség életét a Földről a Galaxisra.

    A Galaktikus Birodalomban 25 millió világ 4 kvadrilliárd embere él, és már nem is emlékeznek ezekre a felfedezőkre, már abban sem biztosak, hogy egyáltalán ugyanarról az egy világról származik-e az egész emberiség, azt meg pláne nem tudják, hogy melyik is lehetett ez.

    Én pedig csak fantáziálhatok róluk, mert még meg sem születtek.

    Folytatás...

    Lenry 13 éve 9

  • xkcd: Open Source

    Sajna a "For a GNU Dawn"-t nehéz lett volna fordítani...

    Eredeti: xkcd #225

    Lenry 13 éve 3

  • xkcd: Szendvics

    A helyes eljárás persze a "Simon mondja..."

    Eredeti: xkcd #149

    Lenry 13 éve 8

  • xkcd: Így szerelünk számítógépet

    A kép az xkcd-n megjelent #627-es bejegyzés fordítása.
    Ha elnyeri a tetszésetek, akkor szívesen lefordítok még pár kedvenc bejegyzést onnan.

    Lenry 13 éve 19

  • Kontraszt


    Folytatás...

    Lenry 13 éve 5

  • A kémia, a fizika és a telefonkábel esete

    nem nagyon használjuk a vezetékes telefont, szinte mindig ki van húzva, a kábel meg csak lóg valahol. a fenti képen a telefonkábel szabad vége látható. apu elmesélése szerint azt vették észre, hogy fénylik valami. aztán látták, hogy a telefonkábel hozzáér a falhoz (akkor már valószínűleg hetek óta) és meg van olvadva.

    ekkor kihúzták és egy papírlapra tették, másnapra egy tenyérnyi fekete "olajfolt" volt a lapon.

    a magyarázatom nincs. gyanítom, hogy köze van a kábelben folyó gyenge áramnak, és a falban lévő esetleges nedvességnek és/vagy salétromnak. a képen (a vaku miatt) fehér, egyébként barna rész még most is puha, marcipánszerű. nem szilárdult meg. furcsa.

    Lenry 13 éve 52

  • Messenger: Levél a Microsoftnak

    Tisztelt WLM klienst fejlesztő csapat!

    A jó indítás jegyében szeretném leszögezni, hogy hosszú ideje megelégedéssel használom a Messenger szolgáltatást, mely segítségével napi kapcsolatban tudok maradni messze lévő családtagjaimmal és barátaimmal.

    De!
    Szeretném, ha elmagyarázná nekem valaki Önök közül, hogy miért próbálják minden erejükkel leszoktatni az embereket a Messenger használatáról?
    Az utóbbi időkben 3-4 nemhivatalos patch telepítésével kell kezdeni a Messenger használatát, hogy az, a folyamatos fejlesztések ellenére megmaradhasson egy használható üzenetküldőnek.

    * Miért kell külön programot használnom ahhoz, hogy eltüntethessem a teljesen fölösleges és zavaró reklámokat? Hogy egyszerre több klienst indíthassak? Hogy a nekem fölös funkciókat kikapcsolhassam? Ha egy külső program segítségével ezt megtehetem, akkor a Messenger miért nem ad rá lehetőséget?

    * Miért kellett erőltetni az új fotómegosztó rendszert, mely nem csak teljesen használhatatlan ebben a formájában, de átgondolatlan és hibás is.

    Folytatás...

    Lenry 13 éve 57

  • Linux buherálós nap

    ...lesz a mai.

    Rég érlelődik bennem, hogy egyszer rászánom az időt arra, hogy kipucoljam a Linuxomban lévő hibákat és pótoljam a hiányosságokat, ma rohadtul ráérek, úgyhogy neki is látok.

    Ha valakinek van ötlete a felsorolt hibák javítására, ne fogja vissza magát :)

    * NTP nem szinkronizál NTP szerverekkel, normálisan be kéne konfigolni az OpenNTPD-t - NTP, OpenNTPD sucks :P
    * Samba jó lenne turkálni a Windowsos megosztásokat - bekonfigolva, tesztelve, működik
    * Abit uGuru azt mondja, hogy nincs ilyen eszköz, ezért be sem tölti a kernelmodult. pedig van. - #11
    * Időjárás kellene egy szép időjárásjelentő app, superkaramba/plasmoid vonalról - CWP
    * TK folyamatosan hibát dob miatta az aMSN - ezzel nem tudom mit csinálni, várni kell újabb TK vagy aMSN verzióra

    Folytatás...

    Lenry 13 éve 14

  • Na és te ki voltál?

    Lenry 13 éve 19

  • Adóbevallás

    Kezdő munkavállalóként igényelhettem Start-kártyát, kértem, kaptam örömködés.
    Viszont a kedves Adóhivatalnak ennek örömére eszébejutott, hogy egyébként jó lenne, ha megcsinálnám a tavalyi adóbevallást, mert nem csináltam meg.

    He?:Y
    Bevittem a postán kapott igazolást, hogy márpedig én elküldtem egyszerűsített adóbevallásomat (tudjátok ez a "töltsétek ki ti, mert én nem értek hozzá" papír), erre azt mondták, hogy ez csak azt bizonyítja, hogy valamit küldtem nekik, de lehet, hogy nem kapták meg, vagy nem fogadták el.
    -És nem kellett volna erről szólni?
    -Hát de. Nem kapott levelet?
    -Nem.
    -Akkor itt a nyomtatvány, csinálja meg.
    -Jó

    Nyomtatványozik a görcs, van a csodálatos többcsilliárdos üffélkapu, meg eMagyarország, meg tökömtudja, majd megcsinálom azon.
    A délelőttömet azzal csesztem el, hogy megpróbáltam az elvileg platformfüggetlen Javas programot felszenvedni Linuxra. Nem sikerült.

    Feltettem Windowsra, elindul, működik, letöltöttem a szükséges nyomtatványt, kitöltöttem, és most jön a kedvencem: az eredmény.

    Folytatás...

    Lenry 13 éve 11

  • Felnőttem

    Van aki az érettségitől számítja a felnőttkort, van a szülőktől való különköltözéstől, van, aki az első munkahelytől, 18. születésnaptól, meg még biztos egy csomó másik ponttól is lehet számolni az életben.

    3 éve érettségiztem, 7 éve nem lakom életvitelszerűen anyuéknál, 3 hónapja dolgozom és nemsokára 22 leszek, mégsem éreztem magam eddig igazán felnőttnek. Eddig.

    Ma megkaptam az első igazi, "felnőttes" fizetésemet, amely már teljes mértékben elég a saját létfenntartásomra. Most lettem szüleimtől független, már nem őket nyomja az eltartásom súlya.

    Most nőttem fel.

    Lenry 13 éve 11

  • 3D: MÁV M61 - NoHAB

    THIS... IS... NOHAAAAAB!!!!

    még nincs kész, de türelmetlen vagyok :B

    Lenry 14 éve 36

  • E-book

    Régen nagyon szerettem könyvet olvasni, a korosztályom átlagához képest olvasottnak számítok (a mai fiatalokhoz képest meg egyetemi professzornak, de ez most nem számít :D ), de egy idő után elfogytak a könyvek, elfogyott rá az időm, illetve elment másra. Nem volt kedvem olvasni.

    Dili jött át néhány hete a pendrivejával, hogy tölt szer kapott egy nagy csomó e-bookot, főleg informatikai témájú szakkönyvek, de van köztük egy fél könyvespolcnyi scifi is, tudja, hogy szeretem, érdekel-e?

    Annyira nem rajongok a monitoron olvasásért, de elfér, jöhet. Kell hozzá egy olvasóprogram is, majd tegyem föl. Oké. Majd.

    Pár nappal később tettem fel a programot, mely telepítés után azonnal jelzett, hogy a Bluetooth másik végén egy kompatibilis eszközt lát, ha úgy gondolom, oda is tehetünk egy readert, és akkor szinkronizálhatok orrba-szájba, meg lehet a buszon is olvasni. Úgy gondoltam.

    Folytatás...

    Lenry 14 éve 3

  • Vasútbarátok figyelem!

    A segítségetek szeretném kérni.

    Következő munkám a MÁV M61 sorozatú dízelmozdonya (aka: NOHAB).

    Sajnos csak egy oldalnézeti rajzom van róla, és bár milliónyi fénykép van a neten, nem helyettesítenek egy jó tervrajzot. Aki rendelkezik közületek háromnézeti és/vagy metszeti rajzzal a Nohabról, annak nagyon megköszönném, ha rendelkezésemre bocsátaná.

    Előre is köszi :R

    Lenry 14 éve 6

  • 3D: Mentőautó

    Ahhoz képest, hogy milyen gyorsan lett kész, nekem nagyon tetszik. Előtte csináltam egy tűzoltókocsit is, de az gyenge lett...

    Lenry 14 éve 1

  • Büszke vagyok

    mert az Oktogon jelenetem nyomtatásban is megjelent. a jövő évi kilencedikes diákok találkozhatnak vele majd a törikönyvben :)

    Lenry 14 éve 19

  • 3D: Tömegközlekedés

    Ezt kértem, ezt kaptam :)

    Még lesz felsővezeték-rendszer, meg 1-2 apróság, majd frissítem a bejegyzést.

    UPDATE

    Lenry 14 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.