2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Passat Projekt - Apró örömök az életben

    Az építkezés meg a költözés és a munka mellett kevés idő maradt a kocsira, de mivel nem fenyegetett a veszély, hogy önmagától rendbejönnek rajta a dolgok, így kénytelen voltam időt szakítani rá, mert a zavaró dolgok zavarnak... Bizony

    A legzavaróbb nap egy vasárnap következett be, amikor úgy döntöttünk, hogy elmegyünk a soroksári Ikeába.
    Azon a héten volt lecserélve az olaj, nagyjából minden rendben volt a kocsin, vettem egy pályamatricát, felkanyarodtunk az M5-re, és ezen a ponton a lovak kétharmada sztrájkolni ment... A végsebesség 110 körül megállt, a turbó mintha nem töltene.
    Napasztmek :F
    Félreálltam az első pihenőbe, informatikus-megoldás 101 - "próbálta már kikapcsolni és vissza?"
    Nem segített, telefonos segítség - öcsém - szerint valahol szétcsúszhatott egy vákuumcső, vissza kell csak dugni és jó lesz. Ez nyilván így is lenne, ha ezek a dolgok nem műanyagburkolatok alatt, forró fémalkatrészek közt lennének, én meg nem egy autópályapihenőben lennék nulla darab szerszámmal.


    Folytatás...

    Lenry 5 éve 7

  • Házblog - Szemétügy

    Azt hittétek, hogy ha elkészül a ház, akkor nem lesz majd miről írnom? :C :DD
    Azért szerencsére maradt, aki továbbra is biztosítja a hajhullást, most pl a Kukáscég.

    Megvan az Asterixből a jelenet, amikor jobbra-balra küldik őket a római bürokraták?

    Nekem megvan. Testközelből.

    Felénk a kétkukás rendszer van, egy fekete (esetemben egyébként kék) a háztartási hulladéknak, és egy sárgafedeles a szelektívnek.
    Mivel senki nem tudta megmondani, hogy hogyan tehetek szert kukára, ezért még decemberben bementem az önkormányzathoz, ahol elmondták, hogy egyrészt kössek szerződést a Kukáscéggel, másrészt vegyek magamnak egy fekete kukát, szelektívet meg a Kukáscég ad, az önkormányzat osztja ki, de gyakorlatilag elfogyott, ezért szintén a Kukáscégtől érdeklődjem meg a dolgot.

    Folytatás...

    Lenry 5 éve 18

  • Portal: Hoopy the Hoop

    Bár a Valve nagy ívben tojt a rajongók fejére a 20 éves évforduló alkalmából (is), de a Noclip csapata - akik videójátékokról csinálnak dokumentumfilmeket - elkészített egy Half-Life témájú anyagot a nagy napra. Ajánlom mindenkinek, ahogy a többi filmjüket is.

    Úgy emlékszem ebben a filmben említik a Portal fejlesztése alatti legnagyobb mém-esélyesnek tartott dolgot, amiben biztosak voltak a fejlesztők, hogy hatalmas rajongótábora lesz a megjelenés után: Hoopy-t.

    Mi? Hogy soha nem hallottál még Hoopy-ról? Hoopy the Hoop? Az öreg Hoop? Hull a Hopp? Karcsi a Karika? Nah? Nem?


    Így sincs meg?

    Segítek.
    Megvan a Portal vége? GLaDoS felrobban, te fekszel a mezőn a romok közt és az égből leesik valami prop.


    9:14-nél kell figyelni

    Folytatás...

    Lenry 5 éve 8

  • Házépítős blog - 14. rész - It is done when it is done

    A cím idézet John Carmacktól

    Éppen karácsonyra lett a ház lakható (mert késznek nem mondhatom), így a beköltözés az ünnepek utánra csúszott, alig vártam, hogy lemenjen a karácsony.
    Ahogy közeledett a költözés, én úgy lettem egyre türelmetlenebb és idegesebb, végül 28-án, a költözés napjára robbant ez úgy fel, hogy sikerült összeveszni az asszonnyal, ami kapcsolatunk közel 12 éve alatt azt hiszem a harmadik eset volt, szóval érezhető, hogy nem mindennapos esemény.
    Az összes szarság, idegeskedés, a melósok balfassága, a vállalkozó nemtörődömsége, az egész rohanás okozta stressz (az előző lakásból dec 31-el ki kellett költözni) akkor tört ki belőlem.
    Otthagytunk mindent, és hazamentünk hozzá megbeszélni a dolgokat és kicsit megállni.
    Nagyon kellett az a fél óra, amíg senki nem kérdezett semmit...

    A két ünnep közt, illetve azóta szép lassan a helyükre kerülnek a dolgok, bár egy csomó cucc még ládákban van, de a mindennapi élethez szükséges dolgainkat már a szekrényekből vesszük elő.

    Folytatás...

    Lenry 5 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.