2017. május 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • E34/16 525iX

  Eastman 1 napja 2

 • Kettőstömegű lendkerék a tervezett elavulás? Ne legyen 10 éves autó az utakon?

  Érdekes az alábbi cikk. Kíváncsi lennék a véleményeitekre.

  "Ma már elérték azt a technológiai szintet a gyártók, hogy tudatosan, tervezetten be tudják lőni azt a pontot, ami után már nem fogja megérni a tulajdonosnak fenntartani az autóját.
  Ez a legtöbb márkánál körülbelül a 7-8 éves kort és a 200-250 ezres futást jelenti.
  Ekkor jön el az a pont, hogy a 2 millióért vett kocsira 1-2 éven belül rá kell majd költeni 7-800 ezer forintot..."

  Mélyebbre ásva:

  "Sajnos, azt viszont el kell fogadni, hogy legtöbb kettőstömegű lendkerekes autóban előbb, vagy utóbb bekövetkezik a lendkerék hibája kb. 150-300 ezer km között. Természetesen a gyártók képesek lennének ettől nagyobb futásteljesítményű termékeket előállítani, ez viszont igen csak megnövelné az előállítási költséget, így ezen spórolásnak meg van a hátránya..."

  Csodás technikai fejlődés, vagy világméretű szpatás? Te mit gondolsz?

  Eastman 6 napja 102

 • Sánta Őz és a pénz

  A zöld békabőr — én így hívom a papírdollárost. A legnagyobb különbség indiánok és fehérek között éppen abban rejlik, hogy mit látnak ebben a zöld papírdarabban. Nagyszüleim indián világban nőttek fel, amelyben nem volt pénz. Közvetlenül a Custer-csata előtt a fehér katonák zsoldot kaptak. Tele volt a zsebük zöld papírokkal, és nem volt hol elkölteniük. Vajon mi volt az utolsó gondolatuk, amikor egy indián golyó vagy nyíl eltalálta őket? Úgy vélem, a rengeteg kárba veszett pénzre gondolhattak, arra, hogy most már soha nem veszik hasznát, hogy egy csomó bárgyú vadember teszi rá a mancsát arra, amit ők keservesen megszereztek. Ez a gondolat alighanem fájdalmasabb volt, mint a nyíl a bordáik közt.
  A kegyetlen kézitusa közben vagy ezer ló vágtatott a csatatéren keresztül-kasul, hatalmas porfelhőt verve, melyben a katonák zöld békabőrei úgy kavarogtak, mint hópelyhek a hóviharban. És aztán mihez kezdtek az indiánok a rengeteg pénzzel? Odaadták a gyerekeiknek, hadd játsszanak vele, hajtogatni kezdték a furcsa színes papírdarabokat, bölény- és ló formájúra. Így hát mégiscsak volt, akinek örömet okozott az a pénz.

  (...)

  Folytatás...

  Eastman 3 hete 1

 • Munkások és az ő őreik

  Szuból legalább háromfélét ismer az ember. Az egyik puhafában érzi jól magát, van ki bevállalja a keményet, és van a szu, amely megrágta az országot. Több mint 500 hódmezővásárhelyi munkásőr nevét hozta nyilvánosságra a napokban emlékezők, történetkutatók és történészek csapata. A munkásőrség az MSZMP felfegyverzett, önkéntes félkatonai szervezete volt 1957. februárjától 1989. október 20-ig. Az '56-os forradalom leverése után ők biztosították a békés dolgozók dolgos-békés hétköznapi békés dolgainak dolgos békéjét. Géppisztollyal.

  "Kádár-huszárok és pártkatonák

  A kiállításról és a kutatási projektről

  A hódmezővásárhelyi Emlékpontban a tavalyi évben, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulóján az intézmény saját anyagából és saját levéltári kutatásainak alapján Összefogás a szabadságért. 1956: Magyarországon és Hódmezővásárhelyen címmel rendezett tárlatot, amely 2016. október 23. és 2017 januárja között tartott nyitva.

  Folytatás...

  Eastman 1 hónapja 0

 • Opera mini, google képkereső gondok

  Sokszor használom a google képkeresőt, amivel a telón az a gondom, hogy elsősorban a pinterest-es képeket dobja előre, aztán a fotóra kattintva, a megnyitott lapon a pinterest teljesen másmilyen két képet ad. Soha sem a kiválasztottat. Találkoztatok már ezzel a "hibával"? (Android, Opera mini)

  Eastman 1 hónapja 2

 • Czermanik

  „A cseh elvtársak (...) hirdetik, hogy politikai cselekményért senkit január óta nem
  csuktak be Csehszlovákiában. Mi meg azt
  mondjuk, éppen ez a hiba. Hát valakiket be köll
  csukni időnként. Hát van olyan helyzet, hát mi
  nálunk is van. Becsukjuk, aztán mikor ki köll
  engedni, kiengedjük. Hát mit csináljunk? Neki is
  jobb, nekünk is jobb. Mindenki okosodik."

  Eastman 1 hónapja 0

 • Kék

  Eastman 2 hónapja 0

 • Regeneratív üzemanyagcella

  "(...) A biztonságos, folyékony halmazállapotú üzemanyag előnyei mellett alapvető előnyt képez az is, hogy metil-alkoholt (és származékait) szén-dioxidból is elő lehet állítani. A szén-dioxid okozta üvegházhatású melegedés világszerte hatalmas költségeket jelent. Többek között ez a tényező is a szén-dioxid alapanyagként való gazdaságos felhasználásának lehetőségét helyezi elő térbe. Mint azt már korábban említettük, a direkt metanolos üzemanyagcellában lejátszódó katalitikus kémiai reakciók fő termékei az elektromos áram, a hő , a víz és a szén-dioxid. Szén-dioxidot az általunk kifejlesztett regeneratív üzemanyagcellában elektrokémiai úton is vissza lehet cirkulálni. Természetesen ehhez energia szükséges, amit a jövőben az alternatív energiaforrások mellett az atomenergia fog majd szolgáltatni. A metanol így mint reverzibilis energiatároló - hordozó üzemanyagként fog egyre fontosabb szerepet játszani."

  Forrás: http://epa.oszk.hu/00700/00775/00049/1564-1569.html

  Eastman 2 hónapja 9

 • Mindenki énekeljen! Példa az összefogásról

  Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje nyerte a 2017-es, legjobb élő szereplős rövidfilm Oscar -díját.


  +

  Az alkotás eddigi elismerései:

  - Közönségdíj - 32. Lille Európai Filmek Fesztiválja (2016)

  - Közönségdíj - Lanzarote Nemzetközi Filmfesztivál (2016)

  - Közönségdíj (a legjobb rövidfilmnek járó People’s Choice Award) - torontói TIFF Kids filmfesztivál (2016)

  - Daazo.com különdíj - Budapest Friss Hús Fesztivál (2016)

  - 2014–2016 legjobb 15 magyar rövidfilm-plakája (2017)

  - Nemzetközi kisjátékfilm-kategória fődíja fesztivál nagydíja - Short Shorts Ázsiai Rövidfilm Fesztivál Tokió (2016)

  - Legjobb gyerekszínész (Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya)

  - Közönségdíj - Sapporo Shortsfest (2016)

  - Legjobb kisjátéfilm - Chicago International Children’s Film Festival (2016)

  - Legjobb kisjátéfilm - Olympia International Film Festival Greece (2016)

  - Legjobb kisfilm 2. hely - Interfilm KUKI + TeenScreen Berlin (2016)

  Folytatás...

  Eastman 3 hónapja 6

 • csúszott

  A jégre tegnap ónos esett,
  azt a szrt este hó fedte,
  arra most reggel meg int az ónos eső!

  Vigyázz a tepsi épségére, mer' nem szívesen olvasok itt újabb megemlékezéseket!!
  Csak lassan, okosan, ügyesen!
  Várnak még Rád a terveid...

  Eastman 3 hónapja 17

 • Hogyan lesz Kubából Disneyland?

  2016. november 25-én, életének 90. évében meghalt Fidel. Nem minősítem a politikust. Kemény diktatúra, teljes elszigeteltség, vagy függetlenség? Kuba az orosz vadles? Nekem szinte mindegy. Azt sajnálom, hogy mint turista nem jutottam el eddig a kívül Chevy-kasztnis, a gépháztető alatt Lada motoros Kubába.


  +

  Nem vagyok külpolitikai elemző. Csupán gyerekkorom óta úgy hallgatom a híreket, hogy közben nézem a világtérképet. Kuba jelenlegi elnöke Raúl Castro, Fidel öccse. Nyitottabb mint az öreg, de valószínű, hogy egy darabig határozottan igyekszik majd egyben tartani a Castro rendszer omladozó bástyáit. Várható az ellenzék erősödő hangja a szigeten - újra labilissá válhat a helyzet - ezért hamarosan dollárt, majd demokráciát kell ejtőernyőn ledobni oda.

  Elhiszed?

  .

  Eastman 6 hónapja 4

 • isa, por ës homou vogymuk, vagy kutyapisa vogymuk?

  Boldog vagyok, hogy a budapesti kutyatulajdonosok 70-80 százaléka már annyira tudatos (értsd épeszű), hogy összeszedi az ürüléket az eb után, ebből következően kevesebb gyalogos hordja a cipősarkán körbe a szerencséjét.

  Mégis bűzlik a város a kutyák nyomán. Közönyt látok a vizeletük távozása kapcsán. A pesti belváros (értsd party-negyed) egy elit és patinás nevű ékkövének utcáin van szerencsém járni-kelni naponta. Nyár óta. Az a helyzet, hogy ez a napsütötte kő masszívan árasztja magából a kutyahúgy szagát. A százéves falak mellett haladva, az utca két oldalán a kb. húszéves burkolaton egy-egy sötétebb barna sáv látható, ugyanis centiméterenként, összefüggően le van húgyozva. A nap melegíti, így a szag fűszerezi a pesti polgár kamerákkal kísért mindennapjait. Ilyen a város, így szeretitek.

  Mi a megoldás? Fogalmam sincs. A testmeleg briósra fátyolzacskóval könnyen rá lehet markolni (a kulturált gazdi már kötelességének érzi), de a vizelet összegyűjtésére milyen választ ad a XXI. század?

  Folytatás...

  Eastman 7 hónapja 30

 • Játék a jövővel - geopolitikai kvíz kis rizikóval

  1. kérdés

  Sorold fel a Szíriával határos államokat!

  Eastman 8 hónapja 6

 • Dögkeselyű?

  Taxist üldöztek a rendőrök Budapesten, aki végül összetörte az autóját

  Nyugat.hu 2016.08.23.17:17

  Kedden akarták igazoltatni egy gyanúsan viselkedő taxi sofőrjét a rendőrök a nyolcadik kerületi Diószeghy Sámuel utcában. A férfi a papírok bemutatása helyett menekülni kezdett a Petőfi hídon át, majd a budai alsó rakparton több autót is megrongált. Ezt követően a híd közelében a gépkocsi szalagkorlátnak ütközött és kigyulladt. A rendőrök a férfit az égő autóból kiszabadították és elfogták.

  Tiszta Dögkeselyű feeling lehetett...

  Eastman 9 hónapja 8

 • Patrik haverja

  Eastman 9 hónapja 2

 • Les Baugh karjai - 2015.

  Les Baugh mosolya:

  Eastman 10 hónapja 1

 • Komment, háború

  A mai napon az orosz-ukrán konfliktus egy összecsapása során orosz mesterlövész lelőtte Vasyl Slipak operaénekest. Önként ment a csatatérre miután felszámolta párizsi énekesi karrierjét, hogy ukrán oldalon harcolhasson. Ez a szép hozzászólás íródott a neve alá:


  +

  Háborús ország a szomszédunk. Elfelejtem néha.

  Eastman 11 hónapja 14

 • Bulika, bebszcsi


  A kép csupán illusztráció, forrása az internet.

  „2016. június 21., kedd 08:48
  A legfrissebb adatok szerint hazánkban egyetlen hónap alatt másfélszeresére nőtt a diagnosztizált nemi betegek száma, így csak idén 396 gonorrhoeás és 182 szifiliszes beteget jelentettek. A statisztika hosszú távon is jelentős növekedést mutat – tudta meg a Magyar Nemzet. A nők különösen nagy veszélyben vannak, hiszen a szexuális úton terjedő betegségek egy része meddőséget okozhat. A szakember szerint ennek oka leginkább az, hogy az emberek kevésbé tartanak ezektől a betegségektől, mint régen, így nem is védekeznek ellenük megfelelően.”

  Szóval csak óvatosan a könnyű lányokkal, sosem tudhatod, hogy melyik világpolgár járt bennük legutóbb!

  Eastman 11 hónapja 2

 • Milyen szinten érdemes / tanácsos / lehetséges megerőszakolni az anyanyelvet?

  Az mára már megszokott, hogy az amúgy működő magyar kifejezések helyett is angolt használunk. Helyenként jól vagy rosszul. Napról napra torzul a közérthető, hétköznapi nyelv. De az bzmeg, hogy középkorú magyar „újságírók” a legegyszerűbb, alapvető, még a rendszeres óvodalátogatás előtt megtanulható magyar szavak pontos jelentését ne ismerjék?! Elképesztő.

  velvet

  A „hír”, hogy Arnold Schwarzenegger még önállóan képes feltenni az autójának hátuljára erősített tartókonzolra a bringáját. Amit nem látsz a fotókon, hogy a kerékpárt beteszi a gépkocsiba. Nem, nem is nyitja fel a hátsó ajtót, nem, nem is keresi a szükséges helyet a belső térben. Ez nem is látható a képeken. Nem, nem, nem, ez a tény nem számít a bulvármunkásnak, ő nem , hanem berakatta vele.


  +


  +

  Folytatás...

  Eastman 11 hónapja 33

 • Hogyan öld meg magad a koleszban

  Orosz barátunk segít. Katt a videóra!

  „Please, share video with your friends :) ” 

  Még!

  Eastman 1 éve 7

 • ping-pong

  (katt a képre!)

  Eastman 1 éve 1

 • Ivóvízhiány? Megoldva!

  Katt a képre!


  +

  Eastman 1 éve 5

 • havi 200


  +

  ...stb...

  Eastman 1 éve 8

 • Február 24.

  Köszöntjük minden Szökőnap nevű olvasónkat!

  Eastman 1 éve 0

 • A Zika-vírus és a riói olimpia 2016.

  2016. évi nyári olimpiai játékok és a Zika-vírus. Egy napon ez a két fogalom találkozik egymással.

  „Brazíliában 2015. májusában jelentették az első Zika vírus által okozott fertőzést, amely a WHO (Egészségügyi Világszervezet) jelentése szerint mára mintegy másfél millió embert érinthet országosan, annak ellenére, hogy az esetek többsége tünetmentes, illetve akiknél kialakulnak szimptómák, azoknál is csupán kettőtől hét napig tartó lefutás figyelhető meg. Az Egészségügyi Világszervezet február elsején, hétfőn dönt arról, hogy a Zika vírus és járványügyet globális vészhelyzetnek kell-e tekinteni vagy sem.

  Folytatás...

  Eastman 1 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.