Hirdetés

2019. február 15., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • vasalni

  Eastman 3 napja 0

 • Stayin' Alive! ...és tényleg...

  "Sosem tanultam újraélesztést, fogalmam sem volt, mit csinálok

  - nyilatkozta az arizonai Cross Scott, miután újraélesztéssel megmentette egy nő életét. Scott szerencsére ugyanis látta azt az epizódot az Office című sorozatból, amelyben a véletlenül szintén (Michael) Scott nevű karakter a Bee Gees Stayin' Alive című slágerének ritmusára gyakorol nyomásokat egy újraélesztési szemléltető bábu mellkasára.

  És a módszer valóban működik, mivel a dal ritmusa nagyjából megegyezik a szív percenként 103 dobbanásával, így tényleg ezt a technikát javasolják az orvosok az amatőröknek (meg azt, hogy azonnal kérjenek meg valakit, hogy közben hívjon mentőt újraélesztéshez, valamint hogy minden 30 "pumpálás" után végezzenek kétszer orron vagy szájon át lélegeztetést).

  Így tett Scott is, miután egy eszméletlen nőt talált egy út mentére félrehúzódott, vészvillogót használó autóban, és egy kővel betörte az ablakot, hogy kiszabadítsa. Végül a nő levegőt vett, 10 perc után pedig a mentők is megérkeztek." - írja Kovács Bálint a zindexponthun.

  A dal:

  Travoltával (aki büntetlenül forgathatta a fejét New York utcáin.) :

  Folytatás...

  Eastman 2 hete 0

 • Jééééééé !

  Eastman 3 hete 7

 • Vajon a divat formálja a bembereket, vagy a bemberek formálják a divatot?

  40 Cringeworthy Men’s Fashion Ads From the 70s

  [itt]

  Eastman 1 hónapja 2

 • Ha életed során mindössze három könyvet lapozol át, az egyik ez legyen...

  Érdekel, hogy milyen volt az információszerzés és gyakorlati problémamegoldás a XX. században, az okostelefonok és az internethasználat előtt?


  2. kiadás

  Egy lényegre törő, áttekinthető, rövid szócikkekbe tömörített információfüzért ajánlok, amely esszenciálisan tartalmazza pl. a GPS nélküli tájékozódás és helyzetmeghatározás, a hang nélküli offline kommunikáció, a szemmel történő távolságmérés, az elsősegélynyújtás, a víztisztítás, a késélezés, az öltözködés, a ruha és cipőszárítás, az élelemtárolás, különböző kötél és zsinórcsomózási technikák, lényegében a túlélés - részben hétköznapjainkban is használható - elveit, alapjait és alapfogalmait.

  [rákeresek]

  Eastman 1 hónapja 1

 • A Művész

  Tavaly ősszel vásároltam egy kézzel készített népi hangszert egy zenész, tanító, hangszerkészítő bácsitól, aki tőlem kétszáz kilométerre egy kis faluban él, alkot, zeneiskolát vezet. Az instrumentum érdekessége, hogy kb. fél évig volt a fő hangszere a rendszeres fellépésein, addig a másik, a "first lady", a kilencvenes évek derekán szintén saját kézzel készített darab, egy tokban pihent a konyhája sarkában. Egyik szebb mint a másik. Szóval magánórák és a köztes beszélgetéseink során, egy napon eladásra kínálta az aktuális színpadi és oktató hangszerét. Életemben először használt"cikkre" nem alkudtam, hiszen láttam és éreztem a belefektetett rengeteg munkát, a faragásokat, az anyaghasználatot, a több évtizedes tapasztalatot, zene és életszeretetet, és megtisztelve érzem magam azáltal, hogy hónapokon át ő "játszotta be" ezt a gyönyörű hangszert. Úgyhogy a megvásárlása óta én használom, kikapcsolódásra használgatom - a városi élet sűrűbb, sokszor más dolgokra koncentrálok, sok itt a megoldandó feladat, többfrontos és "tökfontos" az egyéb pörgés.

  Folytatás...

  Eastman 2 hónapja 12

 • NEM tehetségtelen kretén Quentin Tarantino, és ezt nem én gondolom róla [friss]

  Hollywood legfrissebb drámáját operettjét az élet írja. Ennio Morricone olasz zeneszerző elmondta a tökös nyers véleményét a közös munka során megismert Quentin Tarantino filmrendezőről, aztán menetrendszerűen a polkorrektség jegyében visszavonta azt.

  Továbbá nem mondta azt sem a filmrendezőről, hogy beteg elme, aki mégis abban a ritka kegyben részesülhet, hogy az aberrált gondolatainak társadalmilag elfogadható teret és fórumot talált; az agyából felbuggyanó szennyből sikerfilmeket készíthet, így azidő alatt legalább nem a közeli és távolabbi ismerőseit fojtja vérbe, vagy zsigereli ki, közben patológiás vigyorral az arcán.

  181114:

  Folytatás...

  Eastman 3 hónapja 13

 • Nagy T (mint Tesla)

  Van úgy, hogy máshogy van.

  Köszi: 1stVikman

  Eastman 3 hónapja 93

 • Fail (?)

  "Tüdőrákban halt meg egy francia szervátültetett, aki egy láncdohányos tüdejét kapta

  Tüdőrákban halt meg a transzplantáció után másfél évvel egy francia nő, akibe egy hajdan erős dohányos nő tüdejét ültették át, írja az MTI."

  Eastman 3 hónapja 23

 • EGYÜTT.VELED

  Nem titok, hogy a marketing millió dolláros üzletág, melynek - valószínűleg - nem minden elemét értem. De az alábbi trémobil feliratnak mi lehet az üzenete?

  (Nem vagyok naív, a helyszínt adó aréna neve is trémobil. És nem, nem tűztem ide véresnél véresebbre vert fejű nők és férfiak képét tré felirattal, Rád hagyom a keresést. Amit nem értek, az az, hogy a ketrec oldalán, közvetlenül a fröccsenő vér és széttört orrcsontok mellett miért akarja ez a világcég a nevét láttatni? Nem elég az épület többi pontján, a belépőjegyeken, a helyszín és az esemény promóciós felületein? Mi lehet az üzenet? Nincs üzenet? "Csak" égjen bele a retinádba?)

  Eastman 4 hónapja 6

 • Super 8-as :- )

  Eastman 4 hónapja 3

 • Csütörtökön virradóra

  Eastman 5 hónapja 0

 • Hierarchikus felépítésű csoportokban

  a gyengébbeket tapossák, mellérendelt felépítésű csoportokban az erősebbeket.

  Eastman 5 hónapja

 • Fentről pottyant mesék

  A legnagyobb.

  ...talán Forgács Gábor alakítása miatt? ;]

  Eastman 6 hónapja 2

 • Matek

  Harpejji, hejj!

  Eastman 6 hónapja 5

 • Annektálás szó jelentése

  "Annektálás

  hozzácsatolás, elfoglalás, bekebelezés; vmely kisebb népnek v. idegen területnek egy nagyobb állammal való kényszerű egyesítése"

  "Annektálás

  (lat. annexio), valamely államnak más állammal való egyesítése, más államba való bekebelezése. A bekebelezés által a bekebelezett állam elenyészik, önálló népjogi jogalanyisága megszűnik, de nemzetközi jogai és kötelességei ezáltal meg nem szűnnek, hanem amennyiben fennállásuk lehetséges és az új viszonyok között is kivánatos, átmennek az államra, amelybe a bekebelezés történt.

  Forrás: Pallas Nagylexikon"

  "Annexió

  A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

  Az annexió vagy annektálás, azaz bekebelezés: egy államnak más állammal való egyesítése. A bekebelezett állam szuverenitása megszűnik, nemzetközi jogai, kötelezettségei és esetleges adósságai átszállnak a bekebelező államra.

  (...)

  Történelmi példák

  ● A különböző grúz hercegségeket az Orosz Birodalom 1801 és 1864 között annektálta.
  ● 1908 – Bosznia-Hercegovina bekebelezése az Osztrák–Magyar Monarchiába (az 1878-as okkupációt követően).
  ● A Krím-félsziget elfoglalása Oroszország részéről 2014 tavaszán."

  Eastman 6 hónapja 0

 • Egy visszaemlékezés szerint

  Petőfi nem szerette magát „képmásoltatni”. Azt hangoztatta, hogy „Utálom a bálványt, a valónak hazug mását; aki szeret: megőriz lelki szemeivel."

  Talán ezért készülhetett csak egy kép róla.

  Eastman 7 hónapja 0

 • Tizenegyes rúgások kreatívan

  Eastman 7 hónapja 0

 • Szó szerint a kukából halásztam ki

  Illetve a spam mappából;

  "Kedves Álláskereső!

  Találd meg velünk álmaid állását és ehhez engedd meg,
  hogy figyelmedbe ajánljuk a KUKA Robotics álláslehetőségeit.

  A KUKA, azaz a „Keller und Knappich Augsburg” 1898-ban jött
  létre Johann Josef Keller és Jakob Knappich alapításával
  Augsburgban. Céljuk a házi és utcai világítóeszközök gyártása..."

  Sok sikert hozzá!

  Eastman 8 hónapja 8

 • tárgy: ügyfél átvilágítás

  „Kedves Ügyfelünk!

  2017. június 26-án hatályba lépett a 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (továbbiakban: törvény).
  A törvény kötelezettségeket ír elő Bankunk és ügyfeleink részére, amelyekről most szeretnénk tájékoztatni Önt.
  A törvény értelmében Bankunknak 2019. június 26-ig ismételten át kell világítania ügyfeleit.

  Mit jelent ez?
  1. Meg kell győződnünk arról, hogy adatbázisunkban a törvény által előírt, Önről és az Ön bankszámlájához kapcsolódó más magánszemélyről (pl. társszámlatulajdonos, meghatalmazott, társkártya birtokos) nyilvántartott azonosító adatok helyesek-e. Amennyiben valamely adat megváltozott, akkor az újakat frissítenünk kell adatbázisunkban.
  2. A személyazonosító okmányokról másolatot kell készítenünk. Amennyiben a másolat készítéséhez nem járulnak hozzá, akkor a törvény értelmében nem tudjuk teljesíteni a kezdeményezett tranzakciókat.
  3. Ezen túl minden ügyfélnek nyilatkoznia kell közszereplői státuszáról. Ez azt jelenti, hogy meg kell adni, hogy kiemelt közszereplőnek minősül-e, kiemelt közszereplő hozzátartozója-e, vagy van-e kiemelt közszereplővel üzleti kapcsolata.

  Folytatás...

  Eastman 8 hónapja 57

 • Agrár blues

  Eastman 8 hónapja 0

 • Szép falu az a Manhattan

  .

  Úgy tűnik, hogy a második amerikai videó is egy new york-i esetet ábrázol. Lásd 2:47-től 3:46-ig AYZA Bar NYC és 3:48-tól 4:27-ig; a buszon a 2013-as Ray Donovan bemutató.

  Eastman 8 hónapja 6

 • google --> milliárd jutalmat

  Az alábbi bejegyzés két linket tartalmaz. Eldöntheted, hogy csak az elsőre, csak a másodikra kattintasz, mindkettőt megnézed, vagy továbblapozol. Egyetlen célom - itt és most - a két világ, és e két világban élők helyzetének egymás mellé állítása. Arra kérlek, hogy a másodikra akkor klikkelj, ha van öt perced az elejétől a végéig elolvasni!

  [2018. május 23-i lekérés.]

  [2018. május 22-i cikk.]

  Eastman 8 hónapja 13

 • Az örökség

  avagy gutentág faszikáim!

  Eastman 10 hónapja 5

 • Egy 19 éves, bögyös szöszke...

  ...mindenkinek jut jár! :)

  „- Arra számítottam, hogy az állásinterjún majd az egészségügyi tapasztalataimról fog kérdezni...”

  Hát nem. :D

  R.I.P.

  Eastman 10 hónapja 0

 • Arizona


  +

  Régi turista-plakátokra kerestem rá, ezt is dobta... :D

  Eastman 11 hónapja 1

 • Johnny Cash

  Utolsó nyilvános fellépése 2003. július 7-én.

  [link]

  Johnny Cash (Kingsland, Arkansas, 1932. február 26. – Nashville, Tennessee, 2003. szeptember 12.) tizenegyszeres Grammy-díjas amerikai énekes, színész, dalszövegíró. The Man in Black. Az 1971-ben megjelent a The Man in Black című lemezén, a címadó dalban kifejtette, hogy addig lép fel feketében koncertjein, amíg háborúk sanyargatják a világot, és vannak olyan emberek, akik nyomorognak.

  Eastman 11 hónapja 0

 • ...összesen tizenegy millió dollár értékű kárt okoztak.

  „Budapest ostroma során, 1945. január 10-én a szovjet csapatok nagyobb harc nélkül elfoglalták Újpestet. Az Egyesült Izzó gyárát jelentős hadi kár nem érte, így hamarosan beindulhatott az élet, 20-án már az oroszok számára gyártottak katonai rádiócsöveket, de aztán jöttek a nehézségek. A felrobbantott hidak romjai miatt a Dunán jégtorlasz keletkezett, a folyó kiöntött, és az árvíz elárasztotta a gyárat, tönkretéve az ott tárolt anyagokat, iratokat. Március 28-án este egy 500 fős orosz katonai különítmény megszállta az üzemet, és közölték, hogy a teljes gyártóberendezést elviszik. A gépeket, műszereket, anyagokat, gyakorlatilag minden mozdíthatót leszereltettek a magyar munkásokkal és 700 vagonban elszállították. Kifosztották a műszaki könyvtárat és a laboratóriumokat, elvitték a Hold-radart és az antennát is, összesen tizenegy millió dollár értékű kárt okoztak.”

  Eastman 11 hónapja 34

 • Kis óévi franciázás, avagy „amikor az index belever a karterbe”

  ...ha épp' nem a kettőstömegű vagy az iPhone lassítás szpat be, tudd, hogy a „világ” azér' továbbra is összeesküdött ellened. :D A francia mérnökök mindenképpen a manduládig tolnák a kéjlécüket:


  +

  Mi ehhez képest a villanykörtés tervezett elavulás?

  The-110-Year-Old-Light-Bulb.jpg

  Eastman 1 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.