2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Ohh máj gád!!

  Ha van Isten, milliárdszor hallhatta már azt, hogy...

  .
  ...bárcsak egész évben nyár lenne,
  és egynapos a tél!

  [Lj/2022-01/44239_img-20220128-wa0002.thumb.jpg]

  Eastman 2 éve 63

 • Taktikai domain kérdés (little help pls!)

  Sziasztok!

  Találtam egy nekem való domaint, egy szót, egy kifejezést, ami a leginkább kifejezi a fő tevékenységem. Persze foglalt, anno egy cég foglalta be. Majdnem azt írtam, hogy használja, de nem használja. Egyetlen egy lap, szép keretben semmilyen érdemleges, informatív tartalom nem látható rajta. Illetve „kihaltnak”, nem aktualizáltnak, nem karbantartottnak tűnik. Igazi „akkor jó ötlet volt”. :U

  2022. júni 16-án jár le.

  Ti mit tennétek a helyemben? (Tekintve, hogy a sok domainnel rendelkező cégek lehet, hogy automatikusan újítanak.) Rákérdeznétek most egy udvarias email-ben, vagy kivárnátok, hátha június közepén felszabadul? Ha rákérdezek és mohó a tulaj? Ha várok és júniusban kifizeti rá a következő étapot, az megint növeli az értékét. Hm.

  Eastman 2 éve 16

 • #METAVERZUM, úton a jövő felé... (?)

  "A közösségi média része mindannyiunk életének - arra is hatással van, aki egyik felületen sem aktív felhasználó, mert az ember a kapcsolatain keresztül valamilyen formában elkerülhetetlenül belefut. Mára a Facebook, az Instagram és az ezekhez hasonló platformok egy óriási univerzummá nőtték ki magukat, találó is rájuk a gyűjtőnév, amelyet újonnan keltett életre Zuckerberg: a METAVERZUM (röviden Meta). De milyen hatással van ránk ez a globális virtuális világ, és hol áll meg a social vonat? Van egyáltalán megállás? Ezekre keresi a választ (...) Fodor Imi, Dr. Rab Árpád trendkutató és Dr. Bokor Tamás egyetemi docens."

  youtube.com/watch?v=WC9NGghMZVo

  Vitaindító.

  Eastman 2 éve 11

 • A remekművek attól halhatatlanok, hogy rejtetten bennük van amivel a jövendő...

  ...korok is táplálkozhatnak.

  Illyés Gyula: Örök korszerűség

  Eastman 2 éve 0

 • Kazahsztán gazdasága (2022. 01. 05.)

  "Kazahsztán gazdasága Közép-Ázsia legnagyobb és legerősebb gazdasága. Az olaj- és a gázkitermelés a vezető gazdasági ágazat. Hatalmas területe lévén jelentős mezőgazdasági potenciállal is rendelkezik, beleértve az állattenyésztést és a gabonatermelést.

  Kazahsztán volt az első egykori szovjet köztársaság, amely teljes adósságát visszafizette az IMF-nek.

  2010. nyarától vámuniót alkot Oroszországgal és Fehéroroszországgal. 2015-ben csatlakozott a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO).

  Gazdasági ágazatok
  Főbb ásványkincsei: urán, réz, bauxit, kőolaj
  Kazahsztán a világ vezető országa az uránkitermelés terén, a globális termelés 35 %-ával, és Ausztrália után a világ második legnagyobb uránkészletével rendelkezik.[

  Kazahsztán a világ egyik fontos olajkitermelő országa. Olajkitermelése a 19. század végén kezdődött, jóval korábban, mint Iránban, Kuvaitban, Mexikóban, Norvégiában vagy Szaúd-Arábiában. A 2010-es években az olaj- és gázipar Kazahsztán GDP-jének negyedét adja.

  Növénytermesztés: gyapot, búza, zab, árpa, napraforgó, szőlő, zöldség, dinnye stb.
  A 2010-es években a mezőgazdaság adja az ország GDP-jének körülbelül 5%-át.

  Folytatás...

  Eastman 2 éve 14

 • A hidegháborús európai határok kérdése 2021-ben

  "Putyin visszatolná a nyugati katonákat a hidegháborús határok mögé

  (...)

  Az orosz követelés mögött félig-meddig kimondottan van egy olyan érv is, hogy 1989-ben és 1990-ben többször is megígérték a nyugati vezetők Gorbacsovnak, hogy ha jóváhagyja a német egyesítést, akkor a NATO nem bővül kelet felé, a szovjet érdekszféra irányába. Az orosz külügyminiszter-helyettes erre utalhatott, amikor a szerződéstervezeteket azzal kommentálta, hogy muszáj ezeket írásba foglalni, mert "a nyugatiakban nem lehet bízni".

  Csakhogy ezeket a szóbeli ígéreteket a hidegháború végén nem követte szerződéskötés, illetve a Szovjetunió is megszűnt, ahogy az érdekszférájába tartozó országokat összefűző Varsói Szerződés is. A NATO hivatalos álláspontja az, hogy a kapui nyitva álltak, és nyitva állnak minden csatlakozni akaró, és a közös értékeket tartani kívánó ország felé, és a belépésről a tagállamok konszenzussal döntenek.

  Az orosz követelés mögött sérelmi politika is áll. Kifogásolják a Fekete-tengeren egyre aktívabb amerikai és brit hajók jelenlétét, a NATO repülőinek járőrözését a Balti-térségben, vagy hogy Ukrajna török harci drónokat vásárolt (Törökország is NATO-tag) a közelmúltban.

  Folytatás...

  Eastman 2 éve 7

 • Kihoztam döntetlenre (x)

  (A bejegyzés termékmegjelenítést tartalmaz.)

  Betyárul megfáztam a'szem csütörtökön. Soha életemben nem fájt még így a fejem, mint ezen a hétvégén. Kezdtem írni a végrendeletem, mert a szemeim is fájtak belül minden egyes köhintésnél. Talán egy viking az elhajított bárdja után rohangált a koponyámban, üvöltve kereste azt.

  Ezt issza a család, mikor ilyesfajta dráma van:


  +

  Lement kb. másfél liternyi belőle, tényleg hatásos megoldás. Teszteltem is egyet a brutál fejfájás miatt:


  +

  És nyomtattam kb. 3 dl Hewlett Packard izom és elmelazítót is kb. 3 órán át viszonylag egyenletesen csepegtetve, mert már dzsihád volt az agykamráimban. Gondoltam, ha papot hívnak rám olyan szagom legyen, hogy ne akarjon mesterségesen lélegeztetni. Másnap reggel le kellett kúsznom az ágyról, a fejemet meg mintha odaszögelték volna a falépcsőhöz.

  Folytatás...

  Eastman 2 éve 13

 • Illyés Gyula - Fekszem, félálom…

  Fekszem. Félálom. Éjfél. Fölkelek.
  Átüti fejem a mennyezetet.
  Aztán az ég boltját. Micsoda méh-
  dongások ezek? A csillagoké.
  Sötét, de aztán – mert már unom igy –
  lassan az űr megvilágosodik.
  Együtt növekszünk. Sárban csibeláb
  nyoma, millió. A Tejút. Odább
  egy másik csillagrendszer; és megint
  s megint – pontosan az első szerint –
  Már ezeket is fentről nézdelem,
  biz unalmas egy táj a Végtelen –
  Oh konstellációk – galaktikák!
  (Gyalogút Gyántra, őszi sáron át)
  s óh az Időtlen – (téli délután
  dél és litánia közt Ozorán –)
  S óh a Teremtő! (Ott a háza… De,
  ma, épp ma itt sincs mód szólni vele.
  Kiment, pihen?…) Várok egy kicsikét
  s mert magam vagyok az emberiség,
  minden emberi ész és akarat,
  kicsire vonom ujra magamat
  s tudva tovább is, ki s mi lehetek,
  befúrom világbiró fejemet
  két illatos kebel közé, amely
  egyenletesen jár le – fel.

  Eastman 2 éve 0

 • Natura

  Eastman 2 éve 27

 • M.Z-vel a világ körül

  Az volt a benyomásom, hogy ha a profit és az felhasználók védelme között érdekellentét merült fel, a Facebook többször is a profitot választotta” – mondta Frances Haugen az amerikai szenátus előtt tartott meghallgatásán. Ő az, aki egymaga megrengette a legnagyobb közösségi oldal tekintélyét, miután a Wall Street Journal cikksorozatában nyilvánosságra hozta a cég működésével kapcsolatos információkat.

  Eastman 2 éve 15

 • Türelem, nyugalom, türelem, nyugalom, türelem, nyugalom, türelem!!

  Nem vagyok robot ideges, fő a nyugalom,
  Száz évig élek én, ha így folytatom.
  Arcomon csak mosoly lehet és derű,
  Mert az élet végsőfokon nagyszerű.
  Vidáman így énekelem,
  Énekeljék énvelem, s nem lesz nehéz!

  Nem minden sikerül, fő a nyugalom,
  Elkezdem újra én, abba nem hagyom.
  Arcomon csak mosoly lehet és derű,
  Mert az élet végsőfokon nagyszerű.
  Vidáman így énekelem,
  Énekeljék énvelem, s nem lesz nehéz!

  Ha egy busz elmegy, másik jön, magam nem töröm,
  És amit a kalauz mond, nyugton eltűröm,
  És nyugodt vagyok én, ha éjnek idején
  Harsog a rádió, én még ezt sem veszem zokon.

  Nem vagyok ideges, fő a nyugalom,...

  Bár néha van még bosszantó,
  Sokkal több van szép és jó.
  Nem vagyok ideges, nyugalom,

  Mert ez a fő!

  Yeah, jee, jeeee!!

  Folytatás...

  Eastman 2 éve 2

 • Ninja De Warrior

  Nagyon örülök Szujó Zoli műsorvezetésének, zseniális szerintem. Könyörgöm, valaki öltöztesse be Robert De Niro-nak, mert nagyon adja a formát! :D

  Eastman 2 éve 7

 • Egyetem TV, Szeged

  Érdekes témákról üdítő komolysággal. Ajánlom.

  Itt
  https://www.youtube.com/channel/UC91fDwd0qK7oa-lXdrs2HRw

  és itt:
  https://www.egyetemtv.hu/

  Eastman 2 éve 0

 • Mire költenék most százezer forintot (?)

  Különböző informatikai megoldások, hardverek és... ...a hardverek ( :) ) hamar felvennék azt a pénzt, szinte biztos vagyok benne. Mégsem gémer laptop vagy bányászkártya, csúcsmobil a vágyaim tárgya.

  Merész vállalkozásba kezdtem, viharos közéleti és virológiai tengereken hajózom, bizonytalan időkben, amihez eddig nagyon sok segítségt kaptam a "Sorstól", szülőktől, barátoktól, és persze a "gőzös hely" népétől is - ahogyan egy cuki haver-csaj hívja a Logoutot a Fáradt-gőz elnevezés után, amikor felétek irányítom őt. Hiszen hosszú évek óta alkalmazom a keress rá a logout fórum jobb felső sarkán! mondatot az ismerősök felé, a keress rá a gugliban helyett. Mert itt, a klubban, szerintem - minden is van, rengeteg összegyüjtött és aktuálisan frissülő tudásmorzsa felvehető.

  Folytatás...

  Eastman 2 éve 25

 • Pimasz megnyilatkozás az wördpressznek az pornográfiájárúl

  Az év második felében látott trendek alapján.

  A wp moddingolással eszközölt, valójában egérrel történő folyamatos maszturbálgatás egy életforma, amely bár a cselekvőnek izgalmas lehet, de minden más kívülálló számára annak eredménye, az online élet felesleges bonyolítása'nak tűnik. A weboldalad érdeklődői, a leendő olvasóid, akik hozzád látogatnak, a legtöbb esetben nem felhasználói élményt keresnek nálad*, hanem a szükséges nettó információkért keresnek kapcsolódást veled a portálodon keresztül. Aztán minél gyorsabban szeretnének továbbmenni, máshol is ügyezni, az életüket élni, enni, nevetni, a szeretteikkel beszélgetni, feltöltődni, lazulni.

  Az online térben jellemzően a fb-on vagy a yt-on, vagy tikktakkon fognak szórakozni, tehát, még egyszer; a weblapodról mennének már a dolgukra tovább. Az "ügyezés" a legtöbb esetben a napi szükséges rossz kategória, és Te ezt nehezíted meg a kreatív kis ötleteiddel. Hát kösz.

  Folytatás...

  Eastman 3 éve 7

 • Amerikai egybesült álmok

  "Az adósságplafon elleni új csodafegyver: az egybillió dolláros érme

  A héten ideiglenesen megmenekült az Egyesült Államok a kormányzati fizetésképtelenségtől, mely a múzeumoktól a nemzeti parkokon át a minisztériumokig egy sor intézmény leállását eredményezte volna. Csakhogy a finanszírozásról szóló, két párt közti kongresszusi kompromisszum a republikánusok ellenállásának köszönhetően nyitva hagyta az adósságplafon emelésének kérdését. Ez azt jelenti, hogy a kormányzatnak továbbra is meg kell állnia a 28 400 milliárd dollárnál a hitelek felvételénél, és mivel ezek a hitelek elsősorban más adósságok törlesztésére szolgálnak, ez akár az amerikai kormány fizetésképtelenségének bejelentésével is járhat.

  A szenátus republikánus frakciójának merev ellenállása miatt egyre többen akarják megkerülni az adósságplafon emeléséhez szükséges politikai alkut – jellemző, hogy a Washington Post szerint a demokrata kormányzat által irányított pénzügyminisztériumban már az a többször is felmerült, de mindig elvetett ötlet is előkerült, hogy

  veretni kéne egy platinaérmét, rávésni, hogy 1 billió dollár, és azután az 1 billió dolláros érme a jegybankban elhelyezve numizmatikai értékével alapul szolgálhatna újabb adósságok felvételéhez – anélkül hogy növelné az államadósságot.

  Folytatás...

  Eastman 3 éve

 • cPanel

  .

  Szakértő-idők hiányában sajátkezüleg kell összekalapálnom a honlapot. A bérelt tárhelyen a cPanel felülete tárul elém, de a support legtöbbször elfoglalt. Száz kérdésem lenne, kérlek segíts a válaszokban.

  Eastman 3 éve 9

 • empty

  Érdekes az, hogy van egyfajta teljesen kiüresedett állapot, amikor úgy érzem, hogy dönthetek arról, hogy mivel is töltöm meg magam. Egyedül leszek lehetek ma este, végre.

  Pálinka? Az igazi jó, nevetős körte hp? Ott a hűtőben, fölötte a fagyóban a kis deres feles poharak egyike. Nem, nem. :N Nem kellesz ma! Ritkán várom a jeges-tüzes csókod, és ma nem nyelvelünk, mert jó üres vagyok, nem kellenek a csöcsös-faros ördöglányok a fejembe.

  Rock & Blues? Ma tuti, hogy nem. :N Ma a Gibsonom is aluszik már. ...igaz, hogy én nem aludtam miatta az elmúlt éjjel egy kortyot sem, a morva életbe! Az én kis Honey-Bunny kis ámerikánszkíj drágám, hogy az Angusz János dugja be a kis pömpölőjét a kis 6.3-as kis jakab aljzatába bele néki! A Sötétség Fejedelme egy gs-admin képében megszállt ma éjjel fél egytől fél négyig, míg meg kellett győznöm arról, hogy az én kis Drága Kis Kincsem létezik, meg be is kellett mutatnom az ő kis anyjakönyvi kivonatát, hogy az űrdög állííjja beléje azt a háromágú velláját abba az ó-kosba!

  Folytatás...

  Eastman 3 éve 14

 • cím nélkül

  Eastman 3 éve 16

 • Kezdődik! (facepalm)


  +

  Tartottam ettől. Nem vártam, de sejtettem ennek a napnak az eljövetelét.

  Sz'al, ha bármelyik szubkultúra holnaptól a napocskát választja szimbólumának, és tolja a zistenadta nép arcába, onnantól minden óvódás aki napocskát rajzol, érintve lesz a szubkultúra révén. Borzasztó. :(((

  Rettegek attól, hogy pl. a zanimálszekszesek napocskákat fognak rajzolni. Vagy nyuszit. Zannyuknak a micsáját! Napocska vazdmeg! Szivárvány. Besz@rok.

  Ezentúl majd hozzá kell tennem(d) azt, hogy jaaaa, ez nem olyan szivárvány. (Kisfijam, nerajzojjá szivárványt! Ne nézzé fel! Mondomnenézzé fel! Tegyedle azt a cédélemezt!) Jaaa, ez nem olyan napocskaa! Agyam eldurran. Friszkóból elvették tőlem(d) a szivárványt. Új értelmet kapott.

  Eastman 3 éve 175

 • mashup

  Annyit röhögök ezeken. :D

  Hihetetlen módon szórakoztatnak. Némelyik egészen zseniális!

  Esetleg valaki a PH!-ról farag ilyesmiket?

  Eastman 3 éve 9

 • Egy mondat a suttyóságról

  Életed jelentős perceiben, és
  mélypontodon a padlóról nézve rá,
  vagy haladós, de fáradt nap után
  elernyedvén, hátradőlve,
  gyengéden révedsz szemeibe,
  a suttyó az, aki akkor
  szavaival véresre karmol,
  mert az álnok megérzi
  szíved szomját.

  Eastman 3 éve 2

 • Hív a vidám szabadságnak a szabad vidámsága...

  "Coming straight out of Nuremberg City, where the girls are pretty, we are here with Freedom Call, kicking ass all the way, from today, to L.A., to Berlin, Germany. One and only, kicking metal Rockin' Radio!"

  ...geg-metál from Dajcsland.
  Ne vedd komolyan! :D

  Eastman 3 éve 3

 • Afganisztáni hadgyakorlatok

  "Ahogy a szovjet csapatok 32 évvel korábban, a Szovjetunió afganisztáni háborúja végén (1988–89-ben), ugyanúgy – évekig tartó politikai és fegyveres harcok után – az amerikai (NATO-) csapatok is az afganisztáni háború végén kénytelenek voltak kivonulni az országból."

  Felkészül: Kína.

  Eastman 3 éve 61

 • A teremtés csúcsán


  +

  Mintegy 414 millió darab műanyag, köztük csaknem egymillió strandpapucs és -cipő árasztotta el az Indiai-óceánban található Kókusz-szigetek partjait kutatók becslései szerint.

  A műanyag felfedezése óta eltelt hat évtized utolsó 13 évében gyártották a műanyagtárgyak több mint felét.
  A hibás hulladékkezelés miatt ennek a mennyiségnek a nagy része az óceánokba került.
  A kutatócsoport a Kókusz-szigeteken végzett felmérést. A szigetcsoport 26 kisebb, patkóalakban elhelyezkedő földdarabból áll Ausztráliától 2100 kilométerre északnyugatra.
  Nagyjából 600 ember él a kontinensektől távol eső szigeteken, melyeket Ausztrália utolsó szemétmentes paradicsomának is neveznek néha.
  A tudósok azonban azt találták, hogy az óceáni áramlatai rengeteg műanyagszemetet hordanak a kis korallszigetek partjaira. Random mondatokkal írhatnék még ide bármit, "úgysem számít", mert közvetlenül nem a mi nyakunkba hullik a szemét. Valszeg el sem olvastad a hírt idáig. Nem hibáztatlak, nem hibáztathatok senkit. Én is veszek új fogkefét, pendrive-ot, ledes izzókat, polárpulcsit.

  Folytatás...

  Eastman 3 éve 134

 • Egy hír a setét jövőből:


  +

  ...ja, nem, mert mai. :(((

  Eastman 3 éve 246

 • Egy mai sms

  ...a kemény hét lezárása után.

  Eastman 3 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.