Hirdetés

2018. december 11., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A Művész

  Tavaly ősszel vásároltam egy kézzel készített népi hangszert egy zenész, tanító, hangszerkészítő bácsitól, aki tőlem kétszáz kilométerre egy kis faluban él, alkot, zeneiskolát vezet. Az instrumentum érdekessége, hogy kb. fél évig volt a fő hangszere a rendszeres fellépésein, addig a másik, a "first lady", a kilencvenes évek derekán szintén saját kézzel készített darab, egy tokban pihent a konyhája sarkában. Egyik szebb mint a másik. Szóval magánórák és a köztes beszélgetéseink során, egy napon eladásra kínálta az aktuális színpadi és oktató hangszerét. Életemben először használt"cikkre" nem alkudtam, hiszen láttam és éreztem a belefektetett rengeteg munkát, a faragásokat, az anyaghasználatot, a több évtizedes tapasztalatot, zene és életszeretetet, és megtisztelve érzem magam azáltal, hogy hónapokon át ő "játszotta be" ezt a gyönyörű hangszert. Úgyhogy a megvásárlása óta én használom, kikapcsolódásra használgatom - a városi élet sűrűbb, sokszor más dolgokra koncentrálok, sok itt a megoldandó feladat, többfrontos és "tökfontos" az egyéb pörgés.

  Folytatás...

  Eastman 2 hete 12

 • NEM tehetségtelen kretén Quentin Tarantino, és ezt nem én gondolom róla [friss]

  Hollywood legfrissebb drámáját operettjét az élet írja. Ennio Morricone olasz zeneszerző elmondta a tökös nyers véleményét a közös munka során megismert Quentin Tarantino filmrendezőről, aztán menetrendszerűen a polkorrektség jegyében visszavonta azt.

  Továbbá nem mondta azt sem a filmrendezőről, hogy beteg elme, aki mégis abban a ritka kegyben részesülhet, hogy az aberrált gondolatainak társadalmilag elfogadható teret és fórumot talált; az agyából felbuggyanó szennyből sikerfilmeket készíthet, így azidő alatt legalább nem a közeli és távolabbi ismerőseit fojtja vérbe, vagy zsigereli ki, közben patológiás vigyorral az arcán.

  181114:

  Folytatás...

  Eastman 4 hete 13

 • Nagy T (mint Tesla)

  Van úgy, hogy máshogy van.

  Köszi: 1stVikman

  Eastman 1 hónapja 92

 • Fail (?)

  "Tüdőrákban halt meg egy francia szervátültetett, aki egy láncdohányos tüdejét kapta

  Tüdőrákban halt meg a transzplantáció után másfél évvel egy francia nő, akibe egy hajdan erős dohányos nő tüdejét ültették át, írja az MTI."

  Eastman 1 hónapja 23

 • EGYÜTT.VELED

  Nem titok, hogy a marketing millió dolláros üzletág, melynek - valószínűleg - nem minden elemét értem. De az alábbi trémobil feliratnak mi lehet az üzenete?

  (Nem vagyok naív, a helyszínt adó aréna neve is trémobil. És nem, nem tűztem ide véresnél véresebbre vert fejű nők és férfiak képét tré felirattal, Rád hagyom a keresést. Amit nem értek, az az, hogy a ketrec oldalán, közvetlenül a fröccsenő vér és széttört orrcsontok mellett miért akarja ez a világcég a nevét láttatni? Nem elég az épület többi pontján, a belépőjegyeken, a helyszín és az esemény promóciós felületein? Mi lehet az üzenet? Nincs üzenet? "Csak" égjen bele a retinádba?)

  Eastman 2 hónapja 6

 • Super 8-as :- )

  Eastman 2 hónapja 3

 • Csütörtökön virradóra

  Eastman 2 hónapja 0

 • Hierarchikus felépítésű csoportokban

  a gyengébbeket tapossák, mellérendelt felépítésű csoportokban az erősebbeket.

  Eastman 3 hónapja

 • Fentről pottyant mesék

  A legnagyobb.

  ...talán Forgács Gábor alakítása miatt? ;]

  Eastman 4 hónapja 2

 • Matek

  Harpejji, hejj!

  Eastman 4 hónapja 5

 • Annektálás szó jelentése

  "Annektálás

  hozzácsatolás, elfoglalás, bekebelezés; vmely kisebb népnek v. idegen területnek egy nagyobb állammal való kényszerű egyesítése"

  "Annektálás

  (lat. annexio), valamely államnak más állammal való egyesítése, más államba való bekebelezése. A bekebelezés által a bekebelezett állam elenyészik, önálló népjogi jogalanyisága megszűnik, de nemzetközi jogai és kötelességei ezáltal meg nem szűnnek, hanem amennyiben fennállásuk lehetséges és az új viszonyok között is kivánatos, átmennek az államra, amelybe a bekebelezés történt.

  Forrás: Pallas Nagylexikon"

  "Annexió

  A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

  Az annexió vagy annektálás, azaz bekebelezés: egy államnak más állammal való egyesítése. A bekebelezett állam szuverenitása megszűnik, nemzetközi jogai, kötelezettségei és esetleges adósságai átszállnak a bekebelező államra.

  (...)

  Történelmi példák

  ● A különböző grúz hercegségeket az Orosz Birodalom 1801 és 1864 között annektálta.
  ● 1908 – Bosznia-Hercegovina bekebelezése az Osztrák–Magyar Monarchiába (az 1878-as okkupációt követően).
  ● A Krím-félsziget elfoglalása Oroszország részéről 2014 tavaszán."

  Eastman 4 hónapja 0

 • Egy visszaemlékezés szerint

  Petőfi nem szerette magát „képmásoltatni”. Azt hangoztatta, hogy „Utálom a bálványt, a valónak hazug mását; aki szeret: megőriz lelki szemeivel."

  Talán ezért készülhetett csak egy kép róla.

  Eastman 4 hónapja 0

 • Tizenegyes rúgások kreatívan

  Eastman 5 hónapja 0

 • Szó szerint a kukából halásztam ki

  Illetve a spam mappából;

  "Kedves Álláskereső!

  Találd meg velünk álmaid állását és ehhez engedd meg,
  hogy figyelmedbe ajánljuk a KUKA Robotics álláslehetőségeit.

  A KUKA, azaz a „Keller und Knappich Augsburg” 1898-ban jött
  létre Johann Josef Keller és Jakob Knappich alapításával
  Augsburgban. Céljuk a házi és utcai világítóeszközök gyártása..."

  Sok sikert hozzá!

  Eastman 6 hónapja 8

 • tárgy: ügyfél átvilágítás

  „Kedves Ügyfelünk!

  2017. június 26-án hatályba lépett a 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (továbbiakban: törvény).
  A törvény kötelezettségeket ír elő Bankunk és ügyfeleink részére, amelyekről most szeretnénk tájékoztatni Önt.
  A törvény értelmében Bankunknak 2019. június 26-ig ismételten át kell világítania ügyfeleit.

  Mit jelent ez?
  1. Meg kell győződnünk arról, hogy adatbázisunkban a törvény által előírt, Önről és az Ön bankszámlájához kapcsolódó más magánszemélyről (pl. társszámlatulajdonos, meghatalmazott, társkártya birtokos) nyilvántartott azonosító adatok helyesek-e. Amennyiben valamely adat megváltozott, akkor az újakat frissítenünk kell adatbázisunkban.
  2. A személyazonosító okmányokról másolatot kell készítenünk. Amennyiben a másolat készítéséhez nem járulnak hozzá, akkor a törvény értelmében nem tudjuk teljesíteni a kezdeményezett tranzakciókat.
  3. Ezen túl minden ügyfélnek nyilatkoznia kell közszereplői státuszáról. Ez azt jelenti, hogy meg kell adni, hogy kiemelt közszereplőnek minősül-e, kiemelt közszereplő hozzátartozója-e, vagy van-e kiemelt közszereplővel üzleti kapcsolata.

  Folytatás...

  Eastman 6 hónapja 57

 • Agrár blues

  Eastman 6 hónapja 0

 • Szép falu az a Manhattan

  .

  Úgy tűnik, hogy a második amerikai videó is egy new york-i esetet ábrázol. Lásd 2:47-től 3:46-ig AYZA Bar NYC és 3:48-tól 4:27-ig; a buszon a 2013-as Ray Donovan bemutató.

  Eastman 6 hónapja 6

 • google --> milliárd jutalmat

  Az alábbi bejegyzés két linket tartalmaz. Eldöntheted, hogy csak az elsőre, csak a másodikra kattintasz, mindkettőt megnézed, vagy továbblapozol. Egyetlen célom - itt és most - a két világ, és e két világban élők helyzetének egymás mellé állítása. Arra kérlek, hogy a másodikra akkor klikkelj, ha van öt perced az elejétől a végéig elolvasni!

  [2018. május 23-i lekérés.]

  [2018. május 22-i cikk.]

  Eastman 6 hónapja 13

 • Az örökség

  avagy gutentág faszikáim!

  Eastman 7 hónapja 5

 • Egy 19 éves, bögyös szöszke...

  ...mindenkinek jut jár! :)

  „- Arra számítottam, hogy az állásinterjún majd az egészségügyi tapasztalataimról fog kérdezni...”

  Hát nem. :D

  R.I.P.

  Eastman 8 hónapja 0

 • Arizona


  +

  Régi turista-plakátokra kerestem rá, ezt is dobta... :D

  Eastman 8 hónapja 1

 • Johnny Cash

  Utolsó nyilvános fellépése 2003. július 7-én.

  [link]

  Johnny Cash (Kingsland, Arkansas, 1932. február 26. – Nashville, Tennessee, 2003. szeptember 12.) tizenegyszeres Grammy-díjas amerikai énekes, színész, dalszövegíró. The Man in Black. Az 1971-ben megjelent a The Man in Black című lemezén, a címadó dalban kifejtette, hogy addig lép fel feketében koncertjein, amíg háborúk sanyargatják a világot, és vannak olyan emberek, akik nyomorognak.

  Eastman 8 hónapja 0

 • ...összesen tizenegy millió dollár értékű kárt okoztak.

  „Budapest ostroma során, 1945. január 10-én a szovjet csapatok nagyobb harc nélkül elfoglalták Újpestet. Az Egyesült Izzó gyárát jelentős hadi kár nem érte, így hamarosan beindulhatott az élet, 20-án már az oroszok számára gyártottak katonai rádiócsöveket, de aztán jöttek a nehézségek. A felrobbantott hidak romjai miatt a Dunán jégtorlasz keletkezett, a folyó kiöntött, és az árvíz elárasztotta a gyárat, tönkretéve az ott tárolt anyagokat, iratokat. Március 28-án este egy 500 fős orosz katonai különítmény megszállta az üzemet, és közölték, hogy a teljes gyártóberendezést elviszik. A gépeket, műszereket, anyagokat, gyakorlatilag minden mozdíthatót leszereltettek a magyar munkásokkal és 700 vagonban elszállították. Kifosztották a műszaki könyvtárat és a laboratóriumokat, elvitték a Hold-radart és az antennát is, összesen tizenegy millió dollár értékű kárt okoztak.”

  Eastman 9 hónapja 34

 • Kis óévi franciázás, avagy „amikor az index belever a karterbe”

  ...ha épp' nem a kettőstömegű vagy az iPhone lassítás szpat be, tudd, hogy a „világ” azér' továbbra is összeesküdött ellened. :D A francia mérnökök mindenképpen a manduládig tolnák a kéjlécüket:


  +

  Mi ehhez képest a villanykörtés tervezett elavulás?

  The-110-Year-Old-Light-Bulb.jpg

  Eastman 11 hónapja 25

 • Gergő

  Eastman 11 hónapja 1

 • A kőfalak leomlanak

  Fáradt vagyok, és te oly messze vagy,
  És már alig értem szavad.
  Végigéltél, tudom szörnyű dolgokat,
  És szíved mélyén súlyos csönd maradt.

  De félek már, sosem érhetlek el,
  Kőfalakba ütközik kezem.

  Kőfalak állnak az emberek között,
  A szó még nem tört rajtuk át,
  Nincs társ a bajban és nincs egymáshoz út,
  És áll, a kőbe zárt világ.

  De elmúlnak egyszer a szörnyű éjszakák,
  És lelkünkben felenged a jég.
  Harmattal indul a hajnali szél,
  És távoli tavaszt hoz felénk.

  A hegy mögül lassan felkel a nap,
  És a kőfalak leomlanak.

  Fáradt vagyok, és te oly messze vagy,
  De indulok, indulj velem!
  Mindenki jöjjön, ha én hívom el,
  Ha hívom, hogy boldog legyen!

  Az éjszakát végre felváltja a nap,
  És a kőfalak leomlanak.

  " 1971-ben a Neoton együttes két tagja Balázs Fecó és Som Lajos ott határozta el hogy hazatértük után valami újba kezdenek. Ráadásul útban hazafelé Amszterdamban megnézték a Black Sabbath koncertjét és ekkor már biztosan tudták hogy a hard rock mellett teszik le a voksukat. Elképzelésüknek megnyerték Radics Bélát. Dobosként a szintén Neoton tag Debreczeni Ferenc volt a jelölt õ viszont közben az Omega tagja lett.

  Folytatás...

  Eastman 1 éve 2

 • Port woman

  "A hétvégi Vulture fesztiválon Natalie Portman azt mondta, hogy amikor a Weinstein-botrányról olvasott, első gondolata ösztönösen az volt, hogy de jó, hogy ez vele nem fordult elő, aztán jobban belegondolt, és rájött, hogy de..."

  Cinematrix

  Nincs képünk hozzá.

  Eastman 1 éve 11

 • :) :) :) :) :) :D :D :D :DDDDD

  "Egymást buktatták le a rendőrök, hatalmas verekedés lett belőle

  Néha nem hátrány, ha a kerületi rendőrségek kommunikálnak egymással."


  (illusztráció)

  Eastman 1 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.