2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A szövetségesek provokálták ki Magyarország német megszállását?

    Történelmi témájú, ismeretterjesztő célú bejegyzés.

    "Németország tart attól, hogy Magyarország és Románia kiválik a háborúból. Ha visszagondolunk arra, ami Olaszországban történt annak hatására amit mi tettünk ott, nem lenne-e rövidlátás a részünkről, ha nem vennénk figyelembe azt a földcsuszamlást, ami a fent említett országokban történhet. Ha képesek lennénk ilyen reakciót kiváltani, és hasznot húzni belőle, olaszországi helyzetünk sokkal könnyebb lenne."

    Winston Churchill
    1943.

    Borhi László történész (Indiana University Bloomington / MTA BTK Történettudományi Intézete) írása az index.hu-ról (2019.03.18.).

    „Az amerikai hírszerzés washingtoni archívumában az elmúlt hónapokban talált iratok megerősítik: Amerika és Nagy-Britannia kifejezetten arra játszottak, hogy a németek megszállják Magyarországot. A magyar kiugrási reményeket csak azért táplálták, mert tudták, ezt Hitler nem fogja hagyni, így pedig a nyugati frontról német erőket fognak elvonni a megszállási feladatok.

    Folytatás...

    Eastman 5 éve 117

  • Gut, besser, Presser.

    Jó ezt látni:

    Eastman 5 éve 1

  • Rák. Rák?

    Tegnap a rákra kerestem itt, a fórumtémák között. Szomorú, hogy Batman kollégáról, a betegségének, a harcának kimeneteléről, eredményéről, a javulásáról jelenleg nem tudni, hiszen évek óta nem lépett be az oldalra. Szomorú belegondolni, hogy ő esetleg már nincs, nem létezik. A szavainak lenyomata, a gondolatai talán örökre megmaradnak. Ez a pár sor azért született, mert nem akartam Batman blogjába, a „Rák” című bejegyzése alá írni, az alább következő linkeket betűzni. Mert nem tudom, hogy oda valók-e, vagy sem.

    Édesanyám négy testvére közül ketten elhunytak tüdőrákban, ketten jelenleg harcban állnak a tüdőrákkal, Anyu bátyja nyelőcső és prosztatarákos is. Anyu nem dohányzik, vele egy jól kezelt bőrdaganattal járunk az onkológiára. Hetente. A nagynéném sajnos, úgy tűnik, hogy a történet legvégén van. A gének játéka ez?

    Más:
    Én anno egy apró probléma miatt ültem az sztk várójában, amikor feltűnt a folyosón a szomszédasszonyom, leült mellém és beszélgetni kezdtünk. A vidám, kellemes és gyönyörű nő teljes közönnyel bemondta, hogy a pajzsmirigye lényegében „felszívódott”, az elmúlt évtizedekben sosem működött rendesen. Hogy-hogy? - kérdezem. Hát Csernobil. Akkor voltam kamaszlány. - válaszolta röviden, ismét teljes közönnyel. Azóta daganatok, műtétek sora, és mára már nincs pajzsmirigyem.

    Folytatás...

    Eastman 5 éve 80

  • Outlaw Song

    Nógrádból.

    1989.

    2002.

    ~ ~ ~

    2013.

    a Muzsikás és David Eugene Edwards, együtt.

    Eastman 5 éve 1

  • Stayin' Alive! ...és tényleg...

    "Sosem tanultam újraélesztést, fogalmam sem volt, mit csinálok

    - nyilatkozta az arizonai Cross Scott, miután újraélesztéssel megmentette egy nő életét. Scott szerencsére ugyanis látta azt az epizódot az Office című sorozatból, amelyben a véletlenül szintén (Michael) Scott nevű karakter a Bee Gees Stayin' Alive című slágerének ritmusára gyakorol nyomásokat egy újraélesztési szemléltető bábu mellkasára.

    És a módszer valóban működik, mivel a dal ritmusa nagyjából megegyezik a szív percenként 103 dobbanásával, így tényleg ezt a technikát javasolják az orvosok az amatőröknek (meg azt, hogy azonnal kérjenek meg valakit, hogy közben hívjon mentőt újraélesztéshez, valamint hogy minden 30 "pumpálás" után végezzenek kétszer orron vagy szájon át lélegeztetést).

    Így tett Scott is, miután egy eszméletlen nőt talált egy út mentére félrehúzódott, vészvillogót használó autóban, és egy kővel betörte az ablakot, hogy kiszabadítsa. Végül a nő levegőt vett, 10 perc után pedig a mentők is megérkeztek." - írja Kovács Bálint a zindexponthun.

    A dal:

    Travoltával (aki büntetlenül forgathatta a fejét New York utcáin.) :

    Folytatás...

    Eastman 5 éve 0

  • Jééééééé !

    Eastman 5 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.