Hirdetés

2020. április 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Pont ma olvastam én is, nagyon érdekes gondolatmenet. A nyitómondatban is kiemelt dolog ("Az amerikai hírszerzés washingtoni archívumában az elmúlt hónapokban talált iratok ") viszont kicsit zavar, pontosabban az, hogy sehol semmilyen formában nincsenek hivatkozva, publikálva, bemutatva, hogy pontosan milyen talált iratok alapján is vonta le az úriember a következtetést. Úgyhogy ez így eddig egy szép mese, "így is történhetett". Még akkor is ha az index hozta le, akik azért nem arról híresek, hogy relativizálják a magyar szerepvállalást a 2. vh-ban.

Szóval egyelőre maradjunk annyiban, hogy a történelem viharában valahogy mindig a nemiszerv rosszabbik oldalán állunk, viszont egészen a katasztrófális következményekig ezt senki (akinek befolyása lehetne a dolgok menetére) nem hajlandó elismerni.

El Hopaness Rom Tic || "Success is my only motherf*ckin' option, failure's not" - Eminem || "I feel bad about the bad things, I feel good about the good things. But I wouldn't change a thing." - Dave Grohl

(#2) plömplöm


plömplöm
(senior tag)

lehetett így is dönteni ám...

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#3) Somatom


Somatom
(senior tag)
LOGOUT blog

A történelmet a győztesek írják. Szóval, ez is csak nézőpont kérdése. Vajon, mi lett volna a sorsuk azoknak a zsidóknak, ha a nyugati frontról nem vonnak el német erőket, így azok visszaverik a partraszállást? Valószínűleg ma ugyanúgy Audit gyártanának, csak nem fizetésért.
Szegény-szegény zsidók. Mártírrá váltak és üldöztetéseik miatt megszálltak egy országot azon címszó alatt, hogy kétezer évvel korábban már jártak ott és saját államukat ráerőszakolták azokra, akik épp akkor, ott éltek. Nem sokkal korábban is már történtek hasonlók. Ha jól emlékszem, akkor az egyik Ausztriában történt és Anschluss -nak hívták, a másik meg a Pál utcában és Einstand volt a neve. Az ENSZ pedig bólogatott hozzá. Szerencsénk, hogy akkor még nem voltunk tagok, így nem vettünk részt abban a gyalázatban. Talán, kérdezzük meg mondjuk a Palesztínokat, hogy szerintük ki volt rosszabb. Hitler, vagy a zsidók.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#4) marositech válasza Somatom (#3) üzenetére


marositech
(senior tag)

Az utolsó kérdésedre reagálok. A zsidók szerintem a 2. VH után kezdtek el gyökeresen megváltozni. Logikusan miért is.
Eddig 0 probléma volt velük, sőt inkább ők akartak "ránk" hasonlítani, magyarosított nevek stb.
Végül a háború pedig megtanított mindenkit a gyűlöletre.

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#5) Somatom válasza marositech (#4) üzenetére


Somatom
(senior tag)
LOGOUT blog

Értem, hogy megváltoztak. Az okot indokot is értem. DE! Ha volt ebben bűnös ország, az biztosan nem Afrikában volt és ha volt bűnös nép, az biztos, hogy nem arab, palesztín volt. Miért oda mentek, miért olyan népre telepedtek rá, akiknek a megváltozásukat okozó szenvedéseikhez semmi közük?

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#6) UnA válasza Somatom (#5) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Mert az a történelmi Júdea, ugye. És egyébként éltek ott zsidók is.

(#7) lomposfarkas


lomposfarkas
(tag)

Borhi már 10 éve is írt erről, de a köztudatba nem nagyon került be, gondolom azóta még több doksit ásott elő. A győztesek által sulykolt világképből valahogy pont az hiányzik, hogy ők is gazemberek.

(#8) joghurt válasza doeeg (#1) üzenetére


joghurt
(őstag)

A megfelelő szaklapban nyilván hivatkozásokkal van meg a szakcikk.
Az Index meg egy ismeretterjesztő limonádé, már egy ilyen cikkre is sokan azt mondják, hogy TL;DR.

Amúgy meg nyilván bosszantó, hogy ennyire a győztesek írják a történelmet (pl. Drezdáért senkit sem akasztottak fel, vagy legalább ültettek le), és hogy ennyire a saját reálpolitikájuk kedvéért áldozzák be a kisebb országokat a nagyhatalmak (ld. Magyarország '56-ban, vagy 2008-ban Grúziát, hogy a szerencsétlen kurdokat már ne is hozzuk fel).

A tej élet, erő, egészség.

(#9) Somatom válasza UnA (#6) üzenetére


Somatom
(senior tag)
LOGOUT blog

Képzeld el, hogy mi történne, ha jogos lenne minden olyan területi igény, aminek az az alapja, hogy az igénylő 2000 évvel korábban élt ott! Az indiánok államot alapíthatnának az USA területén? Hány Magyarnak kellene titokban emigrálnia Romániába ahhoz, hogy visszakapjuk Erdélyt? Már, ha az ENSZ elutasítja Szvatopluk leszármazottainak igényét Magyarország területére.
Szvsz. ez az "éltünk ott" indoklás kicsit kevés.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#10) UnA válasza Somatom (#9) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Nem mondtam, hogy jogos, csak válaszoltam a kérdésedre... ;)

(#11) Algieba válasza Somatom (#3) üzenetére


Algieba
(senior tag)
LOGOUT blog

Elolvastam a csabai emlékfalon az összes zsidó származású, elhurcolt, megölt ember nevét.
Tehát a zsidóságnak elég nyomós érve volt, hogy miért akart magának most már aztán tényleg saját országot. Ami ugye régebben az övék volt. Egyébként az ott élő arab törzseknek felajánlották a maradást, állampolgárságot stb. Egy részük élt is a lehetőséggel. Akik megszívták az arab propagandát, azok húztak a tengerpartra és lettek nem a zsidók, hanem a saját hülyeségük rabjai.
Én ugyan nem vagyok zsidó, arról sem tudok, hogy a felmenőim közt lenne, de pro-kontra megvizsgálva a zsidók sorsát, én nem baszogatnám őket. És finoman fogalmazva ideges leszek, amikor óbégat a vérmagyar, hogy a zsidók, huh, azok aztán nem bírnak magukkal. Bárcsak fájna a hülyeség, az összes vérmagyar visítana....

Lumia 925, 640, 520 "Windows 10 Mobile. A slow down életforma aranyfokozatú támogatója!"

(#12) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Azt gondolom, hogy a nyitó írás túl vab dramatizálva. Talán ezen írás alapját nyújtó írás is.

Tisztázni kellene, hol hibáztak a szövetségesek, Magyarország kiugrásának kérdésében.
Ha Magyarország sikeresen kiugrik, nyernek vele a szövetségesek, gyengülnek a tengelyhatalmak.
Ha Magyrország, nem tud kiugrani, nem jó, de legalább nem rosszabdodik a helyzet.
Ha Magyarországot megszállják a német csapatok, jó mert erőforrást von el a frontvonaltól.

Az is nyilvánvaló lehetett, hogy az imperialista szovjet vezetés, igényt fog tartani a határa melletti országokra, mint gyarmatokra.
Gondolom a magyar vezérkarnak is nyilvánvaló volt, hogy a bot rosszabbik végére csúszott Magyarország. Egyetlen cél lehetett. Megakadályozni, hogy keletre vigyék azt ami mozdítható és használhatóak látszik. Ezt résben sikerült elérni. Az értékesebb dolgokat nyugati irányba rabolták el. Az idősebb Bush adta vissza a koronázási ékszereket, amikre tiszta jóindulatból vigyáztak néhány évtizedig, miután megtalálták valahol nyugateurópárban.

Azt gondolom, hogy legalább annyit elértünk ezzel az akcióval, hogy nem tépték szét az országot nyomtalanul.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#13) Somatom válasza Algieba (#11) üzenetére


Somatom
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyáltalán nem vagyok vérmagyar. Nem lettem megkeresztelve, az egyház szerint pogány vagyok. Biztos, hogy nem szakítanék egy lánnyal csak azért, mert kiderül róla, hogy zsidó. Volt már félnéger barátnőm is. Azt is elfogadom, hogy háborús jóvátételként kapjanak a zsidók területet, ahol önálló államot alapíthatnak. Csak azt nem, hogy ezt önkényesen, egy olyan nép rovására tegyék, akik nem tehettek a holokausztról. Mellesleg, illegálisan, a kvótákat lesz@rva, tömegesen, szervezetten (Páljám) szökdöstek be Palesztínába (Alijázás), amíg elegen nem lettek az államalapításhoz (némi Exodus -marketinggel). Sztem közelebb álltunk volna a történelmi igazságtételhez, ha az ENSZ Németországtól vett volna el területet Izrael megalapításához.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#14) Algieba válasza Somatom (#13) üzenetére


Algieba
(senior tag)
LOGOUT blog

Tehát te sajnálod szegény arabokat, akik ott éltek a sivatagban, országot sem alapítva, és mérgelődsz a zsidók miatt, hogy azok micsoda szemét módon foglalták vissza ősi földjüket, miután Európában a holokauszttal értésükre adták, hogy nem kívánatosak. :U

Lumia 925, 640, 520 "Windows 10 Mobile. A slow down életforma aranyfokozatú támogatója!"

(#16) weiss válasza Algieba (#14) üzenetére


weiss
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem nem ezt írta.

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó HP laptoptápok

(#17) Somatom válasza Algieba (#14) üzenetére


Somatom
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem mérgelődök. Kétségbe vonom a jogalapot az illegális bevándorlásra, majd az ebből következő államalapításra.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#18) Tim82 válasza Algieba (#14) üzenetére


Tim82
(nagyúr)

Tehát te sajnálod szegény arabokat, akik ott éltek a sivatagban, országot sem alapítva

Inkább ugorj neki újra első alkalommal a térség történelmének. Valami ilyesmik lennének a figyelmedbe ajánlandó kulcsszavak: Bagdadi Kalifátus, keresztes hadjáratok, Oszmán Birodalom, brit gyarmatosítás és protektorátus -> utóbbival már el is jutsz a modern Izrael állam létrejöttéhez lassan.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#19) Somatom válasza s1999xx (#15) üzenetére


Somatom
(senior tag)
LOGOUT blog

Úgy értem, hogy az írás szerint a szövetségesek konspirációval feláldozták Magyarországot, biztos halálba taszítva ezzel Magyar zsidókat. Miért tették ezt? A partraszállás sikeréért, közvetve a náci birodalom legyőzéséért. Mi lett volna Magyarországgal és azokkal a zsidókkal, ha ez nem sikerül és a nácik megnyerik a háborút? Ugyanez.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#20) t72killer válasza Somatom (#19) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Azért ne írjuk már a komplett holokausztot a szövetségesek nyakába... Hol tehet arról a porig bombázott Londonban Churchill, hogy az egyszeri magyar "polgár" sehol máshol nem látott lelkesedéssel árulja el, hajtja vágóhídra és rabolja ki polgártársait?

Akkor lehetne az angolok nyakába varrni bármit, ha tudnánk, hogy a kiugrási tárgyalásokról szándékosan szivárogtattak a németeknek. Egyébként meg amikor fiaik ezerszámra halnak meg a fronton, gyerekeik-asszonyaik a luftwaffe által bombázott városokban, akkor miért is lenne különös, hogy szóba állnak egy potenciális dezertőrrel?? Egy hadviselő félnek nem kötelessége a dezertőrt a saját egészsége kárára védelmezni.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#21) Somatom válasza t72killer (#20) üzenetére


Somatom
(senior tag)
LOGOUT blog

Biztos az én hsz. -emre akartál reagálni? Egyáltalán nem varrtam a szövetségesek nyakába a holokausztot. Pont az ellenkezőjét írtam.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#22) Hieronymus válasza Somatom (#21) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"Ha jól emlékszem, akkor az egyik Ausztriában történt és Anschluss -nak hívták, a másik meg a Pál utcában és Einstand volt a neve. Az ENSZ pedig bólogatott hozzá."

Van némi probléma ezzel a mondattal. Az Anschluss idejében még nem létezett az ENSZ.
1945 közepén alapították, a 2.VH tanulsága okán. Az egy másik kérdés, hogy mennyire hatékony ez a szervezet.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#23) Somatom válasza Hieronymus (#22) üzenetére


Somatom
(senior tag)
LOGOUT blog

Félreérthetően fobalmaztam. Az ENSZ bólogatását Izrael megalapítására értettem. Hitler és a Pásztor testvérek természetesen nem kérték senkinek a jóváhagyását. Elvették és ennyi.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#24) UnA válasza Hieronymus (#22) üzenetére


UnA
(Korrektor)

És van még egy probléma: ha a palesztinok, arab nacionalista testvéreikkel együtt nem akarják megsemmisíteni a zsidó államot, akkor talán élhetnének ma is békében. De ez nem így történt.

(#25) blackrulz válasza UnA (#24) üzenetére


blackrulz
(veterán)

Nyilván ha este hazamegyek, és egy vadidegen család kempingezik a nappalimban inkább élek boldogan és legyintek, mert ha rendőrt hívok járhatok bíróságra meg minden. Nyilván. Értem én, meg valahol a Palesztinokat is.

Tök jó ez az elmélet, hol is laksz? Lehet tudok valakit akivel békésen együtt élhetnél :D

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#26) Somatom válasza UnA (#24) üzenetére


Somatom
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem is értem, hogy miért tiltakozunk a migránsok beengedése ellen. Jönnének pármillióan és élhetnénk békésen. Eger várát is kár volt szétlövetni ahelyett, hogy símán beengedtük volna a törököket és éltünk volna békésen. Sőt! A nácikkal is biztosan békésen éldegéltünk volna, hiszen utánuk a ruszkikkal is milyen jól elvoltunk 45 évig. Csak úgy röpködtek a cuppanós puszik. Nem is értem ezt az 56 -os hisztit.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#27) t72killer válasza Somatom (#21) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Jogos, inkább a cikkre volt reakció:R

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#29) Somatom válasza s1999xx (#28) üzenetére


Somatom
(senior tag)
LOGOUT blog

Melyik részlet nem világos?

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#30) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Ennyi baromságot és Magyarellenes kijelentéseket ritkán olvasok egy helyen... Zsidókérdéseket félretéve a Magyarország szétmarcangolásához egész Európának köze volt és a felelősségük vitathatattlan. Magyar áldozatok száma a két világháborúban nagyon magas volt és a legjelentősebb hányadát nem a Zsidóság képezte. Magyarok haltak meg egy megszállás és terror alatt tartott országban. Ennyi és nem kell tovább ragozni, mert a történészek már igy is rendesen meghamisitották a történelmünket...

(#31) snecy20


snecy20
(veterán)

"A német megszállás a magyar történelem olyan traumája, amellyel az 1100 éves múlt csak kevés eseménye vonható párhuzamba."

Hét még az azt követő 45 évnyi szovjet megszállás! :)

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#32) vince


vince
(őstag)

Olvasható az indexen a tegnapi cikkre válaszként egy másik történész cikke Nem a szövetségesek provokálták ki a népirtást Magyarországon címmel, enjoy :D

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#33) tuki2200 válasza Zsébernardo (#30) üzenetére


tuki2200
(senior tag)

Egész európának köze volt hozzá, de nekünk nem, ugye? Szegény magyarok, mi sosem tehetünk semmiről csak vagyunk mint gólyafos a levegőben és a szél oda dobál minket ahova akar... Az utolsó ónálló háborunkat Mátyás nyerte, azóta mindig a f*sz rossz oldalára állunk ÖNSZÁNTUNKBÓL. Kun Béla, Károlyi, Kossuth, Széchenyi, Horthy és Szálasi mind ugyanúgy magyarok voltak és mindegyiknek megvolt a támogatottsága a nép körében. Ennyi a lényeg. Ostoba nép a magyar, óriási gőggel megáldva, hogy még csak véletlenül se akarjon tanulni a múltból, könnyebb mást hibáztatni...

[ Szerkesztve ]

(#34) astorre19 válasza tuki2200 (#33) üzenetére


astorre19
(aktív tag)

Vigyázz,nemsokára megkapod,hogy nem vagy magyar.

pedig minden szavad aranyat ér.

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#35) psycroptic válasza Tim82 (#18) üzenetére


psycroptic
(őstag)

+1

PSNID: Tomy83PS

(#36) pilóta válasza tuki2200 (#33) üzenetére


pilóta
(veterán)

Így van. Valamiért azt próbálja sugallni a történész, hogy szegény németek csak azért irtották ki zsidókat, meg a szerencsétlen magyarok csak azért lőtték őket a dunába, meg fosztották ki őket, mert a gonosz csúf szövetségesek nem akadályozták meg minden erejükkel. Mi nem is tehetünk róla, csak épp arra jártunk, és ha már ott voltunk, hát belelőttük őket a dunába meg kifosztottuk őket, de tényleg csak azért, mert a szövetségesen nem akadályozták meg, pedig az utolsó pillanatig erre vártunk, hogy akadályozzák már meg valahogyan. Szánalmas...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#37) UnA válasza tuki2200 (#33) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Amúgy van értelme, amit írsz, de ezek az emberek hogyan kerültek egy platformra ilyen egyszerűen: "Kun Béla, Károlyi, Kossuth, Széchenyi, Horthy és Szálasi"?

(#38) psycroptic válasza UnA (#37) üzenetére


psycroptic
(őstag)

Nem igaz, hogy nem érted...mivel minden német "náci" így minden Magyar az embereket a dunábalövös is...

Nem értem, hogy miért kell egy népen belül mindenkit egy kalap alá venni. Biztos megvan az oka. Attól, hogy valami jellemzö egy adott népre nem lehet egyenlö azzal, hogy mindenki olyan is. Szerintem.

PSNID: Tomy83PS

(#39) Hieronymus válasza tuki2200 (#33) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért ez leegyszerűsítése a problémának.

A kiegyezéstől, az első VH kezdetéig szép növekedési pályán haladtunk. Nagyon rendben volt az ország. A gazdasági és politikai hatalom egyre erőteljesebben szivárgott át Bécsből - Budapestre. A császármorzsa (igen róla nevezték el) elvesztette a háborút és nem Ausztriát, hanem Magyarországát szedték szét. Ekkor rontottunk el valamit, de nagyon. A második VH is osztrák kezétől indult el. Arnold nem jár sikerrel.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#40) joghurt válasza Hieronymus (#39) üzenetére


joghurt
(őstag)

Magán Ausztrián kevés szétszedni való volt, mert a mainak megfelelő területű része már eleve olyan kicsi volt. Azért mégis lecsatolták tőlük a német nyelvű Német-Bohémiát, és a szudétákat, mint tőlünk a székelyeket.

De belőlük vágták le a mai Csehországot (mint belőlünk Szlovákiát), és Szlovéniát is. A trentói olasz csücsköt szintén.

A tej élet, erő, egészség.

(#41) Zsébernardo válasza tuki2200 (#33) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Mindkét oldalnak meglehetnek az érvei... Viszont ezeknek a szörnyű dolgoknak a kiváltó okait ne vegyük már magunkra. Tatárokat és a törököket nem invitáltuk meg az országba, ahogyan a Habsburg és az Orosz Birodalom az 1848-as forradalmat csak biztos külső szemlélőként vizsgálta. Német és az orosz megszállás csak egy városnézés volt. Nyilván a Magyarországi területek és a (ki)zsákmányolás egyik hatalmat sem érdekelte. Megtorlásról tanultál-e...? Habsburg és az oroszok idején sok embert elhurcoltak és megőltek tömegsirokban. Ez nem bántja egyes népek lelkiismeretét. Itthon sajnos nem készülnek filmek, bemutatva a borzalmakat és még a tényeket is igyekeznek elferditeni. Inkább ne is politizáljunk, mert ez történelem. A politikai felfogás mindig változik, de a történelmi tények nem változnak... Átírják őket. Nem is érdekel tovább ez a topik, mert az ilyen véleményekre nem voltam felkészülve.

[ Szerkesztve ]

(#43) tuki2200 válasza Hieronymus (#39) üzenetére


tuki2200
(senior tag)

Nem ekkor, ez előtt már jóval. Javaslom néhány könyv elolvasását az OMM-ban a magyar kormany milyen nacionalista politikat folytatott, hogy a szlovakok hanyszor probaltak meg konzenzusra jutni és elősször eszük ágában sem volt elhagyni az orszagot, de Budapest semmibe vette mind a munkasokat, mind a nemzetiségeket. Azt, hogy a csehszlovak magyarok, mikor vissza kapta az orszag del-szlovakiat mennyire csalodtak magyarorszagban, másodrendű polgárok lettek, visszatért a feudalizmus, csokkent az eletszinvonal, nem léphettek ki a teruletrol es a rokonok nem lephettek be, a magyar urak akikre akkor sem vonatkoztak a szabalyok felvasaroltak minden jobb minosegu arut a boltokbol, mert amit itthon gyartottunk akkor is silany volt. Az erdelyi magyaroknak mekkora trauma volt mikor megérkeztek az oda ültetett szinte feudális magyar urak és osztották az észt a semmitnemértésről stb..

Nem Trianon miatt fordultak rosszra a dolgok, a magyar urak rontottak el a helyzetet ahol csak lehet, de mindegy ugysem olvasnak itthon, csak a mitosz kell. Milyen dicso lenne Marcius 15.-en is arrol beszélni, hogy az országot egy felfele ívelő pályáról minuszba lökték, hogy a dicső magyar honvédeknek eszúk ágában sem volt meghalni a hazáért a nagy Kossuth katonákkal szakíttata el a csaladokból a férfiakat, hogy kotelező bevonulniuk..

[ Szerkesztve ]

(#44) Hieronymus válasza UnA (#37) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen.
Kun Béla nagyon kilóg a sorból.
Magyarországon, 133 nap alatt, 590 embert végeztetett ki. Közülük 34 zsidó volt, ami a származására tekintettel kissé meglepő.
Ez csak belépő volt a Krimi tevékenységéhez. A ma ismét Oroszországhoz tartó területen, mint a krími szovjet elnöke, közel tízezer ember kivégzését rendelte el.
Később tevékenykedett több európai országban. Sztrájkok, felkelések szervezésben jeleskedett.
A tevékenységének elismeréseként ő sem kerülhette el a sorsát. Sztálin végeztette ki.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#45) Hieronymus válasza tuki2200 (#43) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"..Kossuth katonákkal szakíttata el a csaladokból a férfiakat, hogy kotelező bevonulniuk.."

Mutass egy államot, amelyik nem élt háború/konfliktus esetén a kötelező bevonultatással?
Van ország, ahol a mai napig, a nők is kapnak kiképzést, kötelező.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#46) Zsébernardo válasza Hieronymus (#45) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Inkább kitöröltem a véleményemet a hozzászóllásáról... :)

[ Szerkesztve ]

(#47) t72killer válasza pilóta (#36) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Csak nekem van az az érzésem, hogy perelhető pénzeszsákot vagy vmiféle állami pénzt akarnak egyesek?

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#48) pilóta válasza t72killer (#47) üzenetére


pilóta
(veterán)

Vagy csak a jövő évi kitüntetésosztásra jelentkezett be a szerző... ;]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#49) t72killer válasza pilóta (#48) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

A záptojás-emlékérem moslékkoszorús változatát nálam átveheti... Mindenesetre vannak esetek, amikor a papír jobban hasznosul, ha WC-papírt csinálnak belőle, mintsem könyvet.

#3: most olvasom: az akkori finghámozó gittegyletet Népszövetségnek hívták, az ensz a II.vh után jött létre.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#50) Vladi


Vladi
(nagyúr)

Az én véleményem: Igen, és?

Kicsit ez olyan másban a hibást keresni mentalitás. Van ennek egyáltalán jelentősége? A két világháborúban az egész világ midnen része egymásnak esett. Kizárólag mocskos módon. Jó voltak azért kiemelkedően mocskosak, de ez tény...

(#40) joghurt:

Azért trianonban elég keményen szét lettünk cincálva. Kevés ekkora kreténség történt az egész világtörténelemben...
például: azért az egyik vesztes fél javára adni a másik vesztes fél területéből... logikus. :DDD :W

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.