2022. október 1., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A hidegháborús európai határok kérdése 2021-ben

  "Putyin visszatolná a nyugati katonákat a hidegháborús határok mögé

  (...)

  Az orosz követelés mögött félig-meddig kimondottan van egy olyan érv is, hogy 1989-ben és 1990-ben többször is megígérték a nyugati vezetők Gorbacsovnak, hogy ha jóváhagyja a német egyesítést, akkor a NATO nem bővül kelet felé, a szovjet érdekszféra irányába. Az orosz külügyminiszter-helyettes erre utalhatott, amikor a szerződéstervezeteket azzal kommentálta, hogy muszáj ezeket írásba foglalni, mert "a nyugatiakban nem lehet bízni".

  Csakhogy ezeket a szóbeli ígéreteket a hidegháború végén nem követte szerződéskötés, illetve a Szovjetunió is megszűnt, ahogy az érdekszférájába tartozó országokat összefűző Varsói Szerződés is. A NATO hivatalos álláspontja az, hogy a kapui nyitva álltak, és nyitva állnak minden csatlakozni akaró, és a közös értékeket tartani kívánó ország felé, és a belépésről a tagállamok konszenzussal döntenek.

  Az orosz követelés mögött sérelmi politika is áll. Kifogásolják a Fekete-tengeren egyre aktívabb amerikai és brit hajók jelenlétét, a NATO repülőinek járőrözését a Balti-térségben, vagy hogy Ukrajna török harci drónokat vásárolt (Törökország is NATO-tag) a közelmúltban.

  Folytatás...

  Eastman 9 hónapja 7

 • Kihoztam döntetlenre (x)

  (A bejegyzés termékmegjelenítést tartalmaz.)

  Betyárul megfáztam a'szem csütörtökön. Soha életemben nem fájt még így a fejem, mint ezen a hétvégén. Kezdtem írni a végrendeletem, mert a szemeim is fájtak belül minden egyes köhintésnél. Talán egy viking az elhajított bárdja után rohangált a koponyámban, üvöltve kereste azt.

  Ezt issza a család, mikor ilyesfajta dráma van:


  +

  Lement kb. másfél liternyi belőle, tényleg hatásos megoldás. Teszteltem is egyet a brutál fejfájás miatt:


  +

  És nyomtattam kb. 3 dl Hewlett Packard izom és elmelazítót is kb. 3 órán át viszonylag egyenletesen csepegtetve, mert már dzsihád volt az agykamráimban. Gondoltam, ha papot hívnak rám olyan szagom legyen, hogy ne akarjon mesterségesen lélegeztetni. Másnap reggel le kellett kúsznom az ágyról, a fejemet meg mintha odaszögelték volna a falépcsőhöz.

  Folytatás...

  Eastman 10 hónapja 13

 • Illyés Gyula - Fekszem, félálom…

  Fekszem. Félálom. Éjfél. Fölkelek.
  Átüti fejem a mennyezetet.
  Aztán az ég boltját. Micsoda méh-
  dongások ezek? A csillagoké.
  Sötét, de aztán – mert már unom igy –
  lassan az űr megvilágosodik.
  Együtt növekszünk. Sárban csibeláb
  nyoma, millió. A Tejút. Odább
  egy másik csillagrendszer; és megint
  s megint – pontosan az első szerint –
  Már ezeket is fentről nézdelem,
  biz unalmas egy táj a Végtelen –
  Oh konstellációk – galaktikák!
  (Gyalogút Gyántra, őszi sáron át)
  s óh az Időtlen – (téli délután
  dél és litánia közt Ozorán –)
  S óh a Teremtő! (Ott a háza… De,
  ma, épp ma itt sincs mód szólni vele.
  Kiment, pihen?…) Várok egy kicsikét
  s mert magam vagyok az emberiség,
  minden emberi ész és akarat,
  kicsire vonom ujra magamat
  s tudva tovább is, ki s mi lehetek,
  befúrom világbiró fejemet
  két illatos kebel közé, amely
  egyenletesen jár le – fel.

  Eastman 10 hónapja 0

 • Natura

  Eastman 10 hónapja 27

 • M.Z-vel a világ körül

  Az volt a benyomásom, hogy ha a profit és az felhasználók védelme között érdekellentét merült fel, a Facebook többször is a profitot választotta” – mondta Frances Haugen az amerikai szenátus előtt tartott meghallgatásán. Ő az, aki egymaga megrengette a legnagyobb közösségi oldal tekintélyét, miután a Wall Street Journal cikksorozatában nyilvánosságra hozta a cég működésével kapcsolatos információkat.

  Eastman 10 hónapja 15

 • Türelem, nyugalom, türelem, nyugalom, türelem, nyugalom, türelem!!

  Nem vagyok robot ideges, fő a nyugalom,
  Száz évig élek én, ha így folytatom.
  Arcomon csak mosoly lehet és derű,
  Mert az élet végsőfokon nagyszerű.
  Vidáman így énekelem,
  Énekeljék énvelem, s nem lesz nehéz!

  Nem minden sikerül, fő a nyugalom,
  Elkezdem újra én, abba nem hagyom.
  Arcomon csak mosoly lehet és derű,
  Mert az élet végsőfokon nagyszerű.
  Vidáman így énekelem,
  Énekeljék énvelem, s nem lesz nehéz!

  Ha egy busz elmegy, másik jön, magam nem töröm,
  És amit a kalauz mond, nyugton eltűröm,
  És nyugodt vagyok én, ha éjnek idején
  Harsog a rádió, én még ezt sem veszem zokon.

  Nem vagyok ideges, fő a nyugalom,...

  Bár néha van még bosszantó,
  Sokkal több van szép és jó.
  Nem vagyok ideges, nyugalom,

  Mert ez a fő!

  Yeah, jee, jeeee!!

  Folytatás...

  Eastman 11 hónapja 2

 • Ninja De Warrior

  Nagyon örülök Szujó Zoli műsorvezetésének, zseniális szerintem. Könyörgöm, valaki öltöztesse be Robert De Niro-nak, mert nagyon adja a formát! :D

  Eastman 11 hónapja 7

 • Egyetem TV, Szeged

  Érdekes témákról üdítő komolysággal. Ajánlom.

  Itt
  https://www.youtube.com/channel/UC91fDwd0qK7oa-lXdrs2HRw

  és itt:
  https://www.egyetemtv.hu/

  Eastman 11 hónapja 0

 • Mire költenék most százezer forintot (?)

  Különböző informatikai megoldások, hardverek és... ...a hardverek ( :) ) hamar felvennék azt a pénzt, szinte biztos vagyok benne. Mégsem gémer laptop vagy bányászkártya, csúcsmobil a vágyaim tárgya.

  Merész vállalkozásba kezdtem, viharos közéleti és virológiai tengereken hajózom, bizonytalan időkben, amihez eddig nagyon sok segítségt kaptam a "Sorstól", szülőktől, barátoktól, és persze a "gőzös hely" népétől is - ahogyan egy cuki haver-csaj hívja a Logoutot a Fáradt-gőz elnevezés után, amikor felétek irányítom őt. Hiszen hosszú évek óta alkalmazom a keress rá a logout fórum jobb felső sarkán! mondatot az ismerősök felé, a keress rá a gugliban helyett. Mert itt, a klubban, szerintem - minden is van, rengeteg összegyüjtött és aktuálisan frissülő tudásmorzsa felvehető.

  Folytatás...

  Eastman 12 hónapja 25

 • Pimasz megnyilatkozás az wördpressznek az pornográfiájárúl

  Az év második felében látott trendek alapján.

  A wp moddingolással eszközölt, valójában egérrel történő folyamatos maszturbálgatás egy életforma, amely bár a cselekvőnek izgalmas lehet, de minden más kívülálló számára annak eredménye, az online élet felesleges bonyolítása'nak tűnik. A weboldalad érdeklődői, a leendő olvasóid, akik hozzád látogatnak, a legtöbb esetben nem felhasználói élményt keresnek nálad*, hanem a szükséges nettó információkért keresnek kapcsolódást veled a portálodon keresztül. Aztán minél gyorsabban szeretnének továbbmenni, máshol is ügyezni, az életüket élni, enni, nevetni, a szeretteikkel beszélgetni, feltöltődni, lazulni.

  Az online térben jellemzően a fb-on vagy a yt-on, vagy tikktakkon fognak szórakozni, tehát, még egyszer; a weblapodról mennének már a dolgukra tovább. Az "ügyezés" a legtöbb esetben a napi szükséges rossz kategória, és Te ezt nehezíted meg a kreatív kis ötleteiddel. Hát kösz.

  Folytatás...

  Eastman 12 hónapja 7

 • Amerikai egybesült álmok

  "Az adósságplafon elleni új csodafegyver: az egybillió dolláros érme

  A héten ideiglenesen megmenekült az Egyesült Államok a kormányzati fizetésképtelenségtől, mely a múzeumoktól a nemzeti parkokon át a minisztériumokig egy sor intézmény leállását eredményezte volna. Csakhogy a finanszírozásról szóló, két párt közti kongresszusi kompromisszum a republikánusok ellenállásának köszönhetően nyitva hagyta az adósságplafon emelésének kérdését. Ez azt jelenti, hogy a kormányzatnak továbbra is meg kell állnia a 28 400 milliárd dollárnál a hitelek felvételénél, és mivel ezek a hitelek elsősorban más adósságok törlesztésére szolgálnak, ez akár az amerikai kormány fizetésképtelenségének bejelentésével is járhat.

  A szenátus republikánus frakciójának merev ellenállása miatt egyre többen akarják megkerülni az adósságplafon emeléséhez szükséges politikai alkut – jellemző, hogy a Washington Post szerint a demokrata kormányzat által irányított pénzügyminisztériumban már az a többször is felmerült, de mindig elvetett ötlet is előkerült, hogy

  veretni kéne egy platinaérmét, rávésni, hogy 1 billió dollár, és azután az 1 billió dolláros érme a jegybankban elhelyezve numizmatikai értékével alapul szolgálhatna újabb adósságok felvételéhez – anélkül hogy növelné az államadósságot.

  Folytatás...

  Eastman 12 hónapja

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.