2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ohh máj gád!!

    Ha van Isten, milliárdszor hallhatta már azt, hogy...

    .
    ...bárcsak egész évben nyár lenne,
    és egynapos a tél!

    [Lj/2022-01/44239_img-20220128-wa0002.thumb.jpg]

    Eastman 2 éve 63

  • Taktikai domain kérdés (little help pls!)

    Sziasztok!

    Találtam egy nekem való domaint, egy szót, egy kifejezést, ami a leginkább kifejezi a fő tevékenységem. Persze foglalt, anno egy cég foglalta be. Majdnem azt írtam, hogy használja, de nem használja. Egyetlen egy lap, szép keretben semmilyen érdemleges, informatív tartalom nem látható rajta. Illetve „kihaltnak”, nem aktualizáltnak, nem karbantartottnak tűnik. Igazi „akkor jó ötlet volt”. :U

    2022. júni 16-án jár le.

    Ti mit tennétek a helyemben? (Tekintve, hogy a sok domainnel rendelkező cégek lehet, hogy automatikusan újítanak.) Rákérdeznétek most egy udvarias email-ben, vagy kivárnátok, hátha június közepén felszabadul? Ha rákérdezek és mohó a tulaj? Ha várok és júniusban kifizeti rá a következő étapot, az megint növeli az értékét. Hm.

    Eastman 2 éve 16

  • #METAVERZUM, úton a jövő felé... (?)

    "A közösségi média része mindannyiunk életének - arra is hatással van, aki egyik felületen sem aktív felhasználó, mert az ember a kapcsolatain keresztül valamilyen formában elkerülhetetlenül belefut. Mára a Facebook, az Instagram és az ezekhez hasonló platformok egy óriási univerzummá nőtték ki magukat, találó is rájuk a gyűjtőnév, amelyet újonnan keltett életre Zuckerberg: a METAVERZUM (röviden Meta). De milyen hatással van ránk ez a globális virtuális világ, és hol áll meg a social vonat? Van egyáltalán megállás? Ezekre keresi a választ (...) Fodor Imi, Dr. Rab Árpád trendkutató és Dr. Bokor Tamás egyetemi docens."

    youtube.com/watch?v=WC9NGghMZVo

    Vitaindító.

    Eastman 2 éve 11

  • A remekművek attól halhatatlanok, hogy rejtetten bennük van amivel a jövendő...

    ...korok is táplálkozhatnak.

    Illyés Gyula: Örök korszerűség

    Eastman 2 éve 0

  • Kazahsztán gazdasága (2022. 01. 05.)

    "Kazahsztán gazdasága Közép-Ázsia legnagyobb és legerősebb gazdasága. Az olaj- és a gázkitermelés a vezető gazdasági ágazat. Hatalmas területe lévén jelentős mezőgazdasági potenciállal is rendelkezik, beleértve az állattenyésztést és a gabonatermelést.

    Kazahsztán volt az első egykori szovjet köztársaság, amely teljes adósságát visszafizette az IMF-nek.

    2010. nyarától vámuniót alkot Oroszországgal és Fehéroroszországgal. 2015-ben csatlakozott a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO).

    Gazdasági ágazatok
    Főbb ásványkincsei: urán, réz, bauxit, kőolaj
    Kazahsztán a világ vezető országa az uránkitermelés terén, a globális termelés 35 %-ával, és Ausztrália után a világ második legnagyobb uránkészletével rendelkezik.[

    Kazahsztán a világ egyik fontos olajkitermelő országa. Olajkitermelése a 19. század végén kezdődött, jóval korábban, mint Iránban, Kuvaitban, Mexikóban, Norvégiában vagy Szaúd-Arábiában. A 2010-es években az olaj- és gázipar Kazahsztán GDP-jének negyedét adja.

    Növénytermesztés: gyapot, búza, zab, árpa, napraforgó, szőlő, zöldség, dinnye stb.
    A 2010-es években a mezőgazdaság adja az ország GDP-jének körülbelül 5%-át.

    Folytatás...

    Eastman 2 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.