Hirdetés

2022. január 27., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) doeeg


doeeg
senior tag

Az elején elmondják hogy Zucki se tudja mi a metaverzum igazából, és ezzel egyetértek, de a videó többi része pont emiatt (ők se tudják /legalábbis elmondani/) - elég semmitmondó.

Valószínűleg a kérdés is rossz, kb. "mi az a mátrix" szintű.

Érdeklődve várom, hogy mi sül ki belőle az NFT-s baromságokon túl. Pont nemrég néztem meg a Ready Player One-t, igazából IOI-ra is nevezhette volna magát Zuck Meta helyett, és akkor minden stimmel ;]

A '90-es évek végén gyerekként megvettük az EasyPC magazin pár számát, már abban is elég sok cikk volt a VR-ról, hogy emberek egy fél CRT tv méretű VR sisakban hadonásznak egy bottal, szóval nincs új a nap alatt.

Én biztos hogy most (sem) nem csinálnék ilyet, persze lehet hogy nem is rám céloznak az egésszel. De egy X-ZS generációs fiatalnak sem tudom, hogy eszébe jutna-e külön VR-ral szórakozni amikor a 30.000 forintos kínai telefonján is vígan el tud Fortniteozni (persze megint a kérdésfeltevéshez: amikor belemerül(t)ünk a Fortnite / WOW / CS / Quake3 / ... multiplayerbe egy monitor előtt, minden mást kizárva körülünk, az már 2002-ben is a metaverzum volt?)

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#2) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Ebben hogyan csinálnak a mátrixosok gyereket pl? Régen ahogy doeeg írta csak egy monitorunk volt, mindenféle precízen létrehozott agymosás nélkül a haverokkal és nagyon rá lehetett kattanni. Akkor ebből mi lesz? Még több depressziós. Meg "erre a világra gyereket szülni?" szívlapáttal tarkónvágandó hölgyemény.

(#3) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

De hát ez (C10H15N) a met nélkülivel ellentétben agykárokozást okoz, nem? :F

;]

"Mert pl a fórumozás egy ilyen dolog, itt meg lehet gondolni mit cselekszel..." by myckey

(#4) cskamacska válasza doeeg (#1) üzenetére


cskamacska
addikt

Majd az elkövetkezendő 2dot0 lufi kipukkanása jól megaszondja mi lesz ennek a vége. ;) Cégek nagyon szeretnének új piacokat, mert az úgy nem megy hogy úgy telepumpálják a céget mintha minden évben kétszer feltalálnák a forró vizet, de valójában langyosra is alig fussa.

Amire nagyjából gondolhatnak az tényleg egy feljavított Second Life MMO dolog lehet VR headsettel. Ugye a VR nagyon lassan tényleg terjed ugyan, de ahhoz képest hogy 2016-ban még azt várták, hogy ~mostanra pancake gamer már csak nyomokban marad, mert mindenki és a macskája is VR sisakban fog mászkálni, ahhoz képest sehol nem tartanak. ​

Dagad viszont a videojáték ipar, gyakorlatilag minden más szabadidős tevékenység kárára, márpedig a többi cég is próbálná kihasználni a márkájuk népszerűségét, már amíg van belőle.

CounterBoci: "szívlapáttal tarkónvágandó hölgyemény"
Hapsik sem jobbak, ebből pont nem kell nemi osztályharcot csinálni.

Amíg Kazahsztán felé megyünk előre, de épp még nem zárják a renitenseket keresztény-nemzeti-nagycsaládos átnevelő táborokba, addig marad az a helyzet, hogy max a kisebbség húzza fel az 1,0 körüli kútból a termékenységi arányszámot.

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#5) Agyturbina válasza cskamacska (#4) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog

Köszönöm, hogy elmondtad helyettem. :R

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#6) nemlehet


nemlehet
őstag

Az a baj, hogy ezt nehéz lesz otthonra eladni nagyon nagyon olcsó és nagyon nagyon jó VR sisakok nélkül. A mostani sisakokat kb az emberek fele nem bírja akkor sem ha jó géppel van meghajtva. Itt olyasmiről lenne szó amit elvileg egy telefonon is tudsz majd futtatni... Nem lesz egyszerű.

Továbbá poén mondjuk egy VR chat, de nem mindenkinek és nem sokáig. Ide rengeteg tartalom fog kelleni, versenyezni kell a "sima" 2D játékokkal... Nem tudom ez mennyire fog működni. A felhasználók által kreált tartalmak meg olyanok amilyenek... Főleg ha NFT alapú lesz és mindenki a pénzre megy, el fogja önteni a szemét a rendszert.

Azt is pedzegetik, hogy ezt majd cégek fogják venni mint a cukrot és milyen fantasztikus lesz mert virtuális collaborative workplaceket lehet létrehozni, meg meetingeket akár járvány időszakban is... Aha... Jelenleg céges környezetben sokszor egy kompatibilis excel file megosztása gondot okoz... Meg nyilván rajongani fognak a managerek, hogy vegyünk a salesnek VR sisakot hogy gagyi 3D avatorokkal meetingeljenek amikor ez Teams-en is tökéletesen működik.

Nyilván lesz rá igény, de nem akkora és nem olyan formában mint ahogy azt itt előadják. Szerintem olyan lesz mint a hajlított TV meg monitor, egyszerűen érdektelenségbe fullad.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#7) UnA válasza cskamacska (#4) üzenetére


UnA
Korrektor

CounterBoci: "szívlapáttal tarkónvágandó hölgyemény"
Hapsik sem jobbak, ebből pont nem kell nemi osztályharcot csinálni.

Ez nem osztályharc, szülni csak a lányok tudnak :)

(#8) doeeg válasza nemlehet (#6) üzenetére


doeeg
senior tag

"Szerintem olyan lesz mint a hajlított TV meg monitor, egyszerűen érdektelenségbe fullad."

Ismerős 2010-11 környékén megvette (ezt találta a google, lehet nem az volt) az LG Optimus 3D-t (a lényeg hogy szemüveg nélkül 3D hatású kijelzős telefon), mondván, apám, ez a jövő.

Hogy ezt az állítását validálja, az elsők közt vett 3D-s tv-t is :D

Nagyon megérte, tényleg ez lett a jövő (ja nem). De ha ez is lett volna, az agyam ledobta az ékszíjat hogy egy család éves költségvetését rálocsolta ezekre hogy early adopter lehessen egy elég kétes valódi hasznosságú dologban. Na pont ugyanez történik most a metaverzumban szerintem.

[ Szerkesztve ]

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#9) Agyturbina válasza UnA (#7) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog

Nem szülni meg mindenki! :)

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#10) myckey válasza doeeg (#1) üzenetére


myckey
veterán

EasyPC :C

Megvan az "egész"... ámuldoztam, micsoda gép, meg rendszer és okosság , nekem mikor lesz ilyen...

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#11) Migráns válasza UnA (#7) üzenetére


Migráns
csendes tag
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.