Hirdetés

2023. szeptember 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) zsolt501


zsolt501
nagyúr

Kipróbáltam a sebességet 50%-on és kifeküdtem a röhögéstől, olyan mintha kissé alkohol mámorosan olvasná a szöveget :D

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#2) finest


finest
őstag

Köszi. Nagyon szerettük gimnazistaként, rongyossá olvastuk a négyrészes trilógiát.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#3) bakter24 válasza finest (#2) üzenetére


bakter24
őstag

Mármint ötrészes trilógiát.

"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."

(#4) Somatom


Somatom
veterán

Köszi! :R
Bezsákoltam. Holnap ezt fogom hallgatni vezetés közben. Rejtőt, Moldovát már kívűlről fújom.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#5) UnA válasza Somatom (#4) üzenetére


UnA
Korrektor

Utána jöhet a háromtest-probléma.

(#6) thesound válasza UnA (#5) üzenetére


thesound
őstag

Az a három kötet zseniális. Utóbbi idők legjobbja műfajon belül.

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#7) Somatom válasza UnA (#5) üzenetére


Somatom
veterán

Linkeld lécci! Ipari mennyiségben fogyasztom a hangoskönyveket. Már azt is próbáltam, hogy gyártok magamnak, de a Google felolvasó nagyon messze van Gálvölgyitől, Reviczky -től, Bodrogitól.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#8) UnA válasza Somatom (#7) üzenetére


UnA
Korrektor

Itt találod [link] - és remélem nem csalódás neked, hogy nem színész olvassa fel, hanem egy rajongó :)

(#9) Somatom válasza UnA (#8) üzenetére


Somatom
veterán

Köszi! Látom 650MB. Akkor ezt majd otthon zsákolom.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#10) Eastman válasza Somatom (#7) üzenetére


Eastman
őstag

Nem túl monoton számodra a g.felolvasót hallgatni munka közben, a hosszú úton?

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#11) Somatom válasza Eastman (#10) üzenetére


Somatom
veterán

Eddig nem tűnt fel, hogy befolyásolna. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#12) UnA válasza Eastman (#10) üzenetére


UnA
Korrektor

Mondjuk én csak cikket szoktam így hallgatni (Pocket), de azon jókat lehet nevetni néha... Persze házimunka közben így is jó. :)

(#13) Eastman válasza Somatom (#7) üzenetére


Eastman
őstag

A statisztikai valószínűsége annak, hogy egy analfabéta, aki Sowetóban nőtt fel a hetvenes években, egy szép napon összezárva találja magát egy krumpliszállító teherautóban a svéd királlyal és a svéd miniszterelnökkel, egy a negyvenötmilliárdhétszázhatvanhatmillió-kétszáztizenkétezer-nyolcszáztízhez. A fentnevezett analfabéta számítása szerint.

ELSŐ RÉSZ

Az ostobaság és a zsenialitás között az a különbség, hogy a zsenialitásnak vannak határai. ISMERETLEN GONDOLKODÓ

1. FEJEZET

Egy lányról, aki bádogviskóban lakott, és a férfiról, aki a halála után kiszabadította onnan

Dél-Afrika legnagyobb bádogvárosának latrinapucolói, ha úgy vesszük, szerencsések voltak. Munkájuk is volt, fedél is került a fejük fölé. Statisztikai értelemben viszont nem volt jövőjük. Legtöbbjükre korai halál várt: tuberkulózis, tüdőgyulladás, vérhas, drog, alkohol vagy mindezek kombinációi. Néhány kivételes példány megérhette az ötvenedik születésnapját. Mint például az egyik sowetói latrinairoda főnöke. De addigra már valóságos roncs volt. Túl sok fájdalomcsillapítót szedett be túl sok sörrel, és túl korán kezdte, mindennap. Ebből kifolyólag egyszer visszaszólt a johannesburgi önkormányzat köztisztasági hivatalából kiküldött képviselőnek. Egy kaffernak, aki felkapta a vizet. Az ügyet jelentette, eljutott a johannesburgi főhivatal osztályvezetőjéhez, aki másnap, a reggeli kávézás közben bejelentette munkatársainak, hogy a B szektorban ideje lenne leváltani az analfabétát. A hivatalban amúgy nagyon kellemesen telt a reggeli kávészünet. Tortával köszöntötték a köztisztasági hivatal új segédmunkatársát, akinek Piet du Toit volt a neve, huszonhárom éves volt, most fejezte be tanulmányait, ez az első munkahelye. Az új embernek jutott a Soweto-probléma megoldásának feladata, Johannesburg város önkormányzatánál ez volt a gyakorlat. Az analfabétákkal a frissen beállt munkatársaknak kellettfoglalkozniuk, hogy szokják a gyűrődést. Hogy Soweto latrinapucolói tényleg írástudatlanok-e, azt valójában senki nem tudta, mindenesetre analfabétáknak nevezték őket. Iskolába csakugyan nem járt egyik sem. És bádogviskókban laktak. És pokoli nehezen értették meg, amit mondtak nekik.

* * *

Piet du Toit kényelmetlenül érezte magát. Ez az első látogatása a vadaknál. Apja, egy műkereskedő, a biztonság kedvéért testőrt adott melléje.

A huszonhárom éves segédmunkatárs belépett a latrinairodába, és nem állta meg, hogy ne tegyen megjegyzést a szagra. Bent, az íróasztal mögött ült a latrinafőnök, aki most lesz kirúgva. Mellette egy kislány állt, aki az önkormányzat képviselőjének legnagyobb meglepetésére szólásra nyitotta száját, és azt felelte, hogy a szarnak sajnos megvan az a rossz tulajdonsága, hogy büdös. Piet du Toit fejében átfutott a gondolat...

(...)

Nombeko kiszállt a Land Roverből, és a mérnökkel együtt bement a vendéglőbe. Minden gondolata a közelgő szökése körül forgott. Hol lenne jobb, a konyhán keresztül, a hátsó kijáraton? És mikor? Valamikor a főfogás és a desszert között? Töprengését a mérnök szakította félbe, aki megtorpant, és ujjával épp őrá mutatott.

– Ez itt micsoda? – kérdezte.
– Ez? – felelte Nombeko. – Ez én vagyok. Akárhogy is hívnak.
– Nem ezt kérdeztem, te hülye. Ami rajtad van.
– Ez egy dzseki.
– És miért van rajtad?
– Mert az enyém. Ha szabad kérdeznem, nem ivott ma egy kicsivel több konyakot a mérnök úr a kelleténél?
A mérnök abbahagyta a számonkérést, és a tárgyra tért:
– Arról beszélnék, ha egyáltalán volna annyi eszed, hogy végighallgass, hogy ez a dzseki förtelmesen néz ki.
– Ez az egy dzsekim van, mérnök úr.
– Nem érdekel. Nem nézhetsz úgy ki, mintha egyenesen a nyomornegyedből jönnél, ha egyszer az ország elnökével találkozol.
– Pedig pontosan ez a helyzet – mondta Nombeko.
– Vedd le azonnal a dzsekidet, és hagyd kinn a kocsiban! És szedd a lábad, mert az elnök már vár.

Nombeko megértette, hogy szökési terve e pillanatban zátonyra futott. Egyetlen dzsekijének korca tele van gyémántokkal, ebből fog élni élete hátralevő részében – ha a körülmények engedik, hogy éljen. Nélkülük, szökevényként, a dél-afrikai jogtiprókkal a nyomában... nem, akkor inkább marad, ahol van. Elnökök, kínaiak, bombák és mérnökök között. És bevárja sorsát.

* * *

A vacsora azzal kezdődött, hogy Westhuizen mérnök elmesélte az elnöknek a délelőtti balesetet a skorpióval, de megnyugtatta, hogy nincs baj, mert volt olyan előrelátó, hogy magával hozta az egyik szolgálóját, aki történetesen beszél kínaiul. Egy fekete, dél-afrikai nő, aki beszél kínaiul? Egyébként nem ugyanarról a nőről van szó, aki az elnök első pelindabai látogatása alkalmával felszolgált és közben véleményt nyilvánított a tríciumproblematikáról?

P. W. Botha úgy döntött, nem firtatja a dolgot, amúgy is fáj a feje. Beérte annyival, hogy a mérnök megnyugtatta, a nő nem jelent biztonsági kockázatot, azon egyszerű oknál fogva, hogy soha nem hagyja el a kutatóközpont területét.

P. W. Botha átvette a társalgás irányítását, mégiscsak ő volt az elnök. Azzal indított, hogy mesélni kezdte a vendégnek Dél-Afrika dicső történetét. Nombeko, a tolmács már beletörődött a gondolatba, hogy a fogságban töltött éveinek száma több is lehet az eddigi kilencnél. Az ellenkezőjével kecsegtető azonnali ötletek híján így aztán pontosan fordította, amit hallott. Az elnök folytatta elbeszélését Dél-Afrika dicső múltjáról. Nombeko szóról szóra fordította. Az elnök még tovább folytatta elbeszélését Dél-Afrika dicső múltjáról. Nombeko elunta, hogy még több olyan információval traktálja a kínait, amire annak semmi szüksége. Úgyhogy azt mondta neki:

– Ha kínai úr óhajtja, fordíthatom tovább az elnök önelégült szövegét, az ország múltjának fényezését. De ha nem kíváncsi rá, elmondhatom, hova fog kilyukadni: oda, hogy nagyon jól értenek a korszerű fegyverek gyártásához, és hogy ezt maguknak, kínaiaknak is respektálniuk kell.
– Köszönöm a kisasszony őszinteségét – mondta a kínai. – Teljesen igaza van, nem kívánok már több történetet végighallgatni országuk nagyszerűségéről. De akkor most fordítsa le, kérem, hogy hálás vagyok az érdekfeszítő történelmi előadásért.

A vacsora folytatódott. A főfogás magasságában Westhuizen úgy érezte, ideje, hogy mondjon valamit a saját nagyszerűségéről is. Egy rakás technikai jellegű hazugságot hordott össze, amiben nem volt semmiféle rendszer. De olyan mértékben belebonyolódott, hogy még az elnök is elvesztette a fonalat (megint mellé szegődött a szerencséje, ami addig fog kitartani mellette, amíg el nem fogy).

Nombeko küszködött egy darabig a mérnök zagyvaságainak fordításával, aztán abbahagyta, és azt mondta:

– Nem terhelem tovább uraságodat a mérnök üres fecsegésével. A lényeg a következő: mára már tudják, hogyan kell atombombát építeni, többet meg is építettek már – annak ellenére, hogy a mérnök felügyeli a folyamatot. De nem látok egyetlen tajvanit sem a kertek alatt ólálkodni, és nem tudok róla, hogy akár egyetlen bomba is exportra készülne. És szeretném megkérni, adjon valamilyen udvarias választ az eddigiekre, aztán javasolja, hogy a tolmács is egyen néhány falatot, mert mindjárt éhen halok. :D :D :D

(...)

[ Módosította: koxx ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#14) Eastman válasza UnA (#12) üzenetére


Eastman
őstag

Én sokmindent felolvastatok a @Voice Aloud Readerrel. Mellette lehet jönni-menni, tevékenykedni, valóban.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#15) Somatom válasza Eastman (#14) üzenetére


Somatom
veterán

Annak a pro -ja tud WAV -ba menteni. Azzal csinálom a hangfájlokat.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#16) Eastman válasza Somatom (#15) üzenetére


Eastman
őstag

Te is töltögeted YT-ra, vagy marad saját használatra? Milyen könyveket olvastattál be a géppel? Megoszthatók? Érdekel. :)

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#17) Somatom válasza Eastman (#16) üzenetére


Somatom
veterán

Nem szoktam töltögetni, mert nem tudom, hogy legális lenne-e. Igazából csak kísérletezgettem vele, de nem vagyok elégedett az eredménnyel. Moldova pár szatíráját dolgoztam fel. Gumikutya, Az Elefánt, Amelyik Részt Vett a Háborúban, Üdüljön Bábelben, stb. Innen. Van még egy Mein Kampfom, de az nehéz ügy, mert a szerzője írónak (is) csapnivaló.
Meg, van egy csomó rendes felolvasósom. Rejtő, Moldova, Villon, stb.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#19) Eastman válasza Somatom (#15) üzenetére


Eastman
őstag

A @Voice Aloud Reader -t Te is hekkelgeted? (@Voice Settings/Edit speech menüpont.) Anno azzal kapcsolatban gugliztam rengeteget, találtam is kódokat hozzá, de azóta elkeveredtek, nem találom már őket.

Akkor sikerült elérni azt, hogy az oldalszámokat nem olvassa fel, viszont sajnos a mondat eleji nagy A-t még Á-nak ejti.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#21) Eastman válasza Somatom (#4) üzenetére


Eastman
őstag

Iván Csonkin

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.