2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • De utálja a hétvégét...

    Amit a boltban ásványvíz néven vásárolsz, az csomagolt csapvíz, jó esetben kútvíz vagy forrásvíz. Csapot, kutat és iható forrásokat is találsz minden hétvégén. Ha 400 forintért veszel "ásványvizet" és ettől be is feszülsz, azzal a saját életképtelenséged hirdeted. Bocs, de nehéz komolyan venni.

    Van itt a PH!-n olyan kolléga, aki feketeöves a forrásvíz témában, ha lesz hozzá kedve, jön és mesél részletesen. Max. 5-10 kilométerre biztosan van iható forrás a közeledben, ha a csapvízben nem bízol. Onnantól két kanna kérdése a hétvégi budget életbenmaradás.

    Eastman 7 éve 41

  • interstitial:

    Mobilnet, Android, Opera Mini.

    90%-ban a logout.hu linkjeit megnyitva (könyvjelzőből, vagy Általános témák, Itt szóltam hozzá) kapok kéretlen reklámoldalakat a böngészőmbe. Máshol barangolva ez nem jellemző.

    Eléggé időrabló. Vissza-nyíl, újratölt, újra-újratölt. Van, hogy kétszer, háromszor. Az adatkeretet is emészti?

    Eastman 7 éve 1

  • E34/16 525iX

    Eastman 7 éve 2

  • Kettőstömegű lendkerék a tervezett elavulás? Ne legyen 10 éves autó az utakon?

    Érdekes az alábbi cikk. Kíváncsi lennék a véleményeitekre.

    "Ma már elérték azt a technológiai szintet a gyártók, hogy tudatosan, tervezetten be tudják lőni azt a pontot, ami után már nem fogja megérni a tulajdonosnak fenntartani az autóját.
    Ez a legtöbb márkánál körülbelül a 7-8 éves kort és a 200-250 ezres futást jelenti.
    Ekkor jön el az a pont, hogy a 2 millióért vett kocsira 1-2 éven belül rá kell majd költeni 7-800 ezer forintot..."

    Mélyebbre ásva:

    "Sajnos, azt viszont el kell fogadni, hogy legtöbb kettőstömegű lendkerekes autóban előbb, vagy utóbb bekövetkezik a lendkerék hibája kb. 150-300 ezer km között. Természetesen a gyártók képesek lennének ettől nagyobb futásteljesítményű termékeket előállítani, ez viszont igen csak megnövelné az előállítási költséget, így ezen spórolásnak meg van a hátránya..."

    Csodás technikai fejlődés, vagy világméretű szpatás? Te mit gondolsz?

    Eastman 7 éve 106

  • Sánta Őz és a pénz

    A zöld békabőr — én így hívom a papírdollárost. A legnagyobb különbség indiánok és fehérek között éppen abban rejlik, hogy mit látnak ebben a zöld papírdarabban. Nagyszüleim indián világban nőttek fel, amelyben nem volt pénz. Közvetlenül a Custer-csata előtt a fehér katonák zsoldot kaptak. Tele volt a zsebük zöld papírokkal, és nem volt hol elkölteniük. Vajon mi volt az utolsó gondolatuk, amikor egy indián golyó vagy nyíl eltalálta őket? Úgy vélem, a rengeteg kárba veszett pénzre gondolhattak, arra, hogy most már soha nem veszik hasznát, hogy egy csomó bárgyú vadember teszi rá a mancsát arra, amit ők keservesen megszereztek. Ez a gondolat alighanem fájdalmasabb volt, mint a nyíl a bordáik közt.
    A kegyetlen kézitusa közben vagy ezer ló vágtatott a csatatéren keresztül-kasul, hatalmas porfelhőt verve, melyben a katonák zöld békabőrei úgy kavarogtak, mint hópelyhek a hóviharban. És aztán mihez kezdtek az indiánok a rengeteg pénzzel? Odaadták a gyerekeiknek, hadd játsszanak vele, hajtogatni kezdték a furcsa színes papírdarabokat, bölény- és ló formájúra. Így hát mégiscsak volt, akinek örömet okozott az a pénz.

    (...)

    Folytatás...

    Eastman 7 éve 1

  • Munkások és az ő őreik

    Szuból legalább háromfélét ismer az ember. Az egyik puhafában érzi jól magát, van ki bevállalja a keményet, és van a szu, amely megrágta az országot. Több mint 500 hódmezővásárhelyi munkásőr nevét hozta nyilvánosságra a napokban emlékezők, történetkutatók és történészek csapata. A munkásőrség az MSZMP felfegyverzett, önkéntes félkatonai szervezete volt 1957. februárjától 1989. október 20-ig. Az '56-os forradalom leverése után ők biztosították a békés dolgozók dolgos-békés hétköznapi békés dolgainak dolgos békéjét. Géppisztollyal.

    "Kádár-huszárok és pártkatonák

    A kiállításról és a kutatási projektről

    A hódmezővásárhelyi Emlékpontban a tavalyi évben, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulóján az intézmény saját anyagából és saját levéltári kutatásainak alapján Összefogás a szabadságért. 1956: Magyarországon és Hódmezővásárhelyen címmel rendezett tárlatot, amely 2016. október 23. és 2017 januárja között tartott nyitva.

    Folytatás...

    Eastman 7 éve 0

  • Opera mini, google képkereső gondok

    Sokszor használom a google képkeresőt, amivel a telón az a gondom, hogy elsősorban a pinterest-es képeket dobja előre, aztán a fotóra kattintva, a megnyitott lapon a pinterest teljesen másmilyen két képet ad. Soha sem a kiválasztottat. Találkoztatok már ezzel a "hibával"? (Android, Opera mini)

    Eastman 7 éve 2

  • Czermanik

    „A cseh elvtársak (...) hirdetik, hogy politikai cselekményért senkit január óta nem
    csuktak be Csehszlovákiában. Mi meg azt
    mondjuk, éppen ez a hiba. Hát valakiket be köll
    csukni időnként. Hát van olyan helyzet, hát mi
    nálunk is van. Becsukjuk, aztán mikor ki köll
    engedni, kiengedjük. Hát mit csináljunk? Neki is
    jobb, nekünk is jobb. Mindenki okosodik."

    Eastman 7 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.