Hirdetés

A PH jövője esetleg nyomtatva...

Kedves PH-sok, kívülálló és leendő tagok, újoncok, őstagok, minden egyes olvasó!

Gondolom Ti is értesültetek róla, hogy a PH 10 éves lett. Két mindenre elszánt srác kitalált valamit, kitűzött egy célt maga elé és kemény, kitartó munkával sikerült azt elérni. Sokan gondolom akkor is szkeptikusak voltak, hogy ebből nem lesz semmi, fölösleges, senki nem fogja olvasni és egyszerűen csak időpocsékolás. Mindezek ellenére egy évtizede mégis megszületett a PH elődje a PLUSABIT.

Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán. Megváltozott a domain név, a kinézet, sokak áldásos munkájának köszönhetően saját fejlesztésű motort is kapott a site. Ma már ott tartunk, hogy kb. 250000 felhasználó veszi igénybe a szervereket, napi 600000 oldalletöltés mérhető és átléptük a 12 millió hozzászólást.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a PH Magyarország egyik legnagyobb és leglátogatottabb oldalává lett, és ezt csak magunknak illetve a munkát és időt nem kímélő, moderátoroknak, hardverapródoknak, házigazdáknak és minden olyan személynek, akik segítik az oldal működését, köszönhetjük.

EP-45 Extreme teszt

Végre... Megérkezett a tuningosok álma - onnan tudom, hogy én is vele álmodtam - az Extreme alaplapom.

Ezelőtt ahogy a blogom-ban is olvashattátok egy szintén jó lapom volt nevezetesen egy x48-Ds4. Ő is minden igényemet kielégítette csak hát a 450-es fsb wall azért zavaró, akárhogy is nézzük. Vele a rekordom a 3trémárkban 20800 pont körül volt ami szintén nem rossz teljesítmény, de mégis frusztráló volt az a hiányzó 200 pötty.

Így hát mit volt mit tenni. Váltani kellet a jobb eredmény elérésének érdekében. A piaci döntés végeredménye egy EP-45 Extreme lett.

Mikor kihozta a futár nem tudtam hirtelen, hogy mit kapok, ugyanis a doboz mérete igen eltérő a többihez képest. A zöld színben fénylő monstrumon ott díszeleg a nagy szétplaccsant X ami a kiépített vízhűtésre utal.(Hidakat is lehet vizezni)

You Will belive Your eyes...

Kedves olvasók!

Ünnepélyesen bejelentem, hogy elkészült a böngészőnk béta verziója. Az alábbi linken bárki letöltheti, de csak saját felelősségre!
Megnyitáskor kifog dobni egy hibaüzenetet ott continue-t kell nyomni. Minden oldal megjelenítésére képes.
Sajnos az új keresőmotor még fejlesztés alatt áll, így a HunSpeed az aktuális IE-motort fogja gasználni.
Jó böngészést!

A fejlesztőcsapat

[link]

Már a Prohardveren is próbálkoznak...

Tisztelt Olvasók!

Még sohasem publikáltam címlapra írást, de ezt a történetet mindenki számára tanulságosnak, és érdekesnek tartottam.
Tegnap előtt kaptam egy levelet a saját e-mail fiókomba, miszerint lenne egy vevőm a psp-re. A levél angol nyelven volt, így ebből én arra következtettem, hogy biztos egy Magyarországra betelepült külföldi aki hazáján kívül sem tud elszakadni a magas színvonalú számítástechnikai oldalaktól és ezért esett a választása a PH-ra.

Kicsit ugyan elgondolkoztam, hogy mért pont a PH-n akar használt psp-t venni, de hát tudjuk, hogy nagy az Isten állatkertje, de sajnos alacsony a kerítés...
Én a jóhiszemű rögtön válaszoltam hogy rendben, megköthetjük az üzletet csak, hol kéne találkoznunk.
Másnap kapom a nem mindennapi levelet amiben ez áll: (fordítva)
Nagyon örülök, hogy szeretné velem lefolytatni az üzletet, de sajnos találkozásról nem lehet szó mivel ő Kanadában él és a gyermeke orvostan hallgató Nigériában. Ezért ha megadom az összes szükséges adatom: bankszámlaszám, lakcím stb. akkor ő előre elutalja az összeget. És így tovább.
Ekkor már megszólalt a vészcsengő és rájöttem, hogy itt valami nagyon nincs rendben.

HD 5870 Teszt

Hát igen elérkezett a várva várt pillanat... Megérkezett a HD5870 club3d karim.
Mielőtt elkezdeném ízeire szedni a gyorsítót, engedjétek meg, hogy pár mondatot írjak a beszerzésről.
Igen, Magyarországon élünk tehát nem volt egyszerű. Kb egy hónappal ezelőtt eladtam a HD4870x2 és még azon a napon megrendeltem az új vga-t. Az üzlet meg is köttetett, de a bolt rám írt, hogy a kártya hiánycikk és januárig már nem kapnak belőle... Pulzus 200, láz, rémálmok, hányinger stb. Nem hittem el. Két hétig folyton kerestem, végre találtam normális áron, és kicsúszott a kincs a kezeim közül. Teljes letargia.
Még két hétig nem volt karim és azután úgy döntöttem, hogy feláldozom a megtakarított pénzem és megveszem jóval drágábban, mint amennyiért terveztem. Fel is hívtam a BirdPc-t (csak nekik volt Magyarországon) hogy rakjanak félre egyet a jó drága Asus-ból. Félre is rakták én pedig felszálltam a villamosra, egyik szemem sírt a másik nevetett, megérkeztem a boltba. Benyitok, köszönök, és megkérdezem mi van a kártyával. Az eladó pedig aztkérdezte, hogy ugye club3d karit rendeltem mert öt perce jött meg a szállítmány. Kérdeztem azt mennyiért mérik, és a választ követve "Szó bennszakadt, hang fennakad, lehellet megszegett, én pedig azt hittem álmodom. Gyorsan leperkáltam az összeget, futás haza, kártya bedug, és burn...
Folyt köv.

Bemutatkozás

X48-ds4, HD4870x2,Q9550 E0,4Gb Geil ultra, 600w CM silent pro M....
Asszem egy kocka oldalra ennyi is elég, de azért hogy nehogy megvessen valaki Személyemet is bemutatnám:
17 éves, gimnáziumi tanuló akinek az egyik hobbija és szerelme a gépe és annak nyüstölése.

Itt a rögtön szeretném is prezentálni az első tesztet ami sajnos az x48-as chipkészlet áldozata lett.
Egy szép vasárnapi délelőtt jött össze a két tagú tuningcsapat, azzal a céllal hogy felállítják a tuningrekordot...
A helyszín az én 17 fokra lehűtött szobám volt mondván mi profik vagyunk nekünk minden fok számít - mint később kiderült sokat nem profitáltunk a hidegből - és hát nagykabátban el is kezdtük a tuningot...

Az első lépés könnyen ment a 400-as fsb gyerekjáték vol így már 3200 Mhz-n üzemelt a központi egységünk, némi kis plusz fesz restart és válá indult a masina. Gyorsan prime, 3Dmark06 mindne oké 19000 pötty.
Ezután jöttek a nehézségek... Újjabb fsb emelés immáron 430 itt már adni kellett neki rendesen feszt és amikor elindult a gép a lámpa elkezdett vibrálni, vagy a légkondi állt le, vagy a gép ugyhogy mint kiderült nem bírta a biztosíték ezért döntenünk kellett feladjuk-e a professzionális tuning körülményeket és megsülünk vagy hagyjuk az egészet és bedobunk egy egy pohár sört a jó munka megkoronázására.
Na de hát ilyent hogy is gondolhattunk, folytatni kellett még ha a gatya is lerohadt rólunk.
Végül a legnagyobb csapást a 450-es fsb wall mérte ránk ami ellen már nem tudtunk mit tenni így sajnos csak 20936 pontot értünk el és én még egy egyoldali tüdőgyulladást is...
Hát nem hálátlanok ezek a hardver elemek az ember a saját testi épségét kockáztatva mindent megtesz a jobb eredmény érdekében ez meg kiakad 449-es efesbén. Na erre varjatok gombot...
És ezután még írhatnék a kórházi élményeimről