Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#118051) Lauda válasza Imilenni (#118046) üzenetére


Lauda
félisten

Hdd és pendrive nélkül is tudsz telepíteni: https://oprend.hu/index.php?readmore=1949, így tuti nem keveredik sehova rendszerfile.

[ Szerkesztve ]

(#118052) Csupingo válasza Imilenni (#118050) üzenetére


Csupingo
veterán

Ott talán csak annyi a teendő, hogy betűjelet kell adni neki a lemezkezelőben.

Mekkora az ssd? Az is működhet, amit Lauda linkelt, csak gondolom előbb külön partíciót kell rajt létrehozni, amire a telepítőt másolod. Utólag elvileg törölhető.

[ Szerkesztve ]

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#118053) Doky586 válasza Imilenni (#118046) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mert nem a leírás szerint telepítetted [link], hanem bementél a biosba bootsorrendezni :(( és legacy módban bootoltál :((( ez hiba volt. (Csak az első két fejezet a lényeg, sőt alaplaptól függően akár ntfs is maradhat)

[ Szerkesztve ]

(#118054) Imilenni válasza Doky586 (#118053) üzenetére


Imilenni
addikt

Miután láttam hogy nem bootol a HDD nélkül igen, de természetesen nem jártam sikerrel. :O

Press "F" to pay respects.

(#118055) Doky586 válasza Imilenni (#118054) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Telepítsd újra a leírásom fényében.
Most még csak pár percet vesztesz, mintha napok múlva kéne megtenned...

(#118056) taky023


taky023
tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, mi lenne a legjobb megoldás arra, hogy két felhasználó használja a gépet (két külön user name-mel), de a torrentet (qtorrent) közösnek szeretném meghagyni?

Ergó, nem számít melyikünk használja épp a gépet, megy a seed mindenképp.

Köszi előre is! :R

(#118057) Imilenni válasza Doky586 (#118055) üzenetére


Imilenni
addikt

Szóval nem lehet utólag boot-ot heggeszteni? Anyám ez mekkora butaságmár.
Na de mindegy, köszi!

Press "F" to pay respects.

(#118058) King Unique válasza Imilenni (#118043) üzenetére


King Unique
titán

Lehet a Windows 10-et akár helyi lemezről, pendrive, DVD nélkül is telepíteni, amit az oprendes leírás is részletez, valamint pl. WinToHDD programmal is megoldható. Ha esetedben nem működik, vagy később a HDD eltávolítása után nem bootol a Windows 10, akkor nem megfelelően telepítettél és vsz ilyen hiba van, nem a célmeghajtóra került minden szükséges partíció... Utólag korrigálni pl. BIOS/MBR telepítésnél lehet ezzel a módszerrel, de a jelenlegi esetnél még az sem derült ki, hogy az előbbi, vagy UEFI/GPT mód szerinti-e a Windows 10-telepítés. Vagy másik opció az újratelepítés lehetőleg megfelelően kivitelezve.

[ Szerkesztve ]

(#118059) Imilenni válasza King Unique (#118058) üzenetére


Imilenni
addikt

Meg sem mozdul az a merevlemez, amint a telepítőfájlok voltak.

Press "F" to pay respects.

(#118060) King Unique válasza Imilenni (#118059) üzenetére


King Unique
titán

És ezt most pontosan hogyan is kell érteni? :D
Amúgy se a telepítés típusa nem derült ki, se a lemezkezelőről nincsen screenshot, stb. Telepítsd újra, esetedben lehet az lesz a legjobb. :))

(#118061) Imilenni válasza King Unique (#118060) üzenetére


Imilenni
addikt

Újratelepítettem, formáztam a HDD-t, de így is csak azzal indul :C

Press "F" to pay respects.

(#118062) King Unique válasza ReSeTer (#118040) üzenetére


King Unique
titán

Ha Microsoft-fiókkal használod a Windows 10-et, akkor igen, szinkronizálva lesznek az egyes beállítások, amiket az alábbi leírás is szemléltet. Az egyes felhasználói mappák átirányítása esetleg úgy, ha a OneDrive van beállítva mentési helyként, oda vannak mozgatva.

Másik lehetőségként a teljes rendszermentés (lemezképfájl) is működhet, amire Windowson van számos program (példák), köztük pl. a népszerű Macrium Reflect, de akár még a Windows 10 beépített eszközével is megoldható. Ezzel a módszerrel 1:1-ben lementhető a Windows 10 minden beállítással, a szükséges partíciókkal ( C + a rendszer számára fenntartott SR, ESP, WinRE + opcionálisan egyéb) stb. együtt, valamint később 1:1-ben vissza is állítható. Persze normál esetben nem kellene az egyes összetevők ide-oda pakolgatásával, áthelyezésével bonyolítani, pláne ha az másik fizikai lemezre értendő..
Ha hardvermódosítás történik, akár akkor is megoldható a Windows 10 további használata újratelepítés nélkül, ami egy másik válasz 2. pontjában le van írva, + Nemrég újfent volt szó arról, milyen előkészületeket érdemes ilyenkor tenni, illetve ilyenkor értelemszerűen azok alkalmazása után lementeni a Windowst, majd úgy visszaállítani. + Például a Macrium Reflect is kínál megoldást az ilyen esetekre a ReDeploy szolgáltatással, de az csak a program fizetős kiadásainál érhető el, a free változatnál nem. Ha microsoftos megoldás kell, akkor meg ott van a Sysprep.
Ja, és a hardvercsere a licencet, a Windows 10 aktivált állapotát is érintheti, amiről, illetve a lehetséges újraaktiválásról szintén volt már szó itt: [link], [link]. :))

[ Szerkesztve ]

(#118063) King Unique válasza Imilenni (#118061) üzenetére


King Unique
titán

Ebből megint nem sok minden derült ki, továbbra sem ismert a telepítés típusa, lemezkezelőről nincsen screenshot, nem ismert hogy a szükséges kicsi partíciók a telepítési célmeghajtóra (SSD), vagy a HDD-re kerültek-e, BIOS-ban a boot beállítások megfelelőek-e, stb. Meg ez a szimpla formázás is nem tudom honnan jön, ha a HDD-re került a rendszer számára fenntartott partíció a korábbi sikertelen telepítésnél, akkor először eleve törölni kellett volna.
De mindegy, ha tényleg csak a HDD csatlakoztatott állapotában indul SSD-ről a Windows 10 és anélkül egyáltalán nem, akkor vsz megint nem megfelelően telepítettél, holott nemrég többen is linkeltek hozzá konkrét, világos leírásokat. :))

[ Szerkesztve ]

(#118064) cheeka


cheeka
tag

Sziasztok!
Van egy új Acer Aspire A515 notebook-om, gyárilag 1tb hdd-vel volt szerelve, erre feltettem egy win10-t, mielőtt megérkezett az m.2 ssd hozzá. Beletettem azt is pluszba. Feltelepítettem az ssd-re egy win 10-t. Működött a rendszer, de bejött egy windows előválasztó és nem igazán volt gyors a boot-olás. A hdd-n lévő particiókat töröltem, formáztam a windows telepítővel. Most nem akar a windows bootolni. A biosban nem tudom kiválasztani a boot sorrendet. Régebbi biosokban mindig lehetett állítani, de ebben nem tudom. Keresgéltem a neten, a biztonságos bootolást ki tudtam már kapcsolni, ha megadok egy jelszót, de akkor sem jön be a lista amiben ki lehetne választani a sorrendet.
Tudnátok segíteni, hogyan lehet ezt jól beállítani?

(#118065) Doky586 válasza Imilenni (#118061) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor szerezz be egy pendriveot (úgyis elég furcsa hogy nincs valakinek), nyomtasd ki a leírásom és kövesd betűről betűre! :))

(#118066) vaszaszi


vaszaszi
friss újonc

Szép napot Mindenkinek! Tegnap jártam itt, kérdeztem, választ is kaptam Kingtől. Közben elfelejtettem, hogy hol jött fel a problémát okozó kérdés. Szóval igen, gyárilag van ellátva a gép Windows 10-zel, legális, valahol meg is találtam, hogy aktív. Viszont, amikor rákattintottam az Office-ra, na, ott írja ki az egy hónapos próbát, vagy megvételt, vagy kulcsot. Nem kattintottam semmire... szóval nem egyértelműen használhatom ezeket a funkciókat? Külön meg kell vennem?? Köszönöm a választ!

(#118067) Imilenni válasza King Unique (#118063) üzenetére


Imilenni
addikt

és
Doky586

Megoldottam közben.

:R

Press "F" to pay respects.

(#118068) King Unique válasza cheeka (#118064) üzenetére


King Unique
titán

"A hdd-n lévő particiókat töröltem, formáztam a windows telepítővel. Most nem akar a windows bootolni."

Mármint a telepítésnél egyszerre volt a laptopban a HDD és az M.2 (abból is ugye milyen típusú) SSD? Ha igen, akkor esetedben is aktuális az, amiről pont nemrég volt szó, vagyis hogyan telepítsünk megfelelően Windows 10-et. + Ha M.2 SATA SSD, akkor semmi extra, de ha M.2 PCIe NVMe, akkor ugye lényeges, hogy támogatja-e arról a hardver, a BIOS a bootolást.
Aztán ez a "windows előválasztó" sem teljesen világos mire is vonatkozik, a "biztonságos bootolás" gondolom a Secure Boot, amit UEFI-s telepítésnél nyilván nem feltétlen szükséges kikapcsolni, max. ha CSM szerint akarsz telepíteni. Ha a BIOS-ba be lehet lépni, akkor ott meg normál esetben lennie kell bootolási beállításoknak, kilistázva a csatlakoztatott eszközöket, opciókat, indításnál pl. F12/egyéb funkcióbillentyűvel tudni kellene boot eszközt választani, stb. + A hardverspecifikus beállítások, illetve a laptopnál az UEFI BIOS beállításai felől lehetne az Acer notebook topicban is érdeklődni, inkább annak a témája ez.

[ Szerkesztve ]

(#118069) cheeka válasza King Unique (#118068) üzenetére


cheeka
tag

Igen egyszerre volt benne, az ssd : [link] . Azt honnan tudom meg, hogy támogatva van a bootolás erről?
A windows előválasztó mindig bejött bootoláskor, ki kellett választani, hogy win 10 5. kötet, vagy win 10 2. kötet. Azt gondolom, hogy a hdd-n volt három partició, amiből az egyiket nem töröltem és azon maradt valami az előző windowsról. Nem is tudom, hogy miért van egy hdd-n három partició gyárilag.
A biosban nem tudom állítani a boot sorrendet és az f12 megnyomásakor sem tudom kiválasztani az ssd-t.

[ Szerkesztve ]

(#118070) King Unique válasza vaszaszi (#118066) üzenetére


King Unique
titán

Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepítve vásároltad a laptopot, akkor az nyilván oké, ki van fizetve, nincsen lejárati idő stb, ami az előző válaszban is le van írva.
Az Office viszont más téma, pláne ha Office/Microsoft 365, ami pl. havi/éves előfizetéses formában használható. Ha olyan van gyárilag előtelepítve, mellékelték a laptophoz, akkor lehet az akár 1 hónapos próbaidőszak is, bár ilyenkor általában 1 éves előfizetéssel szokták, úgy van értelme (példa). Ha csak a Start menüben lévő Office csempére, alkalmazásra kattintottál és bejelentkeztél Microsoft/egyéb fiókkal, akkor annál reális a vásárlás felajánlása, illetve az 1 hónapos próbaidőszak, ingyen max. a webes Office Online használható. Vagyis összegezve, ha Microsoft 365, akkor azt meg kell vásárolni, elő kell fizetni rá, illetve ha pl. 1 éves előfizetést adtak, akkor nyilván annak lejárta után. Vagy ha nem akarsz folyamatosan előfizetni, hanem inkább az egyszeri vásárlást választani, akkor arra is van lehetőség. Vagy ha full ingyenes Office szoftver kell, akkor ott vannak a LibreOffice és társai programok. Otthonra, általános célra az utóbbi is megfelelhet, ami bár kezeli az MS Office OOXML formátumait, de nem teljesen tökéletes a kompatibilitás, előfordulhatnak kisebb/nagyobb "elcsúszások". Ha ez nem gond, vagy megfelel akár az ODF is, akkor mehet az LO, ha igen, akkor viszont célszerűbb inkább a Microsoft Office-nál maradni.

(#118071) cheeka válasza King Unique (#118068) üzenetére


cheeka
tag

Megtaláltam egy külföldi fórumon, hogy támogatja a notebook a bootolást nvme driveról.
Akkor az a kérdésem, hogy szét kell szednem és le kell húzni a hdd-t amíg feltelepítem az ssd-re windowst, mert most az elsődleges drive a hdd és ezen nem is tudok változtatni?
Vagy esetleg van valami módszer, pl törlöm az összes particiót, létrehozok az ssd-n egy újat, arra feltelepítem a windowst és csak azután hozom létre a hdd-n a particiókat?

(#118072) vaszaszi


vaszaszi
friss újonc

Nagyon köszönöm a válaszodat, hasznos volt. Még valami.Lehet, hogy itt kellett volna kezdenem?
Startmenü, Office(ahogy írod nekem) : Kiírja, hogy szép napot és jobbra két lehetőség: Az Office telepítés, mellette Az Office megvásárlása. Lehet, hogy telepítenem kellene? Lehet, hogy majd itt fogom látni a kulcsot? (Ugyanis korábban egyből a Wordre kattintottam, és ott kérte, hogy igazoljam a fiókomat (van) Viszont ez után jön ki a korábban felsorolt három lehetőség, köztük a termékkulcs.) Nem merem addig telepíteni, míg rá nem bólintasz. Sikerült végre feltöltenem egy fotót :B [kép]

(#118073) King Unique válasza cheeka (#118071) üzenetére


King Unique
titán

A linkelt SSD M.2 SATA típusú, vagyis annál irreleváns, hogy támogatja-e a laptop NVMe SSD-ről a bootolást, vagy sem, hacsak nem szereztél be közben egy NVMe SSD-t is és nem arra akarsz telepíteni. :D

A hogyan telepítsünk Windows 10-et nemrég már részletezve volt a másik esetnél, ahol igen, javasolt a telepítővel teljesen törölni a célmeghajtót, vagyis az SSD-t. Majd utána a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább. Vagy kijelölni + új és alkalmaz opció, ott egyből létrehozni a rendszer számára szükséges partíciókat is, ahol látszik egyből melyik lemezre kerültek, majd utána a tovább lehetőségre kattintani. A HDD-t nem feltétlen szükséges kivenni, de akár azt is lehet, ha könnyen megoldható. Valamint törölni sem feltétlen, de ha jelenleg nincsen rajta semmilyen fontos adat, akkor nyilván lehet azt is törölni. Illetve az inicializálása, particionálása, formázása ráér akár a Windows 10 telepítése után is a lemezkezelőben.

Közben látom a laptop topikjában is beindult a kérdezz-felelek, ahol a további, Acer specifikus beállításokat értelemszerűen majd ott kellene megtárgyalni, folytatni. Itt a Windows 10 telepítése téma kb. ki lett tárgyalva.

(#118074) India


India
aktív tag

Sziasztok!

Lenne egy laptop felakarok rakni windows 10-et pentrajvom nincs , csak kulso USB 3.0 HDD ,hogy tudnek bootolhato windows-et ? :) Koszi valaszt :)

(#118075) King Unique válasza vaszaszi (#118072) üzenetére


King Unique
titán

Igen, célszerű lett volna egyből ezzel kezdeni, mert ez csak a Start menüs Office alkalmazás. Ahol ha nincsen Microsoft 365 előfizetésed, nem adtak a laptophoz, akkor hibába telepíted, max. 1 hónapig használhatod ingyen és utána meg kell vásárolnod, elő kell fizetned rá havi / éves konstrukcióban. Vagy másik opció az előző válaszban említett egyéb lehetőségek.

(#118076) Doky586 válasza India (#118074) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Teljesen mindegy hogy pendrive vagy USB HDD.. [link]

(#118077) King Unique válasza India (#118074) üzenetére


King Unique
titán

A telepítési adathordozó USB-s meghajtóknál nyilván nemcsak pendrive, hanem akár külső HDD és külső SSD is lehet. A létrehozás alapvetően ugyanaz, mint pendrive esetén, ami egy másik válaszban részletezve van, ugyanis már erről is volt szó itt a topikban többször. :)) Másik opció meg ugye az optikai lemez (DVD), ha van a laptopban ODD, vagy helyi lemezről (belső HDD/SSD) bootolni a telepítőt, ha van ilyen célra másik partíció a lemezen, vagy eleve másik fizikai meghajtó a gépben, azon lévő partíció.

[ Szerkesztve ]

(#118078) vaszaszi


vaszaszi
friss újonc

Köszönöm szépen a válaszodat, és a türelmedet! Most már teljesen világos számomra amiket írtál! Egyéb lehetőségekből választok majd.
Minden jót kívánok! :)

(#118079) jasonka


jasonka
aktív tag

Üdv Mindenkinek !

("Összetett kérdésem" :D lenne, ami több témakört érint - itt csak a Win10-re vonatkozó részt "vezetem elő... :D ")
Kedvenc Microsoft Train Simulator 2001-es játékom "természetesen" nem megy Win 10 /64 bit alatt... :(
Mivel korábbi konfigon XP Prof 32 bit alatt ment, - és mivel a Win10 feltelepíteni engedi, csak elindulni nem - elképzelhető, hogy "csak" a 32/64 bit alapú különbség miatt nem működik ?
(Pótkérdés : létrehoztam egy virtuális 32 bites XP-t a Win 10 alatt, azon sem megy, - talán mert a videokártya közös ugyebár a "gazda" és a "vendég" rendszer között, így nem lehet "kicselezni..." a szükséges hardveres gyorsítás nem megvalósítható :O - gondolom én...)

Mi a szakvéleményetek ?

Hja kérem ! A Belváros !...

(#118080) King Unique válasza jasonka (#118079) üzenetére


King Unique
titán

Nem tudom te hogyan telepítetted azt a programot, játékot, de ezen leírás alapján megoldható a telepítése és futtatása Windows 10-en is. Illetve a legacy alkalmazásokat lehet kompatibilis módban futtatni. A 64 bites Windows 10-en meg ugyanúgy telepíthetők, futtathatók 32 bites alkalmazások is, nem kizárólag csak 64 bitesek.

(#118081) Cs1csó válasza jasonka (#118079) üzenetére


Cs1csó
félisten

Próbáltad már:
- a játékot már korábbi Windows kompatibilitás módban telepíteni?
-vagy már a telepített játékot kompatibilitási módban futtatni?

Vagy ezeket a linkeket nézd végig: [link] [link] [link]

(#118082) cheeka válasza King Unique (#118073) üzenetére


cheeka
tag

Sikerült megoldanom, nem szedtem szét a gépet, nincs rajta ablak, az egész hátlapot le kellett volna szedni. Töröltem mindent, csak az ssd-n hoztam létre particiót, a hdd-n később a windowsba. Gyors és jó lett. Utánaolvastam mit is jelent az nvme, ne haragudj a tudatlanságomért.
Köszi a segítséget.

(#118083) aradebil2


aradebil2
senior tag

Sziasztok, remélem jó topicba írok, a következő a problémám: laptopom Windows 10-e megette a 64 gb-os SSD-met, szeretném átmenteni a cuccost egy nagyobb 120-asra. Viszont nem szeretném ledarálni a régi windows telepítésem (tudom, hogy messze nem optimális ez így...). Hogyan tudnám átghostolni a régi windowsom az új SSD-re? Van egy belső 1 terás, valamint egy külső 2 TB-os (USB-s) HDD-m. Ha a külső HDD-re át tudom ghostolni, majd kicserélem a laptopomban a 2 SSD-t, és vissza az új SSD-re az tud működni? Vagy Ti hogyan oldanátok meg? Melyik szoftverekkel érdemes ilyet csinálni?
Köszi előre is!

(#118084) Pyttawrx válasza aradebil2 (#118083) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. A macrium free reflect pont erre való. :)
[link]

(#118085) norba69 válasza aradebil2 (#118083) üzenetére


norba69
senior tag

Az új meghajtót betenném egy usb-s dokkolóba, majd Macrium Reflecttel klónoznám a meghajtót, és úgy építeném be.
Ha nincs dokkoló, akkor készítenék lemezképet a jelenlegi rendszerről az 1 TB-s merevlemezre, készíttetnék a macriummal egy boot pendrájvot, kicserélném az ssd-ket, pendrájvról boot, és lemezkép visszaállítása.

[ Szerkesztve ]

(#118086) sz.j válasza aradebil2 (#118083) üzenetére


sz.j
nagyúr

Ha a Macrium mellett döntesz, akkor itt találsz némi segítséget a használatához.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#118087) davidvarga


davidvarga
tag

Sziasztok! Mitől lehet az hogy admin accountal cmd-ben a progi error not openning invalid argument hibát kapom, ha vendég fiókkal lépek be akkor nincs hiba.

(#118088) aradebil2 válasza sz.j (#118086) üzenetére


aradebil2
senior tag

Köszönöm szépen mindhármótoknak a segítséget! Dokkoló sajnos nincs, ezért is próbálnám ezt a nem éppen kézenfekvő, de most hirtelen megvalósítható verziót. :))

(#118089) King Unique válasza aradebil2 (#118083) üzenetére


King Unique
titán

Ha a külső HDD-n van annyi szabad terület, akkor arra pl. a Macrium Reflect programmal, vagy akár a beépített eszközzel le tudod menteni a 64 GB-os SSD-n lévő Windows 10-et. Majd utána berakod a helyére a 120 GB-osat és bebootolod pendrive-ról a Macrium WinPE/WinRE változatát, vagy a beépített eszköz használatánál a Windows 10 telepítőjét, csatlakoztatod a külső HDD-t, arról betallózod az előzőleg lementett lemezképfájlt és mehet a visszaállítás a 120 GB-os SSD-re. Ahol a fenn maradó lemezterületet vagy a visszaállítás előtt módosítod (növeled) a programban (pl. Macrium), vagy utólag a Windows lemezkezelőjében a kötet kiterjesztése lehetőség használatával.

Ez a "megette a 64 gb-os SSD-met" a Windows meg inkább az utólag telepített program tárhelyszükséglete miatt lehet és/vagy a frissítések, programtelepítések után felhalmozódott "szemét" miatt, de nem szimplán a Windows 10 tárhelyszükséglete miatt, aminek önmagában nyilván elég a 64 GB-os SSD, sőt akár a 32 GB-os is (példa). Meg ugye ott van a lemezkarbantartó, tárterületsegéd stb., amit ilyenkor lehetne használni, egy másik válaszban ez is részletezve van.

[ Szerkesztve ]

(#118090) Messi1983


Messi1983
csendes tag

Sziasztok! Egy kis segítség kellene. Az ssd-et particinálás közben megszakítottam(azt hittem végzett) és nem indul el a rendszer. Valamennyi fontos adat is lenne rajta. Az lenne a kérdésem, hogy valahogy újra lehet-e telepíteni a fájlok megtartásával? A telepítőn keresztúl nem sikerült. Mivel új gép, még nincs visszaállítási pont. Csökkentett mód sem működik. Valami ötlet? Előre is köszönöm! :R

(#118091) Doky586 válasza Messi1983 (#118090) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

esetleg ha mutatnál némi adatot is... :B

(#118092) King Unique válasza Messi1983 (#118090) üzenetére


King Unique
titán

Most mégis itt, vagy a másik topikban legyen válasz, ha már egyszerre 2 helyre is beírtad ugyanazt a kérdést, meg sem várva egyikben/másikban a válaszokat? :F :U Meg ráadásul a másik topik HDD problémákkal, nem SSD problémákkal foglalkozik...

Igen, újra lehet telepíteni a Windows 10-et a fájlok megtartásával, pontosabban in-place upgrade-et csinálni a működő Windows alól (bővebben), vagy esetleg pendrive-ról bootolva a telepítőt és "rátelepítést" csinálni, ahol a Windows.old mappába kerül a korábbi Windows-telepítés. Viszont esetedben először inkább adatot kellene menteni arra való célprogrammal (példák), meg az adatmentéses témának eleve van külön topikja, ott kellene/kellett volna ez ügyben érdeklődni. Mármint ha törölve lett az SSD, a rajta lévő adatpartíció, mert ha nem, akkor elég bebootolni pendrive-ról pl. egy WinPE / Linux Live rendszert és az alól lementeni az adatokat az SSD-ről egy másik fizikai meghajtóra.

(#118093) Pyttawrx válasza Messi1983 (#118090) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Ha új gép, akkor milyen adat volt rajta? Vagy az ssd-t külön tetted bele?

(#118094) Wuzy válasza davidvarga (#118087) üzenetére


Wuzy
tag

Véletlen nem a vendég fiók alatt található a program?
Ha igen akkor a programot tedd ki C gyökerbe és próbáld meg onnan.

RTFM

(#118095) davidvarga válasza Wuzy (#118094) üzenetére


davidvarga
tag

Nem

(#118096) Messi1983


Messi1983
csendes tag

Köszönöm mindenki segítségét! :R Be kell látnom, túlnőtt rajtam a probléma. Bepánikoltam és azért írtam két helyre is rögtön. A telepítő usb-ről sem engedi, csak a teljes telepítést. Valahogy megoldom az adatmentést és felrakom újra.

(#118097) jasonka válasza King Unique (#118080) üzenetére


jasonka
aktív tag

Hálás köszönet ! :R

Hja kérem ! A Belváros !...

(#118098) jasonka válasza Cs1csó (#118081) üzenetére


jasonka
aktív tag

Szintén HÁLÁS KÖSZÖNET ! :R :R :R

(Tudtam én, hogy nemhiába "siránkozom" itt :DDD , a szakemberek segítenek... :C )

Hja kérem ! A Belváros !...

(#118099) Messi1983 válasza Messi1983 (#118096) üzenetére


Messi1983
csendes tag

Átjött a szomszéd és a paracssorral próbálkozott, de nem sikerült neki. Csináltam képet. Feladjam?

[ Szerkesztve ]

(#118100) Messi1983 válasza Messi1983 (#118099) üzenetére


Messi1983
csendes tag

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.