Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)

Hozzászólások

(#29101) hackeeeee válasza Kendek (#29100) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hehe, na igen. :)

Köszi, mellé. :D Ahhoz kéne felesleges ~100 rongy. :)

Véleményem szubjektív...

(#29102) upszilon válasza hackeeeee (#29101) üzenetére


upszilon
őstag

Persze, nem helyette, mellette! :K Nekem is van a notesz mellé még három asztali gépem. Mégis a noteszt nyúzom egész nap. :D

[ Szerkesztve ]

(#29103) ngabor2 válasza ngabor2 (#29077) üzenetére


ngabor2
nagyúr

egyre jobb... bebootoltam live cd-ről, bedugom a sticket, nem megy. bedugom egy másik usb-be, és megy :U most megy a friss telepítés, 0-ról. már csak a notit kell rávenni, hogy a régi beállításokat, ami miatt nem ment, felejtse el. csak azt nem tudom, hogy erre hol és hogyan lehet rávenni (azt újratenni nem akarom).

mindkettő 10.04

[ Szerkesztve ]

(#29104) Kendek válasza ngabor2 (#29103) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A beállításaidat igen egyszerűen semmissé teheted, csak a saját könyvtáradban a rejtett könyvtárakat töröld ki.

<-ƘƘ->

(#29105) ngabor2 válasza Kendek (#29104) üzenetére


ngabor2
nagyúr

vajon azok közül melyiket? mivel a notinál is friss telepítés, csak a /home maradt meg, nem véletlenül. annál nem látja egyáltalán, a "lassú villogás" szakaszába se jut el a modem.

(#29106) Kendek válasza ngabor2 (#29105) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Más nem helyezd át az összes rejtett könyvtárat (Live rendszer), állítsad be a cuccost, majd másold vissza az előzőekben elmentett könyvtárakat de úgy, hogy ne írjon felül már létező fájlokat. Szerintem így a legegyszerűbb, persze pár egyéb beállítás is elveszik, de az alkalmazásoké megmarad. Ha nagyon nem jó, akkor meg vissza is csinálhatod az egészet egyszerűen.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#29107) ngabor2 válasza Kendek (#29106) üzenetére


ngabor2
nagyúr

úgy néz ki, elég volt a .gconf file-ban matatni.

most megnézem, kde alatt megy-e. a legutóbbi már belopta magát a szívembe, a panelek automatikus elrejtése és az usb eszközök csatlakoztatása szimpatikusabb, mint gnome alatt.

(#29108) Kendek válasza ngabor2 (#29107) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Esetleg a megjelenés és eltűnés sebességével van problémád?
Nálam így van beállítva és így nagyon jó:
Alt+F2 -> gconf-editor
apps -> panel -> toplevels -> bottom_panel_screen0
hide_delay - 300
unhide_delay - 100

Ezen kívül csak az alap méretével vannak gondok szerintem, de az is könnyen orvosolható. :)

Az USB-s csatlakoztatásnál meg ha az a probléma, hogy megnyílik a Nautilusban, azt kilehet kapcsolni.
apps -> nautilus -> preferences -> media_automount_open, pipa kivesz

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#29109) ngabor2 válasza Kendek (#29108) üzenetére


ngabor2
nagyúr

nem, a problémám az volt, hogy nem mindig tűnt el automatikusan a panel, csak ha az egeret áthúztam fölötte. kde alatt ezzel nincs gond.

a mountolásnál meg vagy automatikusan mountolta azt is, amit nem kellett volna, vagy azonnal meg is nyitotta a nautilust (a legritkább esetben volt rá szükségem). kde alatt észleli a cuccot, +1 kattintás a mount (valszeg automatikusan is megoldható lenne, de jó így). meg több infót is ad. az egész felület jobban tetszik. igaz, mikor p133-am volt már akkor a kde-t preferáltam. aztán a 3.5 után áttértem gnome-ra, mert túl sok kompromisszumot kellett kötni. a 4.4.2 megint jó lett, remélem nem rontják el ismét.

mondjuk az elmúlt 10 percben nem sikerült beállítani a sticket alatta, úgyhogy egyelőre marad a gnome. majd unaémas óráimban utánajárok, sejtem is, hol szúrtam el.

[ Szerkesztve ]

(#29110) Kendek válasza ngabor2 (#29109) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Hát, az egér áthúzásos eltűnés valóban fennáll néha, erre nem tudok gyógyírt, tényleg zavaró tud lenni, de annyira nem vészes azért.
A Nautilusos problémára a megoldást leírtam, igazából én sem értem, hogy mért kell megnyitni azt mikor bedugok egy pendrive-ot. Persze leginkább azért zavar, mert nemigazán használom a Nautilust, inkább a Krusadert.
De ha az zavar, hogy automatikusan csatlakoztat (bár nem hiszem, mert mintha ennek a hiányára panaszkodtál volna múltkor), az is kikapcsolható, aztán itt is csak egy kattintás a csatolás.

Persze nem akarlak lebeszélni vagy ilyesmi, attól, hogy számomra nem annyira szimpatikus, attól még valóban jó lehet a KDE is. :)

<-ƘƘ->

(#29111) szimla65 válasza Kendek (#29072) üzenetére


szimla65
aktív tag

Üdv!
Köszönöm a választ,természetesenˇ sheratanˇválaszát is köszönöm.Tehát fogok egy Live CD-t(lehet Mandriva is),mert live-ba azt hiszem csak az van.Az a Gparted is Live CD-n van.Ha megindult a Live CD akkor kivehetem és berakhatom a Gparted Cd-t.

(#29112) Kendek válasza szimla65 (#29111) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Hát, én mondjuk úgy gondoltam, hogy indítasz egy aktuális Ubuntu Live rendszert, majd megnyitod a GPartedet (Rendszer -> Adminisztráció -> GParted (csak angolul)) és úgy csinálod.
De amúgy, ha van egy GPartedes LiveCD-d, akkor azt indítsad elsőre (merthogy a másik akkor minek is kell ugye). Mármint gondolom, hogy akkor az is bootol. De ha nem, akkor az alkalmazást bizonyára feltudod telepíteni arra a Mandrivára is, vagy alapból fent is lehet már, mint az Ubiban.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#29113) ntomka válasza ntomka (#29065) üzenetére


ntomka
nagyúr

A kérdés még mindig aktív. :B

ツ Headphones on - World off

(#29114) szimla65 válasza Kendek (#29112) üzenetére


szimla65
aktív tag

Köszönöm a segítséget sikerült megoldanom.Nem figyeltem,hogy az ubuntu lemezen is van Live lehetőség.De így nagyon egyszerű volt.Mégegyszer Köszönöm.

(#29115) BaliJack válasza BaliJack (#29003) üzenetére


BaliJack
aktív tag

Nos, most már jó az Evolution.

Amit tettem: az accountot töröltem, és újra beállítottam.
Ezután a leveleket megtaláltam a Junk könyvtárban, még azokat is, amiket elveszettnek hittem.
Valószínűleg azért kerültek a Junk-ba, mert amikor újra létrehoztam az accountot, akkor szigorúbbra állítottam a levélszemét beállításokat.
Azt viszont nem tudom, hogy honnan kerültek elő azok a levelek, amiket elveszettnek hittem, mert nem voltak a Junk-ban akkor, amikor a segítségkérő hsz-t írtam... :F

(#29116) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Kérdés, deluge-hoz portforwardolok portot, akkor azt kell írni kimenő és bejövő portokhoz is egyaránt?

Mellesleg, ez is csak akkor tartja nyitva a portot, amikor megy a kliens? Tehát mint az utorrent pl. :)

Véleményem szubjektív...

(#29117) Kendek válasza hackeeeee (#29116) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ha a routered tudja kezelni az UPnP portot, akkor érdemes abban azt engedélyezned. Gondolom - bár nem tudom biztosra - a Deluge is van olyan fejlett, hogy támogatja azt, így magának tud nyitni és zárni portot mikor kell.
Nézda, mint nálam. :)

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#29118) hackeeeee válasza Kendek (#29117) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Én nem vagyok Upnp párti. :) Tudom, hogy egyszerűbb, de én jobban szeretem, ha csak az van nyitva, amit én szeretnék. :)

Egy egyszerű 542-es TP-Link-em van. Volt Linksys WRT54GL-em is, csak voltak gondok a szolgáltatással, és azt hittem, hogy a router volt a gond, bár közben kiderült, hogy nem. Kicsit sajnálom, hogy eladtam, de elég a tp-link is. :) Meg ez elfér olyan helyen ahol a Linksys nem fért volna. :D

Más, mostanság mindig 220-ról ment a noti, nem is volt semmi gond az indítással, most benne van az akksi, na mondom kipróbálom mennyit megy, és töltés utáni indításkor elsőre nem indult el a rendszer. Nyomtam egy CTRL+ALT+DEL-t, ennek hatására leállító lila képernyő, és újraindult. De mást hiába nyomtam, nem reagált semmire.. Szal ezt is csak akkor csinálja, amikor aksiról megy a gép, de tudnám miért..

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#29119) Kendek válasza hackeeeee (#29118) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Mondjuk én nem látom, hogy mi ebben a kockázat. Csak arra a gépre és annyi ideig nyitja a portot, amelyiken megy az alkalmazás. Sőt, a biztonság kedvéért belehet állítani ugye azt is - bár uTorrentre gondolok most -, hogy minden indításnál véletlenszerűen új portot használjon. Így inkább biztonságosabb, mintha állandóan ugyanazt használja amit kinyitottál, mellesleg az nyitva is marad mindig. Egyetlen előnye talán az, hogy más nem tud magának nyitni otthon, de az meg milyen már, hogy sajnálod tőlük. :D

<-ƘƘ->

(#29120) hackeeeee válasza Kendek (#29119) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

:D Jó hát na, nekem ez a megszokás neked az. :)

Mondjuk a kinyitott port is nálam addig van nyitva, amíg megy az adott alkalmazás, ezt utorrent-nél vettem észre, hogy a port check-er is csak akkor látja nyitottnak a portot, amíg a program fut, amúgymeg nincs nyitva.

Valahogy nemtom, akkor szoktam le az upnp-ről, amikor ténylegesen volt olyan port is nyitva, amiről lövésem se volt, hogy mi nyitotta ki.

Véleményem szubjektív...

(#29121) ntomka válasza Kendek (#29117) üzenetére


ntomka
nagyúr

Jól látom, dd-wrt linux alapon, és asp-t futtat? :)

ツ Headphones on - World off

(#29122) szimla65


szimla65
aktív tag

Üdv!
Van a gépembe SkyStar2-es műholdvevő kártya,ennek a beüzemeléséhez kérnék segítséget.beállítás,program,stb(esetleg olyan progi kellene amibe plugineket is belehet tenni)és természetesen ennek a beállításai.Winen a ProgDVB,AltDVB,DVBDream progikat használom.Ha ezt is megtudnám oldani akkor már nem lenne fontos a Win.Amúgy UPC-t soktam nézni.Várom a részletes teljeskörű választ.Kezdő vagyok.

(#29123) Kendek válasza ntomka (#29121) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ő, igen, miért? Ebben van valami meglepő?

<-ƘƘ->

(#29124) ntomka válasza Kendek (#29123) üzenetére


ntomka
nagyúr

[link]

ツ Headphones on - World off

(#29125) Kendek válasza ntomka (#29124) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Hát most mit csináljak, ez van, nem én fejlesztettem. Régebben nem ezt használta? Mert ugye ez egy viszonylag új, ha nem a legújabb build.
Amúgy érdekes, mert a linkedet nem tudtam megnyitni csak proxyn keresztül, nem tudom miért.

<-ƘƘ->

(#29126) ntomka válasza Kendek (#29125) üzenetére


ntomka
nagyúr

Pedig csak szimpla wikis oldalra mutat. :) Nemtom mit futtatott régebben, csak néztem a képed, hogy tetszik, kipróbálnám én is a routeremen, aztán megláttam a címsort: én nem akarok MS technológiát a routeremre. ;]

ツ Headphones on - World off

(#29127) Kendek válasza ntomka (#29126) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Szerintem nagyon jó. Az én 12.000 Ft-os Edimax routeremre kellett nagyon. A tesójához (gigabites LAN, csak ennyi a külömbség) jött több gyári firmware is, ehhez meg amióta megvettem (2009. legeleje) azóta egy sem. Egy héten egyszer indíthattam mindig újra, mert nem hozta be az oldalakat (torrent), most meg ezzel mehet akármennyit. A gyári firmware lehetőségei nemhogy szegényesebbek voltak, de pár napnyi használat után már lépkedni sem nagyon lehetett a menüben, annyira belassult, de a dd-wrt-vel gyors és funkció gazdag. Még a procihasználatot és a RAM kihasználtságát is frankón mutatja. Vissza nem tenném az eredeti firmware-t rá az biztos. Amúgy van benne magyar nyelv is, csak jobban szeretem az angolt, mert a szöveg nem lóg ki sehonnan sem így.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#29128) #16820480 válasza Kendek (#29127) üzenetére


#16820480
törölt tag

ez a dd-wrt mennyire kompatibilis a gyári fw-vel? nekem egy WRT54GL routerem van, most kicsit piszkálja a csőrömet ez a fw. a gyári fw beállítás mentését vissza lehet tölteni benne, vagy kézzel kell beállítgatni? illetve érinti vajon ez a sebezhetőség a dd-wrt-t is?

(#29129) hackeeeee válasza #16820480 (#29128) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nekem is ilyen routerem volt sokáig, csak voltak gondok, és eladtam... Most ilyenem van, sztem ez is jó kis router. :)

Linksys-re simán rá lehet tolni, a WRT54GL erről volt annak idején híres. :) Sztem külön kell állítani, de lehet nincs igazam. :B

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#29130) Kendek válasza #16820480 (#29128) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A beállításaidat természetesen nem lehet visszatölteni rá, újra be kell konfigurálni a routert (de ez nem olyan nagy munka szerintem). Ha újabb fajta buildet teszel fel, akkor abban már javítva vagyon elvileg minden ismert hiba.
Ha az adatbázisból kikeresed, akkor láthatod, hogy sajnos a legfrissebb is áprilisi (build 14311, az enyém meg most 14815), de azért biztosan jó. Esetleg a fórumban kellene körülnézni, hátha van újabb is.

<-ƘƘ->

(#29131) ntomka válasza Kendek (#29130) üzenetére


ntomka
nagyúr

Na de routerre csak jobb egy stabil kiadás. Egyébként nekem tp-link wr941nd van és kielégítő a gyári fw tudása is. :)

ツ Headphones on - World off

(#29132) #16820480 válasza hackeeeee (#29129) üzenetére


#16820480
törölt tag

azt tudom, hogy fel lehet rá tenni, ez tiszta a leírás alapján, csak az a kérdés, hogy érdemes-e. igazából nem használok semmi extrát a szolgáltatásokból, csak legyen stabil és jól használható fw.

Kendek: érdemes bétát feltenni? illetve az oldal szerint ez még csak prebéta :) tudom, hogy szeretsz kockáztatni, de a routeren is megéri?
egyébként csak azért érdekel, hogy vissza lehet-e tölteni vele, mert ha nem, akkor meg kell nézzem, hogy mik vannak beállítva, mert mág régen csináltam, nem minden megy fejből :)

[ Szerkesztve ]

(#29133) Kendek válasza ntomka (#29131) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Nem tapasztaltam különösebb problémát a Beta-val sem, de legalább biztonságosabb és frissebb. Egyetlen dolog van csak, hogy a QoS-t nem tudom bekapcsolni, mert az 100%-os procihasználatot csinál, kevés az a 266 MHz. De igazából nem is hiányzik, nélküle is megvagyok. Az előbbi router példájából kiindulva meg a stabil build az még az SP1-es és 2008-as. Na abban vannak ismert sebezhetőségek, úgyhogy inkább nem használnám azt.

(#29132) sheratan: én kockáztatni? Dehogy! Ha nem jó, TFTP-vel simán visszalehet tölteni bármit (legalábbis gondolom). De szerintem nem lesz gond, ha gondolod rakd fel a "recommended" build-et, azzal tutira megy.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#29134) #16820480 válasza Kendek (#29133) üzenetére


#16820480
törölt tag

hát a recommended build is egyrészt prebéta, másrészt meg 2009-es, nem sokkal újabb a hivatalos legújabbnál...

(#29135) Kendek válasza #16820480 (#29134) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Nekem 8, bár ahogy elnézem több mint egy év van köztük, 2008/7 vs. 2009/10. Ha amúgy megvagy elégedve a routereddel, akkor nincs okod hozzányúlni, ennyi. Nekem volt. :)

<-ƘƘ->

(#29136) #16820480 válasza Kendek (#29135) üzenetére


#16820480
törölt tag

igen, alapvetően semmi bajom vele, működik rendesen. bár az utóbbi időben volt egy-két kapcsolat szakadás, de nem vészes. leginkbb amiatt a belinkelt sebezhetőség miatt fordult meg a fejemben, hogy esetleg nem ártana valami megoldás (mert mondjuk nem bízom benne, hogy így két év távlatából neki fog állni a linksys foltozni).

(#29137) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Noh, most szólt nemrég akksiról, hogy van ~15 perc... Ha összeadom az üzemidőt, akkor ez sacc ~2,5 óra.. Win alatt ugyan ilyen használatban majdnem 3 órát megy a gép... Szal nem tom..

Véleményem szubjektív...

(#29138) hackeeeee válasza hackeeeee (#29137) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hm, 3%-nál azt írta, hogy Kisül. Az aksi mérő ikonnál, ez normális? Mondjuk utána inkább kilőttem a gépet, átmentem win-re, ott is már csak 1 perc volt az üzemidő, aztán már nem is kapcsolt be a gép, szal leszívta tökig az aksit.

Véleményem szubjektív...

(#29139) ntomka


ntomka
nagyúr

A gnomenak ezzel az idióta menü viselkedésével mit lehet csinálni, hogy megnyitok egyet valahol, és az első menüpontra amire rámutat a kurzor rögtön kattintásnak is veszi, és végrehajtja a műveletet?! Baromi idegesítő, és ez volt az egyik amiért menekültem mostanában gnomeról. :(((

ツ Headphones on - World off

(#29140) szimla65


szimla65
aktív tag

Üdv!
Valamit elállítottam de nem tudom mit.Semmit nem tudok telepiteni mert mindig kijön a panelen egy kulcs és egy üzenet.Az üzenetről egy kép.[link]
A

A (#29122) hozzászóláshoz senki nem tud segíteni

[ Szerkesztve ]

(#29141) #16820480 válasza ntomka (#29139) üzenetére


#16820480
törölt tag

pontosan mire gondolsz? nekem nem kattint a menük első elemére magától :Y

(#29142) Kendek válasza szimla65 (#29140) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Valahogy kitörölted Te is az aláírókulcsot, futtasd le ezt a parancsot:

gpg --keyserver subkeys.pgp.net --recv 40976EAF437D05B5 && gpg --export --armor 40976EAF437D05B5 | sudo apt-key add -

(#29139) ntomka: ilyennel én sem találkoztam.

<-ƘƘ->

(#29143) ntomka válasza #16820480 (#29141) üzenetére


ntomka
nagyúr

Pontosan azt csinálja. A Legjobban kiválasztó menüknél szeretem, rákattintok és egyből visszazárja. Folyamatos gomb nyomvatartással és rámutatással tudom kezelni, de nem az igazi. A probléma nem állandó, de többször jelentkezik, mint nem. :(((

ツ Headphones on - World off

(#29144) kovaax válasza ntomka (#29143) üzenetére


kovaax
őstag

Nekem a céges vindózerikszpés laptop csinál ilyet a tapipaddal. Nem lehet, hogy valahol ki lehet kapcsolni?

-=- There's no place like /home -=-

(#29145) #16820480 válasza ntomka (#29143) üzenetére


#16820480
törölt tag

én erre mindig azt hittem, hogy az egér problémája, de aztán persze lehet, hogy nem.
mondjuk engem jobban zavar, hogy mindig a képembe dobálja az update managert, amint cisnál valamit (például készen van a csomagok letöltésével, erre felugrik az arcm. de mi a halálnak?? csinálja a dolgát a háttérben, ha minimalizáltam...

(#29146) Kendek válasza #16820480 (#29145) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Érdekes, nálam tényleg nem jelentkezett még eme probléma. De ez rendes, tologatós egér használatakor jelentkezik vagy touchpadnál?

Egyébként meg én nagyon egyszerűen oldottam meg a frissítéskezelő problémáját, csak a csomagját kell eltávolítani aztán nincs vele gond többé.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#29147) Vladi válasza ntomka (#29143) üzenetére


Vladi
nagyúr

Cseréljé egeret. ;]

De komolyan. Megnézném én azt az egeret is. :U

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#29148) ntomka válasza Vladi (#29147) üzenetére


ntomka
nagyúr

Logitech egér, elantech tapipad, a4-tech egér, teljesen mindegy... :(

ツ Headphones on - World off

(#29149) #16820480 válasza Kendek (#29146) üzenetére


#16820480
törölt tag

nem használok tapipadot, így nem tudom azzal mit csinál. néha valóban van ilyen, hogy mintha duplán kattintanék egy gombra, úgy viselkedik, de engem annyira nem zavart eddig még.

most azt mondod amúgy, hogy szedjem le a frissítéskezelőt? :D

(#29150) Vladi válasza ntomka (#29148) üzenetére


Vladi
nagyúr

Ez már az új gnóm a 2.30?

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.