Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Sony Vegas

Hozzászólások

(#951) lacibacsi


lacibacsi
addikt

Sziasztok!

Többször csináltam már, hogy DVD-ről .vob fájlokat importáltam a Vegasba.
Csináltam ezt már Vegas-szal és Ulead-dal készített házi videóval és műsoros DVD-vel is (szigorúan kísérleti jelleggel).
Eddig nem is volt gondom, de most kaptam kölcsön Pinnacle Studio-val készített DVD-ket, de ezeknek az anyagával egyszerűen nem boldogulok. Annyit elérek, hogy az explorer-ből be tudom húzni az idősávra, de ekkor lefagy a program. Illetve nem is lefagy, hanem 99% processzor kihasználtság mellett dolgozik, de egyszerűen nem csinál semmi láthatót. Tegnap egész éjszakára magára hagytam, de reggel még mindig semmi változás. Azt meg tudtam figyelni azonban (és ez is nagyon érdekes), hogy a hangsáv hossza csak mintegy 90%-a a videósáv hosszának, ráadásul a ''peaks'' sem látható benne.

Találkozott már valaki ezzel a problémával? A pinnacle-ról sok jót nem nagyon hallani, lehet, hogy nem véletlenül? Lehet, hogy valami módon ''megkeveri'' a .vob fájlokat, amit a Vegas nem szeret? Hogyan tudnám ezt orvosolni?

THX

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#952) BigBadPlaYeR válasza lacibacsi (#951) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Hát ott valami ''nem kerek''. Próbáltad már azt a nem túl elegáns, de hatékony megoldást, hogy a VOB-okat átnevezed MPEG-be?

...pinnacle-ról sok jót nem nagyon hallani...
Vegas-nál jobb videóvágó progi nincsen, akkor meg miről beszélünk? :R

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#953) lacibacsi válasza BigBadPlaYeR (#952) üzenetére


lacibacsi
addikt

Persze hogy próbáltam úgy is. De egyszerűen nem szereti. Pedig az alapanyag jó, mert a számítógépen és asztali lejátszón is le tudom játszani hiba nélkül. Csak a beolvasásnál (legyen az .vob, .mpg, vagy .mpeg) nem akaródzik neki... :((

Pinnacle... Van akinek meggyőződése, hogy az az igazi... Azért még lehet őket szeretni, csak megérteni nem...

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#954) BigBadPlaYeR válasza lacibacsi (#953) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Próbáld meg akkor teljesen átkonvertálni AVI-ba. Winavi vagy virtualdubmod.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#955) lacibacsi válasza BigBadPlaYeR (#954) üzenetére


lacibacsi
addikt

Jobb híján az lesz...

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#956) tommie válasza BigBadPlaYeR (#933) üzenetére


tommie
csendes tag

Nem a vágásról van szó :)

Még csak a nyersanyagot rángatom át a kameráról.

Egyébként megvan a probléma, egy memóriachip megadta magát a videokártyán, jobban mondva hibás.

(#957) tommie válasza lacibacsi (#955) üzenetére


tommie
csendes tag

Bár hozzátok képest láma vagyok de eszembe jutott h mi lenne ha külön kezelnéd a hang és videó sávot?
Tehát valahogy kettévágnád és utána vegasban megpróbálnád összeilleszteni.
Lehet h marhaság és nem is tudom milyen progi kéne csak azon kezdtem gondolkodni amit írtál. Lehet h ha a Vegas egybe kapná meg a hangot és nem a pinacleös szeméttel bajlódna akkor nem zakkanna meg.
Bocs csak egy ötlet volt.

(#958) lacibacsi válasza tommie (#957) üzenetére


lacibacsi
addikt

Sziasztok!

Megoldódni látszik a problémám. De nem volt egyszerű a történet....

Mint azt írtam a Vegas egyáltalán nem boldogult a Pinnacle-s DVD-fájlokkal semmiféle módszerrel sem.

Ezután próbálkoztam a VirtualDUB-bal. Hogy elkerüljem az esetleges kodek-problémákat, uncopressed avi-ba próbáltam átkonvertálni az anyagokat (még szerencse, hogy volt annyi helyem a vinyóimon). Ez meg is történt, azonban a hang jelentősen csúszott a képhez viszonyítva. Beolvasva ezt a Vegas-ba már simán fel tudtam tenni az idősávra, de a hangsáv most is rövidebb volt a video sávhoz képest. Hogy ezt hogyan csinálta VirtualDUB nem tudom, de nem is akarom erre pazarolni illékony agysejtjeimet... A lényeg: megpróbáltam a hang és video sávot egymástól elválasztva a hosszukat összehozni. De itt is ért egy meglepetés: a hangsáv nem egyszerűen rövidebb a képnél, hanem azon belül is hol előrébb, hol hátrébb jár a képhez viszonyítva. Magyarul: néha előbb tátog az alak és utána szólal meg, néha már beszél amikor a szája még nem mozog. Szóval ez a módszer is kész csőd.

A régi időkből még fenn van a gépemen az Ulead Video Studio. Kipróbáltam ezt is, be is olvasta a fájlokat, de a hang csúszása ugyanúgy megmaradt.

Végül az Ulead DVD Movie Factory-t vettem elő kínomban. Ennek a DVD importáló funkciójával sikerült .mpeg-be bemásolni a vinyóra a dvd tartalmát. Reménytelenül néztem bele a beimportált anyagba, amikor is azt láttam, hogy tökéletes a hang és a kép szinkronja. Kipróbáltam még két zűrös lemezzel és ott is minden rendben volt.
Az így beolvasott anyagot pedig már minden további nélkül kezeli a Vegas...

Bocs, ha kicsit hosszú voltam. A mondandóm lényege az, hogy néha a jó öreg programok is hasznosak lehetnek, mert megoldanak egy-egy olyan problémát, amire a nagyok nem képesek. Persze sokszor nem lennének ilyen problémáink, ha nem lennének olyan programok, mint ez a Pinnacle.....

Na, ennyi a történet. Hátha egyszer valakinek még hasznos lehet...

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#959) gyikhus válasza lacibacsi (#958) üzenetére


gyikhus
tag

Dícséretes megoldás!

Igaz, hogy néha a legképtelenebb ötletek (pl. Ulead jó valamire ;] ) jönnek be...

Grat! :C

A dzsungelben minden ehető. Te is.

(#960) lacibacsi válasza gyikhus (#959) üzenetére


lacibacsi
addikt

:D

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#961) BigBadPlaYeR válasza lacibacsi (#958) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Azt tudtam, hogy meg fogod oldani ;) , de, hogy így :C

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#962) BigBadPlaYeR válasza tommie (#957) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Egy új ötlet mindig hasznos, akárkitől jön. Egy új ötletet bátran le kell írni, mert a fórumozók tudását gyarapíthatja. Vagy valakit rávezethet a helyes megoldásra. Ilyenért nem szabad bocsánatot kérni. Szóval csak bátran ;)

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#963) gyikhus


gyikhus
tag

Szassztok!

Fellelkesülve azon, hogy - amellett, hogy lassan 1000-esre rúg a hozzászólások száma - valaki tök egyszerű módszerrel old meg egy problémát, bedobom egy szívfájdalmamat, hátha van valakinek ötlete:
A probléma a következő: szeretnék egy objektumot (kép, animáció, FX, akármi) mozgatni a képernyőn úgy, hogy kövesse egy másik, a videóban lévő objektumot.
Az odáig tiszta sor, hogy keyframe-ezek, de valahogy a mozgás ezáltal nem lesz túl harmonikus. Asszem, amikor az AE-vel próbálkoztam, ott volt egy olyan funkció, hogy Anchor, de valahogy ez sztem a Vegasból kimaradt.
Tehát a kérdés: ki hogy oldana meg egy olyat, hogy a kép egy alakjára, (pl. egy ember karjára) rárakunk egy objektumot (pl. rárakok egy órát) úgy, hogy az pontosan kövesse annak mozgását?

A dzsungelben minden ehető. Te is.

(#964) BigBadPlaYeR válasza gyikhus (#963) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Ilyen gonddal én is találkoztam. Az event/pan crop-ban a keyframeknél mintha egy pillanatra megállna és úgy tűnik, mintha szaggatna a kép. Elég zavaró valóban. Esetleg az átmeneteknél lehetne játszani (smoth stb.).

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#965) K9


K9
tag

Na egy nehéz dolgot akarok létrehozni, de most betojtam, hogy talán nem tudom egyedül.
Nehéz lesz elmagyarázni de megprobálom.Olyat akarok létrehozni hogy sok kicsi kis video megy párhuzamosan, és ugy kezdődne hogy a kamera szépen jön ki az 1 videóból és a néző azt veszi észre hogy távolodunk, de csak egyre jön elő több és több video a video melett. Kamera mozog egyik saroktól a másikig és egyre csak távolodik és minden video melett ujabb videó. A cél hogy kijöjjünk a kamerával teljesen és a néző azt látja hogy rohatt sok videó megy párhuzamosan egymás melett.Ha még mindig nem tudjátok elképzelni mire gondoltam, gondoljátok azt hogy sok televizió készüléket egymás mellé- fölé pakolunk, és pásztázzuk a szemünkel végig, probáljuk az egészet belátni, de csak ugy megy ha egyre távolodunk.Egy video linjét is adom 80mb hl2 movie az első egy perceben látni fogjátok mire is gondoltam pontosan.[link]
És akkor elmondom hogy mivel probálkoztam és mik az akadályok.
Nos amik szerintem tuti kellenek a pan/crop és a track motion. Elöször arra gondoltam hogy csinálok annyi videó sávot amennyi kell, de hát egy 8*8as video áradathoz kell csinálni 64 video sávot szóval ez bukott ötlet.És akkor még ott van a bökkenő hogy a pan/croppal nem tudok egyik sarkától a másikig evickélni és távolodni. Észrevettem hogy pan/cropból kizoomolok egér görgővel akkor egy 9*9 asztalt látok.De a pan/cropba meg nem tudom egyik ablakba a másikba rakni a videót csak zoomolni/forgatni stb..
Lehet arra gondolni hogy akkor csinálunk egy oylan 1 videót amibe csomó resizelt video van egymás melett.De ez szintén rossz mert mint mondtam ugy indulunk ki hogy egy ''tv képernyőt'' nézünk és abból jövünk ki, csak hogy ha sok pici kis video resizelva van, akkor nagyon csúnya képe lesz egy picire rázoomolva.Viszont ha eltekintünk ettől akkor persze így megoldható.
De biztos vagyok benne hogy megoldható ilyen minőség romlás nélkül, csak azt nem tudom hogy vegas erre képes e.
Jó kérdés mi?:)
Probálok még gondolkozni, de lehet hogy ehez más progi kell, példáúl after effect.
Lehet hogy baromi egyszerű legalábbis nem biztos hogy túl bonyolultra kell gondolni.
Na mindegy remélem tudtok segíteni nem akarok lemondani e megvalósításról:)

(#966) K9


K9
tag

Na nem tudom hogy jó úton járok e. De most rájöttem annyira, a sok baszkurálás közben, hogy (nem tudom hogy ujdonság e ez valakinek) rámegyek a track motionra ott van egy háló (pontok) és van amelyik sötétebb na a videót kihúzom a sötétebb pontok széléig és bezárom utána a pan/cropra megyek és az egér scrollal szépen lekicsinyítem a látot videót majd a tehát majdnem látjuk az összes kis üres négyzethálós téglalapot.Ekkor ezt az F betűs keretet is kihúzom addig ameddig bírom és szépen összemegy a kisvideo.Innetől kezdve az F betűs keretre belűre kattintok és húzom a keretet valamelyik tengely irányba és látni a preview ablakban hogy a kis videót lehet mozgatni egyik saroktól a másikig.
Na most mint mondtam nem tudom mennyire vagyok előrébb a célomhoz, a lényeg nem hiszem hogy hatszázezer videosávot kell beillesztenem hogy egy ilyet létrehozzam.

(#967) K9 válasza K9 (#965) üzenetére


K9
tag

Kivágom a lényeget a videóból és feltöltöm valahová hogy nekeljen letőltenetek 80megát.Csak pill:)

(#968) rEnk válasza K9 (#967) üzenetére


rEnk
tag

Ha lehet ne legyen több 1-2 megánál, mer nem tudom leszedni! :O

a hosszú élet titka: iddqd

(#969) K9


K9
tag

[link]
Na itt van ne lepődjetek meg ha csak t a neve kicsit bezavarodott az ''ö'' betűtől gondolhattam volna....
7mb.
De csinálok akkor még kisebbet:)

(#970) K9 válasza rEnk (#968) üzenetére


K9
tag

[link]
Na 900bitrate tehát kb feleannyi, a végéből lecsíptem az ujra rázoomolást, és hangot is levettem.
2mb.

(#971) BigBadPlaYeR válasza K9 (#965) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Miért van vége a videónak nem egészen 8 percnél csak úgy vége? Nagyon menő, kéne a teljes :C Meg a végére oda szokták írni, hogy milyen progikat használtak, abból kiderülne valami.

De, hogy ne offoljak: ssolitude már csinált ilyesmit itt, nem tudom, hogy hogyan pontosan sajnos, pedig jól néz ki. Talán úgy csinálhatták, hogy a legfelső videósávbe tettek egy átlátszó képet és azon ment a pan/crop ill. track motion végig, utána már csak a videókat kell bepakolgatni. ''Csak''... Lehet ezt úgy kéne megcsinálni ilyen tekintélyes (64+1) sávszámnál, hogy egy külön projectben elkészíteni és tömörítetlen avi-ban elmenteni. Talán még ez egy barátságosabb megoldás lenne.

Kíváncsian várok én is egy ennél (jóval :Y ) egyszerűbb megoldást :DD

[Szerkesztve]

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#972) K9 válasza BigBadPlaYeR (#971) üzenetére


K9
tag

Nálam is hirtelen vége azt hittem hogy megszakadhatott a töltés, de láttam meg is adta hogy ekkora a video, meg nálad is ilyen.
Hát érdekes és kár. Mert kiváncsi lettem volna ezt melyik programmal hozta össze. Legalább egy readme fájlt csatolhatott volna. Összvisz ez az egyetlen komoly effect a 83megában, de ez nagyon üt:)
ssolitude írását néztem is, de nem vizsgálta ilyen mélységben ezt. Ő ''csak'' kipakolta kis képenyőben az ablak felső részébe 4mozgó videót. Ezt a track motionnal ''könnyű''. 4 video sáv elég is+az ablak alsó részhez kapcsolodó:)
Lehet kezdjük már a vegas határait feszegetni :))



[Szerkesztve]

(#973) BigBadPlaYeR válasza K9 (#972) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

''Lehet kezdjük már a vegas határait feszegetni''

Na, ettől nem tartok :D

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#974) rEnk


rEnk
tag

Na van valaki fenn még ijenkor???
Hova tegyem fel az Én megoldásom?? :DDD
Esetleg M$N.? / renkq3@hotmail.com /
Valaki vegyen fel! 11ig leszek! :Y

a hosszú élet titka: iddqd

(#975) K9 válasza rEnk (#974) üzenetére


K9
tag

hohó hát persze hogy van valaki fent, én béres cseppet kajolok:)
Veszlek fel msn.

(#976) K9 válasza rEnk (#974) üzenetére


K9
tag

Na rEnk-nek köszönhetően egy megoldás született akit érdekel a .veg file itt a [link]

(#977) jhony777 válasza K9 (#976) üzenetére


jhony777
tag

Látom Te sem alszol sohase :) Na, mingyár nézem a cuccot amit moncc :)

Éjjjen a VEGAS !! :-)

(#978) Tsavar


Tsavar
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék összerakni egy filmet, ami alá különböző zenék mennek. A gondom az, hogy ezeknek a zenei fájloknak különböző a jelszintje (hangereje). Azt szeretném tudni, hogy hogyan lehetne az egész film hangját normalizálni, hogy a halkabb, illetve a hangosabb zenei felvételek is ugyanúgy (ugyanolyan hangerővel) szóljanak renderelés után. (Pl. a Nero-ban, ha egy audio cd-t rakok össze különböző mp3 fájlokból, akkor csak bekapcsolom a normalizálást, és nem kell a kész cd hangerőszabályzóját minden számnál állítani.
Minden megoldás érdekel.
Köszönöm:
Csavar.
:F :F :F

(#979) K9 válasza Tsavar (#978) üzenetére


K9
tag

Mondjuk egy megoldás, de valószínűnek tartok egy egy gombos megoldást is, mint ahogy írtad normalizálni. Nézd meg az audió fx-eket példáúl.
Én mit tennék reflexből:
rákkantintasz a hang sáv baloldali üres részre és insert/remove envelope ott kiválasztod a volume akkor egy kék csík jelenik meg amire rákattintva pointokat addolhastsz és e segítségével ha felhúzod erősödik a hang ha le akkor halkúl.
Egy gombos megoldás még a renderelésnél lehet a hang beállításánál.

Na meg még ismerek egy külön progit is erre mp3gain.

[Szerkesztve]

(#980) Moje


Moje
csendes tag

hali
én azt szeretném megtudni hogy ha kiirom mondjuk avi-ba amit csináltam akkor az tömöritettlen aviba lesz ami ugye elég hajmeresztő méreteket tud ölteni és hogy mivel lehet valami emberi méretre tömöriteni?

A jó kislányok már 8kor ágyban vannak hogy 10re hazaérjenek:)

(#981) K9 válasza Moje (#980) üzenetére


K9
tag

Egyszerű, elöszöris felteszel xvid codec-et, majd feltételezem te vegast használsz akkor file fül render as-->majd templatenél custom gomb--> és video fül és kiválasztod a video format tehát xvid.
Ott beálítod a legfontosabb értéket a bitrate.

(#982) Moje válasza K9 (#981) üzenetére


Moje
csendes tag

nekem ilyen all in one codec-em van amiben elvileg van xvid codec, de mégsincs olyan hogy xvid a video format-nál.
amugy mostanában már nem vegast haszbálok hanem editstudio-t. az nekem valahogy jobban bejött. de mind1 ez nem a reklám helye :) a végén még meglincsel a sok vegas fanatikus :DDD :DDD

A jó kislányok már 8kor ágyban vannak hogy 10re hazaérjenek:)

(#983) K9 válasza Moje (#982) üzenetére


K9
tag

Így van már szóba sem állok veled :P
Látod pedig ha vegast használnál akkor third party codecs be, és ha valóban van xvided fent akkor látnád és állíthatnád:)

(#984) Moje válasza K9 (#983) üzenetére


Moje
csendes tag

azt mondtam hogy mostanában már nem vegast használok, de ez nem azt jelenti hogy nem követtem az utasitásokat :) vegasban probáltam először de nem volt xvid.
na mind1 akkor leszedem külön aztán megpróbálom mégegyszer.
azért köszi.

A jó kislányok már 8kor ágyban vannak hogy 10re hazaérjenek:)

(#985) BigBadPlaYeR válasza Moje (#984) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

XviD formátumot ne is keress, mert beleőszülsz. Ilyen formátum nincs. Az xvid csak egy tömörítési eljárás, a fájformátum továbbra is AVI marad. Tehát az AVI-t jelöld ki és ott custom gomb, majd a videó fülnél ki tudod választani az XviD codec-et. Részletek a szignómban lévő linken.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#986) BigBadPlaYeR válasza Tsavar (#978) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Valahogy lehet normalizálni, fejből nem tudom sajnos, utánanézek holnap ha el nem felejtem.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#987) Moje válasza BigBadPlaYeR (#985) üzenetére


Moje
csendes tag

lehet csak én vagyok hülye de szerintem ugyan ezt mondta K9 is, vagy legalábis igy értelmeztem :)
felraktam az xvid-et és megjelent egy olyan hogy xvid mpeg4 codec. az kell nekem, ugye?

A jó kislányok már 8kor ágyban vannak hogy 10re hazaérjenek:)

(#988) K9 válasza Moje (#987) üzenetére


K9
tag

az.
Tehát a video tipus avi, a tömörítés xvid.

(#989) K9


K9
tag

Ez mi a video sávnál ez az ikon amin ilyen fogaskerék szerű ábra van és neve automation settings?
Továbbá rákattintok és automation off /write /read opciók között választani.
Egyébként hogy milyen elvetemült vagyok 400 videotrack tehát 20*40 video kocka helyére rendezve minnyá :D :D :D
Még csak kétszáz kész :D :D :D
:Y

(#990) BigBadPlaYeR


BigBadPlaYeR
senior tag

Freeware plug-in okat keresek a Vegashoz, főleg video transitions meg effects rész érdekelne. Valaki tud ajánlani?

Eddig a WAX 2.0 plug-int próbáltam, de nekem szinte semmi se műküdik, pedig mindent megcsináltam amit kért. Az összes beállítás megvolt (dinamic RAM = 0, bypass kikapcsolva, stb), de áttűnásek abszolút nem, FX-ek ímmel-ámmal, de azokat itt nem igazán tetszenek, nem nagyon használnám, inkább az áttünéseket, csak azok meg nem mennek :(( Mivel bírhatnám működésre :F

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#991) K9 válasza BigBadPlaYeR (#990) üzenetére


K9
tag

Jah wax 2.0 nálam nagy nehezen müködésre bírtam. Nekem ugymond szerencsém volt azt hiszem a tizes lista első 3pontját megcsináltam és utána nem kötözködött.Nem is használtam belőle egy effectet sem ,de azért van ami tetszik. Még 6.0c van.
Több free szerintem nincs, de remélem tévedek.Meg ott van a preset manager, de ezt nem nevezném pluginnak.
A jó pluginok nincsenek ingyen pl: spicemaster. Transitions meg effects is van benne.

(#992) rEnk válasza K9 (#989) üzenetére


rEnk
tag

Az automation az arra való hogy ráteszi a videósávra(audióra is! ) azt amit te állítgatsz a sáv tulajdonságain!
Katt a fogaskerékre és válaszd ki hogy ''show automation controls''. Ekkor kipipálja és rátesz a ''level''-re is egy fogaskereket meg bead alá még 1 csúszkát ''fade'' néven(szintén fogaskerekes). Elindítod a sávot mintha lejáccanád és közben ''húzogatod'' :B ! (mármint a csúszkákat :DDD ).
Audiónál kifejezetten jó hogy az 5.1 pant be lehessen lőni kézzel!

400 sáv??? hű az nem semmi b@szod! :C
és akkor még csak 2Dbe raktad őket... Én 5x5ös kockákat próbálok csinálni.
Többet is! A proci meg izzad mint a ló pedig még nem a videók vannak rajta csak állóképek :O

a hosszú élet titka: iddqd

(#993) rEnk válasza BigBadPlaYeR (#990) üzenetére


rEnk
tag

Hát pluginokat nem tudok én se de a wax 2.0 az nálam megy rendesen!
Mondjuk én nem a vegasz alatt használom mert nagyon áttekinthetetlen és egymást lassíták valahogy vagy nemtudom, de a lényeg az hogy külön is el lehet indítani vegas nélkül és ugyanúgy lehet vele próbálkozni.
Én ugy csinltam hogy amit akartam effektezni azt kiszedtem tömörítetlenbe a vegasból beraktam waxba ott összeraktam az effektel újra kiszedtem és mehetett a többihez szépen vissza a vegas-ba! Bonyolultabb és időigényesebb de nem szaggat annyira a gép és nem fagyogat egyik sem. ja és legalább a vegasba is megmarad6 a dinamic ram preview!

a hosszú élet titka: iddqd

(#994) K9 válasza rEnk (#992) üzenetére


K9
tag

Köszi szépen! Gondoltam hogy tudod rá a választ:)
Jah 400ssal végeztem ugy 13:30kor és kb 10:30kor keztem szép lazán zene hallgatás közben, de rohattúl lefárasztott a sok kordináta.
És akkor ránagyítottam és láttam hogy ez bizony így csúnya lesz mert amikor közvetlen jövök ki az első videóból akkor az így csúnya..De semmi elkeseredés mivel ismerem már a technikát neki áltam egy 10*10 táblának is 100+1videosáv:D
És a annyilesz hogy szépen kijövök kamerával a 10*10sből és szépen átmenettel megoldom hogy utána a 20*20as beleépüljön és még távolabb bírjam vinni a kamerát még több videóval:D
Tervbe van még véve hogy még fokozni fogom ezt az amúgyis dúrva látványt:D
Annyit még hogy 400videósávnál már proci és a winchester folyamatosan dolgozott már ,nekem fájt ahogy erőlködött.A vegas a vége fele már 5seces késéssel rakta kb a képkockát a megfelelő helyre amikor bepötyögtem a kordinátát.
És még ott lesz a rohat nehéz müvelet ahogy a kamera mozgást bekonfigurálom hát ott 1frame 10secel váltakozik:D
Szóval várom már a render-elést mert dög kínzás ez a gépnek is meg nekem is már:)
Jah erre este gondoltam énis ez még dúrva lehet ''kockákat''.
Látom te nem is sz*rozól:D
Hát nem tudom abból milyen menyiséget lehet kirakni de dúrva lehet a max végeredmény:)
Addig is egy kis ínyencség (screenshoot) [link]

(#995) jhony777 válasza K9 (#994) üzenetére


jhony777
tag

Megnéztem a linkedet. Hát, pajtás, nem vagy semmi :) Besz@rás jó lesz szerintem,ha kész vagy azonnal linkeld be, mert látni szeretném :)
Már így is levert a víz! Tök állatcsászárság :D :R

[Szerkesztve]

Éjjjen a VEGAS !! :-)

(#996) BigBadPlaYeR válasza K9 (#994) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

link: sokkhatás rendesen :))) Tegnap láttam hasonlót, csak minden képen ugyanaz ment. De ha már enynit kell szívni miért nem pakolt be a gyerek több videot, azt nem tom. De te egy vadállat vagy K9 :Y :Y :Y :Y :Y :Y :Y :Y :R :R :R :R :R :R :R

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#997) jhony777


jhony777
tag

K9, csak azt áruld el mi késztet ilyen melóra? Hobby vagy megbízás? Vagy csak ennyi időd van? :) :P Mind1 akkor is királyság!! Hajrá :B

Éjjjen a VEGAS !! :-)

(#998) K9


K9
tag

Inkább mazohista :DDD
Na sajnos vizsgám lesz, és sajnos nem movie készítésből:) így nem holnap lesz amikor kiragadok egy jelenetet és ide belinkelem:S
Bár ezt sem szivesen teszem, mert én final moviet akarok linkelni, ami még egy darabig egészen biztos nem lesz, mert technikai okai vannak (majd a nyári meló segít ha bajvan). 80gb winchi nem elég movie készítéshez:S
Jövő héten akkor ha nem jön közbe semmi akkor egy kis jelenetet belinkelek ennyivel tartozom:)

(#999) K9 válasza jhony777 (#997) üzenetére


K9
tag

Az igazság az hogy idő kevés, csak most esett az eső, szerencsém volt:D
Na most komolyan, hát szeretnék megtanulni mindent, vegas és after effect van kitűzve célúl.
Nagyon imádom ezt a moviezást, mindig is movie buzi voltam, tőltöm le még azt is amit a nyilvánosság rossz movienak tart.Mert még ott is lehet valami jó ötlet amit hasznosíthatok.
Annyit még hogy szerintem ennek van jövője, én most rendszerinformatikát tanulok (rendszergazda) de elvégeztem a gépipari számtekot is. Ugy érzem hogy megtörténhet hogy egyikben sem tudok elhelyezkedni, a gépipariba nem is szeretnék. És ha netalántán egyiksem sikerűl még mindig lesz olyan hogy videoszerkesztés(bár papírom nincs róla, de tudom ez nem kell feltétlenűl, van pár ember aki egy játék movie kapcsán került bele a tv-s videoszerkesztésbe). Rengeteg tv csatorna van és talán van is még hiány, külföldön biztos.
Én meg kajak elszánt vagyok, most tőltöttem le kb 10gb tutorial videót afterről:)
Hát azt hiszem mindent elmondtam:)

(#1000) jhony777 válasza K9 (#999) üzenetére


jhony777
tag

Gratula :) Kitartás és never give up! :) Ha ennyire a tv meg videó editing, javaslom a Canopus Edius pro, Procoder2, Boris, Imaginate ( edius fx), stb használatának elsajátítását. Persze csak ha esik az eső :) :))

Éjjjen a VEGAS !! :-)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Sony Vegas
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.