Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Sony Vegas

Hozzászólások

(#1001) BigBadPlaYeR


BigBadPlaYeR
senior tag

Jubilálunk! :C Szeretnék ez úton is gratulálni és köszönetet mondani minden fórumozónak :DD

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#1002) Moje


Moje
csendes tag

Tényleg dúúúrva a link K9 :C de ebből mi lesz ha megkérdezhetem?
Meg ha már itt vagyok akkor kérdezek mégegyet :) Olyat szeretnék csinálni hogy van egy audiom és azt szépen fokozatosan lelassitani. Tehát ugy mintha kifogyna a walkman-ből az elem, szépen lassul aztán megáll. Olyannal próbálkoztam hogy ezernyi darabra vágom és mindegyiket lassitom de ez nem igazán volt célra vezető. az hagyján hogy szarul hangzott a végeredmény de még iszonyat macerás is. ugyhogy várom az ötleteket

ui.: wax-ban szerintem a text effektek rohadt jók, a többiben csak elvétve vannak szép dolgok

A jó kislányok már 8kor ágyban vannak hogy 10re hazaérjenek:)

(#1003) K9 válasza Moje (#1002) üzenetére


K9
tag

Kb ez lesz csak dúrvábban.
[link] 7mb
Ajnánlom figyelmedbe http://www.bigbadplayer.van.hu/ vegas leírást.
''nyomvatartjuk a CTRL -t és elkezdjük húzni az adott event szélét. Ha külön akarjuk lassítani a hangot és a képet, akkor jobb klikk és group -> remove from.''
Ha fordítva akkor gyorsítod.

(#1004) jhony777 válasza K9 (#1003) üzenetére


jhony777
tag

milyen file ez? avi? mpeg? mert csak egy szimpla ''t'' betűm van :) Minek is nevezzem? Please tell me. :)

Éjjjen a VEGAS !! :-)

(#1005) K9 válasza jhony777 (#1004) üzenetére


K9
tag

Jah nem ez csak példának linkeltem be még múltkór hogy tudjátok hogy miről beszélek amikor probáltam elmesélni mit akarok alkotni:)
t betű azért mert ez volt az eredeti neve hogy törés, az ''ö'' betűtől megkavarodott szegény, és önkényesen elnevezte ''t''-nek:)
Egyébként *.avi
(ezt még nem én csináltam)

[Szerkesztve]

(#1006) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Van egy videom aminek a hangja recseg és torz vegasban lehetne valamit kezdeni vele?

(#1007) access_denied


access_denied
senior tag

Sziasztok!

Kezdő felhasználó vagyok, így a fórumot a legelejétől olvasva csipegetem össze az információkat. Nagyon hasznos a fórum, sokat tanultam belőle. Köszönet érte a sok segítőkész fórumozóknak.

Lenne viszont egy problémám, amivel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. TV-ből tunerkártyával veszek fel videóanyagot, kb. 2 óra hosszban. A felvett videó mpeg2, a hangja mpeg2 layer2 (pal, 720*576). A videó elejéből-végéből lecsippentem a felesleges részt, fade-in, fade-out, lenémítás, majd renderelés után a végeredményben a videó végén elcsúszik a hang. Az elején még jó, de a végénél kb. 5 tizedmásodperces csúszás keletkezik. Próbáltam, hogy a hangot kimentettem wav-ba, töröltem az eredeti hangsávot, majd a wavot hozzáadtam, valamivel jobb lett az eredmény, de itt is lett kb. 2-3 tizedmásodperc csúszás. A preferenciákat PAL-nak megefelelően állítottam be. Szűz Windowsra telepítettem a Vegast.
A videón egy egyszerű fade-outot, némítást nem tudok elvégezni, mert renderelés után ott a hangcsúszás.

Nem tudom mi lehet a baj, kérem a hozzáértők segítségét. Köszönettel.

(#1008) Moje válasza K9 (#1003) üzenetére


Moje
csendes tag

már láttam ezt a videot. elég jól néz ki. csak azt hittem valami jó kis filmbe beleépited.

''nyomvatartjuk a CTRL -t és elkezdjük húzni az adott event szélét.''
ilyenkor lelassitja az egészet, de én nem az egészet akarom lelassitani hanem ugy hogy megy az eleje eredeti tempoban aztán a végén pedig egyre lassul fokozatosan addig amig meg nem áll. tehát lényegében egy fade out-ot akarok csinálni csak nem a hangerővel hanem a tempóval.

A jó kislányok már 8kor ágyban vannak hogy 10re hazaérjenek:)

(#1009) K9 válasza Moje (#1008) üzenetére


K9
tag

Bocsánat félre értettem a kérdésed viszont ezt a fokozatos lassítást énsem tudom.
Envelopban nincs benne viszont van alatta egy fx enevelope, én nem tudok berakni fx-eket mert valami hibával kilép.Így gyanítom lehet erre egy lassítás fx majd envelopet rá lehet rakni azt működne.
Majdnem más(lehet hogy te kérdezted, vagy valaki más)
Megtaláltam a normalizet:
event jobb klikk tulajdonságok és ott van belehet pipálni normalize és hangerőt is meg lehet adni.

[Szerkesztve]

(#1010) BigBadPlaYeR válasza access_denied (#1007) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Üdv!

Hát igen, ha a Vegasnak van miben fejlődnie, az bizony a renderelés. Én az ilyen jellegű problémát út oldottam meg, hogy külön mentettem ki a hangot és a képet és virtualdubbal fűztem össze, illetve tömörítettem és úgy tökéletesen volt.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#1011) BigBadPlaYeR


BigBadPlaYeR
senior tag

Megoldódott a WAX 2.0 plug-in beüzemelése. A PC WORLD [link] hasonló című topicjában mondta valaki, hogy a debug preferencesben pipáljam be, hogy : ''use dummy host media in wax plugin for vegas'' és egyből működött :))

[Szerkesztve]

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#1012) access_denied válasza BigBadPlaYeR (#1010) üzenetére


access_denied
senior tag

Köszönöm a választ :R , ezt fogom én is tenni.

(#1013) K9 válasza BigBadPlaYeR (#1011) üzenetére


K9
tag

És még alapból ez is kivolt kapcsolva ''use 3d hardware acceration''. Öcséééém......

(#1014) jhony777 válasza K9 (#1013) üzenetére


jhony777
tag

Nekem egyik általad feltöltött avi-t sem jácca le semmi :F Nem támogatott fájl formátum,stb... Vegas se nyitja meg, konvertálni sem lehet.. érdekes..

Éjjjen a VEGAS !! :-)

(#1015) jhony777 válasza access_denied (#1007) üzenetére


jhony777
tag

Nem tudom nálad mi lehet, nekem még soha nem volt ilyen a renderelésnél. Pedig aztán pakolgatok ide-oda hangsávokat, szinkronizálgatok, állítgatok,stb.. Jó a Vegasod? Direct X-ek, stb.. Jó, mondjuk olyanokat nem csinálok mint K9. De ő ''ufo'' szerintem :) :R

Éjjjen a VEGAS !! :-)

(#1016) tommie


tommie
csendes tag

A minap szembejött velem a Lets Edit 2 nevű program.
Bár nincs az a pénz amiért a vegast elhagynám (tudjátok ha az ember gyakran szebesül az érzéssel, hogy ''hű wazzeg a vegas ezt is tudja csak te nem tudod kezelni'' akkor hajlamos örök hűséget fogadni) de felmerült bennem a gyanú, hogy vannak-e esetleg szerkesztő progik amik néhány apróságban jobbak, gyorsabbak.
Tehát van olyan a jelenlévők közül aki találkozott már vele? Érdemes egyáltalán foglalkozni vele?

A visszatérő problémám, hogy nem találok efekteket amiket használhatnék. Azt pl tudom, hogy van a sonynak egy 2 dvds hangefekt tárja de, hogy hogyan lehet hozzájutni azt nem, boltban kapni nem lehet netről meg nem rendelek.
De ez a kissebbik gond a nagyobbik, hogy videoeffektjeim sincsenek. Pl a vegas manualban van egy leírás sávok használatáról ahol egy feliratot és egy lángoló hátteret pakolgat egymásra. Na ez a lágoló effekt nekem már jól jött volna párszol, de ugyanez igaz a hullámzó tengerről, vagy a szél lengette búzamezőkről... Persze ezek egy részét én is el tudom készíteni de csak kis részét.
Tehát a hosszan és komplikálat feltett kérdésem röviden: tudtok elérhető videoeffekt tárat?

(#1017) K9 válasza tommie (#1016) üzenetére


K9
tag

Az az igazság hogy vegas nem az effeketezésről szól, illetve arról is szól csak nem anyira professzionálisan mint ahogy a te szövegedből ezt kivettem. Alap effectezésről szól de megelehet csinálni egy rakás hajmeresztő effectet.Tulajdonképpen ha ránézel az fx-ekre valóban az az érzése az embernek hogy ez mind szép és jó, de azért nem annyira.Vagyis önmagába nem sokat tudnak mutatni az effectek, de ha kombóban használod őket, ugy meglehet kavarni a nézőt hogy nem tudja mit látott (szinte) mégis azt mondja hogy ez kurva jó, és professzionális, hogy lehet ilyet csinálni:)
Közben csak annyit csináltál hogy több effectet kombináltál ebből is egy picit ott, ebből egy kicsit amott, egy kicsit keyframezel, segítségűl hívsz mondjuk photoshopot .Szóval kemény munkával kilehet hozni valami jót.Csak sokat kell gondolkozni, meg főleg a kész moviekat nézni, ahol már valaki kitalálta, sőt bővíteni is tudod ha van ötleted.
Mondanék egy példát, láttam most egy moviet amiben egy kajak jó kis vér effect volt, hogy belelőttek az enemybe és felcsapódott a kamerára egy kis vér. Photoshoppal csinálta a vért és csak annyit csinált hogy a felső videósávba rakta. Aki nem ért hozzá a video szerkesztéshez azok elvannak ájúlva hogy ez csodálatos, mennyi munka, hogy lehet ilyet csinálni, félelmetes... Valóban szép, de főleg azért üt nagyon mert ''egyedi''.
Tegnap este én meg már azon kombináltam hogy szép szép, de többet is kilehetne hozni belőle, csak tudni kell a technikát.Példáúl hogy a vér közben mozog, lefolyik a kameráró, kisebb lesz, és nyomot hagy...stb.....Van már ötletem, tudom hogy kéne valamit kihozni belőle, de lehet hogy nem lesz szép, de akkor még gondolkozok tovább.
Szóval ezt csak egy példának hoztam fel. Ha kombinálások is kevésnek tűnnek, akkor after effect:)
De azért ott sem ugy van, hogy rányom az ember az iknonra, és lámlám hatalmas effect kavalkád.
-------------------------------------
Hogy ufo :D :D :D Ezen nagyon jót nevettem. Most lebuktam :D
Inkább rEnk az ufo :P

(#1018) K9 válasza jhony777 (#1014) üzenetére


K9
tag

Hm nem tudok többet mondani mint hogy codek probléma.Vagy lejátszó. Mostanában nagyon rászoktam a media player classicra nem tudom ismeritek e. X264 kodekű moviekat gyönyörűen játsza le.(szerintem a legszebben).Meg más dologban is fanatasztikus és egyszerű, egy gomb nyomással szinte framenként! ugrálni lehet. Meg ott van mplayer az még nagyon dúrva lejátszó, az aztán lejátszik minden sz*rt:D (saját codeket rak fel magának).
[link]-media player classic
[link] -mplayer

(#1019) Moje


Moje
csendes tag

hamár a video effekteknél tartunk akkor nem maradhatnak el a hageffektek sem. ugye mit sem ér egy film hogy ha nincs hangja. mégis csak a szép hangok dobják fel igazán a videot. tehát nem ártana valahonnan szerezni. nem tud valaki valami jó helyet ahonnan le lehetne szedni jól szóló hangeffekteket? én most személy szerint a wax-ban lévő tűz effektet szeretném felturbózni egy kis hanggal de nem igazán találtom sehol. a legtöbb helyen csak ilyen tábortűz és hasonlók vannak.
meg ugy igazából valami közlekedési balesetes, karambolos cucc sem ártana.
valakinek valami ötlet? biztos nem csak én vagyok igy ezzel a dologgal

A jó kislányok már 8kor ágyban vannak hogy 10re hazaérjenek:)

(#1020) K9 válasza Moje (#1019) üzenetére


K9
tag

Játékokban sok ilyen hang van, elindítod a játékot, majd Advanced MP3 WMA Recorder progi, azt meg van a hang. Így fejből diabloban van tűz hang sok, meg ütközéses a flatout vagy destruction derby:D

(#1021) gyikhus válasza K9 (#1017) üzenetére


gyikhus
tag

Ott a pont! :C :C

Például a vegasusers.com on van fent egy rakat .veg, amik pont erre építkeznek. Ha preview-ben megnézed, dobsz egy hátast, aztán megnézed, hogy kb. 5+ sávból és fx-ből van összerakva.
Tényleg hasznos ötletek vannak benne, ajánlom annak, aki még nem ismerné, megdobják az ember fantáziáját.

A dzsungelben minden ehető. Te is.

(#1022) gyikhus válasza K9 (#1017) üzenetére


gyikhus
tag

Annyi még, hogy neten, ha körbenézel, főleg quicktime formátumban egy rakás free FX-et le tudsz tölteni, amelyek bár nagyon kis felbontásúak, de ha ritkán használod őket (pl. max. 1mp-es szegmensekbe, ide-oda) elég ahhoz, hogy meghökkentse a nézőt, viszont ne azt nézze, hogy jé, az ott pixelekre szétesik, meg hasonók. Szóval csak adagolva, de free stuffot lehet szerezni.
Ami meg a hangFX-eket illeti... Nos vannak dolgok, amiket egy kis kreativitással, meg egy mikorfonnal meg lehet oldani...

A dzsungelben minden ehető. Te is.

(#1023) jhony777 válasza K9 (#1017) üzenetére


jhony777
tag

Nekem is ez van fenn, de mégsem eszi :( Még próbálkozom. Köszi azért a linkeket!

Éjjjen a VEGAS !! :-)

(#1024) access_denied válasza jhony777 (#1015) üzenetére


access_denied
senior tag

Van egy ''kis'' furcsaság a dologban. A nyers mpeg-ben nem ugyanolyan hosszú a videó és a hangsáv. Lejátszásnál tökéletes, nincs elcsúszva semmi. Mivel vágom, ezért nem is érdekelt nagyon a dolog.
Renderelem a hangot wav-ba, a képhez nem nyúlok, kicserélem a hangot, majd renderelem mpegbe és elcsúszik a hang a videó végére. Renderelés előtt még jó az anyag (Vegasban).
Azért bosszant a dolog, mert a winchester már tele van átalakítandó fileokkal (Forma1) és megint jön a hétvége (+13GB) és már nem tudok archiválni.

Atti :O

(#1025) Moje válasza K9 (#1020) üzenetére


Moje
csendes tag

kössz
akkor lehet neki is látok játékokat tölteni mert egyenlőre az aknakeresőnél megállt a tudomány :D

A jó kislányok már 8kor ágyban vannak hogy 10re hazaérjenek:)

(#1026) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Ismét felteszem akkor a kérdésemet...
Szóval van egy videom aminek a hangja recseg és torz vegasban lehetne valamit kezdeni vele?

(#1027) bogingrol


bogingrol
aktív tag

na akkor csatlakozok en is!
van egy sony digi gepem (fenykepezo) amivel csinalgattam par muvit, ezeket szoktam osszevagdosni (egesz igenytelenul, mint utobb rajottem ennek a forumnak hala) vegasban.altalaba mpeg2 be renderelem ki es ez egy darabig jo is volt, de most egy felig meddig komolyabb muvit kellene elkeszitenem, amivel alapbol nincs semmi baj, de valami miatt kirendereles utan szaggat, neha neha egy pillanatra megall a kep aztan megy tovabb, es nem tom mit csinaljak vele, valahol valamit errol a temarol mar olvastam,de net elott tul sokat nem birok ulni (betarcsazos modemes net, turelmetlenkedo csaladtagok ''meddig ulsz meg a @rva telefonon '' kerdesekkel), szal ha valaki valami jo receptet vagy linket tudna dobni, megkoszonnem.amugy sosem buveszkedtem semmi nagyot renderelesnel , csak nyomtam neki egy render as mpeg2-ot, oszt ment (tom lama vok, de hat ez van), es hat eddig nem is volt semmi bajom, de ez a muvi tele van kegyetlen nagy rohangalasokkal, meg csapdosasokkal ami szinten egy fenykepezo geppel lett folveve

elore is kosze az okossagokat

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#1028) gyikhus válasza bogingrol (#1027) üzenetére


gyikhus
tag

Ha a nyersanyag nem szaggat (ezt olvastam ki soraid közül) akkor valószínű codec probléma, bár az MPEG2-vel nem kellene, hogy gond legyen. Nézd meg uncompressed avi-ba renderelve, és ha az jó, akkor próbálkozz más codec-kell.
Ha a nyersanyag is szaggatós, akkor az adatátvitellel lehet a gubanc (erről is volt már értekezés)

Emellett probléma lehet, hogy a digi fényképezők videókat borzasztó kicsi minőségben (320x200 és társai) állítanak elő, kb. 15fps -sel. Esetleg ott kavarodhat meg a dolog, hogy 720x576-ot, 25 fps-t csinálsz belőle.
Nézd meg a következőt:
- A forrás és a cél felbontás arányban legyen egymáshoz.
- Nézd meg a kép/mp. arányt és előrendereld úgy, hogy 25 fps legyen.
- Ellenőrizd a vegas alapbeállításait, valamint a fényképeződ képmódját. Lehetőség szerint mindkettő ugyanaz legyen (PAL v. NTSC)

A lényeg, hogy egyszerre csak egy dolgot buherálj át rajta, mert ha komplexebb a konverzió, akkor nagyobb esély van a hibára.

A dzsungelben minden ehető. Te is.

(#1029) K9 válasza ToBeY (#1026) üzenetére


K9
tag

Azért mert nem válaszolunk az nem azt jelenti hogy nem érdekel, vagy tudjuk, és nem mondjuk.
Hanem hogy nem tudjuk, és azt minek írja be mindenki hogy nem tudom.
Vannak fxek, még pluszba is, ahoz meg kell sonic foundry nem ingyenes plugin.
Lehet valamelyik tudja, de ehez más programok léteznek.pl goldwave; cool edit pro.

(#1030) BigBadPlaYeR válasza bogingrol (#1027) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Szerintem a bitrátával lesznek gondok. Akkor tapasztaltam ilyet, ha gyors mozgások vannak és alacsony a bitrate. Az valószínűleg megoldja. De gyikhus is jó dolgokat mondott, mindet érdemes lenne figyelembe venni.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#1031) BigBadPlaYeR


BigBadPlaYeR
senior tag

Azt milyen effectel / effect-kombinációval tudom megcsinálni, hogy minden fekete-fehér, csak 1 szín látható? Mint pl. a SinCity-ben a piros. Próbálkoztam, de nem sok jó sült ki belőle.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#1032) Moje válasza BigBadPlaYeR (#1031) üzenetére


Moje
csendes tag

Igaz én nem vegast használok de editstudioban van egy olyan effect hogy isolate RGB
Azzal lehet ilyeneket csinálni de nem tom vegasba van e ilyen. Ha nincs akkor nem igazán tudom elképzelni hogy hogy lehetne.

A jó kislányok már 8kor ágyban vannak hogy 10re hazaérjenek:)

(#1033) jhony777 válasza ToBeY (#1026) üzenetére


jhony777
tag

Pl, a waves diamond bundle nevű fx csomagban találsz olyat ami orvosolja a problémát.De ez egy külön szakma. :( Sajna horribilis ára vannak :( De a legkivállóbb cuccok. Nézz utána a gúgliban!

Éjjjen a VEGAS !! :-)

(#1034) bogingrol válasza gyikhus (#1028) üzenetére


bogingrol
aktív tag

huu nagyon koszonom.amugy tom hogy sok mindenrol volt mar szo, probalom vegig olvasni a totyikot, de ilyen esetekben boven eleg ha dobtok egy linket es megnezem a diskurzust a temarol, de hat a netes kapcsolatomay mar emlegettem, tehat nem tok orakig a gep elott ulve olvasgatni hozzaszolasokat, szal erted :(
amugy gep 640*480-as videokat keszit, 25 fps-el (neha 30-cal) szal a minoseg messze van a jotol, de egesz turhetonek mondhato (talan)
a codeceket leszedtem es foltelepitettem a sokat emlegetett k-lite codec pakolmanyt, es csodak csodajara a szaggatas most megszunt, de adodott egy ujabb gomb, vagyis gond :DDD , most meg a prevju ablakomba szaggat, meg ha total leveszem a kepminoseget akkor is, rendereles utan tok jo a muvi, de amig dolgozok vele meg megnezegetem egesz szaggatos.a vas egy n force2-es alaplap, 1gb rammal, 2600 barcival, meg egy 6600 as 256mb-s vga-val, szal szerintem annyira nem keves....

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#1035) bogingrol


bogingrol
aktív tag

rossz gombra nyomtam, bocsesz :DDD

[Szerkesztve]

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#1036) bogingrol válasza BigBadPlaYeR (#1030) üzenetére


bogingrol
aktív tag

nagyon koszi neked is , sajnos a halamat legkozelebb leszek kenytelen kifejezni hosszasabban, mert hat...menni kell

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#1037) BigBadPlaYeR válasza bogingrol (#1036) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Én ugyan Opera párti vagyok, de modemes nettel lehet érdemes lenne használni az IE -ben lévő ''save as'' funkciót, mikoris az egész oldalt lementi. Pl. 50 hsz-enként lementegeted, ne adj Isten 100-asával. Ez nem vesz annyi időt igénybe, és az olvasgatásra pedig bőven ráérsz.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#1038) BigBadPlaYeR válasza bogingrol (#1034) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Hát, hogy a preview ablak szaggat az bizony sokminden miatt lehet.
Pl.:
-Sok az effect, illetve erősen átalakítják a képet.
-Öreg vinyó (én a régi PATA-s vinyóm mellé vettem egy SATA-sat, most utóbbin vannak a forrásfájlok és sokkal jobban megy. Persze a preview ablakom 200x150-es :((( )
-Több videó sáv van egymáson, párhuzamosan futó eventekkel.
-A dynamic RAM beállításaival is lehet játszadozni (Pl. nekem 0-ra állítva nagyon szépen lejátsza a videókat. Egészen addig amíg nincs benne egy kis effect vagy áttünés :) Közel max-ra állítva elsőre ugyan szaggat, de ha beloopolom az adott rész lejátszására, akkor 3-4. lejátszásra már szép folyamatos :) ).
Más még biztos tudna mondani pár okot.

Olyan meg nincs, hogy elég erős lenne egy gép :) Mindig egyre több dolgot szeretne az ember csinálni ahogy egyre jobban fejlődik, csak ezzel párhuzamosan egyre gyengébb lesz a gépe :(

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#1039) gyikhus válasza BigBadPlaYeR (#1038) üzenetére


gyikhus
tag

Egyetértek, a preview nagyon hardver és anyagfüggő. Pl. nálam ha a forrás uncompressed avi-ban van, akkor szinte mindennel elfut, viszont ha már a sávon lévő bármelyik anyaghoz codec kell (divx, de még az mpeg2 is) akkor masszívan megkínlódja a dolgot.

A dynamic ram beállítása meg erre nincs hatással. Az arra jó, hogy megadsz a vegasnak egy memóriaméretet, amivel akkor (és csak akkor) gazdálkodik, amikor egy kijelölt területet (asszem...) RAM preview-ba raksz (asszem shift+D) Ekkor lerendereli a kijelölt részt szőrőstül-bőröstül (legalábbis addig, amig a megadott memóriaterületre fér) és szaggatás nélkül visszajátsza. Vigyázz ezzel: pl. a WAX-nál ezt 0-ra kell állítani.
Ez gyakorlatilag egy memóriába pakolt renderelés, ami megállításkor törlődik onnan.

A dzsungelben minden ehető. Te is.

(#1040) BigBadPlaYeR


BigBadPlaYeR
senior tag

Nézegettem a vegasusers.com -ot és találtam egy scriptet: [link]. A kijelölt eventeket választott, vagy random áttünéssel látja el, beállítható az áttünések hosszósága is. Tudom sokan kerestek ilyet, gondoltam belinkelem mint alternatívát.

Közben valaki esetleg rájött, hogyan hagyhatnék meg 1 adott színt, míg minden más fekete-fehér? Biztos meg lehet csinálni, mert vegasusers.com-on láttam megosztott videót, ahol az űrhajósok ruhája rikító narancssárga, míg minden más black&white.

[Szerkesztve]

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#1041) K9


K9
tag

Na ezt bebugtam :((
Intő példát írok le most-->
400 videósávot nem lehet lerendelni. Egyszerűen képtelenség, mert a vegas, a gép, teljesen meghülyűl. Már 3frame lerendelésénél 3órát becsült fel majdnem 10 perc alatt és 3óránál kilépett/vagy memória hiba.Teljesen mindegy hány framel probálkozik az ember, ha 50frame, akkor a 40. felbecsült percnél, amit 1perc alatt becsül fel, lép ki vagy fagy ki.Másodperek alatt feltőlti az 1gb memóriát, és perc alatt leüríti az összes fizikai memória helyet.Már 1framet ugy csinál meg(csak ennyit sikerült, 2framet már nem is) hogy 1:30perc alatt elszámól 30percet hogy ennyi idő kell neki, majd hirtelen 5sec alatt felugrik 0%-->100%-ra.
De hát ekkora állat nem vagyok hogy kb.200framet így megcsináljak :(
10*10 tábla 3seces műsort lerenderel 30perc alatt (azért ez sem semmi adat tömörítés nélkül :D ).
Még annyit erőlködök hogy lementem a 400táblát (amikor mind a 400 egy képen van) framenként kis floopyval.Valahol le is írtuk hogy kell nem egyenként kis floopyzni....
Aztán megnézem milyen ha összefűzöm így. :DDD
Hát jó pár órát kihajítottam az életemből de nyertünk egy kis tapasztalatot :DDD


[Szerkesztve]

(#1042) K9 válasza BigBadPlaYeR (#1040) üzenetére


K9
tag

Ő ha nem tévedek ez a tutorial pont erről szól:[link]
Meg a .veg file hozzá [link]

(#1043) K9 válasza K9 (#1041) üzenetére


K9
tag

''framenként kis floopyval''
Na ez még jó buli volt 50képet 2óra alatt szedett ki fullba:D
De összefűzve nagyonjó, semmi probléma. Viszont nagyon gyors mozgásnál nem lehet ezt alkalmazni mert nagyon szellemképes lesz.

(#1044) Moje válasza K9 (#1043) üzenetére


Moje
csendes tag

Mondták már hogy őrült vagy? :DD

A jó kislányok már 8kor ágyban vannak hogy 10re hazaérjenek:)

(#1045) K9 válasza Moje (#1044) üzenetére


K9
tag

Nem csak ufo :D :P

(#1046) K9


K9
tag

Na miután megigértem hogy belinkelek erről az időt rabló dologról, így most ezt megteszem, bár nem az teljesen amit vártam, mert szerettem volna mozogni a kamerával benne, de ahogy kinézett a helyzet, ennek is örülök.[link]

(#1047) jhony777 válasza K9 (#1045) üzenetére


jhony777
tag

Na ugye, én megmondtam :) :) :P

Éjjjen a VEGAS !! :-)

(#1048) jhony777


jhony777
tag

Van a VTC által kiadott vegas tutorial CD-n olyan hogy a pasi megforditja (flippeli) a munkaterületet. Tök jó, én is szeretném de nem tudok rájönni hogy kell. Nem mondja csak hallom hogy pötyög a billentyűzeten valamit és hopp máris fenn van jobbra a privjú, mellete balra a dokk, ablak, alattuk pedig a time line. Tök állat nagyon jó volna ha valaki tudná hogy kell ezt. Thanks in advance :)

Éjjjen a VEGAS !! :-)

(#1049) K9 válasza K9 (#1042) üzenetére


K9
tag

Jaja nem tévedek. De annyira nem tökéletes, példáúl a zöld lufin maradt egy kis zöld a szélén a sárga felöl (persze alig észrevehető). Szórakoztam énis kicsit a lufis képpel, biztos hogy probálkozok majd mozgó képpel is.

(#1050) BigBadPlaYeR válasza K9 (#1042) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Köszönöm! Majd próbálkozok vele :)

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Sony Vegas
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.