Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Sony Vegas

Hozzászólások

(#4001) megintrich válasza Fejlesztő13 (#3976) üzenetére


megintrich
csendes tag

azt próbáltad-e hogy a video event prop-ban az undersample rate-et 0,5 re állítod?a project-ed meg 25fps-n van ami 0,5 x 50fps!? (disable resample!)

[ Szerkesztve ]

(#4002) BigBadPlaYeR válasza megintrich (#4001) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Igen, az jó ötlet! Első körben valószínűleg egyszerűbb is.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#4003) Fejlesztő13 válasza megintrich (#4001) üzenetére


Fejlesztő13
tag

Szia!
Köszönöm a segítséget! Sikerült amit mondtál! Korábban próbálkoztam, hogy a projectbe 25 fps-t állítottam de nem vált be. A projectet mindig a videóhoz állítom be és aztán úgy renderelek ahogy szükség van rá a későbbiekben. Azért lenne ez fontos mert ha nem kimondottam netre videózok akkor 50p-vel veszek fel és ha aztán mégis feltenném netre akkor 25 fps bőven elég.

BigBadPlaYeR: Neked is köszönöm a tanácsot de bevált az előző módszer!

[ Szerkesztve ]

(#4004) OceanStorm


OceanStorm
tag

Üdv !

Én általában Fraps által felvett videókból szoktam összevágni filmeket, és nem igazán találtam olyan beállítást még, ami minőségvesztés nélkül kimenti a videómat kis méretben.

Egy 7-8 perces videó olyan 2gb körül mozog, végülis a youtube eddig elbírta, de jobban örülnék ha ez az érték lemenne olyan 2-300 mb ra kb.

Jelenleg ezt a beállítást használom:

WMV V11 6 Mbps HD 720-30p

Hang: Quality VBR - VMA 10 - VBR Quality 98, 48khz, 2 channel 24 bit
Video: Quality VBR - WMV 9 - HD 1280x720 a többi alap érték, minőség 100 -as.

Ezzel a beállítással kapok egy 7-8 perces videóra többnyire 2 gb ot, de a fraps minőség szinte semmit nem csökken.

Tud -e valaki ajánlani olyan beállítást ahol a minőség szintén nem csökken, de a méret 1gb alatt marad ?

(#4005) lacibacsi válasza OceanStorm (#4004) üzenetére


lacibacsi
addikt

Olyan módszer, ami egy videó méretét minőségromlás nélkül hatodára csökkenti nincs. Ebben biztos vagyok.

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#4006) OceanStorm válasza lacibacsi (#4005) üzenetére


OceanStorm
tag

A Fraps hatalmas méretű nyers avikat vesz fel, tehát nem más már alapból tömörített videókból vágok, és akarok tovább tömöríteni, hanem fraps avikból. Véleményem szerint ha már egy megoldást találtam ami kb. látható romlás nélkül kódolja a kész projektet, kell legyen még pár ami akár kisebb méretet is tud produkálni. Csak nem éppen értek a beállításokhoz.

(#4007) lacibacsi válasza OceanStorm (#4006) üzenetére


lacibacsi
addikt

Értem amit mondasz, de akkor is igazam van abban, hogy minőségromlás nélkül nem fogod tudni tömöríteni. Neked arra van szükséged, hogy a méretet le tudd csökkenteni a lehető legszebb minőséget nyújtó tömörítés mellett.

1. módszer: Vágás után rendereld ki Uncompessed avi-ba a videót, majd vdub-bal tömörítsd.
2. módszer: Vegasból készítsd el a tömörített anyagot.

A két módszerre pro és kontra sok érv szól, ha visszaolvasol.

A tömörítésnél használt kodekre is rengeteg variáció van. Ha visszaolvasol megint több variációt látsz HD és SD tömörítésre is. Hogy neked melyik jön be leginkább az próba-cseresznye kérdése. Sokat kell kísérletezni, míg megtalálod a neked leginkább megfelelőt.

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#4008) Fejlesztő13


Fejlesztő13
tag

Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne. Hogyan lehet 2 videót eggyé fűzni, hogy ne legyen elválasztva? Például kijelölök 3 videót ami egymás mellett van és szeretnék belőle egyet. Biztos, hogy egyszerű de már kb 30 tutorialt néztem meg és jópár irományt olvastam de nem tudom pedig még kísérleteztem is.

(#4009) gandzsilla


gandzsilla
csendes tag

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem.
Két hete van meg a Sony Vegas Pro 9.0, és azt hiszem kezdek belejönni ebbe a videoszerkesztés dologba, bár azt hiszem még elég amatőr vagyok, de nem is ez a lényeg. Szóval a problémám az lenne, hogy próbaképp csináltam egy 50 másodperces videót, ami mindössze egy jelentből áll, mindenféle extra nélkül, és a renderelés után egy 2 GB-os avi fájlt kaptam. Bármelyik videonézegető programmal akarom megnézni, folyton akad... bár úgy hiszem erről a számítógép tehet, mert a youtubra feltöltve teljesen akadozás mentes volt. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen beállítással lehetne-e csökkenteni a renderelt videó méretét?
(a videó szélessége: 854, magassága: 480, frame rate:24)
Előre is köszönöm :)

(#4010) lacibacsi válasza Fejlesztő13 (#4008) üzenetére


lacibacsi
addikt

Ha az a célod, hogy a három video, vagy nevezzük inkább event-nek együtt mozogjon, egyként viselkedjen, akkor egybe kell kapcsolni őket. Kijelölöd az érintett sávokat és nyomsz egy 'G'-t, mint 'group' és máris egyben vannak. Az eventek közötti határt ezután is látni fogod, de egyként tudod huzogatni a timeline-on.

Ha három videófájlt akarsz úgy összefűzni, hogy egy fájlod legyen, akkor meg VirtualDub...

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#4011) lacibacsi válasza gandzsilla (#4009) üzenetére


lacibacsi
addikt

Kérdezés előtt azt az apró szívességet tedd meg légyszíves, hogy visszaolvasol egy kicsit. Az előző pár oldalon hozzászólásban kapsz vagy 40 választ a kérdésedre.

[ Szerkesztve ]

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#4012) BigBadPlaYeR válasza lacibacsi (#4011) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Azt hiszem ezért is az a téma címe, hogy "xxx - Olvasd el az első hsz.-t !!!"

[ Szerkesztve ]

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#4013) Fejlesztő13 válasza lacibacsi (#4010) üzenetére


Fejlesztő13
tag

A group-ba rakást tudom de nekem teljesen egybe kéne, hogy legyen nem csak 1 csoportba. VirtualDub nem kezel .mts fájlokat meg egyébként is szerkesztés közben lenne jó összeilleszteni. Úgy látszik mégsem lehet olyat amit mondtam, marad a csoport. Azért kösz! ;)

(#4014) lacibacsi válasza Fejlesztő13 (#4013) üzenetére


lacibacsi
addikt

Esetleg rendereld ki azokat a csoportokat, amiket később egyben akarsz látni, majd szerkesztésnél már ezeket az egyberakott fájlokat tudod kezelni. Csak hát ez a minőség rovására mehet...

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#4015) Bandee2


Bandee2
tag

Sziasztok,

Valami beállítással meg lehet gyorsítani az elölnézeti "preview" képet? Több effekt alkalmazásakor már zavaróan akadozik, pedig "Auto" módban van..

[ Szerkesztve ]

(#4016) lacibacsi válasza Bandee2 (#4015) üzenetére


lacibacsi
addikt

Szia!

Az "auto" mód folyamatosan igazítja a felbontást, attól függően, hogy éppen milyen "nyalánkságok" vannak a videón az adott pillanatban. Erős gépnél ez nem okoz problémát.

Gyengébb gépnél már gond lehet. Ebben az esetben állítsd a Preview Quality-t Preview Half-ra, vagy ha még mindig nem megy, akkor Preview Quarter-re.

Ha ezek után is nagyon szaggat, akkor muszáj lesz Draft-ra váltani, de annak a minősége már eléggé gyenge (még akkor is ha csak előnézetről beszélünk...).

Egyébként megnéztem a konfigodat... Hát... HD szerkesztésbe ne fogj bele. Nézd meg az én konfigomat. Prociban, memóriában a tiéd felett van, de még így sem egy gyorsvonat, ha HD-t rakok össze. Mezei SD anyagnál viszont a Preview ablakom Best/Full-on elketyeg...

[ Szerkesztve ]

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#4017) Linamelinda


Linamelinda
csendes tag

Sziasztok!

Újra itt vagyok és megint problémás vagyok.:) Mondtam hogy jövök....... :))
A helyzet a következő: elkészültek a videók blue-boxban.:) Többszöri próbálkozásra sikerült úgy beállítani a fényeket hogy mostmár csak kevés hiba van, és az egyik kérdésem ezzel kapcsolatos: hogyan tudom ezeket a hibákat eltüntettni? Próbálkoztam a vágással, de akkor a fiam egy-egy nagyobb mozdulatnál berétegelődik a háttér mögé, vagyis pl: eltűnik a könyöke. Tudtok erre egy egyszerű megoldást? Mert így megoldható ugyan, de akkor kockánként megkéne csinálnom a vágást. :W

A másik: a renderelés során a háttér ( ami színtelenítve lett) gerjed. Vagyis apró mozgások vannak és előfordul kikockásodás is. A minőség katasztrófális.:( Feltételezem hogy volt itt már erről szó és elolvastam pár oldalt, de pont nem találtam meg a többszáz hozzászólás között amit volt türelmem elolvasni) Gondolom felbontás probléma lehet. Namost azt tudom hogy hol kell a video felbontását megváltoztattni, de egyszerűen nem jövök rá hogy hogy tudom a hátteret is. ( vagyis azt a képet amit szeretnék alá tenni) Ötlet?

A video egyszerű sony hobbikamerával készült amivel Spilberg még azt sem venné fel ahogy a kutyája a fűre ürít, de egyébként jó kis kamera. :DD
A háttérképek amelyeket kiválasztottam általában 1024 x 768 -asok, a videók viszont
720x480x32 29.970i Frame: 6592

Adjatok légyszíves tanácsot, mit hogyan állítsak be hogy egy elfogadható minőségű videó legyen belőle ( nem kíváló HD, mert a kamera nem tudja):( amit egyszerű halandó ember lévén mov fájlban menthetek le. ( más nem jöhet sajnos szóba, mert nemcsak a youtoube-ra töltögetek hanem leküldöm a fiam dédszüleinek is a felvételeket Miskolcra és a lejátszójuk nem tud semmit) Idáig mindent átkonvertáltam nekik, de nincs hiperszónikus gépem és nagyon hosszú idő a konvertálás, így viszont ez is megoldódna. ( tudom hogy a mov nem a legjobb minőség, de most sajna ez könnyítené meg az életetmet)
Ja! MP4-ben viszem be!

Előre is köszönöm a segítséget!

Linamelinda

(#4018) Bandee2 válasza lacibacsi (#4016) üzenetére


Bandee2
tag

Köszönöm... Hát igen lassan gépet kéne cserélnem, már van legalább 3 éves.. :)
Ez a draft mód elég rossz, magát az effektet nem lehet kivenni, hiába gyorsabb.. :)
A beállításoknál a Video fülön a Dynamic RAM preview max. magasabbra állításával nem kellene gyorsulnia az elölnézetnek?

(#4019) lacibacsi válasza Bandee2 (#4018) üzenetére


lacibacsi
addikt

"A beállításoknál a Video fülön a Dynamic RAM preview max. magasabbra állításával nem kellene gyorsulnia az elölnézetnek?"

Nem tudom, de esélyes, hogy javít(hat) valamennyit. Próbálkozz vele.

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#4020) Márton válasza Bandee2 (#4018) üzenetére


Márton
nagyúr

Nem.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4021) maxika2004


maxika2004
őstag

Üdv mindenkinek !

Lécci segitsetek :
Eddig mini dv-s felvételeket szerkesztgettem, leginkább dvd-re...ez okés is volt..
Mostanság, van pár fotómasinám, amik 30fps-es videót kreálnak, Canon 550D, Pana FZ28)
ha ezeket dvd-pal ban (25fps)renderelem akkor szellemképes, és elég mosott lesz a végeredmény
probáltam 30 fps-el ott jo a kép, az mpeg-ben, de dvd vel nem kompatibilis, és átkonvertálják a dvd authoring progik !

Erre van valami megoldás hogy DVD formátumban mentsem és jó legyen ?
Elöre is köszi a segitséget !

(#4022) .DLL válasza maxika2004 (#4021) üzenetére


.DLL
veterán

Először is az 550D-n állíts be 25/50 kép/mp-et (videorendszer: PAL), akkor nem lesz gond, az FZ28-ból kieső videóknál pedig pipáld be, hogy Disable resample, és akkor csak kihagyja a szükséges képkockákat, nem számolja újra (de ebben nem vagyok biztos).

(P.H.)

(#4023) maxika2004 válasza .DLL (#4022) üzenetére


maxika2004
őstag

Hu köszi a gyors helpet !

" Disable resample " ezt a vegas ban gondoltad ?

(#4024) maxika2004 válasza .DLL (#4022) üzenetére


maxika2004
őstag

megtaláltam a vegas-ban, de sajna nincs változás !

(#4025) Fejlesztő13 válasza maxika2004 (#4024) üzenetére


Fejlesztő13
tag

Szia!
A Disable resample maradjon bepipálva és a Properties résznél az Undersample rate-t úgy állítsd be, hogy 25,000 fps legyen mellette.

(#4026) maxika2004 válasza Fejlesztő13 (#4025) üzenetére


maxika2004
őstag

24.990 re tudtam csak de jóóóóóóóó lett :R :R :R :R :R :R :R :R :R
:C

Ezt sajna csak a videokon egyesével lehet átállitgatni ugye ? :Y
Mert megvan egy csomó projekt elmentve, és még nincs renderelve !
És hát minden egyes video rész vágása után átállitgatni....... :F :Y

Na de lényeg hogy megvan a megoldás .... és vágás előtt beállitani már egyszerü lesz !

(#4027) Fejlesztő13 válasza maxika2004 (#4026) üzenetére


Fejlesztő13
tag

Sajnos minden egyes videórésznél be kell állítani de legalább működik. Nekem is ez volt a problémám csak 50-ről 25 fps-re.

(#4028) maxika2004 válasza Fejlesztő13 (#4027) üzenetére


maxika2004
őstag

Kicsit elhamarkodtam.... :W
Egy samsung f gép videonál müxik !

De a PANA FT 10 - én nem ... pedig 640x480 30fps mindkettő !

esetleg valami ötlet ?

(#4029) Stanchore


Stanchore
senior tag

Sziasztok

Kezdő Vegas-os vagyok és egy kis segítségre lenne szükségem. Töltöttem le intro template-eket, de valamiért nagyon kis felbontásban jeleníti meg a benne levő képet. A benne lévő feliratok is olvashatatlanok, át lehet valahol állítani, hogy az egész project az eredeti felbontásán jelenjen meg? A videó, amiben bemutatták, jóvan nagyobb felbontásúnak mutatta. (Pro 11-et használok)

Erre pl azt írták, hogy 1280x720 HD, de megnyitva így néz ki:

Köszi előre is

Origin / Steam: Stanchore

(#4030) Stanchore válasza Stanchore (#4029) üzenetére


Stanchore
senior tag

Rájöttem, ez csak a preview :D
Azért köszi.. :U

Origin / Steam: Stanchore

(#4031) Bandee2


Bandee2
tag

Üdv újra. Nincs valami gyors módja a projektben használt, de áthelyezett fájlok együttes keresésére? Mert így egyenként kiválasztani/keresni macerás és felettébb idegesítő..

(#4032) lacibacsi válasza Bandee2 (#4031) üzenetére


lacibacsi
addikt

Ha a fájlok egy helyre lettek áthelyezve akkor van megoldás. Amikor indításnál hiányolja az első fájlt, azt meg kell keresni és a feltett kérdésre azt a választ kell megadni, hogy a többi fájl is ott található, ahol ez. Így egyszerre rendben lesz valamennyi. Ha szétszórtad a fájlokat, akkor IJ...

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#4033) Bandee2 válasza lacibacsi (#4032) üzenetére


Bandee2
tag

Ebben az esetben én szétszórtam a fájlokat különböző mappákba rendszerezve, h átláthatóbb legyen.. De még az ugyanabban a mappában lévő fájlokat se keresni meg, hiába nyomom h "Yes, to all", mert később újra ugyanabban a mappában lévő képet kell kikeresnem.. na mindegy ez elég hülyén van kitalálva egy ilyen profi programhoz képest.. azért köszönöm :)

(#4034) lacibacsi válasza Bandee2 (#4033) üzenetére


lacibacsi
addikt

Ha rányomod, hogy mindegyiket ott keresse, mint az elsőt, akkor meg is találja. Ha nem így van, akkor csak a te hibád (már bocsánat)...

Egyébként ha videót akarsz csinálni, akkor a projekt "alkatrészeit" miért nem tartod egy mappában addig, amíg elkészül a mű? A Vegas teleszórja a géped .sfk fájlokkal, azután nem győzöl majd takarítani. Nem jobb ha egy helyen van minden, a végén meg egyben takarítasz, rendezgetsz?

[ Szerkesztve ]

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#4035) BigBadPlaYeR válasza Bandee2 (#4031) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Én a projekten belül szoktam rendszerezést készíteni. Az importált elemeknél: Media bins néven fut.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#4036) Bandee2 válasza lacibacsi (#4034) üzenetére


Bandee2
tag

Nem tudom jól leírni, de nem találja meg, csak mondjuk 3-mat a 6-ból, aztán később megint egyet kiválasztva a maradék 3-mat.. valószínű sorba megy az idővonalon a fájlokon és amik egymás után vannak az idővonalon és egy mappában is vannak, azokat veszi be egy kereséssel.. De amúgy minden projekt fájlt egy fő mappában tartok, csak most pl. a képeket szétosztottam témákra, meg később lehet még kisebb részekre bontom, van vagy 15ezer kép... Zenéknek is a másolatát használom egy mappában, végén törölve lesz az egész .sfk-kal együtt.. :)

(#4037) lacibacsi válasza Bandee2 (#4036) üzenetére


lacibacsi
addikt

Biztos, hogy sorba megy az idővonalon. Ha talál egy fájlt, ami nincs a helyén, akkor kérdez, hogy mi legyen (keresse, vagy megmutatod neki), ha pedig megvan, akkor kérdez, hogy a többit is itt keresse-e. Ha minden elpakolt fájl ebben a mappában van, akkor biztos, hogy nem kérdez tovább. Azonban, ha talál egy újabb fájlt a projektben, ami nincs az eredeti helyén , akkor újra szól, de az a fájl már biztos, hogy egy másik helyre lett korábban rakva, nem oda, ahová az előzőekben megtalált fájl(ok). A keresésnél nem főmappákban keres a Vegas, hanem konkrétan a fájlt tartalmazó mappában. Ha te egy főmappába, de több almappába helyezted a fájlokat, akkor annyi keresés kell, ahány helyen vannak a projekted fájljai...

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#4038) Bandee2 válasza lacibacsi (#4037) üzenetére


Bandee2
tag

"de az a fájl már biztos, hogy egy másik helyre lett korábban rakva, nem oda, ahová az előzőekben megtalált fájl(ok)".
Ezt mondom, hogy nem így van, most ki is próbáltam egy új projekten.. veszel 10 képet egy mappából, fájlnév szerint sorba berakod őket az idővonalon, majd 3 különböző mappába szétszórod, de nem csak az egymás után következő nevűeket egy mappába, hanem pl az első 3-mat, meg az utolsó 2-t egy mappába.. ezt az 5-öt egy kereséssel meg kéne találnia, de mivel az idővonalon van közöttük olyan kép, ami másik mappában lett átrakva, átmegy annak a keresésére, majd megint rákérdez az előbbi 2-nek a helyére.. Ha jól meg lenne csinálva, 3 kereséssel el lehetne intézni (3 különböző mappába szétszórva), de így nekem most 5 keresés kellett minimum.. 15ezer képnél ez kicsit többet jelenthet :) De még olyat is rakhatnának bele, hogy egy fő mappában keresse meg mindet, vagyis sztem logikus lenne.. Hátha egyszer megoldják..

(#4039) lacibacsi válasza Bandee2 (#4038) üzenetére


lacibacsi
addikt

Én passzolok. Nem tudom mi lehet az oka, de hogy ilyen problémával még nem találkoztam (de ezen a fórumon sem lehetett olvasni róla) az biztos... :((

Ha pedig jól beszélsz angolul, akkor írj egy levelet a fejlesztőknek, hátha a 12-es verzióba beleteszik a fejlesztett keresést. Addig pedig jobb lesz, ha az elkezdett projektjeid fájljait nem pakolgatod, amíg nem készül a kész anyag...

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#4040) Stanchore válasza lacibacsi (#4039) üzenetére


Stanchore
senior tag

A Sony zeneszerkesztőjével (Acid) dolgoztam korábban, ott volt olyan mentési lehetőség, hogy az összes felhasznált sample mintát egybe csomagolva mentette el egy project file-ba (.acd-zip) kiterjesztéssel. Tudom videónál kicsit máshogy alakulnának a méretek, de ha valaki ír a fejlesztőknek, érdemes lenne megemlíteni, legalább a képeket gyűjtse magának össze, esetleg a videókat már a felhasznált méretükre vágva mentse... :)

Origin / Steam: Stanchore

(#4041) lacibacsi válasza Stanchore (#4040) üzenetére


lacibacsi
addikt

Az ötlet nem rossz, de a kivitelezés kétséges.

Élő példa, hogy egy nyaraláson csinálok 4-5 óra felvételt, amiből szeretnék csinálni egy kétórás filmet. Na, itt az alapanyag kb 60GB videó, + kb. 300 MB kísérőzene + 3-4 GB fénykép. Na ezt elmenteni egy fájlba... mission impossible...

Én továbbra is azt mondom, hogy egy projekt minden tartozékát egy mappába kell tenni. A videókat alapból külön rakom, a zenéket, képeket pedig másolatban teszem be ugyanide. Ha elkészül a mű, akkor a mappát egy az egyben lehet törölni.

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#4042) Márton válasza Stanchore (#4040) üzenetére


Márton
nagyúr

"esetleg a videókat már a felhasznált méretükre vágva mentse"

Tud ilyet a Vegas..

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4043) lacibacsi válasza Márton (#4042) üzenetére


lacibacsi
addikt

"Tud ilyet a Vegas.."

...de nem a forrásfájlokkal...

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#4044) Márton válasza lacibacsi (#4043) üzenetére


Márton
nagyúr

Elmented trimmelve, majd letörlöd a musztert.
Hol a gond?

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4045) fess


fess
őstag

sziasztok
fraps-al felvett videót hogyan kell renderelni úgy,hogy ne legyen kockás a film,de túl nagy méretű se legyen?

(#4046) Kloden


Kloden
senior tag

Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet megadni, hogy csak a kijelölt részt (Loop region) renderelje? Semmilyen ilyen menüpont nincs a Render as... alatt, csak és kizárólag a kodek beállításai vannak ott. A project properties alatt sincs... :F

Másik kérdésem, hogy szeretnék elforgatni egy képet, Event Pan-crop-pal csináltam, de azt szeretném hogy a végén szépen lassan, egyre lassulva álljon meg. Próbáltam a keyframen a jobbklikk-slow/smooth-ot, balra a Keyframe interpolation smoothness értékét is állítgattam, de semmi.

A progi Vegas Movie Studio HD Platinum 11.

"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."

(#4047) Kloden válasza Kloden (#4046) üzenetére


Kloden
senior tag

Ok, render loop region only megvan.

"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."

(#4048) kisskd


kisskd
tag

Van vkinek ötlete, h miért hibázik ilyeneket rendereléskor a Vegas (11 Pro, 32bit, i5 750+4GB DDR3)? http://vimeo.com/32345657
Több formátumba, rengeteg beállítás mellett, több codeccel próbáltam... Felváltva, vagy egy videóban többet is alkot a következők közül: szaggatás (csak kép), zöld színnel bevillan a mask.
Időnként pedig "An error occorred while creating the media file **. The reason for the error could not be determined" hibaüzenettel elszáll...

Friss telepítés, csak win7 (x64 Ultimate), VGA driver, meg a Vegas van fent.

[ Szerkesztve ]

(#4049) .DLL válasza kisskd (#4048) üzenetére


.DLL
veterán

Miért 32 bites a vágóprogramod egy 64 bites rendszeren? ;)

(P.H.)

(#4050) kisskd válasza .DLL (#4049) üzenetére


kisskd
tag

Több mindent ígértek kompatibilisnek vele :)

Ez komolyan gond lehet?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Sony Vegas
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.