Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15751) p_adam válasza Overcome85 (#15749) üzenetére


p_adam
addikt

Azok kb. pont most jártak le tegnap, az A7RII-re hivatalos forgalmazótól pl. 300 font cashback volt..(ott azért jobbak az árak mint itthon de csakis angol címre vásárolva lehet igényelni) A gyenge font miatt nem hiszem hogy csökkenni fognak tovább az árak (bár drágulni se, majd az újak jönnek föléjük árban, mint eddig)

A szürkeimporttal az ÁFA-visszaigénylés lehetősége nélkül viszont elég nehéz versenyezni, főleg úgy, hogy minden nyelv visszaállítható (az legújabbakon azért már nem), tehát semmi érdemi különbség nincs, csak a garanciáért fizetsz. Az A7S-t itthon, vásároltam mert az az egy dolgon azon egy alkalommal pont jó áron volt (és adtak még 3 év garanciát ingyen) de nagyon kivételes eset volt.

(#15752) ktphoto


ktphoto
csendes tag

Sziasztok! Szeretnék Canon APS-C vázról full frame-re váltani és a Sony A7RIII az amibe bele szerettem.

Szeretnék pár lehet, hogy amatőr kérdést feltenni ( totál noob vagyok a Sonyhoz ).

Kezdem is.

Amazonról szeretném megvásárolni de az US storeból mert 300.000-el olcsóbb mint itthon.
-A garancia nemzetközi vagy csak az Amerikai régióra érvényes?
-Számít ha megakarom hosszabbítatni itthon a garanciát?

Most jelenleg van egy Tamron 17-50mm f2.8 VC-m ami Canon adapteres no meg pár M42-es objektívem amiket mindenképp szeretnék használni.
-Ezekhez elég ha veszek egy Metabone IV-et vagy valami más is kell hozzá? Vagy egyáltalán milyen "átalakítót" érdemes venni?

-Mennyit veszít vagy veszít-e a minőségből ha Metabone-t vagy más átalakítót használok?

Esküvőre, rendezvényre, box gálákra, modell és család fotózásra használnám főképp. De persze astro és tájképeket is csinálnék vele de ezek fontosabbak.

-Ezekre a feladatokra alkalmas az A7RIII? Sok hülyeség kering a neten azért is kérdezem.

A későbbiekben szeretnék venni egy 24-70mm f2.8-at. Valamiért Canon objektívekben gondolkozom.

-Hülye vagyok vagy nyugodtan vehetek bármilyen Canon objektívet hozzá?

Jelenleg ennyi jutott eszembe.

Köszönöm előre is a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#15753) 80hun válasza ktphoto (#15752) üzenetére


80hun
addikt

Bocs benéztem az A7Rm2-t néztem :)

Na mindegy.
Amcsi amazonról rendelve rájön a vám+áfa még.

[ Szerkesztve ]

(#15754) ktphoto válasza 80hun (#15753) üzenetére


ktphoto
csendes tag

Hát ha nincs "nagy" különbség akkor mindegy, hogy A7RIII vagy A7RII 😃
Mondom full amatőr vagyok a Sonyhoz, belekeveredtem gyakorlatilag mindenbe amit lehet erről a két típusról olvasni 😃
Uhh. Ezt el is felejtettem.. Akkor több pénz kell 😃

[ Szerkesztve ]

(#15755) Overcome85 válasza ktphoto (#15752) üzenetére


Overcome85
tag

Pont most jártam körbe a gari kérdést fentebb olvasható. Semmilyen garancia nem lesz rá és nem is tudsz külön vásárolni hozzá. Csak Magyarországon hivatalos vásárolt készülékre lehet. :/
Ha EGT-n belülről vásárolod akkor jár az 1 év gari de nem bővíthető.

A többiben segítenek a többiek. :)

(#15756) ktphoto válasza Overcome85 (#15755) üzenetére


ktphoto
csendes tag

Egyre jobb.. Akkor mégsem elég 1.2 millió a gripre, pót akksira, töltőre, új memória kártyára.. Nem baj, végülis, mindent tudni akarok. Köszi az infót!

(#15757) 80hun válasza ktphoto (#15754) üzenetére


80hun
addikt

Hát azértsokat reszeltek az A7Rm3-on az elődhöz képest :)

[ Szerkesztve ]

(#15758) mikrofon válasza ktphoto (#15752) üzenetére


mikrofon
veterán

Szia, amiket írtál és kérdezel elég összevisszaság. Pl fotós célra szinte mindent felsoroltál. Talán a makró, a sport és a vadvilág maradt ki. Lényeg, hogy felsoroltál család, hobbi és munka kategóriát. Kérdés, hogy ezek közül melyiket kell már egyből tudnia a szettednek.

Tehát már egyből munkára használod vagy az csak majd egyszer. Ha előbbi, akkor neked kell tudnod hogy ki tudsz-e termelni egy 1,2 millás vázat, vagy csak egy egymilla alatti vázat. Ha nem munkára kell egyből akkor az sem utolsó szempont, hogy az a7rii már használt piacon is elérhető akár garanciával. Így mindjárt barátibb az ár. Hobby esetén nincs racionális érv. Ott a pénztárca mérete lehet a hátár. De egy új rendszer nem áll meg egy váz vásárlással.

Az a Sony rendszerre is igaza, mint minden másra, hogy a jó objektív fontosabb mint a drága váz. Az általad írt objektívek alá egy Sony a7rIII-t venni nincs értelme. Így ez nem indokolja. Sőt a megtartásuk sem indokolt főleg ha munkára használod. Azért a7rii és az A7RIII esetén a régi adapterezett obiknak ki kell tudni szolgálni a 42MPx-et különben semmi értelme, akkor elég egy a7ii is . "R" nélkül. Meg minek az új generációban lévő nagytudasú AF-et megfizetni a manuális m42-es obikhoz?! Nagyon jól használható az A7II a régi obikkal

Van-e különbség az a7rii és és az A7RIII között? Van!!! Megéri a felárat? Meg!!! Minden ami hiányzott a második generációból benne van a harmadikban. Nem véletlen, hogy a világ legjobb FF címért pályázik. Ennek ellenére elég a Sony. A7RII? Igen! Mire??? Mindenre!!!
Pár HSZ-szel korábban linkeltem beszámolókat profi esküvői fotósoktól, hogy ők miért álltak át Sony rendszerre és hogy mennyire elégedettek az a7rii-vel. Gondolom angol nyelv nem probléma mert külföldről vásárolnál.
Sőt itt a fórumon is sokan használják az A7II vázat is komoly munkákra teljesen elégedetten.

Ha a legújabbat választod akkor a kiegészítők is drágák lesznek. Pl a második generáció legnagyobb és talán egyetlen igazi hibája a lassú kártyaírás. Hogy ezt a javítás a harmadik generációsban ki tudd használni kell egy uhs-ii és egy uhs-i u3 v90 sebességű sdxc memória kártya. Ezek önmagukban jelentős tételek. A pótakku, a markolat sem olcsó. Ráadásul ha ilyen értékű vázban gondolkozol, csak akkor van értelme, ha jó lencséket veszel hozzá. Az igazi előnyöket natív lencsével tudod kihasználni ezeknél a vázaknál. Nézd meg az általad írt, mint később beszerzendő 24-70/2.8 árát. Még fogsz lepődni, mert az egy GM igazán prémium lencse... Ennél olcsóbban is van jó objektív, szerencsére. Pl ha "csak" hobbira akkor mindenképpen megéri az új 24-105/4-es lencsével kezdeni mert ez csak G-s és nem GM így az ára barátibb, viszont képalkotasban nagyon jó.

Ráadásul rengeteg egyéb kiegészítőre is szükséged lesz pl. Sony rendszerhez való vakukra, esetleg vezeték nélküli kioldóra; az rii és riii 80Mb-os képeket készít, azokat fel kell tudni dolgozni, tárolni is kell.

Tehát szerintem még egyszer fuss neki az egésznek. Gondold végig mire kell, mit szeretnél kezdésnek, és mennyi a keret. Aztán kérdezz újra. A végiggondolásnál azt is vedd figyelembe, hogy a vázak MiLC kategóriában, igen gyorsan frissülnek, értektelenednek, mert valóban ugrásszerűen fejlődnek. Ezzel szemben a Sony lencsék újak és jók, tehát ha megfelelőt veszel akkor sok-sok évig elégedett leszel vele. Míg vázból lehet sűrűbben cserélsz majd főleg ha megteheted...

És arról is írtunk nem olyan régen hogy rendezvényre talán az egyik legjobb ár-érték arányú szett egy Sigma 18-35/1.8 és egy szigma 50-100/1.8 obi mc-11 adapterrel, az előbbi végére egy Sony a6300 az utóbbi végére pedig egy Sony a6500. Ez ugyan aps-c és nem ff de szerintem nincs olyan esemény ami ezen a szettem kifogna...

[ Szerkesztve ]

(#15759) notafa3 válasza Overcome85 (#15749) üzenetére


notafa3
tag

-

[ Szerkesztve ]

(#15760) mikrofon válasza Overcome85 (#15755) üzenetére


mikrofon
veterán

Biztos ez? Ha EU-n belül veszed rögtön egy kiterjesztett gyári garanciával, akkor az nem ugyan úgy EU-s garancia? Én úgy tudom hogy Sony esetén a lepecsételt, hivatalos garancia jegy kell egy hivatalos partnertől és az érvényes...
Egyébként meg EU-n belül egy szállítás futárral megvan 10-20e között és ez nagyon max... Tehát hiba esetén még visszaküldeni is megéri a hivatalos kereskedőhöz...

(#15761) ktphoto válasza mikrofon (#15758) üzenetére


ktphoto
csendes tag

Huhh.. Igazad van igazából mindenben amit írtál!
Nem hobbi szinten használom/használnám mert dolgozom Vele. Igaz az árát jelenleg nem tudom a fotózásból kitermelni de nagyon szeretnék új, jobb gépet mert a jelenleginek is megvannak a korlátai.

Mindenképp fejlődni szeretnék minőségben ezért is szeretnék új vázat és ezért is gyűjtögetek amennyit lehet és nem szeretnék olcsón, használtat venni, igaz a jelenlegit is használtan vettem és semmi gondom nincs vele de vágyom az újra, a jobbra.

Amiket felsoroltam kategóriákat azokban dolgozom is fotósként ezért is kérdeztem meg így ahogy. Bár valóban mindent felsoroltam 😃 Igazából egyre több megbízásom van és van amit a jelenlegi technikám nagyon nem tud. Egy egyszerű példaként az utolsó tavalyi box gálán lőttem 1300 darab képet de mivel nem tudok másodpercenként 10 képet sem lőni ezért lemaradtam sok pillanatról és bizony 300 kép lett csak elfogadható.. Azért is elfogadható mert nem elég éles és elég sok a zaj a képeken hiába korrigálom PS-be..

A Sony A7 szériáról annyit tudtam, hogy nagyon jók, hogy a megfelelő átalakítóval szinte minden objektívet fel lehet rá rakni és ezért akarod is Sonyra váltani.

Viszont az objetívben is Igazad van. Nem tudnám rendesen a jelenlegiket használni.. Az A7RII-ről azt hallottam, hogy nagyon rossz az üzemideje ezért sem gondolkodom abban.

Elnézést ha kicsit össze-vissza írok de este van 😃

A lényeg, hogy szeretnék fejlődni képminőségben ezért gyűjtök a gépre mert mindenképp fullframe-re akarok váltani viszont nem akarok Nikont venni mert nem 😃 Canon 5D Mark III-ot lehet szintén 500 körül venni de akkor már A7RII. Viszont ha azt veszem, akkor ahhoz "már csak" félmillió kell és meg van a A7RIII tehát inkább arra gyűjtenék 😃 Na jó befejeztem mert én is bele keveredtem és össze-vissza írok 😃

[ Szerkesztve ]

(#15762) mikrofon válasza ktphoto (#15761) üzenetére


mikrofon
veterán

Nah ez most már érthetőbb. Ha csak az üzemidő miatt hagynád ki a gen. 2-t, akkor inkább vegyél tartalék akksit. Pl a patona prémium megfizethető és nagyon jó. Nekem négy volt belőle a kettő gyári mellett. Mert egy új vázhoz kettő gyárit adnak. Adnak mellé egy töltőt és egy hálózati adaptert is amiről fényképezés közben is tud az áramot adni a váznak ha van konnektor..
Egy aksival kb. 300 képet tudsz lőni. Ha sorozatot lősz akkor többet is mert az elektromos kereső és a kijelző eszi nagyon az aksit.
Ha az R szériában gondolkozol és tudod akkor vedd a 3.gen.-t azt biztos nem bánod meg.

MILC-ben nincs back vagy front fókusz így mindig ott lesz a fókusz a képen is ahol szeretnéd. Így el is felejtheted a DSLR-nél bevált lőj mindig 10-20 képet mert egyen majd biztos jó helyen lesz a fókusz. Ráadásul a Sony szem fókuszáló rendszere valami csoda. Így ha felismeri akkor mindig a szem lesz az éles.

[ Szerkesztve ]

(#15763) ktphoto válasza mikrofon (#15762) üzenetére


ktphoto
csendes tag

Tehát igazából nehéz életlen képet lőni. Vagyis 300 képből 250 minimum éles lesz ami csökkenti az exposzámot. Na így már jobb a helyzet. 😃

Megnéztem a Patona akksit, hát elég olcsó na 😃

Ugye írtam, hogy nem szeretnék használtat hiába olcsóbb. Na most az újnak az ára durva. 110 forint hijján 1 millió és 1.168000 az A7RIII 😃 Máshol is találtam 0 expósat 729-ért de na. Még mindig úgy vagyok, hogy ahhoz már "csak kevés kell". Nehéz a döntés mert a maradékból tudnék venni akksikat és egy jobb objektívet. Ezt nagyon át kell gondolnom az biztos. Az M42-es objektíveket nem akarom elhagyni mert azok azért na, különlegesek 😃

Köszönöm az infókat! Remélem hamarosan csatlakozom ehhez a csoporthoz! Már csak időn és a pénzen múlik.

(#15764) mikrofon válasza ktphoto (#15763) üzenetére


mikrofon
veterán

Az adok veszek oldalon 600-650 között szokott lenni használtan a Sony A7RII szép állapotban. Akár garival is. Itt most kereken 600.000HUF és még lehet be is számítanak a cuccaidból... Ez azért a fele....

(#15765) mikrofon válasza mikrofon (#15764) üzenetére


mikrofon
veterán

Itt meg 530.000 HUF a hadznált Sony A7RII. Aki ilyet szeretne érdemes lehet megnézni...

(#15766) ktphoto válasza mikrofon (#15764) üzenetére


ktphoto
csendes tag

Igazad van! Átértékelem a dolgokat és lehet, hogy a 2. Gen lesz a végén belőle.

Még egy kérdés.

A Sonynak a 24-70mm f2.8 a milyen? Mármint minőség, élesség, kromatikus aberráció stb. Érdemes rá áldozni?

(#15767) mikrofon válasza ktphoto (#15766) üzenetére


mikrofon
veterán

Erre én nem tudok válaszolni, mert én fix párti vagyok. Így én kifejezetten a Zeiss Batis 4-es tudom ajánlani...
Ha zoom, akkor a 16-35-ös vagy a 12-24-es tartomány érintene meg, meg talán a 100-400...

Az biztos, hogy a 16-53/2.8 GM, a 70-200/2.8 GM és a 100-400 GM obik szinte tökéletesek. Akinek van szinte csak jókat ír róla. A 24-7072.8 GM-re azért lehet hallani, hogy a GM obik közül a "legrosszabb" legalábbis "legéletlenebb". De ez a GM összehasonlítás. A többi rendszerhez képes állítólag a GM obik mind nagyon jók.... és a G-k is a jó kategória....

(#15768) ktphoto válasza mikrofon (#15767) üzenetére


ktphoto
csendes tag

A fixes nekem nem jó mert egy box gálán nem tudok rendesen fotózni. Így is megvagyok lőve mert 17-50mm f2.8-al. Annyira sokat kell vágni, hogy az "élesség" kárára megy. Esküvőre megy mondjuk bármilyen rendezvényre, gálákra tökéletes lenne egy 24-70mm pont a távolság miatt. Az állandó objektív csere meg a pillanatok lemaradását jelenti.

[ Szerkesztve ]

(#15769) McDuglas válasza ktphoto (#15768) üzenetére


McDuglas
aktív tag

A 17-50 Aps-c obi, a 24-70 fullframe, a látószögük kvázi azonos. Ha a 17-50-el meg vagy lőve a régi vázon, az újon is meg leszel a 24-70-el. Neked nem valami tele kellene inkább?

(#15770) ktphoto válasza McDuglas (#15769) üzenetére


ktphoto
csendes tag

Hát az is kellene persze de egy nem elég. A Pressesek egy ilyen gálán a legújabb Canon 1D-vel és 24-70-es és 70-200-as obival tolják. A 24-70 pont ezért nagyon jó mert ha a ring másik sarkában vannak akkor rátudok közelíteni ha meg szinte előttem akkor meg vissza. Így nagyon vágnom sem kell. Ebből kiindulva majd mind a kettő kell ( 24-70
, 70-200 ) de egyenlőre fontosabb, hogy "univerzális" legyen. Esküvőre például nagyon jó a 17-50 mert "portrézni" és csoporképezni is tudok egyszerre viszont egy rendezvényen mint egy box gála vagy koncert ( lángcsóvák jöttek ki egy pirotechnikai cuccból ) ahol nem tudok elég közel menni már elhasal a technika.

(#15771) mikrofon válasza ktphoto (#15770) üzenetére


mikrofon
veterán

Nézd meg az esküvős beszámolókat a többség 35 és 85 fix-szel nyomul. Egy-egy vázon... Ez verhetetlen egy 24-70 GM-mel is...

A Gálán is biztos jól jön a Batis 135mm. Biztos nem lesz 500 jó képed minden látószögön, de ami lesz, az igen brutális lenne... Ráadásul az RIII-n pl egy gombnyomással tudod kiválasztani az APS-c módot, ami egy 1,5x-ös digitális telekonverter és még mindig marad 18 MPx-ed... (135 => ~203)
De ugyan ez igaz a Batis 85mm-re is, ha kicsit közelebb lennél (85 => ~128)

Azért a 42MPX-ből bőven lehet vágni még egy A4-es nyomathoz is....

Természetesen eszemben sincs meggyőzni, vagy rábeszélni bármire is. Csak szemléltetni akartam, hogy van egy ellen pólus és nem biztos, hogy mindig a CANikon-os példát kell koppintani. Sajnos egyre rosszabb minőségű képek kerülnek be az online portálokra is....

Mindig az a kérdés mit szeretnél. Tucat számra ontani a "közepes" minőségű képeket, vagy kevesebb, de egyedi, saját stílusú prémium képet.... Akár csak mondjuk 10-et egy gáláról, de azt meglátja valaki akkor megjegyzi a nevedet....

[ Szerkesztve ]

(#15772) 3YEW válasza ktphoto (#15768) üzenetére


3YEW
tag

Ajánlom neked, hogy nézd meg az A9 bemutató videókat, ott pont egy box meccs is volt. Tetszeni fog:) az ára
már nem biztos...

T

(#15773) ktphoto válasza mikrofon (#15771) üzenetére


ktphoto
csendes tag

Hülye kérdés de az APS-C mód nem ront a minőségen?

Na meg egy fontos kérdés. Az oké, hogy eye focus és egy emberen quva jó cucc de ha mondjuk ikreket fotózok ( most is volt rá példa ) akkor mind a két csajszi tekintetét tudja követni? Erről nem találtam infót.

(#15774) McDuglas válasza ktphoto (#15773) üzenetére


McDuglas
aktív tag

Az aps-c mód elsősorban a (pixel) mennyiségen ront, nem a minőségen - hisz ugyanazon pixelmérettel dolgozol, csak kevesebbet használsz. Plusz, az FF obik legjobb minőségű részét, a középső kivágást használod.
Az Eye Af tudtommal vagy a regisztrált arcot, vagy a legközelebbit, (vagy amelyiken rajta van a fókusz?) követi. Egyszerre két helyre nem lehet fókuszálni, semmilyen obival, fényképezőgéppel. Ott a fotós dolga, hogy elérje, hogy mindkét téma ugyanazon élességi sávba essen.

(#15775) ktphoto válasza 3YEW (#15772) üzenetére


ktphoto
csendes tag

Én valami nagyon rossz videót nézhettem mert olyan botrányosan rossz képeket csináltak abban a videóban, hogy még az én gépem is jobbat produkál 😃

McDuglas: Na ezért is kérdeztem meg. Kíváncsi lennék a focus rendszerre, hogy egy esküvőt vagy égy gálát, hogy bírna. Tudom, hogy rohadt jó a focus de azért na. Ha portréról van szó oké, az nem olyan nagy dolog de egy gála vagy egy esküvő annál inkább. Ez nekem nagy új technológia 😃

(#15776) McDuglas válasza ktphoto (#15775) üzenetére


McDuglas
aktív tag

A9 Videó

Én esküvőztem, rendezvényeztem A7 mk1-el, ahhoz képest biztos sokkal jobb. :D

(#15777) 80hun válasza ktphoto (#15773) üzenetére


80hun
addikt

Neked inkább egy A6300+A7II páros kéne sztem. :)

(#15778) ktphoto válasza McDuglas (#15776) üzenetére


ktphoto
csendes tag

Köszi a videót! Azért a focus tracking nem szar na 😃

(#15779) ktphoto válasza 80hun (#15777) üzenetére


ktphoto
csendes tag

Neee 😃 Elég egyre össze kaparni a pénzt és akkor még obim sincs 😃 Miért mondod ezt? 😃 Fejtsd ki kérlek mert már így is megvagyok zavarodva 😃

(#15780) 80hun válasza ktphoto (#15779) üzenetére


80hun
addikt

Ez csak egy ötlet volt :)

[ Szerkesztve ]

(#15781) Overcome85 válasza mikrofon (#15760) üzenetére


Overcome85
tag

Sajnos úgy van. Utána jártam a hivatalos sony - nál. Csak ami Magyarországon vásárolt arra van lehetőség vele venni és érvényesíteni a plusz garit. :(

(#15782) mikrofon válasza McDuglas (#15774) üzenetére


mikrofon
veterán

Eye AF-et jól tudod. Annyi, hogy a kiválasztás A7RIII-n mehet a kijelzőn való megérintéssel míg a többin a fókuszpont léptetéssel.

Ez már nem neked, hanem a kérdezőnek:
APS-C mód semmi extra: egyszerűen csinál egy képkivágást, tehát a 42 MPX-es kép "csak" 18 MPx-es lesz. Minden más marad ugyan olyan minőségű....

(#15783) mikrofon válasza Overcome85 (#15781) üzenetére


mikrofon
veterán

Ahol veszed, tehát kint, ott kint is tudsz venni gari hosszabbítást. Én erre gondoltam.

(#15784) 80hun válasza mikrofon (#15782) üzenetére


80hun
addikt

Crop módnál bizony a zaj növekszik

(#15785) mikrofon válasza ktphoto (#15779) üzenetére


mikrofon
veterán

Nézzed jobban a betűket 80HUN fórumtárs által írt két váz kb olcsóbb mint az általad írt egy.....

(#15786) mikrofon válasza 80hun (#15784) üzenetére


mikrofon
veterán

Én nem vettem észre.
Mitől növekedne?
Egyszerűen egy adott képből kivág egy részt, minden más marad ugyan az. Vagy valamit rosszul gondolok?

(#15787) Overcome85 válasza ktphoto (#15779) üzenetére


Overcome85
tag

Ne aggódj én is hasonló dilemmában vagyok. Legalább már le szűkítettem sonyra! :)) ennek is örülök.
Én nagyon A7RIII felé hajlok de csak akkor ha össze jön Amerikából. "Szemét" adócsaló NY-i B&H és a dollár árfolyam miatt egy A7RIII és egy Sony 85mm 1.8 FE kombo közel 600K magyar forinttal olcsóbb mint itthon. Igen jól hallottátok:) . Kijön 840K HUF - ból. Így hajlok rá, h nem eszem 2 hónapig...
Ha nem sikerült lesz egy használt A7RII aztán később ez lesz a másodlagos váz és jöhet egy A7RIII vagy IV :) max jobb obit veszek. Várok egy akcióra amikor is szinte ingyen lesz egy 85mm GM :D

(#15788) Overcome85 válasza mikrofon (#15783) üzenetére


Overcome85
tag

Igen lehet venni kint de itthon akkor is csak egy évig szervizelik.

(#15789) mikrofon válasza Overcome85 (#15787) üzenetére


mikrofon
veterán

Ezt hogy hoztad ki? Akár hogy is nézem:
3200USD + 600USD = 3800USD az pedig kb 960.000 HUF Persze még így is olcsóbb... Csak azért maradjuk pontosak...

Egyébként az árképzés önmagában érdekes, mert USA-ban 3200USD, EU-n belül 3500EUR nálunk 1.160.000HUF... Ezek szerint igaz az,. hogy EU legjobban fejlődő gazdasága nálunk van....

Persze, ha valami baj van, mondjuk valami tervezési, és csinálnak egy ingyenes javítást, akkor még EU-ba is könnyebb visszajuttatni, mint USA-ba, mert ha nem valaki személyesen, hozza visszi, akkor a visszajövetelnél ugyan úgy ÁFA és vám köteles lehet, annak ellenére, hogy csak szervizen volt és nem most vetted, de az ÁFA fizetést nem tudod igazolni....
Ráadásul ha valaki neked személyesen hozza be dobozban, bontatlanul, akkor szintén megbukhat a vám kezelésnél a reptéren... Rossz esetben még csempészésért is.... Ezek mind kockázatok...

[ Szerkesztve ]

(#15790) mikrofon válasza Overcome85 (#15788) üzenetére


mikrofon
veterán

Jah és megy vissza futárral, ha baj van. EU-n belül nem probléma a küldözgetés...
Még..
Mondjuk, ha 5 éven belül összebalhézunk az EU-val, akkor még ez is változhat....

Egy jó akción a szállítási díj többszörösét meg lehet spórolni...

[ Szerkesztve ]

(#15791) Overcome85 válasza mikrofon (#15789) üzenetére


Overcome85
tag

Úgy, h van spéci 10%-os EDU kupon om amivel még jobb :)
[link]

Most azon agyalunk, h kint kötünk rá worldwide biztit ami igaz húzós ralative /~$300/ de akkor ha el kell vinnem a Sony szervizbe akkor külső cégnek számláznak és így is sokkal jobban megeri. :)

(#15792) mikrofon válasza Overcome85 (#15791) üzenetére


mikrofon
veterán

Ezek igen jó árak...

(#15793) Overcome85 válasza mikrofon (#15792) üzenetére


Overcome85
tag

Nekem mondod!? :) aludni se tudok :D
Folyamatosan azon agyalok h oldjam meg. Majusba megy ismerős meg február. De februári srác csak 10 nap és nem túl ismerős amcsiba. A májusi pedig képbe van csak hát az meg május...

(#15794) ktphoto válasza Overcome85 (#15793) üzenetére


ktphoto
csendes tag

Látom elindítottam egy 3. gen hullámot 😃

(#15795) mikrofon válasza Overcome85 (#15793) üzenetére


mikrofon
veterán

Oda kell rendelni a szállodába, ahol meg fog szállni....

(#15796) Overcome85 válasza mikrofon (#15795) üzenetére


Overcome85
tag

Oda nem szeret szállítani a BH de nem is baj mert rokonokhoz megy. Be számolok majd mindenről hátha később vkinek jól jönnek az infók. Nagyon remélem sikerül mert hiába jó a többi készülék is de mivel már erre rá pörögtem kicsit csalodasnak élném meg.

(#15797) mikrofon válasza ktphoto (#15794) üzenetére


mikrofon
veterán

Nekem a 16-35/2.8 ára ütötte meg a szemem az itthoni 800e-hez képest. Igazán kíváncsi lennék, hogy milyen a Batis 18-hoz és a Batis 25-höz képest... Méretben és tömegben biztos nagyobb....

(#15798) ktphoto válasza mikrofon (#15797) üzenetére


ktphoto
csendes tag

Most megnézegettem a Batisokat itthon, hogy mibe fáj de egyáltalán nem vészesek szerintem. Mármint rohadt drága de ár/érték arányba jók

(#15799) #31733248 válasza ktphoto (#15770) üzenetére


#31733248
törölt tag

Érdemes meggondolnod egy A6000/A6300 + Sigma MC-11 + Sigma 17-70mm f2.8-4 (C) kombót is. Nekem most az van, nagyon penge és sokoldalúan használható.

(#15800) mikrofon válasza ktphoto (#15798) üzenetére


mikrofon
veterán

Ez így van!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.