Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)

Hozzászólások

(#21612) Geri Bátyó válasza geprombolo (#21610) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Na, akkor itt a vacsi! Tulajdonképpen kenyér is jöhet mellé, ha valakinek ingerenciája van rá!

A bélszínt bepácolom, olaj, só, bors, borókabogyó és fokhagyma segítségével. Mivel én nem szeretem a véresre sült húst, így 2 napig hagyom a pácban (természetesen hűtőben).
Kiveszem a pácból és egy serpenyőben jól megpirítom mindkét oldalát, majd átrakom egy tepsibe és beteszem egy jó forró sütőbe, úgy 15 percre. Mivel kérget sütöttem rá, így a sütőben a saját levében meg fog párolódni és bár szaftos marad, nem lesz nyers!

A pirítás után fennmaradó olajba beleszórok egy jó adag gyöngyhagymát és a hasonló méretűre vágott vargányát. Kissé megpirítom és felöntöm vörösborral, majd amikor ez kissé összepárolódott, sózom - ha szükséges - és borsozom, valamint beleteszem a tejszínt. Jól összeforralom és kész is!

Köretként krumplit gyufaszál vékonyságúra vágok és egy serpenyőben, kevés olajon megsütöm úgy, hogy nem kevergetem. Így összesül egy darabba és kívül ropogós, belül puha lesz. Ezt teszem a tányér aljára. Erre kerül a hús, mit meglocsolok a gombás, hagymás, vörösboros, tejszínes szósszal.

Mellé egy hideg salátát tálalok. A tarkababot egyszerű sós vízben (persze áztatás után) puhára főzöm. Még melegen meglocsolom olivaolajjal és kevés balzsamecettel, valamint sózóm és borsozom. Hozzárakom a vékonyra szeletelt hagymát és hagyom így kihűlni. Ezzel a bab és a hagyma is magába szívja az ízeket. Miután kihűlt, hozzá keverem a kockára vágott paradicsomot és a rukkolát.

Jó étvágyat!

Egérke: Remélem, hogy megelégedésedre szolgál a bab ilyetén felhasználása! :)

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.