Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)

Hozzászólások

(#21005) Geri Bátyó válasza geprombolo (#21004) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Igaz, hogy én eredetileg ellene voltam, de ha már így felbátorítottál, akkor lerabolom magamat! ;] ...és ezzel egyben elkezdem e havi játékunkat is!

A Zsiráfóka egy meglehetősen fura megjelenésű élőlény. Teste a fókákhoz hasonló, de nyaka rendkívül hosszú és mozgékony. Erdős partszakaszok közeli vizekben él, de nem kötődik kifejezetten a tengerekhez és óceánokhoz, közepes, vagy nagyobb méretű folyókban is megtalálható. Vadászterülete nem túl nagy, talán emiatt van az, hogy mindenevő. A vizekben halakra vadászik, vagy az algamezőket legeli. Amikor a vizekben evés az élelem, a szárazföldön próbál élelmet keresni és hosszú nyaka segítségével a part közeli fák leveleit ritkítja. Eközben gyakran találkozik a Nyúlemúr fészkével, amit gondolkodás nélkül kirabol. Nem csak a fiókákat, hanem a felnőtt állatokat is előszeretettel fogyasztja, de csak akkor, ha a fészekben meglepi, mivel a szárazföldön esetlenül mozog. A fészket védő Rigorilla számára nem akadály, inkább csak előétel!
Szaporodása a fókáéhoz hasonló. A vízben párzik és 1 utódot hoz a világra, aki nagyon hamar önállósodik. A születési helyéhez közel keres vadászterületet. Talán ez az oka annak, hogy a vadászterületük ennyire kicsi.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.