Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3201) Freddy76 válasza Roachy (#3200) üzenetére


Freddy76
addikt

Hol említettem én egy szóval Ropit?

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3202) belovary


belovary
senior tag

Köpjetek le, ha ez itt nem megy el, de gondotam talán itt annak ellenére hogy kissé halott a topik, nem kergettek el, meg remélem pontot tehetek majd az ügy végére.
Nem esküvő, de érinti szerintem azt is. Eljött az idő, igaz, már évekkel korábban kellett volna, csak most jutottam el oda, hogy nincs kedvem szopatni magam tovább :DDD a szűrő hiánya miatt. Egyre több olyan szitu van, hogy kellene. Ráadásul most a melóhelyemen egyre gyakoribb hogy videóznom is kell a géppel, na ott meg még jobban előjön ez.
Sajnos a melóhely gondolkodásmódja nem az, hogy ok, megadjuk a technikai feltételeket, és dolgozz, hanem a jó szokásos, old meg. Letojják, hogy te azt egy mobillal oldod meg, vagy milliós cuccal. :) Na de nem ebbe akarok belemenni.
Tudom, jó filter drága. De nem szeretnék vagyonokat költeni rá, mert azért annyira nem fizetnek meg...
Azt is tudom, hogy fix filter a tuti, de ugye a videózás miatt lehet variable kéne. Ott nincs idő szarkodni a cserélgetéssel. Az meg megint hogy legyen ilyen is olyan is. Á... Amikor egy Hoya ND variable 52e Ft. Pff.... Elmebetegek.
Szóval mibe érdemes gondolkozni? Mire érdemes pénzt kiadni? Irix meg Nisi... ja... :D
Szóval ilyen Hoya Filter Kit, amiben 3 szűrő van? Van benne egy UV, Polar, meg azt hiszen ND8. esküvőkön is jó hasznát venném, ha lenne esküvő.... :DDD
Én totálisan jegeltem erre az évre...

(#3203) cOxeR válasza belovary (#3202) üzenetére


cOxeR
Ármester

Nekem egy hoya szettem van nagyon ritkán használom.
Azt kell eldöntened mennyire hiányzik. :)
Senkit nem érdekel, hogy oldassz meg valamit, ez nem is fog változni.

(#3204) duni84 válasza belovary (#3202) üzenetére


duni84
aktív tag

az ND variable szűrőt szerintem felejtsd el profi munkához. ha bármikor megnézi egy pixel peeper (vagy akár csak a téma/kompozíció/kidolgozás nem elég jó, hogy elvigye a technikai hibákról a szemet), akkor egyből látni fogja a rombuszokat/vonalakat a képeken. ráadásul iszonyatosan vinnyettálni fog, mert "vastag"

cpl filter, ami mindenképp ajánlott (természetesen nem minden szituációra, de a fizika olyan makacs dolog, hogy vannak dolgok, amiket nem tudsz (vagy nem akarsz) számítógépen utólag megcsinálni (pl vízfelületek, kirakatok, ég, stb ...). kismillió van belőle, én is végig toltam az elmúlt 15 évben az "fogyóeszköz" kínaitól szinte az összes elképzelhetőt. miután összetörtem egy eléggé drágát ("más annyiért autót vesz"), akkor egy hosszabb utánajárás eredménye lett a marumi super dhg. azóta is megvan (kb 5-6 éve) több méretben. max 10-15% fényveszteséged van (elég változó a mezőny, a 10-40%-ig van minden) és nincsenek bántó képhibák utána a szenzoron. amazon usáról/japánból tudsz rendelni. nem tudom, hogy van-e eu képviseletük.

az nd filter a felszerelésed miatt szerintem szükségtelen a felhasználáshoz (esküvő/riport). a színező és UV szűrőknek sok értelme nincs (oké, megvédi a front lencsét, ha valahova odacsapnád, cserébe szembe fénynél annyira szét tudják szórni a fényt, mintha az ember valami kit obit használna. ha a fénnyel is "játszanál", akkor tényleg az UV-t felejtsd el, meg a "for enthusiasts" szűrőket, mert azok tönkrevágják a végeredményt (és elveszik a kedved)

de ez csak a személyes véleményem.

#metszéspontok

(#3205) Roachy válasza duni84 (#3204) üzenetére


Roachy
senior tag

Az ND filter szerintem főleg videózáshoz kell neki, hogy nappali fénynél is szép bokeh legyen.

(#3206) Roachy válasza belovary (#3202) üzenetére


Roachy
senior tag

Szabályozható ND-t szerintem se vegyél.
Azokon kívül amit duni84 leírt, még gyönyörű lilává tudja varázsolni a képet. Amit még fotónál is macerás rendesen helyre hozni, mert nem egy egységes lilát kap, pl van hogy kékből lila átmenet lesz rajta. Videónál az extra szopás.
UV tök fölösleges, CPL nagyon hasznos tud lenni mozgó és állóképnél is.
Hoya amúgy nagyon jó, ha nem az árlista aljáról válogatsz.

(#3207) belovary válasza duni84 (#3204) üzenetére


belovary
senior tag

Érdekes amit írsz, mert többen meg azt nem értik, hogy a francba dolgoztam eddig szűrők nélkül. :DDD Amúgy megoldottam eddig, csak most a melóhelyemen egyre több alkalommal kérnek meg hogy videózzak is. Főleg amióta van ez a szarság. Viszont oda meg ugye nem ártana... Ezért gondoltam, ha már veszek, akkor próbálnék olyat, amit fel tudok használni mdinkét téren. Most kaptam egy tippet. Freewell filter. Én soha nem hallottam róla, de a vélemények, tutorialok elég jükat írnak róla.
De most megnézem tűzetesebben ezt amit linkeltél. Nekem 82mm-es kell, és sajnos sokat ugrik árban, akármelyiket is nézem.

(#3208) cOxeR válasza belovary (#3207) üzenetére


cOxeR
Ármester

Amúgy ha lenne ilyenre keretem én itt nézelődnék. ;)
[link] Lee Filters

(#3209) belovary válasza cOxeR (#3208) üzenetére


belovary
senior tag

:D :)) :DDD
Tudod milyen keretem van rá... gondolhatod... Munkahely szarik rá, oldjam meg. Ennyi.
Megyei lap is a netes oldalára már hónapok óta csórja le a képeket, már beszéltem velük, hogy legalább a nevemet rakják ki, de csak kirakják a facebook oldalt ahonnan leszedik.
Ilyen világ ez, nem kell nektek bemutatni.

[ Szerkesztve ]

(#3210) cOxeR válasza belovary (#3209) üzenetére


cOxeR
Ármester

Ez mondjuk nem olcsó megoldás ez tény. :))
Talán egyszer felnőnek a fotósok es vállalkozók lesznek, csak ezt tudom ismételgetni. :)

(#3211) belovary válasza cOxeR (#3210) üzenetére


belovary
senior tag

Voltam külföldön is 3 évig, most itthon is az vagyok. Nem könnyű egyik helyen sem.
Annyi, hogy itt szinte még apróságokkal is alig lehet fejleszteni a cuccost, mert azt is fájdalom kiadni.

(#3212) duni84 válasza Roachy (#3205) üzenetére


duni84
aktív tag

tudom, hogy arra kéne, én csak az eddigi kommentjei alapján (önköltségen kéne vennie, sohasem volt eddig probléma a túl sok fény, stb ...) próbáltam a prioritási lista alja fele tolni az nd szűrőt, mert ami nem ront számottevően a képen, az normál méretekben (77mm/82mm) szintén drága.

#metszéspontok

(#3213) schawo


schawo
titán

Sziasztok? Másnak is van gondja ezzel a nyomorult Lightroomal? Tényleg nem működik a zajszűrés az exporton hónapok óta? Komolyan azóta nem lehet semmit tenni? Vagy csak még mindig a szopatóágra vagyok csatlakoztatva? Most már tényleg tele a tököm.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3214) *Ropi* válasza schawo (#3213) üzenetére


*Ropi*
félisten

Régóta létező probléma csak nem minden hardverkörnyezetben jelenik meg (volt szerencsém hozzá már 2 éve is, akkor a korábbi változatához, hogy a Developban nem látszott a hatása csak az exportált képeken, most meg ez van, hogy exportnál nem). A neten közölt megoldások pedig mind a Libraryban / Developban nem látható hibára vannak, nem pedig erre (vagy legalábbis én még nem találtam rá megoldást az elmúlt hónapban, amióta keresem).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3215) schawo válasza *Ropi* (#3214) üzenetére


schawo
titán

Nincs másik hardver?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3216) *Ropi* válasza schawo (#3215) üzenetére


*Ropi*
félisten

Csak laptopok, de elég harmatosak. :N

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3217) schawo


schawo
titán

Most már tényleg tele a t..öm. 2 hete nem érem el *Ropi*-t. A képei már 10 hónapja sehol, nem válaszol viber üzenetre, telefonra, sms-re, és privátokra sem. Nem maradt, másom, minthogy ráborítom a bilit, ahol tudom. Elegem van a betegségeiből, nyűgjeiből, bajaiból. Mostanában ezzel a Lightroomos marhasággal etet, hogy nála nem megy a LR zajszűrője, most épp ezért nem kapjuk meg a tavaly nyári képeit. Erre felajánlottam, hogy adok neki egy nullkilométeres, négymagos, Radeonos notebookot kölcsön, amin dolgozhat. Akkor a Radeonba kötött bele, hogy az így szar, úgy szar. Nekem hótt, mindegy, hogy szar (annyira nem szar, sokkal jobb, mint ami neki van), 10 hónap alatt napi egy képpel is már elkészült volna. Vinném neki a notebookot, erre most már sehol sem érem el. Legalább küldje el a képeket úgy, ahogy vannak, les..rom, történjen már valami, vagy tényleg feljelentem már a pic..ba.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3218) radi8tor válasza schawo (#3217) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

:(

⭐ Stella

(#3219) Freddy76 válasza schawo (#3217) üzenetére


Freddy76
addikt

Szerinted megvannak egyáltalán a képek?

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3220) radi8tor válasza Freddy76 (#3219) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nekem is ez volt az első gondolatom - adatvesztés.

⭐ Stella

(#3221) Freddy76 válasza radi8tor (#3220) üzenetére


Freddy76
addikt

Gyanús. Viszont ha tényleg erről van szó, akkor figyelemmel a folyamatos hitegetésre és arra a tényre, hogy a teljes díj ki lett fizetve, ez bizony csalás, azaz büntetőjogi kategória. Ha beismeri az adatvesztést, az “csak” polgári jogi ügy.
Az emberi oldalát nem minősíteném, egész biztos moderálni kellene...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3222) Roachy válasza schawo (#3217) üzenetére


Roachy
senior tag

Ez így már tényleg több mint gáz.
Most már én is csak adatvesztésre tudok tippelni.
Nekem nem volt semmi bajom a LR zajszűrésével, de mellesleg az is áthidalható probléma, más programokkal. És ezen amúgy sem múlhat semmi, max kicsit zajosabbak lesznek az esti képek.
És az adatvesztést is inkább emberi hibának gondolnám, nem technikainak.
De persze nem tudhatjuk, az igazság odaát van Ropiéknál.
Te viszont végtelenül türelmes vagy még ha néha itt ki is fakadsz.
10 hónapot nem lehet megmagyarázni, jobb lett volna egyenesnek, őszintének maradni, mint a saját hitelét így páros lábbal széttaposni.
Ennek csúnya vége lehet, akár az eddig felépített karrierjét is elbukhatja.
Egyszerűen érthetetlen, mit gondol mi lesz ennek a vége...

(#3223) kacsento1 válasza Roachy (#3222) üzenetére


kacsento1
senior tag

Teljes mértékben egyet értek. Jópár éve követem a fotós fórumokat itt a ph-n. Ha egy embert kellene kiemelnem, aki a legtöbbet tett a kezdő fotósok érdekében a sok-sok szakszerű leírással és posztal és megannyi kérdés megválaszolásával, akkor az *Ropi* lenne. Nekem is reagált segítőkészen a kérdéseimre. Úgy gondoltam ő egy valóban segítőkész emberke, és egyben remek szaktudással ellátott tisztességes fotós.
DE ez amit itt olvasok, amit schawo fórumtársal művelt, ez teljesen ledöntött minden hitelességet a szememben. Nagyon sajnálom, és egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy tehet meg valaki ilyet. Főleg egy fórumtárssal. Sajnálom, hogy ezt kell írnom, de hatalmasat csalódtam.
Schawo neked pedig hajrá, erre semmiféle mentség nincs!

(#3224) schawo válasza kacsento1 (#3223) üzenetére


schawo
titán

:(

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3225) Freddy76 válasza schawo (#3224) üzenetére


Freddy76
addikt

Az nem világos számomra, hogy mit akar elérni. Ha megvannak a képek, ennyi idő alatt már akkor is megcsinálhatta volna, ha - ahogy írod - napi egyet csinál meg, vagy kiadhatta volna valakinek, vagy éppen neked. Ha nincsenek meg a képek, akkor viszont később sem lesznek meg, és az elég nyilvánvaló, hogy nem fogod lenyelni azt, hogy az esküvődről ne legyenek képeid annak ellenére, hogy a megbízási díjat kifizetted. Ha tényleg adatvesztés van, miközben a pénzt benyelte, és megy a sunnyogás, az rendőrségre tartozik, ez szerintem egyértelműen csalás (nem a köznapi, hanem Btk. értelemben).

Persze ezt is lehetne normálisan kezelni, odaállni, elmondani, hogy mi volt, visszaadni a pénzt, és kitalálni valami áthidaló megoldást (mondjuk egy utólagos fotózást menyasszonyi ruhában).

Azt viszont a ph-nak minimum meg kellene tennie, hogy Ropit megfosztja a topikgazdai rangtól, mert annak elég furcsa üzenete van, hogy az esküvőfotózás kezdőknek topikban pont ő a gazda...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3226) m3ss válasza Freddy76 (#3225) üzenetére


m3ss
veterán

nem ertem en se mi az endgame itt. ha adatvesztes tortent volna, miert hitegetne/halogatna? ha ez a szerencsetlen szcenario allna fenn, pont az oszinteseg, mihamarabbi kompenzalas es penzvisszafizetes lehetne csak a kiut.
ennyi csuszas viszont nehezen elfogadhato, igy hogy mi (eskuvo)fotosok tobb honapos kenyszerpihenon voltunk.
remelem megoldodik mindkettotok problemaja miharamabb.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3227) Roachy válasza m3ss (#3226) üzenetére


Roachy
senior tag

De ha meg nem adatvesztés történt, akkor meg pláne érthetetlen. Hiszen bármi is a gond ami miatt nem haladt a kidolgozással, 10 hónap alatt tényleg kismillió lehetősége lett volna megoldani más módon.

(#3228) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Mielőtt még jobban belemelegednétek: az országban azon kevesek közé tartozom, akiknél valóban redundáns az adatbiztonság - 3 RAID tömbről nem tűnnek el a képek, maximum olyan természeti katasztrófánál, amikor már a képek megléte a legkisebb probléma.

Szimplán az egészségi állapotom a késés alapvető oka, ez pl. a tegnap esti vércukrom (amit egyébként a stressz is nagymértékben növel - 6.5-ig normális). A témát itt lezártam, a továbbiakban privátban folytatjuk schawo-val, mert rá tartozik.

Szerk.: Már korábban megtehettem volna, hogy törlöm a témához kapcsolódó posztokat, hogy ne legyen miről beszélni, de nem éltem vele, mert vállalom a történteket - csak időre van szükségem, hogy helyükre kerüljenek a dolgok, mert teljesen esetleges, hogy a fizikai állapotom éppen mennyi munkát enged napról napra (ezért is voltam offline, mert inkább a munkára koncentráltam).

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3229) Freddy76 válasza *Ropi* (#3228) üzenetére


Freddy76
addikt

Van annak valami különös bája, hogy az előzmények után még te hisztizel, és belengeted a törlést. Ha Schawo nem veled, hanem pl. Daróczi Csabával (találomra kaptam elő egy nevet) fürdik be, azt itt ki lehetne tárgyalni akármeddig, de a topikgazda lezárhatja a kérdést, mert neki nem tetszik? Amúgy ha megnézem a topikgazda jogosultságait, ezeket a hozzászólásokat pont nem törölhetnéd. Hívj egy moderátort, és mondd el neki, hogy rámarketingelted magad egy fórumtársra, aki nem mellesleg igen magas rangú, fotóztál az esküvőjükön jó sok pénzért, tíz hónapja nem adsz át képet, folyamatosan megy a hitegetés, hogy egy hét múlva, két hét múlva, következő hónapban, de aztán mégsem történik semmi, és neked roppant kellemetlen, hogy ezt itt leírják.

Mert ez a topik eddig ugyebár nem arról szólt, hogy a belterjes brigád valamely tagját bántják, hanem arról, hogy vannak a Profik (és magadat ide soroltad), és az amatőrök, akik csak elrontják mások nagy napját, és utólag bánják meg, de nagyon. Kábé erről volt szó ciklikusan:
- Nehéz a vállalkozói lét;
- Híg a szakma;
- Megkértek, hogy fotózzak ismerős esküvőjén, szerintetek? Már a kérdés is felháborító, mintha ismerős hentest kérnének meg szívátültetésre, nem szabad, csak profit, életre szól, miegymás.

Sajnálatos az egészségi állapotod, de az is sajnálatos, hogy valaki közel egy évvel az esküvője után nem kapta meg azokat a képeket, amiket kifizetett. Ha valóban olyan súlyos az állapotod, hogy lehetetlenné teszi a munkát, akkor a megoldás, hogy A. megkérsz valakit, hogy dolgozza ki a képeket (és kifizeted), B. elnézést kérsz, odaadod a nyers képeket. De az, hogy más pénzén ülsz produktum nélkül, tíz hónapig, nem menthető a magas cukorral, bármennyire nehéz is ezzel együtt élni. Schawo oldaláról pedig bőven érthető, hogy tíz hónap után már minden mentegetőzésedet hiteltelennek tekinti - persze ez mindenki előtt hiteltelen, aki látta a korábbi reakcióidat a témában.

Az, hogy te vagy a topikgazda, és éveken keresztül futtatod az önmarketinget a prohardver hasábjain, véleményem szerint felelősséggel is járna. Te ezt nem érzed, és szívatsz valakit, aki történetesen pont ennek a fórumos tevékenységednek a hatására lett az ügyfeled. Ezek után az a minimum, hogy csendben tűröd a kritikát, ha mégoly éles is, mert ha nem fórumozó fotósról lenne szó, akkor sem lenne vele gondod.

Töröld ezt a hozzászólást nyugodtan, tiltass ki, az is téged minősít. Vagy oldjad meg a helyzetet a fenti utak valamelyikén, és akkor legalább nem nullázod le teljesen a hitelességedet és reputációdat, bár kétlem, hogy a topikot olvasók közül így is lesz-e bárki, aki téged ajánl a jövőben. És azt is kétlem, hogy az előzmények után szegény Schawo idén nyáron még kap-e képet. Remélem, a felesége még nem zavarta ki a nappaliba aludni azért, mert ő hozta azt a fotóst, aki beültette őket a hintába...

És hogy én miért pörgök ezen? Nos, nem azért mert Schawo megkért volna rá. Hanem azért, mert nekem korábban is ellentmondásos volt az, ami ebben a topikban folyt, és aminek te voltál a fő hangadója. Emellett azért, mert én magam is az esküvői iparban toltam tíz évig, és tudom, milyen szolgáltatók vannak, és tudom, hogy mennyire minősíthetetlen, amit csinálsz. És igenis úgy gondolom, helye van annak, hogy valaki keményebben odarúgjon, a téged ért sérelem még így sincs sehol sem ahhoz képest, ami Schawo-t (és a ki tudja hány többi párt) érte.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3230) hibavissza válasza Freddy76 (#3229) üzenetére


hibavissza
veterán

Egyetértek veled, nem korrekt a viselkedés a védekezés pedig bicskanyitogató, DE mielőtt megfeszítitek Ropit látni kéne mi volt a szerződésben. Lehet, hogy adott X% kedvezményt cserébe 12 hónap lett a vállalt átfutás. :U

(#3231) Freddy76 válasza hibavissza (#3230) üzenetére


Freddy76
addikt

[link] Sajnos nem...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3232) hibavissza válasza Freddy76 (#3231) üzenetére


hibavissza
veterán

Upsz, ez kimaradt. Ebben az esetben ez az egész sztori védhetetlen és vállalhatatlan.

[ Szerkesztve ]

(#3233) *Ropi* válasza Freddy76 (#3229) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ha lesz időm, majd megírom még egyszer a válaszom: nem pipáltam be, hogy korlátlan ideig bent maradjak és kiléptetett a fórummotor.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3234) Freddy76 válasza *Ropi* (#3233) üzenetére


Freddy76
addikt

Ha lesz időd, inkább a képeket dolgozd fel :DDD

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3235) JohnyBlue válasza Freddy76 (#3234) üzenetére


JohnyBlue
őstag

;) :K :U

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#3236) *Ropi* válasza Freddy76 (#3234) üzenetére


*Ropi*
félisten

Pontosan ezért írtam, mert nem valószínű, hogy lesz - ahogy a törlést is pont azért írtam, mert nem fogom törölni (csak, hogy egyértelmű legyen). :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3237) belovary


belovary
senior tag

Bocsi srácok hogy ide, de nem találok aktív fórumot amiben kapnék választ.
Mivel itt azért nem csak hobbi van, a ti véleményetek szerintem értékesebb is mint másoknak. Szóval sürgősen fotós tatyót kell vennem, mert a hátitáskám megadta magát.
Nagyot akarok venni, és semmiképpen sem ilyen hátitáskát. Ez jó volt túrázni, meg ide-oda, de nekem most olyan kell, hogy leteszem, felnyitom és mindenhez hozzáférek. Ez sem kicsi ami van, de úgy kell kioperálni a cuccot. A Tamrac stratus 21 néztem, láttam élőben is, ez már olyan tatyó, ami is-is... Manfrotto, meg Kata kamera táskát is néztem, mert azok is vannak a TV-ben, csak ugye azok nem annyira fotós tatyók. Nincs bennük úgy elválasztás.
Kinek milyen cuccal van tapasztalata? Köszi!

(#3238) Lassú Víz válasza belovary (#3237) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Szerintem egy nagy méretű oldaltáska szívás. Ha nem rakod tele nyeklik-nyaklik, ha pedig megpakolod dög nehéz lesz és féloldalasan terhel. (Arról nem is beszélve, hogy elég széles vagyok oldaltáska nélkül is...) A helyedben maradnék a hátizsáknál, ha már úgyis le tudod tenni a pakoláshoz vagy egy gurulós táskát néznék. Esetleg egy hátra felvehető gurulósat.

[ Szerkesztve ]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#3239) belovary válasza Lassú Víz (#3238) üzenetére


belovary
senior tag

Első körben én is arra gondoltam, de nem tudom mennyire állja meg a helyét ez a verzió. A jelenlegi hátitáska főleg ilyen melegben igen szar. Ráadásul ha leteszem, akkor is nehezen hozzáférhető a cucc. Napi szinten megyek eseményekre, és általában odaérek, leteszem valahová, kiveszem ami akkor kell, és max visszamegyek időnként, de akkor gyorsan hozzá kell férnem. Plusz, jelenleg 3 táskával mászkálok, és elegem van belőle. Nálam a drón, ami pici táska, de akkor is. Laptop, fotós cucc.... Régen a Lowepro-nak volt a Magnum 650AW tatyója, na az lett volna faja. De nem lehet kapni, és sehol sem találok hasonlót.
15,6" laptop jó lenne ha elférne. Tudom, hogy nehéz, nem a legkényelmesebb, de nem szoktam túrázni a cuccal. Kocsiból ki, odamegyek a helyszínre, azt csók. Nagyon ritkán van, hogy maradnia kell rajtam. Igaz, most volt, mert nem lehetett letenni sehová, és mászkálni kellett, de 15 perc után patakokban állt a víz a hátamon, seggemen. Na akkor bevittem egy üzletbe, hogy had tegyem le, rendesek voltak. Mondjuk, itt a nagy válltáskával ugyanúgy szarban lennék. :D
Egy ilyen gurulós dolog még nehezítené szerintem a közlekedést. Baszki, és nincs több váz, sok obi, meg sorolhatnám, azt nem férek el... :DDD Múltkor láttam egy fotós, azt hiszem a Fradinak volt valami fotósa, az is valami dög nagy kamera táskát hozott, és tele volt cuccal. Csaj volt. :) Amúgy meg a kamerát is abban cipeljük, nem könnyű az sem, na meg plusz az állvány. Engem nem érdekel annyira a súly, csak ne 4 táskát kelljen cipelgetnem minden nap melóba.

(#3240) duni84 válasza belovary (#3237) üzenetére


duni84
aktív tag

fel tudod sorolni, hogy pontosan miket akarsz magaddal vinni folyamatosan? (akár típussal is vagy csak mérettel, hogy legyen róla fogalmunk)

ideát a manfrotto bumblebee 220 lett a befutó (szerintem már megszűnt, most 230-asként árulják az utódját). pont belefér a "nagyobbik kézipoggyász" kategóriában szinte az összes légitársaságnál (fapadosoknál is), kicsit 3kg alatt van (derék kapcsot és sallangot kivéve kb 2.5kg), széles vállpánt (fel sem tűnik, ha legyalogolsz 5-6 km-t a 15 kilós hátizsákkal), relatíve jól szellőzik a hátnál.

elfér benne: 2 dslr markolattal, egy telezoom, még 4-5 normal zoom/prime és 2 vaku + laptop a hátuljába, ha vinné az ember és egy talicskányi akksi (vakuba és gépekbe), meg a sok apróság.

na ebből simán lehet élni is, ha lerakod valahova.

szóval kérdés, hogy mekkora fizikailag a szetted, milyen drón, mekkora obik, mit viszel még magaddal (flakon víz? százas zsepi, akármi), tervezel-e bármikor repülőre szállni (és nem feladni a felszerelésed), mekkora lesz a teljes szett súlya, mennyire vagy te terhelhető .... millió változós a képlet és kevés az infó :)

#metszéspontok

(#3241) Roachy válasza belovary (#3239) üzenetére


Roachy
senior tag

Én használtam oldal táskát a Lowepro Magnum előző verzióját a stealth reportert és nagyon nem jött be.
Pont olyan szempontok miatt választottam mint te is, de inkább csak a nyűg volt vele. Azt tényleg csak úgy lehet használni ha van fix hely ahova leteszed és mindig odamész. De az olyan helyzetekben amikor nálam kellett legyen mozgás közben, nagyon kényelmetlen, főleg megpakolva. Folyton lecsúszott a vállamról, ha keresztbe raktam a pántot, akkor meg a lábamnak volt folyamatosan útban. És ha a válladon van egyáltalán nem olyan könnyű hozzáférni a cuccokhoz. Sokkal inkább idegesített mint praktikus volt. Cipelni, fotózás közben használni borzalmas.
Vissza is váltottam hátizsákra. Most a már említett Manfrotto van nekem is, csak az újabb 230-as. Imádom. Minden helyzetben tökéletesen megfelel, nagyon jól pakolható és könnyen hozzáférhető. Nem olyan mint a többi hátizsák, mert a cipzár rendszere zseniális. Majdnem teljesen körbe ér, 4 húzóka (vagy mi a pöcs) van rajta, fél úton tépőzárral is rögzíthető, így lehet nyitni csak az alsó, vagy csak a felső részét, anélkül hogy az egészet ki kéne nyitni. Nagyon kényelmes hosszútávon is viselve, van külön laptop rekesz, ami nagy, a 17-esem elfér benne simán. Sokkal nagyobb biztonságban érzem benne a cuccomat, mint bármelyik oldaltáskában. 2 hátránya van, az egyik hogy a hátadon cipelve valóban kicsit izzasztó. De az oldal táskától meg mindenhol leizzadtam, mert folyamatosan foglalkozni kell vele, hogy rajtad maradjon, ne zavarjon a mozgásban és ne essenek ki belőle a cuccok egy óvatlan mozdulattól, meg hogy ne verje le vele mindent, meg mert hamar nehéz egy vállon hordva, akkor át kell tenni a másikra. A Manfrotto másik hátránya még az izzadáson kívül, hogy lehetne kicsit több dedikált tároló zseb a biszbaszoknak, szűrőknek, aksiknak, stb. De mindkettő olyan "negatívum" amivel simán ki tudok békélni.

(#3242) m3ss


m3ss
veterán

en egy ilyet hasznalok, teljesen jo kis hatizsak. amikor meg fotozok egy ona bond-ot akasztok a moneymakerre, vagyis akasztanek ha megjonne 2 honap utan holdfasttol a sliderem..addig a nyakamba akasztom :) ez eleg kicsi tatyo, de 2 obinak es aprosagoknak pont jo.
amugy ebayen ha rakeresel, hogy "camera bag insert" akkor talalsz ilyen nem fotos taskaba teheto elvalasztos beleseket is.

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3243) cOxeR


cOxeR
Ármester

Nekem meg ~6 éve Lowepro flipside-om van, abból van több méret kategória... a cipzár megadta magát, szóval nekem is lassan cserélni kell, de bőven megszolgálta az árát. :)

(#3244) belovary


belovary
senior tag

Nekem eddig egy Mantona hátitáskám volt. Nem mai csirke, több mint 6 éves. Már átesett egy cipzár húzogató cserén, aztán most már a az egész felszakadt, így már nem merem beletenni a cuccot. Eredetileg 6 évvel ezelőtt ezt azért vettem, hogy túrázok a hegyekbe, és oda tökéletes lesz. Azóta durva körhintába került az életem, és sokszor le akartam cserélni már. Most kölcsön kaptam egy Cullmann válltáskát, ami nem rossz, de nem is jó. Kevés cucc is fér bele, meg elég nyúzott, na meg nem az enyém. :D
Van egy 15,6" laptopom, ami nem éppen vékony. Asus Rog Strix és töltője egy tégla szó szerint. Akkor van egy Mavic Air 2-es drónom, a táskája nem rossz, picike, de azért jó lenne ha ezt is be tudnám tenni a tatyóba, ne külön kelljen mindig cipelni. Sony A7iii, és átlagban 24-70 2.8 van rajta. Max még két obi 70-200, és egy fix. Ja, vaku. Meg rengeteg szír szar. Ilyen töltő, olyan töltő, tisztítócucc, stb... Most laptop táska, az is tele van, fotós táska, az is full, plusz drón tatyó, és akkor néha még állvány, meg a valagam se tudja még mi. ;]

Amit írtok 230-as tatyót, olyan picinek tűnik nekem. Néha összefutok MTI-s fotósokkal, az egyiknek olyan van, és ő is mellette még egy táskát cipelgetett. Ahogy kinyitotta úgy tűnt hogy minden úgy be van passzírozva. De lehet nem ez a 230-as van neki.
Amúgy sokat nézelődtem, és nem nagyon van ilyen mint régen a Magnum 650AW volt. Azon nagyon tetszett a laptopnak az a kis kialakított napellenzője. Ilyen frankó megoldások hiányoznak. :)

(#3245) Lassú Víz válasza belovary (#3244) üzenetére


Lassú Víz
őstag

"Azóta durva körhintába került az életem, és sokszor le akartam cserélni már."
Ezen egy párszor én is elgondolkodtam, de végül mindig maradtam a saját életemnél. :P :D

"Meg rengeteg szír szar."
Hogy te miket nem viszel magaddal?! :DDD Szerintem a szir-szarra gondoltál, és nem kell minden javítást elhinni a programoknak.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#3246) belovary válasza Lassú Víz (#3245) üzenetére


belovary
senior tag

:DDD
Nem javít ki, én voltam vakon. :P Ma is úgy rohantam fotózni, hogy csak annyit mondtak, gyere. Azt hittem sajtótájékoztató lesz a szemközti tárgyalóba, megfogtam a gépet, vakut, azt futás. Erre ki az épület, mentünk 1km-t. :D Na, még szerencse hogy annyit eszem volt, hogy a vakut megfogtam, mert egy olyan épületben (romban) beszéltek ahol minden volt csak fény nem. Szóval nem mindig van időm szépen fogalmazni. :P
A koffer amúgy nekem valahogy idegen. Az tényleg nagyon "kényelmetlennek" tűnik, és macerásnak. Jó lenne élőben jobban szemügyre venni ezt a táskát amit írtok, de itt ez esélytelen, utazni nincs időm. meg tulajdonképpen meg kéne rendelnem minél előbb. :((
Mindig jókor jön az ilyen kiadás persze... szívem szerint 20 ezer Ft-nál többet ki sem adnék erre, de nem abban a világban élünk, a fotózáshoz való eszközöket irreálisan luxus áron adják...

(#3247) duni84 válasza belovary (#3244) üzenetére


duni84
aktív tag

amit leírtál, arra a manfrotto 220/230 bőven elég. viszont máshonnan közelíteném meg a dolgot: minek viszel magaddal annyi töltőt és szir-szart? nem életszerű, hogy mindenre minden pillanatban szükséged legyen? nem attól lesz valaki profi, ha egy talicskányi cucca van (ettől max a laikus látja profinak). magad érdekében is jobban jársz, ha a felesleges cipekedés helyett racionalizálsz. (első lépésként pl a kocsi csomagtartójában hagyhatsz fél köbméter töltőt, mert fotózás közben úgysem töltögetsz (vagy a szivargyújtóról töltögetsz a kocsiban vagy van fix helyed, ahol ott tudod hagyni hosszabb időre a cuccaidat, de akkor megint csak otthagyod a "töltős táskát" és viszel magaddal minden mást. biztos valamelyik korábbi sportsérülés teszi, de fura szemmel nézem azokat, akik a teljes felszerelésüket viszik mindenhova ahelyett, hogy csak azt vinnék, amit használni is fognak.

#metszéspontok

(#3248) belovary válasza duni84 (#3247) üzenetére


belovary
senior tag

Soha nem leszek én profi... nem is értettem ezt a szót minek erőltetik, már rég nem azt jelenti amit valójában... Akarja a rosseb cipelgetni ezt a sok baromságot. :D Az a baj, hogy sosem tudom hol kötök ki, mennyi ideig tart, onnan visszaérek e a hivatalba, vagy a TV-hez, stb... Otthon is mindig melózom este, szóval ide-oda cipelgetek mindent, mert sosem tudom mikor kell, és mennyi időre. Pl 13:40-kor beszóltak az irodámba, hogy gyere, menni kell. Felkaptam a tatyót, azt közben derült ki, hogy a Balatonon fogunk 1 órát hajókázni. Ott meg kérdezik itt a drón? Hát mondom bazzzz.... Azt hittem egy másik irodába megyünk nem Titanic-ot forgatni... :D Persze nem mindig ilyen kaotikus a szituáció, de azért nem is ritka. Ezért is lenne jó, ha reggel otthonról úgy jönnék el, hogy egy tatyóba van minden. Max a laptopot kiszedem, meg a tégla töltőjét, meg ilyeneket. De a többi azért jó ha benne van, sosem tudni mikor érek vissza... Volt már olyan, hogy reggel 8-kor letettem a cuccom, és 18 órakor zárás előtt úgy rohantam be érte, hogy nehogy bezárják. Átvittem a TV-be, aztán oda meg 23 órára mentem érte. Egy szó mint száz, ezért kéne valami nagyobb tatyó. Most azt nem tudom, hogy a mostanihoz képest ez a Manfi mennyivel nagyobb.

(#3249) duni84 válasza belovary (#3248) üzenetére


duni84
aktív tag

akkor bizony nincs más hátra, mint lemérned a mostani táskát + azt is, hogy mekkorák összesen a cuccaid, amiket vinnél (mennyire lehet őket besakkozni) és összevetni a manfrotto 230 méreteivel. (Fő Belső Rekesz 30 x 19 x 51 cm. ha belefér minden, akkor megvan, ha nem, akkor egymás mellé kirakosgatva meg kell álmodni, hogy mi az, amit sohasem használsz vagy ha mégis, akkor ki tudod váltani a 24-70 + 70-200 párossal).

nekem is voltak előtte kínai csoda táskáim, meg lowepro, vanguard táskék, de végül csakcsak a kata/mafrotto lett a befutó, ha az ember csak egyszer akarja kiadni a pénzt + egyszer akar sakkozni. szóval nem azt mondom, hogy ugorj rá erre, mert egy fórumban többen is ezt javasolják, csak azt, hogy rajtad áll, hogy egy hosszabb úton jutsz el ugyanide vagy sem.

#metszéspontok

(#3250) belovary válasza duni84 (#3249) üzenetére


belovary
senior tag

Igen, mindenki ezt javasolta, egy cucc van, ami árban szimpibb, és van két emberkének is, és totál meg vannak elégedve vele. Ez a Tamrac Stratus 21-es válltáska. De ha jól olvastam, abba pl csak 15"-ig fér be laptop. Na nekem eleve nem a vékonyka kategória, és nagyobb is picivel. Ezt láttam élőben, azt mondták elnyel mindent, de nekem nem tűnt olyan hűűű de nagynak. Amúgy a KATA megszűnt, nem? Megvette a Manfrotto, vagy rosszul informált vagyok? Nézem most a Manfrotto-t, hátitáskában ez a legnagyobb, ugye? Most felmegyek megnézem a bátyám Manfrotto tatyóit, igaz neki kameratáskái vannak, de jó nagyok. :P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.