Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3501) belovary


belovary
senior tag

Igen, nagyon igaz. Én is hajlamos vagyok mindig rinyálni magamnak, hogy nem elég a technikám, mert a 15 éves gyerek, meg az önjelölt lóvés magát fotósnak tituláló előveszik a nagyágyúkat, és megy a lenézés... nekem meg csak végigfut az agyamon, hogy a kezében a technika lazán másfél milla, és akkor az előbb egy másik 700ezres obival csatangolt, hogy a francba, amikor nekem meg semmire nincs pénzem... de gyorsan el is kell engednem ezeket a hangokat, mert ugye nem számít, csak irritál. ;]
De valóban sokkal fontosabbak azok amiket leírtál, mert lehet ott csúcstechnika, ha a körülmények meg szarok...

(#3502) m3ss válasza duni84 (#3500) üzenetére


m3ss
veterán

en se erre a gepre gondoltam :DD azert amit irtal 1.5 millat evente mem kartya/akku/vaz/obi fejlesztesre azert az minosegi cuccokat is fedezni tud. amugy tenyleg ez lenne a normalis.
de ezt itthon kevesen tudjak kitermelni, csak a top. en is szeretnek egy tiltshift uveget pl nagyon, vagy egy 14mm kornyeki nagylatot vagy egy 70-200at..de nem realis par kep miatt.

na igen, a fel oras kreativok. ezt meg amikor azzal fuszerezed hogy kozben a haverok odajonnek koszonni, gratulalni, beszelgetni. 10 perc smink, meg fure ne menjunk, oldjuk meg terkovon. meg nem koszoljuk ossze a ruhat, mert a kolcsonzo mondta hogy tiszta legyen...vagy aki annyira feszult hogyha meglatja valaki a parja karjaiban akkor vege mindennek...van sok tenyezo amire kezdo fotosok nem is gondolnanak :)
a palinka parat ezek kozul viszont siman megold :DD

neha meg szep a helyszin, jo a cm, kulon napos kreativ van, nem azert hazasodunk mert muszaj, elvezzuk is, a par meg elso percben is konnyeden mozog a kamera elott...ilyenkor meg kb harmad annyi energiat/skillt igenyel reszunkrol. amugy azt veszem eszre minel nivosabb eskuvokre megy az ember, annal konnyebb. annal jobban figyelnek a reszletekre a parok. amikor utolso pillanatban na hazasodjunk szulok miatt itt, vagy jon a gyerek. amilyen helyszint talalunk jo lesz, masik nap en nem megyek fodraszhoz kreativ miatt az tuti, mar csak ez a szolgaltato maradt nem baj alapon csinaljak..nehezebb eleinte.

masik amire nem gondolnak sokan, amit te is mondtal..hogy ez nem igazan olyan melo, amit majd akarsz 60 evesen csinalni. mas kerdes, hogy nem is fog senki hivni 60 evesen :DDD nyugdij kerdes...szoval faraszto fizikailag. tavaly kezdtem el futni, meg rendszeresen felhuzni stb es most pl siman lenyomtam 6 eskit 10 nap alatt, ebbol 2 volt csak a kornyeken, ugy hogy meg siman csinaltam volna tovabb fizikailag.. :DDD de tavaly aerob meg rendszeres sport nelkul egy 12 oras nap utan siman fajt a talpam, ereztem a vadlim vagy a hatam...ha faradt vagy akkor a kreativitasod latja karat.
az 50+-os pocakos videosok latom hogy toljak, delutanra mar a kompozicio meg a perspektiva mellekes , na meg amikor tudnak uldogelnek, pihegnek, 1 orat siman egyhelyben allvanyoznak buliban :DD

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3503) qnadam válasza m3ss (#3502) üzenetére


qnadam
veterán

vagy egy 14mm kornyeki nagylatot

eh, rendszeresen elgondolkozom, hogy el kellene adnom a 12-24-et, annyira ritkán használom, de közben akkor nagyon néha meg milyen jól jön. 70-200-am is azóta van, amióta rájöttem, hogy milyen jól mutat az ügyfél előtt a fehér obi :)) mondjuk azóta megszerettem nagyon, és nem cserélném gyengébbre.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3504) qnadam válasza m3ss (#3499) üzenetére


qnadam
veterán

most nemreg a vofely nem hivja be a vendegeket tortazashoz

:D
tavaly voltam egy olyan esküvőn, ahol a halkszavú vőfély? ceremóniamester? vendégeket terelő juhász? ismerősük nem szólt a násznépnak a tortavágásról, így a vendégek legnagyobb része kint volt közben, csak egy egész kicsit volt kellemetlen bent vagdosni a tortát öt embernek.
mondjuk ott több szempontból is szerencsés helyzetben voltam, mert a helyszínre kivonult food truck videósának lettem az alvállalkozója, ő ugyanis nem ért rá. ez egyrészt azért volt jó, mert nekem az egész szertartás pár kósza vágókép volt csupán, így stressz nem volt semmi, másrészt engem kifizetett az alvállalkozó, őt a megrendelő viszont ha jól tudom, azóta sem...

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3505) m3ss


m3ss
veterán

szakmaban dolgozok, ti hol reklamoztok amugy? mit erdemes porgetni? fb-ba ontom a penzt csak nem tudom minek...a reklamaimra 10-bol 9 reakcio az kolomparne egerbaktarol, aki rabok a "Hogy van a mai nyitvatartas?" vagy a "Hol található ez a hely?" gombra. utana ha nem reagalsz, addig nyomogatja ezeket, amig oda nem irsz vmit..gondolom ezutan kapja csak meg a centeket fb-tol.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3506) duni84 válasza m3ss (#3502) üzenetére


duni84
aktív tag

ja, hát az 1.5m évente eszközre kb úgy jön ki, hogy mondjuk 2 évente egy váz + 1-2 obi, ami az évek során kiderül, hogy túlélhető, ha nincs, de amit pl csak azzal lehetne, oda kell és kész. VAGY elcseszi az ember a fél életét utómunkázással. ott oszt és szoroz az ember, kiszámolja, hogy XY eszköz mennyibe kerül, várhatóan mennyi ideig fogja használni és mennyi munkaórát fog kiváltani. ebből simán kijön, hogy mikorra hozza vissza az árát (nem feltétlenül befizetett forintokban, hanem a "távolléti idő" csökkentésében (mert az is távollét, amikor otthon 2 ember püföl 1-1 számítógépet) + ott vannak a bármi miatt is elhasználódó/tönkremenő eszközök, amiket azalatt is kéne használni, amíg pl a szervíz bevizsgálja, elküldi a gyártónak, várunk 1 hónapot, stb ... nos, olyankor vesz másikat az ember jobb híjján, aztán max a régit elkótyavetyéli a bolhapiacon. ide tartoznak a vakuk (habár ahogy elnéztem a mostani árakat, azok sem túl olcsók), akksik, állvány, tudomisén. van egy külön szekrényük :D

a fizikai részét amúgy nem szoktam tudni felfogni ép ésszel: 45 kilós nők egész nap rohangálnak velük megegyező méretű hátizsákkal vagy épp 140 kilós pasik, akik a saját tömegüket is alig bírják. na meg ott van, hogy ez tipikusan nem egy cég, ahol ha XY kiesik egy nátha miatt, akkor beugrik a helyettese (akármennyire is alkalmazott fotógráfia papíron), szóval arra is kell gondolni, hogy fizikai sérülés (kimegy a boka kosarazás/foci/virágültetés közben) vagy egy megbetegedés nem lehet kifogás arra, hogy hozza azt a szintet az ember, amit elvárnak tőle (amiért vele szerződtek le és nem a kis pistával).
(amúgy nekem is a kedvenceim a múlt évezredből itt maradt vállról indítható vhs harcos bácsik, akiket kora délután óta már csak a lefekvés előtti borsodi gondolata hajt :) valahol sajnálom, hogy régen láttam ezt a különleges állatfajt. habár ha fellángol a retro láz, akkor biztos ki lehet hasítani majd egy darabot a piacból azzal a mondattal, hogy "én csak véháesre vagy hájnyócra dolgozok, mert nem annyira steril és halott, mint a zesdékártya". ha eljönnek azok az idők, akkor újra munkára fogom a mára hobbista nyuggerré avanzsált eos 1v-ket :D meg növesztek melléjük valami tekintélyes pocakot)

#metszéspontok

(#3507) m3ss válasza duni84 (#3506) üzenetére


m3ss
veterán

lehet kicsit felreertheto voltam...igen, premium szolgaltatoknal mashogy alakulnak a dolgok. 1-2 millas vaz es az amortizacio/koltsegek is igy neznek ki. remelem a topictrollunk nem orul maganak, es nem ertette ezt felre..mert atlag szolgaltatoknal sokkal rosszabbul neznek ki a mutatok. legtobbnek nincs 6m bevetele, nincs 20-30 eskuvoje sem, es nem is kolt evente par szazezernel tobbet felszerelesre. sot megkockaztatom, hogy sokaknal csak megy a szoveg, az ugyfel agymosasa...mint itt, hogy a volt topicgazdanknak januarban indulnak a szezonjai :DDD en azt tapasztalom kicsit olyanok a szolgaltatok, mint a horgaszok..vetitenek ossze-vissza eskuvok szamarol, meg minden masrol is, hogy kelendobbnek tunjenek.

hamar itt tartunk kivancsi lennek milyen cuccokkal fotoznak az emberek..en alt csak videosokat latok ugye. egyik felkapott magyar cm honlapjan levo kepek exife alapjan en siman azt mondanam, hogy egy d610/5dm3 vonal a standard inkabb, mint a tobb millas cuccok. es azt mondanam, hogy ok a nivosabb szolgaltatok, atlag felettiek.

rajztablat amugy mire hasznaljatok? szelektiv utomunka, retus vagy melyik munkafolyamaton gyorsit egerhez kepest?

fizikai vonal...egyszeruen, leulnek pihenni, meg toljak egy helyben allva. lonek 10 jo kepet, ami jo lesz portfolioba meg social mediara, a gratulacio, csoportkep, buli, tanc, korites stb meg le van tojva. tolem mar tobbszor kerdeztek a cm-ek csodalkozva, hogy az egesz gratulaciot vegig fotozom :U annyira nem szorakoztato 100+ embernel, viszont sztem tok jo spontan, vidam kepeket lehet loni ott a vendegekrol. masik veglet, akinek a helyszin,eskuvoszervezo fixen hozza a melot, lehet meg azert a 10 kepert sem erolkodik.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3508) JohnyBlue válasza m3ss (#3507) üzenetére


JohnyBlue
őstag

érdekes ez a fizikum... két hete vittem magammal egy fiúkát hogy lássa hogy mennek a dolgok meg ő is kattingoljon. nem is ez a lényeg :D hanem az hogy ő huszon éves sportol, kondizik, fitness anyámkínja, energiaszelet pékfasza minden és 23:30kor remegő lábakkal jön oda hozzám, hogy ő nem bírja tovább és kimenne az autóba aludni...
Én muszkulárisan fejletlen vagyok, iszok, cigizek, antisport vagyok és csak néztem hogy mivan ? ;]

ennyit számítana a rutin ?

[ Szerkesztve ]

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#3509) qnadam válasza m3ss (#3507) üzenetére


qnadam
veterán

egy használt 5d3, egy 24-70 + 70-200, és máris 700-nál járunk, nincs olyan messze az a milla. főleg ha a váz korábbról származik, amikor még drágább volt.

rajztáblát én egér helyett használok, a hagyományos egeret nem szereti a csuklóm hosszabb távon :(

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3510) m3ss válasza JohnyBlue (#3508) üzenetére


m3ss
veterán

mas terheles. meg kell szokni. lehet te hozza vagy szokva melod miatt is, hogy talpon vagy egesz nap, rohangalsz ide-oda. az is lehet mentalisan farad le.
vagy csak szimplan kemeny vagy es iszol eleget :DDD
kondi amugy is mas jellegu mozgas, foleg ha nem eronletre edzel. arra persze jo, hogy elbird a gepeket, de sztem inkabb futas, crossfit ilyesmik az ok amibol itt lehet profitalni.

(#3509) qnadam sztem arrol volt szo, hogy eves koltsegek. persze lehet en ertettem rosszul. emellett eleinte beruhazol felszerelesre, pc-re, vilagitasra, kiegeszitokre, kitudjamegmire par millat. btw tuti, hogy legtobbjuk nem ujan vette az 5d3-at megjeleneskor :N

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3511) JohnyBlue válasza m3ss (#3510) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Mondjuk az biztos hogy napi szinten szétmászkálom az agyam. Meg folyamatos az összevisszaság meg a kavarás szóval én nonstop esküvőzök :D

csak szimplan kemeny vagy es iszol eleget valószínű :D

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#3513) schawo válasza belovary (#3512) üzenetére


schawo
titán

Az ég világon semmi. Nem is válaszol semmilyen üzenetre. K. an..át.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3514) belovary válasza schawo (#3513) üzenetére


belovary
senior tag

:Y
Nem értem... komolyan... Mi a fene lehet mögötte?
Bár ahogy írtam, nem egyedi eset, itt a környéken is gyakran előfordul...
Csak azt nem értem, hogy lehet akkor az, hogy ezt figyelmen kívül hagyják az emberek, és van munkája ezek után is... Mert még Budapesten ok, nem találkoznak ezekkel a hírekkel, de itt azért majdnem mindenki tud mindent... ;]

(#3515) qnadam válasza schawo (#3513) üzenetére


qnadam
veterán

két napja még aktív volt fb-n. de tudom, hogy ez nem oldja meg a problémádat :(

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3516) schawo válasza qnadam (#3515) üzenetére


schawo
titán

Adjatok linket, please, ha legközelebb látjátok. Vagy ezek zárt fórumok?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3517) qnadam válasza schawo (#3516) üzenetére


qnadam
veterán

link
technikailag zárt csoport, de beléphet bárki.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3518) Freddy76


Freddy76
addikt

Teljesen egyértelmű mi történt. Nincsenek meg a képek, mert a nagy duma ellenére elveszítette őket. A pénzt visszaadni nem tudja, akarja, és ahelyett, hogy odaállna, gumigerincűként elbujdosik, és kifogásokat gyárt. Visszataszító. Az pedig pláne, hogy ezek után még reklámozza magát.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3519) Roachy válasza schawo (#3516) üzenetére


Roachy
senior tag

Itt is aktívkodik, ez is zárt, de bárki beléphet.
Pont ma szóltam be neki egy lájtosat, utalva a képeidre.

(#3520) schawo


schawo
titán

:R

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3521) kacsento1 válasza Roachy (#3519) üzenetére


kacsento1
senior tag

Ezt kerestem, mert én is láttam a bejegyzését ma, és nagyon tetszett a hozzászólásod! 😁

(#3522) Freddy76 válasza kacsento1 (#3521) üzenetére


Freddy76
addikt

Én már nem találtam meg, lehet, hogy törölte.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3523) Roachy válasza Freddy76 (#3522) üzenetére


Roachy
senior tag

(#3524) Freddy76 válasza Roachy (#3523) üzenetére


Freddy76
addikt

Valóban :))

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3525) belovary válasza Roachy (#3523) üzenetére


belovary
senior tag

Tényleg! De durva... Nekem rohadtul nem megy ennek a megértése. Tudom, hogy én vagyok rosszul bekötve, de ezt már rég el lehetett volna intézni. Minden ember hibázik, aki dolgozik! Ha nincs kép, akkor lesütött fejjel, millió elnézést kérve, esetleg egy kreatív fotózást újra játszva, ruhák bérlését állva, stb... vagyis van megoldás, ha csúnyán kompromisszumos is. Persze én full visszaadnám a lóvét, sőt, még ezek után is vállalnék sokmindent, annyira zavarna. De ennyi idő után is ezt játszani, hogy nem kommunikálni, közben meg mindenhová írogatni a közösségi médiában? Húúú... Nincs félelem érzete az biztos. :DDD
Mondjuk az is igaz, nem kell messze mennem ha kurva nagy pofátlanságba szeretnék ütközni. :D Itt a család, a bátyám és a kedves neje... Pfuuu öregem milyen más dimenzióban élnek, és hozzá olyan vastag a bőr az arcon, hogy elképesztő. A legdurvább az egészben, hogy szentül hiszik, kétségek nélkül, hogy körülöttük forog az univerzum, és amit ők gondolnak, az úgy van. Mindenki más hülye. De ez ilyen. Egy filmben hangzott el a kérdés egy professzortól, hogy intelligensebbnek tartod magad egy csótánynál? A válasz, igen, természetesen. Rendben! Akkor ezt most közöld vele. :)
Szóval ilyen embereknek hiába akarsz érvelni, logikával alátámasztani... bármit is megmagyarázni, nem jut el hozzájuk. Soha nem fogja érteni, hogy rajta kívül miért olyan kretén mindenki. :)
Na elkanyarodtam. A lényeg, hogy már itt is mennyien felajánlották, hogy feldolgozzák a képeket, sőt, szerintem ti már nyers, vagy gépből kiesett JPG-eknek is örülnétek gondolom.
Nekem a félelmem mindig az volt, hogy beszarik a technikám. Sajnos egyelőre még nincs két gépvázam. Bocsi, illetve van, de azok inkább díszek. :D Még Ropi mondta nekem, hogy így hogy merek bármilyen melót elvállalni. Mondtam neki, hogy baszki.... én így is évekig húztam, és vártam, hogy hivatalos legyen, hogy tanuljak, stb... Közben más meg tolta majdnem telefonnal, pofátlanul elkérve nagy összegeket, neki most kiépített vállalkozása van, komoly cuccokkal, én meg alig jutok 1-ről a 2-re. Örülök ha fent tudom tartani ezt is ami van.
Szóval ha nem indulok el, akkor még mindig ott toporgok a nagy okosságokkal a zsebemben, hogy lehet nekiindulni.
Tudom, hogy kéne oda állni minden eseményre, és talán majd el is érem ezt egyszer.
Volt már olyan sajnálatos szitu, hogy megadta magát a technika. Akármennyire szar volt a helyzet, előkaptam a telefont, és azokat a pillanatokat, amik következtek, azzal megcsináltam. Majd azonnal telefon, és kb 10 perc múlva ott volt egy másik cucc.
Akkor mondtam azt, hogy ok, veszek egy másik vázat is, vagy elviszem a kompakt gépet. Ebből az lett, hogy jajj, mindig másra kell a pénz, és néha elviszem a kompakt kis régi gépet, hozzáteszem nem vészes körülmények között azzal is lehet olyan képeket lőni, hogyha technikai szarság van, akkor bőven mentőöv. Vállalható. Főleg a mai csak a Facebookra teszem fel világban.
A nagy megyei lapok riporterei olyan gépekkel jönnek minden nap dolgozni, hogy áááá.... Mondtam is a csávónak, jobban jár a telefonnal. Erre elővett egy Nokiát (kb 10 éves), hogy ezt adta a munkáltató. :D Ja, mondom ok. Az MTI fotósoknál van az, hogy ott azért már van cucc, de sokuknak a saját!
A lényeg hogy nálam is van para, szerencsére még úgy nem jártam, hogy ne tudtam volna megoldani a helyzetet, de semmiképpen nem játszanám ezt el, amiről itt most szó van.
Nem tudnék aludni, nem tudnék létezni... de én ilyen hülye lelkis vagyok, és irigylem az ilyen embereket, akik fapofával tudnak létezni, és nem izgatja őket semmi. Biztos tovább élnek, mint én aki itt szarrá rágja magát apróságokon is. :D

(#3526) m3ss válasza belovary (#3525) üzenetére


m3ss
veterán

naja, mindenbol kell tartalek, ezt nem lehet elegszer hangsulyozni. nem csak vaz, obik, vakuk, kartyak, ingek, nadrag es meg zokni is :D nem is ertem, hogy mernek kezdok elmenni 1 vazzal eskuvozni, sose tudni mikor tortenik barmi is a felszerelessel...
nekem tortek mar ossze vakumat tancteren, volt hogy par perc szemerkelo esot kapott a 6d egy keresztelon es hatso "joy" ami fokuszpont valaszto gomb nem mukodott orakig. volt mar beragadt expo gombom is. megdobtak eskuvoi tortaval, azota is azt vakargatom a 35 1.4 fokuszgyuru nutjaibol :DDD volt, hogy majdnem leontottek a cuccot piaval es sorolhatnam.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3527) belovary válasza m3ss (#3526) üzenetére


belovary
senior tag

Igen, kell, ez tény! Ropi nem kétszerezte a dolgokat, hanem négyszerezte azt hiszem, és még sincs kép! :DDD Akivel itt is gondok vannak, annak még alkalmazottjai, illetve bedolgozói is vannak, és ott is sokszor előfordulnak igen extrém esetek a képek átadásánál. Szóval lehet akármilyen technika, meg lapulhat 8 váz, 8 vaku, meg akármi a tatyóban, ha ez lesz belőle.
Nagyon fontos a technika ez tény, de az biztos hogy nem a legfontosabb. Gondolom schawo-nak is mindegy lenne már, ha nem is magazinba illő minőségben lenne, csak már kapna valamit. :)

(#3528) schawo válasza belovary (#3527) üzenetére


schawo
titán

Ja, legalább 4 gép volt.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3529) belovary válasza schawo (#3528) üzenetére


belovary
senior tag

Jaja, tudom, nekem mindig írta, hogy milyen sok cucca van. Szerintem már túlzás, de szívesen elfogadnám. :)

(#3530) Roachy válasza belovary (#3529) üzenetére


Roachy
senior tag

Mivel igazi, magát minden fronton reklámozó technikai megmondó ember, szerintem ez is benne lehet ebben a teljesen érthetetlen viselkedésben. Nem meri bevallani, hogy pont vele, a nagy tech guruval, a színhelyesség, adatbiztonság és hardver koronázatlan szakértőjével adatvesztés történjen. Kíváncsi vagyok egyszer kiderül e az igazság mi történt pontosan.

(#3531) Roachy válasza schawo (#3528) üzenetére


Roachy
senior tag

És amúgy most mi van, még mindig vársz türelmesen, vagy teszel jogi lépéseket?

(#3532) schawo válasza Roachy (#3531) üzenetére


schawo
titán

Perelhetem polgári úton. Ha más nem lesz, akkor azt teszem.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3533) mikrofon válasza schawo (#3532) üzenetére


mikrofon
addikt

Egyébként lehet gyorsabb és egyszerűbb ha néhány helyen a Facebookon, ahol megjelenik beírsz egy szöveget, hogy mióta várod hogy rendeződjön a helyzet. Ha nem keres x időn belül akkor indítod a polgári peres eljárást.
Szerintem ez azért hatásosabb mert ezzel konkrétan ellehetetleníted, hiszen ez egy kemény negatív reklám. Ha meg az őt és feleségét névszerint szólítod meg akkor még a másnéven újrakezdés is nehezebb. Ha ez sem elég akkor még mindig jelentheted a Facebook-on scam-ként és simán felfüggesztik a fiókját.
Én legalábbis ezt csinálnám.

(#3534) Freddy76 válasza mikrofon (#3533) üzenetére


Freddy76
addikt

Az a baj, hogy nem feltétlenül. A neten nagyon gyorsan kipörögnek a dolgok, ma kommentelsz egyet egy poszthoz, holnaputánra az már a posztok sorában a 26., a kommentek sorában a 2745. lesz. Nyilván a nagyon alaposan vizsgálódó párok kiszúrják, de az üzletét nem teszed tönkre.

Szerintem az adatvesztés nyilvánvaló. Bár ő veri a mellét, hogy nála aztán nem lehet ilyen (idézem: "az országban azon kevesek közé tartozom, akiknél valóban redundáns az adatbiztonság"), de érdekes módon nem bizonyítja be, hogy nem adatvesztés történt. Arra veszi az energiát, hogy lefotózzon egy vércukor-mérőt, mentse, és betegye egy hozzászólásba, de azt már nem teszi meg, hogy küldjön Schawo-nak néhány nyers képet (vagy akár feldolgozzon egyet-kettőt), esetleg küldjön egy képernyőfotót a könyvtárról. Ennyit kellene tennie, hogy eloszlassa az adatvesztés gyanúját, de nem teszi meg.

Az egészségi állapota lehet, hogy rossz, de amennyit kommentelt itt és a többi topikban, egyéb fórumokról nem is szólva, nem hinném, hogy annyira a halálán van.

Ropi a legsunyibb megoldást választotta, ez pedig a sunnyogás. Ha valóban megvannak a képek, számtalan megoldása lenne, ahogy beszéltük. Nekiáll, megcsinálja, egy év alatt csak megoldotta volna, legalább részben. Szól a "párjának", akivel együtt dolgozik. Fizet valakinek, aki megcsinálja. Szól itt pár arcnak, hogy gyerekek, szarban vagyok, a leválogatást megcsinálom, de segítsetek - biztos, hogy többen azt mondtátok volna, hogy OK, küldj át 10-20-30 képet, megutómunkázom kicsit rád és Schawo-ra tekintettel. Odaadja Schawonak a nyers képeket, hogy bocs, nem tudom megoldani - Schawo sem kezdő, ő is ki tudna hozni egy értékelhető eredményt.

Ha pedig adatvesztés van, akkor odaáll, beismeri, és visszaadja a pénzt. Ez a minimum. Ha annyira nem megy neki, akkor elmondja, hogy ez történt, ne haragudjatok, és felajánl egy ingyenes fotózást. De az, hogy sunnyog, pont ő, aki itt játszotta a megmondóembert és a vérprofit, felháborító. Én itt befejeztem Ropi ekézését, nincs tovább értelme. Schawo tudja, hogy ügyvéd vagyok, ha akar, megkérdez privátban.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3535) Freddy76 válasza Freddy76 (#3534) üzenetére


Freddy76
addikt

Azért azt nem bírom megállni, hogy ne írjam le: privátban megkeresett egy másik ifjú férj, aki pontosan úgy járt, mint Schawo. Pénz kifizetve, képek egy éve sehol.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3536) belovary válasza Freddy76 (#3535) üzenetére


belovary
senior tag

De ez másik fotós, nem? Komolyan, hogy a fenébe van nekik ilyenek után munkájuk????
Számomra ez felfoghatatlan...

(#3537) Freddy76 válasza belovary (#3536) üzenetére


Freddy76
addikt

Nem, ropi “ügyfele” ő is...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3538) schawo válasza Freddy76 (#3537) üzenetére


schawo
titán

csodás

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3539) mikrofon válasza Freddy76 (#3537) üzenetére


mikrofon
addikt

Persze azt is értem ha te ebbe nem akarsz belekeveredni akkor kérd meg az ügyfeleidet hogy maguk tegyenek bejelentést "scam" kulcsszóval a Facebook felé.
De talán ha te gyűjtöd össze a kettőt és mint ügyvéd jelented a Facebook-on hogy scam... Ennek még jobbnak kéne lenni hogy legalább ideiglenesen felfüggesszék. Persze azt hogy ez jogilag hogy néz ki... Te jobban tudod....

Szerintem ez nagyon szomorú hogy nem egyedi eset és jó lenne ha más se járna így....

[ Szerkesztve ]

(#3540) qnadam válasza mikrofon (#3539) üzenetére


qnadam
veterán

maximum a két éve nem frissült fb oldalát lehet így felfüggeszteni, de az nem old meg semmit. a privát profilját nem fogják megszüntetni két bejelentés alapján, a honlapra még annyira sincs ráhatás.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3541) mikrofon válasza qnadam (#3540) üzenetére


mikrofon
addikt

Ez szomorú.....
Mert ez így gáz....

"maximum a két éve nem frissült fb oldal..."
Ez mondjuk a következő érdekes dolog..... és nekem is feltűnt, mert ennek is biztos van oka...

Mondjuk szerintem nem a megszüntetés a cél, hanem az, hogy végre záródjanak a nyitott ügyei és vállalja fel, hogy hibázott és törekszik arra, hogy többet ne történjen meg...
Szerintem minden ember hibázhat még egy fotós is.... Ezért nem kell azonnal kitagadni vagy megsemmisíteni.....

[ Szerkesztve ]

(#3542) MrChris válasza Freddy76 (#3537) üzenetére


MrChris
nagyúr

Na az szép. Erre már nehezen mondja azt az ember mentő jóindulatból, hogy egyszeri nagyon rosszul (azaz sehogy) kommunikált adatvesztés. Persze lehet, hogy pont ugyan akkor, pont ennek a két eseménynek, pont ugyan azon a HDD-n, pont kivételesen egyetlen példányban tárolt képei lettek oda.

(#3543) schawo válasza Freddy76 (#3537) üzenetére


schawo
titán

amúgy neki mit süketel? ugyanazt, mint nekem? ctrl+c, ctrl+v?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3544) belovary válasza Freddy76 (#3537) üzenetére


belovary
senior tag

:Y :Y :Y :Y :Y :Y
Na én most ledobtam az ékszíjat... Ezt nehéz megemésztenem. Akkor már azt is kizártnak tartom, hogy csak két ügyféllel csinálta ezt.... tuti több ilyen inkorrekt húzása lehetett...

(#3545) cOxeR válasza belovary (#3544) üzenetére


cOxeR
Ármester

:(( én totál el vagyok ettől kenődve... egyszerűen sehova nem tudom tenni. :(((

(#3546) kacsento1 válasza cOxeR (#3545) üzenetére


kacsento1
senior tag

Teljes mértékben ezt érzem én is. Pont ő?? :W
Ezek után az összes ph-s írását fenntartással fogom kezelni.

(#3547) qnadam válasza kacsento1 (#3546) üzenetére


qnadam
veterán

attól még amit a technikáról ír, az korrekt marad :) technikailag nagyon profi amit csinált (bár nekem nem esetem, de ez már csak ízlés kérdése), csak valami nagyon szétcsúszott nála.

az érzést egyébként ismerem, lenne rá hajlamom nekem is, de igyekszem kordában tartani. meg akkora projektet, mint egy esküvő több ezer képe szerencsére ritkán csinálok. most volt egy kb rutinmelóm, egy kis céges videó vágása, két héten át le voltam blokkolva vele, így kb egy hét csúszással adtam le az új verziót. mentség, hogy ez nem volt igazán szigorú mission critical határidő, inkább csak ilyen ha-ekkorra-kész-az-jó. ha durván szigorú határidő van, az sokszor még segít is, vágtam már délutáni templomi+polgári szertartás videóját aznap estére :DDD
mindezzel nem akarom Ropit mentegetni (de tovább rugdalni se), mert ami most történik, az tényleg vállalhatatlan.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3548) nozs23 válasza qnadam (#3547) üzenetére


nozs23
addikt

technikailag nagyon profi amit csinált

Nem tudom, azért én nem dobtam hátast az oldalán/facebookján látható képektől. Sőt.

nem akarom Ropit mentegetni (de tovább rugdalni se), mert ami most történik, az tényleg vállalhatatlan

Nem is lehetne védeni. Ez már fél évvel ezelőtt is vállalhatatlan volt. Az, hogy máshol aktívan kommentelget, a szarban hagyott ügyfeleinek pedig játssza a halálát, totál gerinctelen jellemre van. Erre nincs már épkézláb magyarázat. A képek nincsenek meg, csak nincs benne annyi, hogy bevallja.
Komolyan undorító amit művel és megérdemel mindent, amit itt kap. Sőt, rendőrségi ügyet és pénzbüntetés is kijárna neki, ráadásul az, hogy jelenleg a fórumtagtól nála van negyedmillió már konkrétan lopásnak élném az ügyfél helyében. Mondjuk én fél év után addig dörömböltem volna nála, míg vagy a képeket, vagy a pénzt ide nem adja.

[ Szerkesztve ]

(#3549) belovary válasza nozs23 (#3548) üzenetére


belovary
senior tag

Na látjátok! És akkor a kezdők vannak "szapulva", hogy hogy mer odamenni ilyen technikával, tudással, rutintalanul... Pedig szívvel-lélekkel csinálják páran (kivételek mindig vannak) de nincs anyagi fedezete hogy az elején milliókat belefektessen. ropi mindig azt írta nekem, hogy ha ez nincs meg, be sem szabad fogni. Na most akkor mi a fontosabb??? Ha valaki odamegy, tud viselkedni, tud kommunikálni, végig tolja az egészet, majd 1-2 hét múlva átadja a képeket, amelyek nem profik, de vállalhatóak. Mert valljuk be, nem egy esküvőn vagy eseményen van az, hogy ott van valaki, egy kisebb kompakt géppel, és azzal nyomatja...
Tényleg azt lehet mondani, hogy a mai világban már lassan telefonnal fogják csinálni lassan, mert megnézik telefonon, vagy Facebookon, azt csók. Vettem én is nyomtatót, azt nem tudom eladni baszki, azt még az eredeti tekercs van benne. Oltári nagy pénzkidobás volt. Inkább vettem volna rajta objektívet. Na mindegy, a lényeg, hogy fontos a technika, de sokkal fontosabb maga az ember...

(#3550) m3ss válasza belovary (#3549) üzenetére


m3ss
veterán

"Na most akkor mi a fontosabb??? Ha valaki odamegy, tud viselkedni, tud kommunikálni, végig tolja az egészet, majd 1-2 hét múlva átadja a képeket, amelyek nem profik, de vállalhatóak. Mert valljuk be, nem egy esküvőn vagy eseményen van az, hogy ott van valaki, egy kisebb kompakt géppel, és azzal nyomatja..."

ennel azert legyenek komolyabb ambicioid, tessek torekedni egyre jobb kepekre :) baromi sok ugyes fotos van, nem lesz eleg az, hogy vallalhato kepeket adsz at gyorsan.

az hogy mi a fontosabb, attol fugg, hogy hol ered el az ugyfeleket. egy alapvetoen hw forumon technikai oldalhoz valo hozzaertessel is el tudod adni magad. instagrammon bokor, dekor, es "hangulatfotokkal". menya csevegoben meg jo arakkal :DDD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.