Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3551) qnadam válasza belovary (#3549) üzenetére


qnadam
veterán

abban azért igaza van, hogy egy vázzal nagyon bátor dolog odamenni. mit csinálsz, ha letérdel? pont erre a célra vettem ebayen gombokért (de tényleg, az stm kitobi eladása után kb 35e forintért) egy párezer expót futott 100d-t, egy rendezvényt azzal be tudok fejezni, esküvőre meg el tudom vinni asszony 5d2-jét.
de akár bérelni is lehet, egy 5d3 napidíja 8e+áfa.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3552) JohnyBlue válasza qnadam (#3551) üzenetére


JohnyBlue
őstag

próbálj meg vidéken bérelni :D néha olyan jó lenne ezt azt csak bérelni lenyomni a melót és nem beruházni 1-2-3-4-500 ezreket...

Ezért szoktam canonos kollégát elcihelni magammal másodfotósnak :D

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#3553) qnadam válasza JohnyBlue (#3552) üzenetére


qnadam
veterán

jogos...
usákiában ennek van kultúrája, itthon nincs :(

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3554) belovary


belovary
senior tag

Félreértettétek amit írtam...
Én nem megyek el! Volt olyan, hogy nem volt nálam másik váz, mert nem volt, vagy az megadta magát, de akkor vittem baszki olyan bridge gépet, ami azért ha nem vészes a helyszín még nem is kell annyira beszarni. :) Jobb mint amikor nuku.
Amúgy meg rengeteg emberke megy el 1 vázzal. Fapofával...

Itt ahol élek, esélytelen bérelni, és nekem a Sony-hoz még esélytelenebb kölcsön kérni. :)
Amúgy van hogy Canon a másik szett, engem nem zavar. Viszont nekem pl nem fekszik a két gépes verzió. Próbáltam hogy lóg rajtam mindkettő más objektívvel, de azon kívül, hogy csak úgy éreztem magam mint valami túlsúlyos karácsonyfa, nem éreztem akkora előnyét.

Kell vinni másik masinát, lehetőleg ne mobiltelefon legyen a másodváz, de ha az elején nem két ugyanolyan masinával nyomul az ember, az sem végzetes.

Én itt arra gondoltam, hogy lehet itt akármekkora sznobizmusba átmenni, hogy 8 vázam van, meg 10 milliós a cuccom, meg Teslával állítok be az esküvőre akkor király vagyok, közben meg egy hiteltelen, munkájára igénytelen, hazudozó vagy... meg lehetne sorolni... itt nem Ropira értem, hanem úgy általánosságban akik átverik az ügyfelet.

(#3555) duni84 válasza belovary (#3554) üzenetére


duni84
aktív tag

amúgy tényleg vannak olyanok, akik kellő magabiztossággal palástolják, hogy "nincs tartalék eszköz" és ha mondjuk letörik saját kezüleg a tükröt a vázból, akkor kihagynak egy etapot a nagy napból, reménykednek benne, hogy a közeli elektronikai üzletben árulnak bármit ugyanazzal a rendszerrel, aztán vesznek egy zajgenerátort, majd ezt megírják a secret stories-on és az olvasó simán elsiklik az ilyen részlet fölött, pedig elég komoly üzenet a megrendelőknek a lehetséges rizikókról :( ugyanezt világvége alsó 2/b alatt nehezebb lett volna menteni :)

#metszéspontok

(#3556) qnadam válasza duni84 (#3555) üzenetére


qnadam
veterán

azt a cikket kb a feléig olvastam el, és már ennyitől 10-et zuhant az iq-m legalább.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3557) MrChris válasza duni84 (#3555) üzenetére


MrChris
nagyúr

Elolvastam. Esküvői riport MLM szövege, semmi kapcsolatot nem éreztem a valóság és leírtak között, tényleg agysimító. A a portfóliós képek önmagukért beszélnek.

(#3558) m3ss válasza duni84 (#3555) üzenetére


m3ss
veterán

tenyleg jo zajosak :) annyira nem is zavarna engem a zaj, de a szinzaj mar mas kerdes...
amin elgondolkodtam, hogy ezen az oldalon is a kepek fele kb dekor, virag, torta. ertem en, hogy ezzel lehet reklamozni a szolgaltatokat, de az ugyfeleknek is tenyleg ennyire fontos ez?
csak abbol kiindulva, hogy fotokonyvet en ugy szoktam csinalni, hogy a parok valogatjak ki a fotokonyvbe szant kepeket. 10-bol 1 ember ha valaszt a konyvbe ilyen jellegu kepeket.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3559) duni84 válasza m3ss (#3558) üzenetére


duni84
aktív tag

ja, nekem is a színzaj bántja a szemem, ami viszont a legelső elérhető csere gépvázból adódik. az összeválogatáshoz az itteni fotós maga válogat (nem dekor túlsúlyos, hanem "pillanat" túlsúlyos inkább + kötelezők + dekor), mert régebben többször belefutottunk, hogy az ügyfél úgy válogat, hogy azokat izlésesen nem lehet összerakosgatni :( de a lényeg, hogy senkinek nem esett le, hogy tartalék eszközök nélkül nem illene nekifutni, utána viszont főleg nem lenne jó ötlet mindezt le is írni egy ilyen reklámfelületen :)

#metszéspontok

(#3560) cOxeR válasza duni84 (#3559) üzenetére


cOxeR
Ármester

Arról nem igazán beszéltetek, hogy a képek jelentős része fókuszhibás, csak úgy szimplán. :) Ez a másik jellemző, egy rakás fotósnál... és az ügyfelek még nem is igazán veszik észre... de egy fotós. Nem látja, hogy ezek a képek, technikailag rosszak? Nem kell 1.4-en meg 1.8-on lődözni, ha az üveg nem talál be. Mondjuk ha nem nyitva lövöldöz, akkor mennyi zaj lett volna. :D Színzajt meg amúgy nem is értem... azt nagyon jól lehet utólagosan is korrigálni... a legszarabb kis váz magas iso nyersén is csodákat lehet művelni.
Képválogatást tudtommal a secret stories csinálja a pártól kapott válogatásból. - itt üzleti megfontolás van benne, amit el is lehet/kell fogadni

[ Szerkesztve ]

(#3561) m3ss válasza duni84 (#3559) üzenetére


m3ss
veterán

ezen nem csodalkozok...meglepodnel hany videos hasznal pl tobb memoria kartyat. rendszeresen megkerdezem oket, legtobbjuk siman vegigdolgozik egy teljes napot 1 kartyaval, 1 kartyas geppel :U

sose hallottam errol az oldalrol, de belenezve par galeriaba, az eles kepek szama meg a zajnal is jobban b@ssza a csoromet. ennyi felrefokuszalt kepet mint ezen az oldalon, felet ki kellett volna szelektalni, plane amit nem visz el a pillanat. fiatal parok jol fognak jarni ha kikopnak a tukros gepek vegre :N amugy valszeg a honlapmotor elesitese, tomoritese sem igazan idealis.

naja, nem sok metszete van az altalam osszevalogatott kepeknek azzal amit a parok valogatnak ossze, de hat csak ok fogjak nezegetni a konyvet. valahol megertem mindket megoldast, lehet ugyfel bevalogatna vmi kozeli baratnorol vmi olyan kepet, amit en nem. van olyan aki szereti a gratulalos, ajandekozos pillanatokat, van aki nem. csoportkepek detto.
plane ha 50-60 kepes album keszul 500 atadott kepbol, ott aztan vakarhatod a fejed, hogy most a szuloi beszedbol, vagy a tancbol tegyek be (tobb) kepet. paronkent total masok az igenyek, kreativnal plane. nyilvan arra nincs kapacitas, hogy ezt atbeszelve egyutt valogassuk ki, vagy 6 emailt/telefont valtsunk a valogatas miatt. par kep sincs, amit kivalogat az ugyfel amit mindenkepp benne akar latni a konyvben? igy gondolom utolag jonnek a levelek, hogy mari neni koszontese miert nincs a konyvben :DDD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3562) m3ss válasza cOxeR (#3560) üzenetére


m3ss
veterán

"Színzajt meg amúgy nem is értem... azt nagyon jól lehet utólagosan is korrigálni..."
jahjah, gyonyoruen leszedi barmilyen progi ezt a szinzajt 1 klikkelesre ugy, hogy eszre se vesszuk. valszeg o is azt a lr-ot hasznalja, amiben nem mukodik a zajszures :DD
ez 1 ilyen szakma, olyanoknak probalunk eladni kepeket akiknek fogalmuk sincs a jo kompoziciorol, zajrol, elessegrol.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3563) belovary


belovary
senior tag

Most komolyan.... Érdekel ez valakit? A leendő párok olvasgatnák, jajj de jó volt az öveké? Még 2-3, talán, de van egy csomó a fene sem nézegetné végig. A másik meg hogy sok helyen ilyen ócska presetek vannak a képeken, nem? Kizárt hogy ennyire zajos legyen a cucc. A 70D-m volt ilyen a barlangban ISO 3200-nél. :D Na de most komolyan. Lehet a feltöltő programjuk cseszi szét totál a képeket. Nem nézegettem sokat, de nagyon fura kép világok vannak. Sötét mint állat, van ahol homály minden... értem én hogy művészet már minden, de nekem vannak itt képek amik rögtön törlésre mennének. De hát ilyen ez a popszakma. :D

[ Szerkesztve ]

(#3564) qnadam válasza belovary (#3563) üzenetére


qnadam
veterán

ha az oldal képkezelése verné agyon a képeket, akkor pont a szép élesen látható zaj válna takonnyá először.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3565) qnadam válasza duni84 (#3559) üzenetére


qnadam
veterán

konkrétan tudod, hogy elment a boltba egy másik olcsó vázért? egy dekorfotózásnyi idő el tud menni a tartalékvázba átköltözéssel is (ha volt nála, de felkészületlenül nem volt beállítgatva stb)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3566) schawo válasza belovary (#3563) üzenetére


schawo
titán

A guglinak kell ez, nem a pároknak.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3567) belovary válasza schawo (#3566) üzenetére


belovary
senior tag

Guglinak? Jaaaaaaaaaa.... hogy akkor kiadja az oldalt? :) Micsoda értékek. :P

(#3568) qnadam


qnadam
veterán

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3569) JohnyBlue válasza qnadam (#3568) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Hááth na...

A beágyazott képet a google fotózta ?

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#3570) ateszm válasza qnadam (#3568) üzenetére


ateszm
senior tag

bárcsak negyed ennyi önbizalmam lenne...:F :))

(#3571) JohnyBlue válasza ateszm (#3570) üzenetére


JohnyBlue
őstag

igen... kis szerény jószág vagy... bár a negyedik fröccs pálinka kombó után megjön az önbizalmad :D

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#3572) mikrofon válasza qnadam (#3568) üzenetére


mikrofon
addikt

:Y

(#3573) cOxeR válasza qnadam (#3568) üzenetére


cOxeR
Ármester

Az a gond, hogy van aki ezért fizet. :)

(#3574) Freddy76


Freddy76
addikt

A csúcs akkor is Gyömrő-Molnár Béla Nagyvőfély fotósa. Nekem ez a kedvenc képem tőle.

Megjegyzem, Coxer földije :DDD

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3575) qnadam válasza cOxeR (#3573) üzenetére


qnadam
veterán

szerencsére az oldalukon van pár referencia

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3576) cOxeR válasza Freddy76 (#3574) üzenetére


cOxeR
Ármester

:D
Ugyan... gyüttment voltam csak, már tovabbáltam. :))

(#3577) crey


crey
MODERÁTOR

Legyünk már őszinték, itthon divat a digitális analfabétizmus, a vizuális kultúráról meg ne is beszéljünk.

A saját baráti körömben vannak olyanok, hogy 300k-t fizettek az esküvői fotósuknak, és fogtam a fejem a képek láttán.

Volt olyan hogy 150k volt "fotós A", 150k volt "fotós B". Fotós A feladata a dokumentarista jellegű képkészítés volt (végigdarálta expogombon az ujjával az egész esküvőt mint részeg hentes a desznyóbelsőséget), a másik meg a "kreatív" képekért volt felelős. Sajnos nem férek hozzá a képekhez, de volt egy különleges köztük, egy gesztenye héjába helyezte a gyűrűket, és fotózta le őket felülről az aszfalton.

És ezek a párok, örültek a képeknek, és tetszett nekik. Tudjátok miért? Mert lett 1500 kép, és mindenki rajtuk van.

Mert látták rajta tántikát, Sanyi bácsit, Józsi nénit, és társait. Ők is el lettek kapva egy-két képen amikor táncolnak.

Volt olyan fotós az egyik baráti párnál, aki a kreatív fotózást egy bokor előtt csináltatta, és lőtt egy kép sorozatot, ahol a vőlegényt a harmadik képről kiretusálta.

Meg tudtam mondani hogy hol volt a srác pontosan, ugyanis a körvonala látszott a bokorba vissza clonestampelt pixeleknél.

Nem ezeket a botcsinálta hülyéket kell ütni először, hanem vizuális kultúrára kell nevelni az ügyfeleket, hogy lássák miért fizetnek 300k-400k-t, és valóban mi is ér pontosan annyit.

Ez tényleg máshogy nem működik, csak ha elkezdenek a fotósok tömörülni szervezetekbe, és az olyan helyeken mint esküvői kiállítás hirdetik az igét, hogy miért ne kezdj botcsinálta fotóssal. Be kell mutatni a szörnyűbbnél szörnyűbb képeket, sztorikat, mindezt előadásokban, kontentet gyártani netre, etc.

Nem m3ss szekerét akarom itt tolni, de én tökre örülök neki, hőgy Ő volt a fotósunk, mert tényleg kihozta a legtöbbet az alapanyagból (az én fejem) amit lehetett. És ugyan úgy ajánlom cOxeRt is, ahol csak tudom, mert látom a képeit, tudom hogy dolgozik. Csak az a baj, hogy baráti körben is, akiknek ajánlottam, mind addig jutottak el, hogy hát ez vagy az a szolgáltató drága. Az esküvő után meg fogja a fejét, hogy hát igazából ha kevesebb átadott kép lett volna, de az mondjuk olyan hogy beszarsz, lehet hogy jobban jár, mint azzal akit végül választott (mert sokszor annyit kifizetnek, mint azokra akit pl. én ajánlok nekik). Csak akkor már mindegy.

cOxeR: nem tudom hogy emlékszel arra a párra, akit anno a ti stúdiótokban fotóztak végig, amikor találkoztunk.
Baszki, az a csapat mostanra horror összegeket kér esküvőfotózásért, de a fotók amit a barátaimnak készültek, mind a kreatív, mind a templomi és a lakodalom részről borzasztók lettek egytől eddig, pedig marha nehéz szerintem nálatok ennyire fos fotókat készíteni, minden alap adott ahhoz, hogy egy kis kreativitással über jó vintage stílusú képek szülessenek.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#3578) Neck válasza Freddy76 (#3574) üzenetére


Neck
veterán

Nekem ez a kedvencem. Szegény vőlegénynek nagyon rosszat tesz a látószög.
Tipikusan olyan fotó, amit még telóval is jobban meglő az ember...

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#3579) Lassú Víz válasza Neck (#3578) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Nem számít, Scott Kelby megírta, hogy a képeket a menyasszony veszi meg :)

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#3580) Neck válasza Lassú Víz (#3579) üzenetére


Neck
veterán

A nagy számok törvénye alapján igen, de pl nálunk egyértelmű volt, hogy én választom a fotóst. :B Nem is bántuk meg. :D

Hogy a témához is szóljak:

Másik nagy hiba, amikor barátaink egy jó nevű műtermi fotóst kértek fel a nagy napot megörökíteni... Egyszerűen nincsenek rá felkészülve, teljesen más történet.

Nem tudta, mikor hová álljon, egy vázzal jött, objektíveket cserélgetett. Az első hitvesi csók azért van meg, mert láttam kb 1 perccel "eksön előtt", hogy szerencsétlenkedik, így előkaptam a gépet (szerencsére pont egy egész jó fix volt rajta), és sikerült megörökíteni.

Na meg 10-kor elaludt az egyik széken, onnantól az van meg, amit én fotóztam :D

Pedig nem fotózni mentem az esküvőre, azért volt nálam a cucc, mert egy nagyon jó barátunk hozott drónt, csinált nekik videót, és megkért, hogy készítsek pár fotót róla, és a drónról promózni... Nem is szeretek esküvőn fotózni, azért fizetnek csilliót a profinak, hogy minden meglegyen. Én nem akarok egy képen sem rajta lenni a fényképezőgépen, vendégnek megyek általában.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#3581) qnadam válasza Neck (#3580) üzenetére


qnadam
veterán

jóbarát lány megkeresett, hogy lesz esküvője, és engem vendégként szeretne látni, de segítsek fotóst találni. gyűjtöttünk weblapokat, megbeszéltük hogy milyen stílus tetszik neki, nézegettünk portfóliókat, melyik miért jó vagy nem jó... majd szép lassan meglett a nyertes. jó képei lettek, örült hogy nem csak egy látványos honlap első benyomása (és esetleg összesen öt kép) alapján választott.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3582) belovary


belovary
senior tag

Srácok! Most ez az új rendelet kinyírja az esküvőket? 23 órakor bezár a bazár, vagy mi van?

(#3583) cOxeR válasza belovary (#3582) üzenetére


cOxeR
Ármester

Miért nyírná? Vége lesz, mehetsz haza. Nincs részeg emberekkel hadakozás. :)

(#3584) belovary válasza cOxeR (#3583) üzenetére


belovary
senior tag

Na de hát 23 órakor vége, az azért elég tré... kb torta idő, menyecsketánc, és végül is a buli akkor kezdődik... én tuti a mi esküvőnket lefújnám ha az étterem 23 órakor kirakja a népet.

(#3585) nozs23 válasza belovary (#3582) üzenetére


nozs23
addikt

Nincs még konkrét info: [link]

(#3586) MrChris válasza belovary (#3584) üzenetére


MrChris
nagyúr

Kicsit át kell szervezni, 9-kor lesz az esküvő&/házasságkötés, 12-kor az esti vacsora, 15-től mehet a daj-daj. Szerintem nem is rossz. :DDD Hagyományos módon 23-kor kezdenek ugrálni, inni, erre fele nép elhúz a többi meg hajnali 3-4-re kifullad. Tiszta erőpazarlás. A legtöbb ember 5-7 óra között kel, így el se csúszna annyira a bioórája.

[ Szerkesztve ]

(#3587) belovary válasza nozs23 (#3585) üzenetére


belovary
senior tag

Köszi! Akkor lehet ez még nincs annyira kőbe vésve... bár ha a lagzit engednék, akkor minden mást is kellene. Előre hozni lehet sok helyen játszik, de ez elég elcseszett.

(#3588) mikrofon válasza nozs23 (#3585) üzenetére


mikrofon
addikt

"Az új rendelkezés feltehetően az esküvőkre is vonatkozik, így a násznépnek is be kell fejeznie az ünneplést este 11 órakor."

Ezt a feltételezést nem értem a cikkben, hiszen jelenleg egyértelmű a rendelet tehát egyértelműen mindenre vonatkozik a 23 - kor a zárás.... A rendelet már megjelent...

Egyébként meg virológiai szempontból pont annyira értelmetlen minthogy én nem kisérhetem be az oviba a 3 éves gyermekemet, vagy hogy a szomszéd se kísérheti be a bölcsibe az 1-2 éves gyerekét a bölcsibe. Hanem a kapuban kell átadni....
Hiszen teljesen mindegy 22-02 vagy 19-23h között táncolsz énekelsz szórakozik a társaság egymás közvetlen közelében egymáshoz bújva...
A vírus nem idősávhoz kötötten "támad"...

[ Szerkesztve ]

(#3589) Lassú Víz válasza mikrofon (#3588) üzenetére


Lassú Víz
őstag

"én tuti a mi esküvőnket lefújnám ha az étterem 23 órakor kirakja a népet"

Erről szól, nem a korábbra hozásról.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#3590) qnadam válasza belovary (#3584) üzenetére


qnadam
veterán

jelen helyzetben én egyáltalán nem tartanék esküvői bulit akár szabad, akár nem

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3591) mikrofon válasza Lassú Víz (#3589) üzenetére


mikrofon
addikt

Szerintem nem ez lesz hiszen akinek le van szervezve benne van a pénze az nem fogja. Ráadásul ez szerintem csak a második érv. Aki már készül rá beleélte magát a nagy napba, már lelkileg ráhangolódott az nem fogja... Szerintem... Azért ez sok esetben egy olyan dolog amit nagyon várnak a párok és öröm szülők. Nagyon készülnek rá, és nem csak anyagilag....
Szerintem sokkal kisebb rossz átszervezni mint lemondani.
Ráadásul a szolgálatok is ebben lesznek érdekeltek....

[ Szerkesztve ]

(#3592) qnadam válasza schawo (#3538) üzenetére


qnadam
veterán


ma

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3593) schawo válasza qnadam (#3592) üzenetére


schawo
titán

hol?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3594) mikrofon válasza schawo (#3593) üzenetére


mikrofon
addikt

Kárpáti Sándor és Facebook messenger. Legalábbis ezt írja.
Az más kérdés hogy ott akár tilthat is, tehát lehet hiába írsz neki....
Feleségével próbáltad már ugyan így felvenni a kaocsolatot? Ő is így áll hozzá? A nők hajlandóak jobban ráparázni egy feljelentésre és bírósági ügyre....

Minden esetre ez így nagyon gáz és nagyon szomorú is....

[ Szerkesztve ]

(#3595) qnadam válasza schawo (#3593) üzenetére


qnadam
veterán

Fotós technikai kérdés, segítség csoport

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3596) schawo válasza qnadam (#3595) üzenetére


schawo
titán

Nem vesznek be ebbe a csoportba napok óta :(

Na most mégis

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3597) m3ss válasza schawo (#3596) üzenetére


m3ss
veterán

ezzel hogyan jutsz elore, hogy minden heten valaki bemondja, hogy melyik csoportban latta kommentelni. nincs a szerzodeseden meg a cime? miert nem mesz el hozza es beszeled meg szemelyesen ahelyett h interneten hajkuraszod :F

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3598) schawo válasza m3ss (#3597) üzenetére


schawo
titán

Voltam a címén egy csomószor, de sosem találtam ott senkit. Egyszer beszéltem egy lakóval is, azt mondta, hogy jó ideje nem látta őket.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3599) crey válasza m3ss (#3597) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Vagy egyszerűen csak teszel feljelentést. Tök felesleges köröket futsz. Nem értem a sztorit én sem (mármint Ropit), de miután sokadik nekifutasra sem hajlandó kommunikálni érdemben, így érdemes lenne a rendőrségre bízni a dolgot.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#3600) m3ss válasza mikrofon (#3591) üzenetére


m3ss
veterán

plane, ha mar 1-2x atszervezte..jo sok energia ujraszervezni. persze az sem idealis, amikor nem jon el a vendegsereg jo resze.
amugy nekem egy oktober eleji eskuvot mar at is szerveztek, delutan helyett delben kezdunk, minden tolodik par oraval korabbra. amugy relative jol is elsulhet ez, hogy korabban van a kezdes, kemeny mag kivetelvel azert legtobben 1-2 korul ki szoktak dolni.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.