Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3251) belovary


belovary
senior tag

Ja azt nem is írtam, hogy nekem ilyen volt: Mantona Rhodolit. Nem tudom, hogy ennél egyáltalán nagyobb e valamivel a Manfrotto 230-as... Azért ez a Mantona nem rossz, de szűkös, alig lehet kicibálni belőle a dolgokat. :D

[ Szerkesztve ]

(#3252) duni84 válasza belovary (#3251) üzenetére


duni84
aktív tag

igen, a kata már mafrotto. és igen, nagyobb a beltere (3mp google):
Belső Magasság: 270 mm
Külső Magasság: 470 mm
Belső Szélesség: 270 mm
Belső Hossz: 150 mm

#metszéspontok

(#3253) belovary válasza duni84 (#3252) üzenetére


belovary
senior tag

Nem úgy értettem, a méreteket látom én is, de ez így semmit nem mond. Na mindegy...
Ma nézegetem, azt rendelek valamit. Mivel élőben úgy sem látom ezeket sajna, így majd kiderül. ;] Köszi mindenkinek!

(#3254) Lassú Víz válasza belovary (#3251) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Rosszul csinálod. Nem neked kell kicibálni :)) (youtube)

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#3255) belovary válasza Lassú Víz (#3254) üzenetére


belovary
senior tag

Végignéztem az egészet... kész... haláli... ;] Imádom!

(#3256) Roachy válasza belovary (#3253) üzenetére


Roachy
senior tag

Sokkal nagyobb annál a Mantona táskánál, szerintem akár 2x annyi cucc belefér.
Csalókák a netes képek, mert vastag elválasztó falak vannak benne, és a netes fotókon általában mindegyik benne is van. Így szűkösnek tűnhet, pedig nem az.
Egyébként meg neked nem egy nagy fotós táska kéne, hanem egy kolléga, egy másik fotós, vagy egy asszisztens, esetleg egy serpa személyében.
Esetleg a munkáltatód adjon neked autót és felszerelést, és akkor lehet a verda a bázis. Ott tartasz mindent, ami tudjuk nem éppen a legbiztonságosabb, de ha kilopják belőle az nem a te bajod. Kössön rá a céged biztosítást. Az ő dolguk lenne, hogy korrektül megszervezzék a te munkádat.
Én biztosan idegbajt kapnék ettől a rohangálós, sohasem tudom hove kell menni, milyen felszereléssel munkától. Remélem nagyon jól megfizetnek ezért, csak úgy érheti meg. Ez kb lassú öngyilkosság. Nem tudom milyenek ott a viszonyok, de én rá csapnék az asztalra, hogy ezt így nem lehet.
Egyébként meg a profi most is azt jelenti amit mindig is, hogy pénzt keresel vele. Így aztán menthetetlenül profi vagy, bármennyire is nem gondolod magadat annak, vagy bárki bármi más jelentést is ad a szónak. ;)
Én továbbra is lebeszélnélek az oldaltáskáról. Borzasztóan kényelmetlen.

(#3257) belovary válasza Roachy (#3256) üzenetére


belovary
senior tag

Az a baj, ami nem is baj, hogy élvezem ám ezt a pörgést. :D
Viccet félre téve, mivel állami szféra, így 3ft-ért is könyörögni kell. :U Venni valamit? Hónapok! Az elején még volt róla szó, hogy kapok felszerelést, hogy ne a sajátot nyúzzam, de aztán megtudták mennyibe kerül, dobtak egy hátast. Most bejött ez a járvány helyzet, és a pénzek elszálltak a levesbe, szóval mindenféle beszerzés esélytelen kb... Persze azért nem hagyom annyiban, de hát ugye amennyire értenek hozzá, majd ha nem lesz cuccom, akkor mobillal nyomom. :DDD Mindenki mondja, hogy egy csodával felér, hogy egyáltalán kaptam fél milláért egy laptopot, mert még soha senki nem kapott itt ennyiért. :D Segéd meg ugye megint csak luxus kiadás lenne. Nem mindig ennyire kaotikus a helyzet, de azért előfordul. Pl hiába vagyok kistisztviselő, még sincs munkaidőm, pont ezek miatt, és azért előfordul gyakran hogy nem 8 órát vagyok... :)
A helyi TV-nél meg mint vállalkozó vagyok, na ott meg még gázosabb a helyzet. Mármint anyagilag. Szóval ettől a két munkáltatótól ilyeneket hogy autó, stb... nem nagyon kell várni. :) A fizu itteni viszonylatban azért nem rossz, de mondjuk Budapesten szerintem ez vicc. De ugye azt is hozzá kell tenni, hogy több mint fél év alatt többen ismerték meg a képeim, meg engem, mint egész életemben. :) Már esküvő felkérés, iskolák, csak kapkodom a fejem. Szóval ahogy szokták mondani.... ha közel vagy a tűzhöz. Próbálom most szépen most akkor majd itthon a meló mellett okosan felépíteni a vállalkozói szitumat is.
A táskáról annyit, hogy igen, nekem ezek a számok így nem nagyon mutatják. Az én Mantonám is nagynak néz ki, mégis belepasszírozom a gépet, egy vakut, azt már úgy kell belenyomorítani plusz egy obit, vagy ilyesmi. Laptop pl esélytelen.
Néztem videót is róluk, nagyon kéne látnom élőben, pont ma mentek Budapestre, de sajnos esemény van ma is, ahová menni kell.

(#3258) Roachy válasza belovary (#3257) üzenetére


Roachy
senior tag

Ha úgy alakul, hogy jársz erre felé mostanában, akkor Érd-Budapest tengelyen valahol megtudod tapogatni az én Manfrottomat. Ha ez esélyes írj egy privit és megbeszéljük. Nekem most időből sokkal több van, mint munkából, szóval elég rugalmas vagyok. ;)

(#3259) belovary válasza Roachy (#3258) üzenetére


belovary
senior tag

Nagyon köszi, de sajnos mindenfelé megyek csak arra nem... :( Most nézegetem megint az oldalt. Most nézem ezeket a gurulós bőrönd, de hát táskakánt is funkcionáló szitukat.

(#3260) belovary válasza belovary (#3259) üzenetére


belovary
senior tag

Őszinte leszek, ha lenne, akkor Lowepro Magnum 650AW-t vennék, de már nem lehet kapni. :D Hasonló meg sajnos nem igazán van. Jelenleg a Pro Light Reloader Switch-55 gurulós bőrönd, vagy ugye a Pro Light Bumblebee-230 között vacillálok.

(#3261) duni84 válasza belovary (#3260) üzenetére


duni84
aktív tag

ha ennyire rohangálós a munka, akkor nem feltétlenül szeretnél egy gurulós bőröndöt pl iroda emeletére felvinni magad után húzva, macskakövön végignyargalni vele, betuszkolni egy hanyagul teledobált csomagtartóba, stb ... de tuti én látom megint rosszul a dolgot (egy egész sor gerincsérülés után). ha valóban ennyire sok órás napjaid vannak, ismeretlen terhelésekkel, akkor tényleg érdekel, hogy miért akarod magadat fizikailag tovább szivatni.

#metszéspontok

(#3262) belovary válasza duni84 (#3261) üzenetére


belovary
senior tag

Hát pont ezért agyalok a gurulóson. Ez felvehető hátitáskaként is. Gondoltam így így is-úgy is hordható. De még nem döntöttem, még nézegetek. :) Megtaláltam azt is ami jelenleg nálam van. Cullmann Maxima 335. Most vett itt egy fotós ilyet, és el van ájulva tőle. Azt hiszem 1 fokkal nagyobb mint ez. De ez nekem tök pici. Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy eddig könnyebben mozogtam ezzel, mint a hátitáskával. Ugyanis azt vagy levettem, vagy a hátamon fűtőtestet játszott. Ez sem a legkényelmesebb, de legalább nem tiszta víz az ingem közben. :D A cipzár része viszont igen bután van megoldva (szerintem).

(#3263) copass válasza belovary (#3237) üzenetére


copass
veterán

oldaltáska ami széles azt letépi a fél oldalad. vanvmi de utálom mert nyak,vállnak annyi ha megtömöm. ja és nehéz a táska üresen is.
Lowepro Passport Sling III, elődje is jó volt csak az picit kisebb. súlya alig van üresen.
6D+17-40,70-200 F4, belefér kényelmesen és nem lesz zavaróan nehéz.
de ha beleteszek egy 5Dm2-őt, 2.8/40,1.4/50 canon,vakut. annak tuti váll/derékfájás lesz a vége.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#3264) belovary válasza copass (#3263) üzenetére


belovary
senior tag

Én ezt amit most leírtam Cullmann-t most ma úgy cipeltem, hogy átemeltem a nyakam felett, mert különben állandóan lecsúszott volna. Így nem volt vészes... Na ilyenkor bánom, hogy nem Budapesten élek, vagy mint régen Salzburgban. Ott elcsattogok a boltba, azt megnézem miről is van szó, és tudok dönteni. Itt meg csak... :DDD

(#3265) copass válasza belovary (#3264) üzenetére


copass
veterán

vállon ezeket nem lehet vinni sokáig, kitart nagyon. 1 kg az már nekem sok önsúly, mondhatjuk ez a kritikus pont! :D
sling keresztben van nekem is, úgy a legkényelmesebb. 4-5 órákat is ki lehet bírni így.
most úgy mentem fotózni hogy másik vállamra keresztbe egy 2 kg állványt és bringával! :D

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#3266) Roachy válasza belovary (#3262) üzenetére


Roachy
senior tag

Nagyon bekattant nálad ez az oldaltáska dolog. Úgy látszik neked ez jön be igazán, hiába próbálunk lebeszélni. Akkor azt kell venni, mert semmi mással nem elszel elégedett. ;)
De amúgy nem véletlenül koptak ki a komolyabb táskagyártó cégek kínálatából az igazán nagy méretű válltáskák.
Nagyon egészségtelen hosszútávon. Jó kis, krónikus nyak, váll, hát és csípő fájdalmakat lehet vele összeszedni a féloldalas terhelés miatt.
Mondjuk a pántot keresztben hordva egy fokkal jobb, de az sem az igazi, pláne egy oldaltáskát úgy hordani. Ha túl magasan van a kezedet zavarja a mozgásban, ha túl alacsonyan, akkor meg a lábadat, ha hátra tolod, akkor a rossz súlypont miatt visszafele és lefele húz és úgy könnyű észrevétlenül lopni is belőle, ha meg magad elé húzod úgy meg mindenben zavar.
Mondjuk ez a Cullman annyiban jobb, hogy a cipzár miatt legalább könnyebben hozzáférhetsz a cuccokhoz ha rajtad van. A többi hagyományos, fedeles típust nem olyan könnyű ilyenkor használni, mert a fedelet mindig föl kell emelni és tartani.
A gurulós az lehet egy megoldás, az a fajta amit hátitáskaként is lehet hordani, de azt meg mindig le kell tenni, kinyitni az egész tetejét és csaj úgy férsz igazán hozzá. A kerekein és kemény oldalfalain kívül ugyanaz mint egy hátizsák.
A 230-as Manfrotto, pont attól jobb a többi hátizsáknál, hogy ha ügyesen pakolsz, akkor elég, vagy csak a felső, vagy csak az alsó felét kinyitni. Nem kell pl mindig lefektetni a földre, és azt sem mindig bosszulja meg, ha véletlenül elfelejted visszazárni és úgy veszed a hátadra. Minden elfér benne, mindennek logikus helye van, nem cseszi szét a gerincedet, nincs útban mozgáskor, csak azt kell észben tartani, hogy szó szerint van egy púp a hátadon, míg az oldaltáska meg lebeg ide-oda, csúszkál, azt nem tudod fixen rögzíteni. És tele pakolva is kényelmes. Az igaz, hogy tényleg izzasztja a hátat. És akkor mi van? Ha a táska a hátadon van, akkor úgy sem látszik. ;)

(#3267) belovary


belovary
senior tag

Tudod mi kéne! Egy normális táska, meg egy ilyen kisebb válltáska. :DDD
Amúgy a 230-asban írtátok hogy elfér a laptop. Tényleg elfér, gond nélkül? Az akkumulátor kb akkora mint egy vaku. :D Tényleg tégla. Amúgy nem vagyok én válltáskának a megszállottja, csak a TV-nél is ilyenek vannak, meg azért 90%-ban ahová megyek eseményre, itt letesszük a kijelölt helyre, vagy ahol nem cseszteti senki. Vagyis nem cipelgetjük. Egyszer volt így cumi, amikor februárban farsangi karnevál volt, és akkor nem tudtam sehová letenni. Na ott teljesen mindegy milyen táska lett volna rajtam, zavart volna mind. Tömegnyomor, télikabát, úgy izzadni... :D Amúgy tartom magam ahhoz, hogy azért nagy előnyben van az aki ki tudja próbálni, meg tudja nézni. Sajnos én csak ezt a Tamrac Stratus 21-et vizsgálhattam meg, ezt a Cullmann-t, Manfrotto CC-197 meg a 195N-t. (Elsőre ilyen kamera táskát akartam. :) )

Jaaaa, most nézem, a Cullmann eggyel nagyobb verziója mint ami most nálam van, nincs 27e Ft. Na ezért választják akkor. Töredéke ez az ár, mint a többinek amit nézek.

[ Szerkesztve ]

(#3268) Roachy válasza belovary (#3267) üzenetére


Roachy
senior tag

Persze, a hátán van egy külön rekesz, ami akkora mint az egész táska és belül is kellően széles, simán befér oda még egy 19-es laptop is. Ha beledugom a kezem, könyékig eltűnik.
A TV-nél azért vannak válltáskák, mert a kamerákat a formájuk miatt csak abban lehet tárolni biztonságosan, vagy kemény fedeles dobozban.
Ha 90%-ban nem is cipeled, akkor meg végképpen nem értem miért nem jó a hátizsák, pláne hogy a maradék 10%-ban legalább kényelmesebb cipelni. Igazából csak az izzadás az egyetlen problémád vele.
Az árról meg annyit, hogy a táskák esetében , többnyire egyenes arányban van a minőséggel is. Én nem mernék a táskán spórolni, az az elsődleges védelem a felszerelésnek.
Nézz jól körül más nevesebb gyártóknál is, nem csak a Manfrotto és Lowepro létezik. Ott van a Vanguard, a Think Tank, a Tenba, a Peak Design stb... Nézzél YT videókat a konkrét kiszemeltekről, ott azért látszik, hogy milyen a valóságban.
Legrosszabb esetben ha rendelsz egyet neten és mégsem tetszik, akkor egyszerűen visszaküldöd. Én szoktam úgy vásárolni dolgokat ha nem tudom megnézni élőben, és nem vagyok biztos a választásban, hogy egyszerre több fajtát rendelek, a legjobbat megtartom, a többit visszaküldöm. Kell hozzá egy kis mozgatható pénzmag, de egy postaköltségnél (ami legtöbbször nincs is) és az időnél többet nem buksz rajta, ellenben a saját otthonodban tudod kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet.

(#3269) Acula M.D. válasza belovary (#3267) üzenetére


Acula M.D.
tag

De nem lehet véletlenül azt a rog laptopot USBn tölteni? :U

(#3270) belovary válasza Acula M.D. (#3269) üzenetére


belovary
senior tag

Sajnos nem... Én sem igazán értem, mert elég új darab, de akkor sem. Meg is lepődtem, amikor próbálkoztam vele, azt hittem érintkezési hibás.

Amúgy beindultatok esküvőkkel már, vagy mi a pálya?

(#3271) ph_5.5 válasza belovary (#3267) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

A táska pár hete nekem is fejtörést okozott. 2 váz (markolattal) , 6-8 objektív, rendszervaku, akkuk, kártyák, laptop kellett volna hogy elférjen. Én jelenleg pár hét használat után úgy érzem jól döntöttem. Vanguard Alta Acces 38X-t vettem. 2 fotózás után a feleségem is kért egyet, csak egyel kisebb szériából. Ő a 33-at kapta meg.
Ami a 38x-ben nekem bejött és ami miatt ezt választottam, az a sokszínűség és praktikum.
Felső nyitású, markolatos váz + 70-200 egész könnyen kiszedhető.
A belső párnázás masszív, felül fülekkel ami ráhajlik a mellette lévőre így normálisan hordható a váz a raja lévő obival. A rekeszek mérete alapból kb 10x10 cm-es, így a túlméretes modern obik nagyrésze is elfér benne. Gondolok itt a 24-70/2.8, 85 1.4 -re vagy állványtalpas telére.
Plusz másik hasznos elem, hogy a válltáska fél perc alatt hátizsákká alakítható.
Van palacktartód, van levehető külső jól védő kistáska (rendszervaku vagy egy kisebb obi oda is elfér), normális az állványtartó része. Apróság de pl jópofa megoldás hogy a memórikártáyknak van külön zsebe a már telelőttnek és az üreseknek. A felső nyitású rész olyan tágra nyílik hogy az első zsebben rádiós kioldóm fénymérő, pótakkuk onnan is elérhetőek. A belső színes, így könnyű megtalálni az objektívsapkát vagy bármi apróságot.
Az ára sem vészes... 60.000 alatt beszerezhető.
Lowepro táskát váltott (Nova 5 AW-t ami 14 évet kiszolgált), és minőségben semmi lemaradása nincs. A tartósságot persze majd meglátjuk.

(#3272) belovary válasza ph_5.5 (#3271) üzenetére


belovary
senior tag

Köszönöm! Nem rossz, de ahogy nézem, ez kb mint a Tamrac Str. 21. Sajnos abban sem fér el a laposom. Átlagban minden táskánál 15"-ot tud fogadni. Vagyis alatta befér, felette meg nem. Az átlag lapos meg ugye 15,6", de most ez mindegy is...

(#3273) ph_5.5 válasza belovary (#3272) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Elvben van valahol itthon 15.6-os notebook, megnézem elfér-e benne. Vagy lemérem a laptoptartó rész átlóját cm-ben.
Tamrac 21-t megrendeltem kb fél éve, azzal a kitétellel - üzletben vaó átvétellel hogy nem viszem el ha nem fér bele pl 85 1.4 napellenzővel. A Tamrac fogadó kockái 8X8 cm-es méretűek. Ez 10X10-es. Ez nagyobb mint a Tamrac. Minőségibb, átgondoltabb.
Nem rábeszélni akarlak... Bp-n pár helyen van üzletben is, érdemes esetleg ránézni.
Manfrottoból egy sem hozta ezt a méretet. ÉS a régi Lowepro Reporter sorozat belső kialakítása méretlre lehet hogy nagyobb, de nem lehet ennyi vackot beletenni. Néztem őket.. ezért merem leírni. Egyébként egy ismert pesti fotós srác pár hónapja pl hibátlan 650-es magnumot hirdetett a sárga fórumon. Mondjuk el is ment 1 nap alatt valami vicces 40ezres áron. Szóval néha azt is ki lehet fogni.

(#3274) belovary válasza ph_5.5 (#3273) üzenetére


belovary
senior tag

Na most csak idegesíts ezzel a Magnummal. :DDD
Nagyon hasznos infókat írsz! Nagyon köszi! Bárcsak mindig ilyen hozzászólásokat kapna mindenki a kérdésére... :D
Igen, így nézésre sajnos szar a helyzetem, mert itt a környéken nincs üzlet ahol van is valami. 40km-re egy pici kis Media Markt, de hagyjuk is. Most csak ezért meg 200km-t utazni Bp.-re... de lehet jövő héten Bécsben leszek, na majd akkor ott.
Speciel képek alapján, meg méretek nézegetésével próbálom kitalálni, de hát tudjuk ez így milyen. Én speciel ezt a 10x10 kockákat sem figyeltem. Most komolyan nekem sokkal kisebbnek tűnt, mint a Tamrac. Ez a kemény! Hiába látom a számokat, a képek mindig úgy érzékeltetnek 1-2 tatyót, mintha nem férne bele sok minden. Manfrotto sem hozta egyik sem? Gondolom csak a válltáskák. Igen, ahogy írták, valószínű a kényelmetlensége miatt nincs akkora választék már.
Amúgy kiagyaltam már, igaz nem annyira frankó, de nekem az kéne, hogy egy ilyen böszme táska, amivel otthonról elhozom a cuccost, amibe minden benne van. Azt itt a hivatalban, vagy a TV-nél meg lenne egy kisebb kis valami, amivel futkozok. Mert ugye a laptop, drón, meg sok baromság nem mindenhová kell. Amúgy 1 hete használom ezt a Cullmann-t, hát agyon ajnározzák, hogy milyen jó cucc, hogy ugye fent nyílik a cipzár. Katasztrófa! Lehet már ez szar, bár alig használt, de le kell venni, és két kézzel lehet csak elhúzni. Az hogy fent van a vállamon, és elhúzom, esélytelen. Lehet egy új frankón működik, nem tudom, de ez amivel most nyomulok komplikáltabb mint amikkel eddig volt dolgom.

(#3275) ph_5.5 válasza belovary (#3274) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Csak a 13-as laptopot találtam.. így inkább lemértem a laptoptartót (ami sárga és kivehető)
46cm az átlója a 38X-nek és 42 cm a 33X tartozéka.
A Tamrac próbájához odavittem 4 objektívet. A méretesebbekből. Hiába a két szintes kialakítás, milchez vagy kisebb mondjuk 1.8-as fixekhez lehet hogy klassz, de máshoz nem alakalmas. Mármint az alsó szint része. Plusz jól mutat a gyári képeken a Tamracnál hogy két váz szembefordítható, de pl riportereknél a 24-70, 70-200 páros mint alap sosem fog elférni így.
Manfrotto. Már a gyári leírások alapján sincs jelenleg olyan amibe el lehet sok cuccal férni. Oké- hátizsákjaik jók. De oldaltáska nincs. (Vanguard gyári reklámfotója- és ez a legkisebb méret a sorozatból) Szóval ez oldaltáska és hátizsák egyben.

Az az oldalzseb pl alkalmas egy Mavic Mini befogadására. De ha van tépőzáras nagyobb hordtáskád, abba nagyobb drone is beletehető.
Felső zippzár. Nekem bejött. A végén van egy mágeses biztonsági fül "véletlen" kihúzás ellen.
Ha előtte megállsz akkor egykezes, könnyen sikló megoldás.

(#3276) belovary válasza ph_5.5 (#3275) üzenetére


belovary
senior tag

Hááááát, ha az a külső mérete, akkor lehet belül kisebb lesz. Gondolom. Megnéztem a ROG-ot, majdnem 46 az átlója, és a hátsó résznél majdnem 3cm vastag. Ez nem a tipikus kis vékonyka lapos. :) Bár az elődeihez képest nagyon korrekt! A drónom nagyobb mint a Mini, de nem sokkal. Van hozzá táska, tök hasonló, de gondolom ezt nem lehet rátenni.
Igen, a hátitáskákból rengeteg van, és tudom, hogy a Manfrotto jó. Viszont úgy látom, hogy nekem elsősorban most ilyenre lenne szükségem, mert ezt arra használnám, hogy egy táskában tudjak vinni mindent. Kocsiba be, melóhely, ott meg kiveszem ami kell, max átpakolom kisebbe ha úgy van, és go. Ha meg kell minden, viszem. Gyalogosan ennyi cuccot kizárólag max a kocsitól cipelek, szóval nem fogok hegyet mászni.

(#3277) Lassú Víz válasza belovary (#3276) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Manfrotto prolight cc-197 Ha megnézed mekkora a táska a faszihoz képest a fotón, kizárt dolog, hogy ne férj el benne, és tökéletes lesz egy gerincferdülés begyűjtéséhez is.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#3278) ph_5.5 válasza belovary (#3276) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

A laptop betét sárga, körbe fekete szegéllyel. A 46 cm igazából 46.5 volt, én csak a sárga részt mérte le. És az igaz hogy sajnos a laptop vastagsága meghatározó, az felvesz az átlóból annyit hogy lehet hogy nem fér bele. De most így ársá közben megkerestem a laptopot. ( https://notebookspecialista.hu/laptop-notebook/asus/asus-k53sd-sx868d-sotetbarna-notebook-7879-adatlap ) 15.6" . 45 cm átlóban és majd 4 cm a legvastagabb részen. A lényeg, ez belefért. De ez a max. 15.6". És ezzel a paraméterekkel.

(#3279) ph_5.5 válasza Lassú Víz (#3277) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Ezek sajnos kameratáskák. Egy nagy dolog belefér, de nem fotós szetthez van optimalizálva.
Legalábbis nekem így jött le. (lehet hogy külön vásárolható elválasztó rekesz és abból összerakható- ezt az opciót nem próbáltam. De akkor már 100e felett járunk árban.

(#3280) belovary


belovary
senior tag

@Lassú Víz:
Ilyen tatyók vannak a TV-ben, és akár mennyire meglepő, de a fotós cuccokat nem lehet olyan frankón beletenni. Ez tényleg arra való, hogy kamera bele, kábel, azt csók. Arra tökéletes. Na meg amúgy alig megy bele valami, mélységre nem nagy.

@ph_5.5:
Elviekben a laptopomnak ezek a méretei...
Szélesség: 360 mm
Mélység: 275 mm
Magasság: 24,9 mm
Átlóban megmértem az meg olyan 45mm, talán valamivel több.
Nagyon köszi, hogy ennyire részletesen nyomod az infót, baromi hasznos!
A leírásodból arra következtetek, hogy akkor ez elviekben belefér. :DDD
Most jön az, hogy nagyon megnézem ezt a tatyót. ;]
Közben itt jár a pofám, meg táskán variálok, az esküvős párt meg elfelejtettem felhívni. :U
Igaz, októberben lesz, de akkor is... remélem holnap nem felejtem el... :DDD

(#3281) Lassú Víz válasza belovary (#3280) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Úri szabót táskakészítőt nem tudok neked ajánlani, feladom. De érdekel, hogy minél állapodsz meg, és miként fogsz vélekedni róla pár hónap használat után.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#3282) ph_5.5 válasza belovary (#3280) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

A laptop amit beletettem, megtaláltam a hivatalos méreteit:
37.8 x 25.3 x 3.31 ~3.49 cm: SZóval igen, bele kell férnie :)
És igazán nincs mit... betehetnék ide egy fotót a jelenlegi 7 fotóstáskáról ami épp befogható itthon, ez kb az elmúlt 16-18 év megmaradt termése :) De jobb 1x jól eltalálni... és azzal elleni.

(#3283) belovary válasza ph_5.5 (#3282) üzenetére


belovary
senior tag

Nekem is van itt 1-2, de az igazság az, hogy jó lenne egy ilyen is. olyan is... :DDD
Mármint egy Manfrotto 230-as tatyó, egy válltáska, egy gurulós, egy.... ;]
Küldhetsz képet, de szerintem menjünk át privátba (amit már meg kellett volna tenni korábban :B ) mert még csoda hogy nem kaptam dádát...

@Lassú víz:
Az engem is érdekelne hogy min fogok megállapodni :D
Katasztrófa amit művelek... :W

(#3284) m3ss


m3ss
veterán

ki eskuvozik innen? maszkot huztok a bulira? vagy hogy adjatok elo? idaig nem is gondolkodtam ezen, mert nem volt tul sok fertozott szerencsere se itthon, se kornyezo orszagokban..es persze senkin sem volt maszk. de most kezd megint beindulni. eleg ciki lenne ha nem menne le az augusztus es szeptember. de ha maszk es esetleges negativ teszt ide v oda, akkor is hatosagi hazi karantent kapnek ha kiderulne, hogy vki beteg volt az eskuvon akkor meg minek...ahogy latom most ezen a gyor-mosoni csaladi rendezvenyen is ez volt. utolag mindenki hatosagi hazi karanten.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3285) Acula M.D. válasza m3ss (#3284) üzenetére


Acula M.D.
tag

Én nem esküvőzök ugyan de leírom mit gondolok.
Karantén ide vagy oda, azért előnyödre válna ha nem betegednél meg. Sokan a fertőzés után hetekkel is még trottyon vannak, úgy meg nem sokra mész vele hogy hivatalosan már dolgozhatnál. Szerintem fotósként már alapból eléggé kívülálló vagy meg feltűnő a kamerákkal, úgyhogy a maszk elmegy mellé simán (úgyis ha a vendégeken nincs).

(#3286) cOxeR válasza m3ss (#3284) üzenetére


cOxeR
Ármester

Szerintem is vegyél fel... kreatívon meg ahol kevesen vagytok el lehet engedni, ha nagyon zavar, de szertartás templomi vacsora buli, én használnám.
Stúdióban is amennyire lehet elkülönülök, nagyobb létszám (5-8 fő) esetén meg maszk.
Persze sajnos a felelőtlen nyaralunk, megyünk a vak világba mert nincs itt semmi gond emberek nem segítenek a helyzeten... és ellenük a maszk se számít annyira.
Nekem van ügyfelem, aki még decemberben esett át rajta... fiatal erős szervezet, és megviselte őt is nagyon... szóval inkább ez a része amitől tartani kell, nem az állami házi karantén korlátozás.

(#3287) Freddy76 válasza cOxeR (#3286) üzenetére


Freddy76
addikt

Mitől felelőtlenebb elmenni nyaralni, mint elmenni egy esküvőre?

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3288) m3ss válasza cOxeR (#3286) üzenetére


m3ss
veterán

legszivesebben en is hasznalnam, csak tudod amikor nincs 1 db ember a szazotvenbol akin lenne maszk, legyen az szolgaltato vagy vendeg akkor furan ereznem magam benne..persze nyilvan inkabb erezzem magam furan, mint betegen...de mar latom a lelki szemeim elott a csevegoben, hogy a te szolgaltatod is maszkban volt? :DDD
masik meg, hogy nem latjak az arcomat fotozas kozben, az is fura. nincs kontakt igazan. de az tuti hogy buliban ennyi ember kozott tomegben fotozni maszk nelkul nem egy okos dolog...ehhez kepest egy bevasarlas relative kockazatmentes...
jo lenne tudni atment-e mar rajtam. en is furan ereztem magam 2-3 honapja. 1 napos vegtagfajdalom meg a szivem szurt ossze-vissza 2 napon at estenkent. aztan semmi, elmult 2 nap utan. remelem eros az immunrendszerem, 20 eve orvosnal se voltam. lehet nem artott volna virus elott bejelentkezni, mert amiota elkoltoztem ujpestrol, 8+ eve meg haziorvoshoz se sikerult bejelentkeznem.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3289) cOxeR válasza Freddy76 (#3287) üzenetére


cOxeR
Ármester

Az kizárt dolog, mert nem tudom... nem esküvőzöm. :D
Többnyire akik elmennek nyaralni, kevésbé tartják be a javasolt védekezési dolgokat, a napokban sokat mentem munka ügyben és a kutakon mumusnak néztek mikor maszkban voltam... osztrákoknál meg a kocsiból maszkban szállnak ki az utcára is az emberek.
Balaton hemzseg az emberektől, a korzón egy maszkos embert se láttam pedig kétszer is voltam arra.
Sok helyen fotóztam az elmúlt időben, így elég sokat láttam ebből. :)
Szóval nem is a nyaralók a gond hanem a hozzáállás.

(#3290) cOxeR válasza m3ss (#3288) üzenetére


cOxeR
Ármester

Inkább nézzenek furán... :) Persze ez alapvetően nehéz kérdés, nem simán fekete és fehér... :)

(#3291) m3ss válasza cOxeR (#3290) üzenetére


m3ss
veterán

hat igen, nehez kerdes. plane hogy alapvetoen nem az en egezsegemet hivatott a maszk megvedeni..hanem a fertozes tovabbadasat csokkenti inkabb. hiaba megyek en maszkban fotozni buliba ha a szemem nincs letakarva es van par fertozott. persze csokkenti a kockazatot de na..
osztrakoknal meg minden kornyezo orszagban tombol a jarvany, nalunk csokken a fertozottek szama, kb nincs is uj :DDD vagy felre vagyunk tajekoztatva es keves a teszteles, vagy tenyleg felesleges aggodni. az hagyjal, hogy embereken nem nagyon van maszk, de a boltokban a kiszolgalo szemelyezeten sincs...se a peken, se a bardi auto kiszolgalojan aki nem am vmi plexi fal mogott ul, hanem fel meterre a vevoktol es 5 percenkent mas emberrel beszelget. persze vhol oket is megertem..ha nem kotelezo, nincs buntetes es azt olvassa a mediaban hogy viktor megfogta a jarvanyt, csak a hataron kivuliektol kell felnunk, akkor minek erolkodjon.
de legalabb a kiszolgalokat kotelezhetnek. idegesit amikor meg egy kesztyut se vesz fel a pekaru boltban a kiszolgalo. meg az ettermek... gondolnam hogy alap lenne par kezfertotlenito egy nem is mondom milyen nivos helyszinen ha mar kinyithattak ujra. de ok ilyenre nem koltenek.
en idei eskuvokon 0 db maszkos vendeget vagy eskuvoi szolgaltatot lattam. idoseken se. pincereken sokszor volt, de altalaban csak vacsora utan bent. vhol ertheto sztem, h nem en akarok az elso lenni :DDD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3292) belovary


belovary
senior tag

Na most ez a maszkos sztoriról lehetne sokáig regélni mennyire tévúton vannak sokan vele.
Olaszok... Nekem olasz az unokatesóm, és ott kőkemény karantén volt mindenkinek, nem csak akinél felmerült a gyanú. Kiment az utcára, már ott termettek a rendőrök, és minden adatát felvették, hová megy. Bolt. 20 percre kap engedélyt, utána bünti (nem kevés összegek). Haltak meg ismerősei, barátainak szülei, stb... és higgyétek el, sokkal de sokkal szigorúbban betartották a maszkot, meg minden szabályt, mint itt. Most lehet hülyeségeket beszélni, mert hogy későn kapcsoltak, meg hogy itthon mekkora sztárok vagyunk. Amikor külön engedéllyel mászkáltam, akkor is rogyásig tele volt minden bolt, és szinte mindenhol volt a tipikus nekem senki nem mondja meg mikor hová menjek figurák. Nem veszünk fel maszkot, nem érdekel, és ilyen szituk. Én is locsoltam böszme szinten a fertőtlenítőt, meg maszk, mert nem érdekelt. Azelőtt is használtam ha nem is gyakran, de használtam. Motorosként meg amúgy is megszoktam hogy 40 fokban is maszkban vagyok. ;]
Szóval szerintem fel kell tenni a maszkot, mert az sem mindegy mekkora dózisban fertőződik valaki, és ha csak kicsi esélye is van annak, hogy valaki rád tüsszent, akkor is van rá esély. Ja, mert ugye a maszk sokak agyában úgy terjeng, hogy nehogy az előttem levő rám okádja a vírust. Persze lehet, de ott kezdődik, hogy ez a vírus hosszú napokig elvan csomó felületen, és az ember szépen felkanalazza a kezeivel, és úgy szépen megturkálja az arcát, és annyi.
A másik meg az, hogy aki elhiszi ami a médiában megy, na igen... nálunk a TV-ben a mellettem ülő srác elkapta. Apukáját szinte órák alatt elvitte (szegénynek sok alapbetegsége volt). Anyukája, és a srác is ezután kórház. Éppenhogycsak nem tették lélegeztetőre. A kórház és rengeteg negatív teszt után még másfél hónappal is hőemelkedése volt. Szénné vizsgálták csomó kórházban, hogy mi a fene okozza, mi ez az egész. Nem tudják!!! Persze olvasni, hogy most derülnek ki olyanok, hogy szinte minden betegnél maradandó károsodást okoz a vírus, de még csak tapogatóznak a témában. Ami viszont nagyon durva volt, hogy a TV-nél senki sem kapta el! Egy ajtó van, és szinte minden összetaperolt amit mindenki más is. Hogy a fenébe nem kaptuk el??? Amikor jött a másik elképesztő dolog, hogy amikor hivatalosan is kiderült, hogy az, na mondom itt mindenkit tesztelnek, meg karantén, meg még le is borotválnak... nem történt semmi! Se teszt, se karantén, a kutya meg nem kérdezte, hogy mi van. Fertőtlenítették a helyet, azt csók. A statisztikai adatokban hónapokig nem voltak benne ők, sőt, az apukája aki elhunyt, a mai napig nincs is benne, mert van egy szabály, hogy halálozás után is le kell venni a mintát 15 percig azt hiszem (ez nem tuti) és ezt elfgelejtették. Így hivatalosan nem mehet a statba. De most hova kalandoztam már megint itt el???
:D

(#3293) schawo válasza schawo (#3217) üzenetére


schawo
titán

Annyi változás van, hogy már sehogy sem érem el Kárpáti Sándort (*Ropi*). Se telefonon, se Viberen se Messengeren, és a múltkori eset óta ph-ra sem lépett be. Ha valaki esetleg ismer hozzá személyes kapcsolatot (a lépcsőházat tudom, ahol lakik, de a pontos címet nem), akkor segítséget szeretnék kérni. Munkahelyi, műtermi, bármi segítene. Ha nem érem el, napokon belül rendőrségi feljelentést teszek

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#3294) cOxeR válasza schawo (#3293) üzenetére


cOxeR
Ármester

Ezt elég szomorú olvasni/látni. :( - de jogos persze

[ Szerkesztve ]

(#3295) Roachy válasza schawo (#3293) üzenetére


Roachy
senior tag

Facebookon 3 napja még aktív volt egy esküvőfotós csoportban.

(#3296) belovary válasza schawo (#3293) üzenetére


belovary
senior tag

Miii vaaan? Nem már, ez komoly? Ez még az esküvős képek?
Baszki, sarkamra kéne állni... még az eseményen vagyok, már hívnak, hogy hol vannak a képek. :DDD :DDD :DDD :DDD Igaz, nekem eddig ritka volt az esküvő, de szeretek annak is nekiállni azonnal, mert akkor még a fejemben van mikor ki merre. Komolyan, ha már 1 vagy max 2 napot tolok egy anyagot, már úgy érzem hogy azonnal neki kell állni mert elcsúszok...
Nálam is volt ilyen éjszakai fotózás projekt, és nagyon szarakodós, sok idő utómunkázni, ezért hagytam. Azt eltelt 1 hét, 1 hónap, és idővel már csak azt láttam, hogy ááá úgy sokkal jobb lett volna, meg ez így tré, inkább ki kellene menni máskor... magyarul ki sem dolgoztam, és persze ki sem mentem azóta se. :D Szóval neki kell ugrani ahogy tud az ember, mert még benne is van a fejében, és nem fogja magát szívatni...

(#3297) ateszm válasza belovary (#3296) üzenetére


ateszm
senior tag

Ezt anno 1 mondatban leírtam. Nem szabad ennyire éhesnek lenni. :(

(#3298) zazahoho válasza schawo (#3293) üzenetére


zazahoho
őstag

Írtam privát.

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#3299) Freddy76 válasza schawo (#3293) üzenetére


Freddy76
addikt

Elképzelni sem tudom, mi lehet Ropi mentsége. Ha valóban megvannak a képek, ahogy állítja, régen oda kellett volna adnia őket, vagy - ha esetleg korrekt is akarna lenni - mással kidolgoztatta volna. Továbbra is csak azt tudom gondolni, hogy nincsenek meg a képek.

Az is sajnálatos amúgy, hogy Ropi így ki tudta nőni magát itt a péhán. Ő volt a technikázó megmondóember, aki lökte az okos szakmaiskodást a Canon, vaku topikban, vagy éppen itt, bölcselkedett workshop-okról, megrendelésekről, miegymás. Miközben többen, akik látták-láttuk Ropi valódi munkáját, személyiségét, tudtuk, hogy ő egy lufi, nagy szavakkal, a középszerűt éppen megütő képekkel, alázat nélkül. Engem egyszer azzal etetett meg, még kezdő fórumozó koromban, hogy három alkalommal, háromszor ötezer forintért megtanít a vaku használatára - egy ötezresem bánta, mert többször nem vettem igénybe a "tudását", de tanulópénznek jó volt. Egy ideje én - és a privát üzenetekből ítélve sokan mások - eltettem őt a megfelelő skatulyába. Lehet, hogy korábban kellett volna neki beolvasni, akkor talán nem ültet fel téged, és ki tudja még hány párost.

Remélem megoldódik az ügy, legalább annyira, hogy a pénzt visszakapod.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3300) schawo válasza Roachy (#3295) üzenetére


schawo
titán

Szia, tudsz erről valami infót, screenshotot küldeni, hogy mit írt ott?

evDirect villanyautós töltőhálózat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.