Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#82051) Ear001 válasza spanyoll (#82050) üzenetére


Ear001
addikt

Majd beindulnak a női hormonok, és akkor majd nem lesz jó így.

(#82052) spanyoll válasza Ear001 (#82051) üzenetére


spanyoll
addikt

Ha tudnád hányszor hallottam ezt is... :U
Mondom, meglátjuk majd. Egyelőre nagyon jól van ez így mindkettőnknek és ez így jó. Ha csak egyikünk akarna a másik meg nem az is szívás lenne.

Beindulnak a női hormonok. Ok. És? Nekem attól még nem jött meg a kedvem. Csak azért vállaljunk, mert ő szeretne én meg nem?

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#82053) Jahno válasza Ear001 (#82051) üzenetére


Jahno
őstag

Mindenkinek ez a mániája, oszt mégis akad egy csomó ismerős, akiknél nem úgy lett.

(#82054) #31733248 válasza spanyoll (#81996) üzenetére


#31733248
törölt tag

Most tényleg nem azért, de nemrég itt a villanyszerelőt szidták, mert úgy vélték, hogy csal, az országgal is probléma van a balkáni viszonyok és a sokat szidott Főni miatt, de azért a torrentezést meg kellene oldani okosba valahogy. Csak én érzek itt zavart az erőben?

#82046 Novics

Jó cuccok nagyon jó áron. Ha még nincs, javaslok mellé Tidal-előfizetést, a kb. CD-minőséget nyújtó streaming havi 1500-ba, a hifis minőség 3000-be kerül, de ez utóbbi már tényleg olyan, mint egy koncertterem.

#82052 spanyoll

"Beindulnak a női hormonok. Ok. És? Nekem attól még nem jött meg a kedvem. Csak azért vállaljunk, mert ő szeretne én meg nem?"

Nem azért, de több olyannal beszéltem már, ahol a hölgynek a fogamzásgátló állítólagos szedése mellett is sikerült csodával határos módon teherbe esnie... Az a gyanúm, hogy a gyerekek szignifikáns hányada így jön világra. Csak nálam három olyan ember dolgozik, akinek így lett gyereke (mindhárom jól kereső értelmiségi).

(#82055) spanyoll válasza #31733248 (#82054) üzenetére


spanyoll
addikt

Én nem szidtam a villanyszerelőket, és felvállalt módon a pénz miatt jöttem ide. Meg kéne vennem dvd-n az összes Bud Spencer filmet és mindent ami nincs meg streamingen, vagy mi? Mindezt úgy, hogy a pénzhiány űzött ide?
Vagy csak rám jött a reply de a többieknek szántad az üzit?

Amúgy erre (gyerek témára írt válaszod) csak azt tudom mondani, hogy magukra vessenek, ha egy olyan nőt vettek el / választottak párnak, aki van ennyire kettyós, hogy a férjével egyeztetés nélkül bekamuzza a tabiszedést és közben teherbe esik direkt.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#82056) Freddy76 válasza spanyoll (#82055) üzenetére


Freddy76
addikt

Az első bekezdésedre: igen. Mondjuk én ebben mindig eléggé fafej voltam, soha nem torrenteztem, és pár alkalom után arról is leszoktam, hogy másolt játékkal játszak. Sokan nem értik, hogy miért tekintek egy film illegális letöltésére úgy, mint egy bolti lopásra. Én pedig azt nem értem, hogyan lehet egy film illegális letöltését nem úgy megítélni erkölcsileg, mint egy bolti lopást (azért erkölcsileg, mert jogilag pont úgy kell megítélni...). Ha úgy gondolkozol, hogy nincs pénzed megvenni a filmet jogtisztán, ezért letöltöd a torrentről, az mennyiben más, mintha innál egy 24 éves prémium whisky-t, de nincs rá pénzed, úgyhogy bemész egy boltba, és ellopod?

Econ pedig talán arra utalt, hogy elmentél Németországba, mert ott jobb, és rögtön azon problémázol, hogy ott problémás a torrentezés. Ez nekem is kissé ellentmondásos...

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#82057) Jahno válasza spanyoll (#82055) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem itt a polcon a legtöbb Bud Spencer film. Van ami két különböző kiadásban is :DD Nagy része bontatlan, éppen most lessük a Volt egyszer egy téka doksifilmet :U

(#82058) j.bravo válasza Jahno (#82057) üzenetére


j.bravo
addikt

A témát továbbgondolva: van olyan szolgáltatás, ami széles választékkal rendelkezik “klasszikus” filmekből is, és értelmes áron kölcsönözhető, streamelhető, és darabáron megy?
Magyarul nincs vagy minimális a fix havidíj, annyi filmért fizetek amennyit megnézek, és nemcsak a friss új sorozatokat tolják (amik speciel nem érdekelnek)

T-home videotékája a modellnek kb megfelel, igénybe is szoktuk venni, a gond az hogy sokszor nincs az a film amit szeretnék, és B (C, D, E) terv szerint kell nézendőt választani.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#82059) spanyoll válasza Freddy76 (#82056) üzenetére


spanyoll
addikt

Az, hogy nem írok más dolgokról nem jelenti azt, hogy rögtön ezen problémázok. Az életünk hatvannyolcadrangú dolga az, hogy tudunk-e Bud Spencer filmeket nézni vagy régi Disney filmeket magyarul. Gondoltam csak, hogy megkérdezem itt, hátha tudtok segíteni. De ha valakinek van jobb ötlete és van streaming szolgáltatók között valami szent grál akkor ide vele, fizetek én érte szívesen, ahogy teszem most is a netflixért.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#82060) #31733248 válasza spanyoll (#82055) üzenetére


#31733248
törölt tag

"Meg kéne vennem dvd-n az összes Bud Spencer filmet és mindent ami nincs meg streamingen, vagy mi? Mindezt úgy, hogy a pénzhiány űzött ide?"

Nem, amire nincs pénzed, azt nem kell megvenned. De az illegális letöltés nálam is a lopás kategóriájába esik.

Azon pedig érdemes lenne egyszer nagyon alaposan elgondolkodni, hogy azok, akik szidják a balkáni állapotok miatt az országot, vajon úgy élnek-e, ahogyan azt másoktól elvárják...

(#82061) tvamos válasza cdl (#82048) üzenetére


tvamos
nagyúr

Barcsak nekem is 40 evesen szuletett volna!..

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#82062) Novics válasza #31733248 (#82054) üzenetére


Novics
senior tag

Spoti van mellé, azt toljuk, mert egyrészt áltagjúzernek ez jön először szembe, másrészt - miután kicsit utánamentem ennek a hifi dolognak - megpróbáltam a Tidalt telepíteni, de a 6-os Szifonra már nem megy fel, így egyelőre marad a Spoti. Ott már elég jól össze lettek szedve a kedvenc "nóták".
Nem volt egyszerű megvenni. Kerestem a Denon márkaboltot, semmi válasz, berendeltem random webshopból. Másnap hívás, hogy bocs, nincs. Végigböngész, végigtelefonál minden bolt, sehol, de még csak nem is ígérik. Kínomban német webshopokban is néztem. Be is rendeltem egy helyen, ahol volt - elvileg. 2 nap múlva hívnak, bocs, de nincs. Aztán hívtak a márkaboltból, hogy kerestem őket. :D Mondom, hogy mit szeretnék. Fekete nincs, és ezüst is csak bemutató darab. Mondom, nem baj. Kolléga közben súg, hogy van bontatlan is. Még jobb. Írjam meg, hogy mit akarok, és küldenek ajánlatot. Ha csak berakom a kosárba, akkor 260, erre kaptam 210-es ajánlatot. Egyből írtam, hogy KELL!!!!
Egyszerűbb lett volna, ha nem kell CD, de vannak népzenei CD-ink, amiket nem fogunk megtalálni egyik streaming szolgáltatónál sem. Persze begrabbelhetném őket, de akkor meg kellene valami NAS, meg hálózati lejátszó, szóval semmivel nem lennék előrébb.

Gyerek téma:
Nálunk nagyon nem is kellett ezt megbeszélni, annyira egyértelmű volt mindkettőnk részéről, hogy kell - 2 - és, hogy így ketten bele merünk vágni.
Igazából át sem gondoltuk, hogy mibe vágjuk a fejszénket. És csak néha bánjuk. :D Elég sok lemondással jár, de amikor éppen nem akarjuk kitekerni a nyakukat, akkor meg tudnánk zabálni őket, olyan aranyosak.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#82063) Jahno válasza #31733248 (#82060) üzenetére


Jahno
őstag

Mondjuk ezek pont ilyen 500 forintos turkálós cuccok, de ezer éve Teszkókban is 990-ért mérték a bontatlant, annyit azért megér. Főleg Eurós bevételből (:-

(#82064) Jahno válasza j.bravo (#82058) üzenetére


Jahno
őstag

Én már azt sem tudom mit honnan szereztem, de mivel a Netflix az tök menő, így egyértelmű, hogy nem nekem való (:- Ebben a hónapban mondom le a HBO meg egyéb extra előfizuim, aztán úgy érzem, hogy nincs tovább. Tékasztorik 2est valami online platformon vettem meg, de fogalmam sincs, hogy merre (legalább szar volt).

Most pld. erre a válogatásra gyúrok a következő unalmas időszakokban:

[link]

UPC-n néha ezt-azt megnéztünk a médiatártékából, aztán mióta Voda lett és elkurvult minden is, onnan kimenekültünk. Idehaza vannak haveroktól beszerzett szedett-vedett filmek, azt kopasztom folyamatosan, hogy legyen helyem. El leszek egy darabig. Háttérben sokszor csak koncertek meg hasonlók mennek, néha kitolom YTról, szóval passz, lehet nem engem kellene kérdezni, mert rendben vagyok itt a kis mikrovilágomban.

(#82065) j.bravo válasza Jahno (#82064) üzenetére


j.bravo
addikt

Bocsesz, csak becsatlakoztam a threadbe és a te hsz-ed volt a legfrissebb releváns amire a választ kattintottam - természetesen a topik teljes közönségének szól a kérdés :)

Hasonlóan a netflix, hbo nem vonz.

Whatever.

(#82066) Novics válasza j.bravo (#82065) üzenetére


Novics
senior tag

Nekünk amúgy azért lett HBO, mert azon volt fent a Twin Peaks. Azzal borzoltam a barátnőm idegeit. De nem sikerült elijeszteni. :N
Aztán néztük a Trónok harcát - a végén már csak azért, hogy vége legyen - meg a Sopranost. Na, az - legalábbis az első pár évad - zseniális! Most a Drótot nézem, az is nagyon bejövős, csak gyerekek mellett baromi lassan haladok vele.

Mondjuk egy olyan streaming még jó lenne, ahol a teljes Star Trek univerzum nézhető.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#82067) gorgo válasza Freddy76 (#82056) üzenetére


gorgo
őstag

Árnyalnám a dolgot némileg. A boltban nagyrészt tudod mit veszel, ha tartós fogyasztási cikk, akkor van róla teszt, stb. Ellenben a torrentezhető "termékek" nagyrészt zsákbamacsak kategória. Igen, a filmekről, játékokról is van kritika meg leírás, de akkor sem egy funkcionális eszköz. A film, játék meg sajnos manapság sokkal inkább "termék", ráadásul SELEJT SZAR termék nagyobb részt. Amit ha pénzért megveszel és rájössz, hogy nézhetetlen játszhatatlan szar, akkor kinek a fejéhez b*szod oda a, az egészet? Mondván, hogy ez rohadtul nem hozza a szintet, sőt.
A játékipar eleve úgy épül, hogy igenis szüksége van a fejlesztőknek arra hogy tömegek hozzájussanak, "letorrentezzék" mert ha valaki jónak találja, akkor valszeg megveszi/előfizet.
Sőt, 2022-ben konkrétan egy lúzer bagázs az amelyik olyan terméket dob piacra, ami letorrentezhető. Manapság megvan az a tech háttér, hogy kénytelen legyen szerveren keresztüli hitelesítésen kersztül esni. 5+ éve már nem volt kunszt. Nem ragozom. Szal egyrészt van létjogosultsága akár haszna is ha egy éles próbát lehet vétel előtt csinálni.
Azok a filmek is amik ma mennek, hát csoda hogy nem csődöltek még be a mozik, amilyen hulladék szar a legtöbb. NETFLIX és társaiké a jövő, játékokban is amúgy. A jogi tényállás egy dolog, azon nincs mit vitatni, de maga a rendszer ilyen, és sztem nem rossz, és csak egyre jobb irányba haladunk.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#82068) rbalint88 válasza gorgo (#82067) üzenetére


rbalint88
addikt

Jatekokra is mar megvan ez regota ;) steam, playstationnetwork, microsoft game pass (xbox, pc)

(#82069) Studi válasza gorgo (#82067) üzenetére


Studi
addikt

Ez így elég demagóg. Az újféle joghurtot sem tudod, hogy ízleni fog-e, de felbontva már nem viszed vissza a boltba. Az, hogy nem tudhatod előre milyen lesz a film nem jogosít fel arra, hogy torrentezd. És ezzel nem bírálok, nem mondom azt, hogy én nem élek ilyen lehetőséggel, csak azt mondom, hogy amit leírtál az sem erkölcsileg, sem jogilag nem ad felmentést. :)

(#82070) gorgo válasza Studi (#82069) üzenetére


gorgo
őstag

Én sem gondoltam hogy felmentést ad.

Azt próbáltam érzékeltni, hogy történelmileg úgy alakult a játékipar, hogy ezzel pontosan számolnak, kvázi terveznek, illetve jó ideje ha akarják, kivédik.
A film az más tészta. A szar filmet se moziba se letoltve nem nézem meg, de az rohadtul bosszantó ha még az időt is rászánod (nekem abból kevés van) és kapsz egy pl. Mátrix resurrectiont...
A jó filmet meg moziban nézem meg, szívesen fizetnék többször is csak lennének.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#82071) lugosi válasza gorgo (#82067) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

“A játékipar eleve úgy épül, hogy igenis szüksége van a fejlesztőknek arra hogy tömegek hozzájussanak, "letorrentezzék" mert ha valaki jónak találja, akkor valszeg megveszi/előfizet.”

Elég régen nem játszok már gépen, de annak idején voltak demo verziók, amik mondjuk az első néhány pályát tartalmazták és az alapján ki tudtad próbálni a játékot. Ez megszűnt?

(#82072) Mr.Csizmás válasza lugosi (#82071) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

nagyon ritka. de cserébe sokszor vannak ingyenes napok random címeknél (RS6, stb.)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#82073) lugosi válasza Mr.Csizmás (#82072) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Látszik, hogy eléggé le vagyok maradva játékok terén. Nekem ez még alap volt, hogy van demo verzió, annak idején ezekkel voltak tele a gamer újságok CD/DVD mellékletei. Ez jó volt, mert el tudta dönteni az ember, hogy tetszik-e neki, egyáltalán megy-e a gépén stb.
Akkor ez mára csak a felhasználói szoftvereknél maradt meg mint trial verzió?

(szerk.: elsőre le se mertem írni, de fogalmam sincs mi az az RS6.)

[ Szerkesztve ]

(#82074) Mr.Csizmás válasza lugosi (#82073) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

rainbow six, R6 lenne, én írtam el :B [link]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#82075) lugosi válasza Mr.Csizmás (#82074) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Így se tudtam volna. :D

(#82076) m3ss válasza lugosi (#82071) üzenetére


m3ss
veterán

nem annyira jellemzo mar a demo, most mar twitch/youtube influenszerek vannak akiket megvesznek kilora, hogy csak szepeket meseljenek a keszulo jatekrol, hogy aztan megvegye a juzer az alfa allapotban levo gamet, mert a reszvenyesek miatt karacsonykor mindenkepp ki kell adni, akarmilyen allapotban is van. amugy is egy vicc a jatekipar, mikrotranzakciobol elnek, arra megy ki az egesz hogy a 10 eves kolok elkoltse mindenre anyuka penzet. vagy lootboxokat csinalnak ahol kvazi szerencsejatekot promotalnak a gyerekeknek.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#82077) tvamos válasza lugosi (#82073) üzenetére


tvamos
nagyúr

En csak azt tudom, amit a fiam mond. Neki xbox van, es azon ugy mukodik, hogy van havi elofizetese, es azzal megjon egy csomo jatek, (szerintem tobb is, mint kene,) es azt tudja jatszani, amig van ez az elofizetes. Nem mind teljes jatek, ha jol tudom, de ha minden kell, akkor megveszi. (Marmint ragja afulem, amig meg nem veszem... de ez lenyegtelen.)

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#82078) Jahno válasza lugosi (#82073) üzenetére


Jahno
őstag

Ennél bonyásabb, mert van amit kipróbálhatsz, meg már inkább havi előfizetések vannak, abban vannak demók és ha tetszik meg lehet venni, de az előfizetéshez X játék is jár, vagy ad valamit a gyártó ésvagy listából is válogathatsz, meg ezek kombinációi. Meg különálló dmeók.

Azt mondjuk nem értettem, mikor valami alkalmazásra 15 perces pénzvisszaadós gari volt, mert kb. csak a véletlen vásárlás ellen volt jó, értelmesen ki sem tudtam próbálni.

Másrészt régi nagy klasszikusok örök verzióban megvásárolva is pár Eurósak, azon akkor sem érdemes szórakozni, ha nagyon szar, meg sok a sorozat amit ismerünk, n+1 rész, nyomni kell.

Szóval bonyolult, de sokkal jobb lehetőségek vannak, mint a sötét középkorban, mikor senki nem vette meg az 1NSANEt a Médiamárktban, mert nem tudták mi az, havernál sem látta, klánja sem nyomta, YT videó sem volt róla.

Cserébe nem is olyan, hogy megátkoljuk a vasat az utolsó lehelletig, berakjuk a CD-t és műxik, mert ha lenyomják a szervereket és a háttérkiszolgálókat, akkor volt cucc, nincs cucc. Marad a sárgakazi :C

Én már készülök az armageddonra, megy a konzol akkuról is kocsmában az asztalon :DD

(#82079) Jahno válasza tvamos (#82077) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, meg hát ugye melyik platform, mert Xboxnál van ez Pass amitemlegetsz, abból mivel MS rögtön van PC-s verzió, ott a GoG, Steam, ki tudja mennyi miféle...

(#82080) gorgo


gorgo
őstag

Asztali PC-m kissé korosodik. Azt se tudom 5 v. 6 éves, és bár jól szolgál, de megjelent pár aggasztó jel... Szal filózom, és bár az asztali PC olcsó, bevált, de nem mobil. Így hát laptop. És ha már az M1 annyira szipi-szupi, megnéztem a MacBook Air-t.
Egy dolog, hogy soha semmi almám nem volt, és 20+éve win környezethez szoktam, de át lehet szokni. Viszont alapból nem laptopként hanem dokkolóval, külső perifériákkal használnám. Namost, van azon a szaron kő kemény 2 thunderbolt csati. :F Ez komoly? És azt mindenre: video, audio, töltés, pendrive, periférák? Ez hogy? Komolyan röhögnöm kell.
Egy dolog, hogy mivel ugye USB az nincs, ezért csak kábelekre alsó hangon 60k-t kéne költenem (b+ ez de röhelyes), nade hová dugjam? (ODA! :DDD ) De tényleg!
- egér
- billenytyűzet
- monitor
- töltés
- külső adat.
Egyik meglévő pendrive-om se lenne jó semmire. Az is lehet, hogy a monitorom sem. Gond lenne a SATA adathordozókkal is, bár biztos van jó pénzért megoldás. Biztos nagyon jó az apple ökoszisztéma, csak ezek buzik, nem kicsit. Persze, tudom ezeket meg lehet oldani, tuti, legfeljebb még 1-2 százas :D, mit számít. Egy fix kritérium van még: 100% kompatibilitás Word és Excellel. 99.9% nem elég, mert Murphy szerint megszívom úgy is.
Pedig amúgy tetszene, komolyan, de ez a 100% különutas megoldás, hááááááát. :(

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#82081) #31733248 válasza Novics (#82062) üzenetére


#31733248
törölt tag

"Spoti van mellé, azt toljuk, mert egyrészt áltagjúzernek ez jön először szembe,"

Igen, a legtöbben azt ismerik, az a kézenfekvő. De azért a Te szetteddel valószínűleg már hallhatóan jobban szól a Tidal.

Az Apple cuccai régóta le vannak maradva néhány évvel a sokaknak fontos BT terén, bizonyos nagy felbontású formátumokat egyáltalán nem kezelnek, több terméküket pedig csak akkor érdemes megvenni, ha almás rendszeren belül maradsz. Az Apple Music is elég gyenge lett, a zenék kezelhetősége szintén.

Az aktív hangfalak amúgy egész jók tudnak lenni, a hálózati lejátszók (akár integrált erősítővel) szintén. Amúgy a kisebb hangfal bizonyos dolgokban simán verheti a nagyobb/drágább modelleket, a hangok lecsengése például sokkal gyorsabb és pontosabb lehet. Hasonló példát nyújthatnak a fejhallgatók, ahhoz, hogy egy Sony WH-1000XM4 vagy egy Apple AirPods Max kitűnő hangzását egy Hifi-szettől megkaphasd, elég mélyen zsebbe kell nyúlni. Ezek a fejhallgatók már tényleg nagyon jól szólnak, a (monoton) zajszűrésük pedig brutális. Én például sokat repülök, a Sony szinte olyan, mint egy süketszoba.

#82063 Jahno

Nekem is így lettek, a mai napig nagy kedvenceim. :B

Gorgo, nekem ilyen van hozzá, nem lenne ez elég?

[ Szerkesztve ]

(#82082) madgie válasza gorgo (#82080) üzenetére


madgie
titán

Mindamellett, hogy egy rettentő b*zi megoldás ez a két szem Thunderbolt, kb 15-20 ezer forint lehet egy dongle, amin vannak “rendes” USB-k, HDMI, SD olvasó meg mittoménmi.

(#82083) Jahno válasza gorgo (#82080) üzenetére


Jahno
őstag

Ráadásul az ilyen USB-C/TB külső "dokkoló"-nak hívott szarból nem árt az eredeti. Vannak ám csoda dolgok még azzal is, legfeljebb ha eldobja a 3G netet, akkor lefóliázod a kábelét, oda se neki. Azt se feledd el, hogy nem minden külső merevlemez megy rajta, ami PC-n 15 éve már csak homályos emlék, itt egy alattomos hiba.

Amúgy valaki fotós csoportban most kérdezett és már jöttek is a válaszok csuklóból, hogy csak Almát, ha jót akarsz cak MAC-et, az nem lesz vírusos (néha de), örökké és tovább tart, blábláblá. Majd kapaszkodj meg, 2013as használt árban 350ezer pénzes cuccal példálóznak. Feléből veszek egy jó, nem túl új használt Wines lapost,éveket elmegy és marad obira meg sörre.

Kollégával egyszer nekiálltunk összeírni a MACes szériahibákat, amit így céges flottáknál találtunk, aztán rájöttünk, hogy más már megcsinálta, meg különben sem érdekel senkit, de kb. 2015 óta nem volt olyan év, aminél ne szoptunk volna gazdagon valami hülyeséggel ami többféle szempontból bukó. És mivel pont tegnap volt kérdés, véletlenszerűen ráírtam az első haverra, aki a MACről eszembe jutott:

És ebben az a szívás, hogy kicserélik a billt egy ugyanolyanra, ami 8 hónap múlva általában elromlik. És lehet pislogni, mert a gari lejárt.

És még mindig azon rágódom, hogy eleve elektronika, 9 éves cuccal akármi is lehet, szoftveres támogatása semmi, egy új PS már lehet fel sem megy rá. Ahhoz képest csilliárd az ára. Oszt miéééééééért?

A többit amúgy tudom, ökoszisztémának egész jó és picsa jó kijelzőket gyárt. Mármint színre. Régen csak porosodott, most elromlik :-D

(#82084) lugosi válasza m3ss (#82076) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

... és a többiek: eszméletlen, mennyit változott a játékipar az elmúlt kb 15+ évben. Nekem az utolsó játékos vételem a Ps3 volt, de abból is még a régi. Játékos pc-t utoljára 2003-ban vettem. Hát az se most volt.

(#82085) lugosi válasza gorgo (#82080) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én munkára wint használok, magáncélra mac-et. Office 365 előfizetéssel van komplett office csomag mac-re is, nem futottam bele eddig inkompatibilitásba legjobb emlékeim szerint. Én 2007-ben váltottam az itthoni gépemet mac-re, és nem bántam meg, azóta is itthon macet veszek. Ha csak és kizárólag munkára kéne, akkor amire én használom, arra nem lenne jó, mert vannak olyan szoftverek, amiknek nincs mac megfelelője.
Az USB-C problémára egy hubot érdemes venni.

(#82086) gorgo válasza madgie (#82082) üzenetére


gorgo
őstag

Oké, oké. Tök láma voltam, ugyanis azt gondoltam, hogy a Thunderbolt =/= USB-C. Illetve nem is teljesen egyenlő, meg a régebbi szabványai aztán végképp, de a 3. verzió már úgy tűnik jó közelítéssel egyenlő. Így már nem buzi, csak legfeljebb volt. :D Szóval azért csak nem vagyok tök láma, csak kicsit lemaradtam. SATA dokkoló amúgy is kéne Win platform mellé is, akkor azzal sem lesz gond.

Még van egy régi (nagyon remélem elavult) infóm: Mac alatt az mp3 az nagyon nem volt egyszerű történet. Most sem az? Csak mert rettenet sok olyan zeném van, ami egyszerűen nem pénz/előfizetés kérdése, szimplán nem elérhető.

Illetve ha nem akarok Lightroom előfizut, akkor van rá szipi-szupi app ami megeszi a legújabb RAF fájlokat, ebben mondjuk többé kevésbé biztos vagyok.

Hmm, akkor egy 512Gb/16Gb Air + kacatok kicsivel több mint 600k. Hmm.
Ha elmegy 5 évig, azt mondom oké. Eleve dokkolóval használnám nagyobb részt, talán nem hal le rajta mint egy nyúzott céges laposon... Nézzek azért egy win-es alternatívát.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#82087) Jahno válasza gorgo (#82086) üzenetére


Jahno
őstag

"Hmm, akkor egy 512Gb/16Gb Air + kacatok kicsivel több mint 600k. Hmm.
Ha elmegy 5 évig, azt mondom oké."

Elmehet, legfeljebb 2-3szor javítják gariban, utána meg hümmögsz, hogy akkor most kihúzza-e a maradék tervezetet vagy sem. Főleg ha a billentyűhiba nem zavar, akkor egész jó kis gép.

MP3 meg egyebekkel semmi baj nincs.

(#82088) Ear001 válasza gorgo (#82086) üzenetére


Ear001
addikt

Az mp3 kérdést nem is értem. A rendszer maga is lejátssza a Zene nevű programmal, de ha az nem tetszik, van kismillió alternatíva. Ez sose volt gond.

Adobe programok helyett ott vannak az Affinity dolgai amik kábé annyit tudnak, mint a PS ID stb, csak gyorsabbak, olcsóbbak, persze pár inkompatibilitás van. Ha meg egyszerűbb kell, akkor irány a shop, és próbálgathatsz kedvedre.

Miért kell 512GB/16 GB ha amúgy is külső tárolón lesz egy csomó anyagod? Mire kell a 16 GB? Ez örök hitvita, hogy kevés-e az alap memória a Macecnél, de nem, itt nem olyan érzékeny a növelésre, mint a Windows-nál, az Arm-os architektúra meg pláne nem. Ha állandóan 15 gigás fájlokat használsz Photoshopban, akkor kell, de ha kicsit is nagyobbakat, akkor úgyis swappol a rendszer, meg az Adobe programok amúgy is felzabáljákk a világ minden memóriáját. Az alap kivitelnél nagyobb SSD inkább videóvágásnál jön jól. Viszont ezekre meg a Pro-k jobbak, bár a kisrohangálós Air is igen durva teljesítményű, pláne ha a passzív hűtését is nézzük.

(#82089) gorgo válasza Ear001 (#82088) üzenetére


gorgo
őstag

Bizisten, nem viccből meg hobbiból találtam ki ezt az mp3 dolgot. Egyszer rég beégett, akkor így volt (lehet telóra volt igaz, passz). De ha ez régmúlt, vagy így se volt, csak oké. A 16gb ram meg úgy jött, hogy manapság 8giga mellett néha besír a win. Tény, hogy a win memóriakezelése elég szar, ami meg a mac-et illeti, arról lövésem sincs. De mivel 5 évre tervezem, franc tudja 3 év múlva mire mennyi ram kell. Ártani nem árt. SSD mondjuk talán elég 256 is...

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#82090) .mf válasza gorgo (#82080) üzenetére


.mf
veterán

Tavaly vettem egy Hp Probook 635 Aero G7-est. 13", jó színvisszaadású (90% sRGB, 60% A-RGB, ha jól emlékszem) IPS monitor 400 nittel, mindössze 1 kg - Ryzen 4300U, 8 GB RAM + szabad slot, és 256 GB-os SSD-vel volt kis híján 800 EUR, újan. Bepattintottam egy második RAM modult, cseréltem az SSD-t 1 TB-osra, akkori árakon kicsivel 300k fölött megállt a dolog. Van rajta 2 USB-A, 1 USB-C, HDMI, hang és töltő - ez se sok, de már használható dokkoló nélkül, főleg, hogy USB-C-n kaphat áramot, így PD-s monitorhoz csak az USB-C kábellel van kötve, az egér és külső lemez pedig a monitorhoz.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#82091) Jahno válasza gorgo (#82089) üzenetére


Jahno
őstag

Telefonon kezelni és rászinkronizálgatni lehetett szívás.

(#82092) tvamos válasza Jahno (#82079) üzenetére


tvamos
nagyúr

Nintendon is van valami hasonlo. A'sszem azt csak egyszer kell megvenni.

Na ja, a Steam az jo! Be is huztam karira par 2 $-os jatekot. Persze jatszani nem tudom, mert csak Linuxos gepem van, amit vettem, azok meg Windows only cimek. Ellenben a gyerek rakattant a Simcity-re. :D

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#82093) Jahno válasza tvamos (#82092) üzenetére


Jahno
őstag

Switchre igen, de azért ott repkednek a 40-60 Eurós cuccok, szóval neccesen gazdaságos. De játék és online. Itt ami szívás még, hogy míg DVD lemez volt, addig színes, szagos, kicsit sérülékeny, de eladható a használt piacon. Ha meguntad a gépet, akkor a letöltős cucc megmarad és nem tudod eladni.

(#82094) tvamos válasza Jahno (#82093) üzenetére


tvamos
nagyúr

A Nintendo-ra minden piszok draga, az vilagos, de olyan exkluziv tartalmak vannak... eladva tuti nem lesz, fiam gyujtogetos.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#82095) lugosi válasza tvamos (#82094) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nekem van egy Nintendo DS lite-om, arra van civilization. Azt nagyon szeretem. Igaz a gép már kezd szétesni, a zsanérok már épp hogy csak tartanak, a kártyát nem mindig értékeli. Valamikor pár éves korában elkezdett elfáradni, pedig nagyon vigyáztam rá.

(#82096) tvamos válasza lugosi (#82095) üzenetére


tvamos
nagyúr

Nekem ez a Ninti annyira nagyon Japan, hogy kiraz tole a hideg.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#82097) cdl


cdl
senior tag

Valaki keresett múltkor porszívót.
Ilyen áron rég nem volt és nem is kap jobbat. [link]
Javítva.

[ Szerkesztve ]

(#82098) tvamos válasza cdl (#82097) üzenetére


tvamos
nagyúr

Nalam nem mukodik a hivatkozas. Mi ez? Erdekelnek a porszivok. (Nem is ertem, miert...)

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#82099) madgie válasza Jahno (#82087) üzenetére


madgie
titán

Ezen az M1-es gépeken már nem az a hülye billentyűzet van, mint a 2016 és 2019 közötti Apple notikban, szóval nem, nem fog lehalni, tök közönséges scissor mechanika van benne, nem az a butterfly-borzalom.

gorgo: Ear megválaszolta a többit, mp3 rág nem gond, legfeljebb, esetleg az mkv, de egy VLC/IINA azt is elviszi szépen. Nekem 16 GB ramos M1 Air-em van, a videóvágás miatt (4K HEVC cuccok), egyébként elég lehet simán a 8 is, ráadásul az alapgép időnként szokott akcióban lenni.

(#82100) Mr.Csizmás válasza cdl (#82097) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

& tvamos Miele C1

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.