Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21651) maj-viktor válasza V/ (#21650) üzenetére


maj-viktor
őstag

De az ilyennek hiába mondjuk, hogy használjon Virtuális Webkártyát....
1. paranoiás (ellopják az adatokat, pont ezért mondjuk, hogy csináljon "második kártyát")
2. spúr (a havi/éves kártyadíjért, pedig legtöbb helyen ingyenes is akár)
3. nincs / nem akar bankszámlát... mert:
A, nem bízik a bankokban! O.o
B, feketén dolgozik, készpénzt kap, nem akar "semmi nyomot", nehogy a NAV betalálja... még véletlenül sem gondolkozik el a bére "kifehérítésén", meghogy ennek a szemét sz*r hazug államnak - kormánynak ő egy ft-t nem fizet... ala vámolás során rendszerint előjön... ő biztos a kenyeret is lopná a boltból, ha lenne rá lehetősége... én se szeretek fizetni "adót" (legyen az vám vagy áfa vagy szja - tb, eho, nyugdíj, akármi), de kell - muszáj... ez van!

Ezekkel az indokokkal rendszeresen találkozok a rendelés külföldről blogposztom nyomán...

Ahogy most itt is gondolom hasonló okból háborodtak fenn az "azonosítás miatt", hogy x összeg forgalom felett bekéri a személyit, ahogy írtam pl. face esetén is alkalmaz ilyet a rendszer... pedig ott semmi "pénz nincs", csak hogy nem-e fake profil

Rendszeresen találkozok ilyennel is, hogy rámír, hogy x dolgot kinézett ebay-en rendeljem már meg neki, mert látja én sokat rendelek... mire írom miért nem rendeled meg te magad!? (indok, nincs paypal, mondom regeljen... sőt már van "bankkártyás fizetés" is csak... nem fog... nincs bankkártyája... mondom nem kell hozzá... van topup "feltöltés"... akkorse, miért nincs bankkártyája!? (fent pár indok), meg mert neki így kényelmesebb, hogy mással rendeltet és nem akarja "megtanulni" hogy kell... hiába van szájbarágós poszt róla, hogy kell mindent lépésről - lépésre leírva retardoknak is szószerint!

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#21652) zoli731 válasza V/ (#21629) üzenetére


zoli731
újonc

Sziasztok ! Akkor leirom mi tortent. A Pay Pal szamlamra erkezett ez az uzenet a cegtol
"PayPal is constantly working to ensure security by regularly screening the accounts in our system. We recently reviewed your account, and we need more information to help us provide you with secure service. We would like to return your account to regular standing as soon as possible. We apologize for the inconvenience.

Dec 2, 2015: You have received €1,800 or more in total payments to your PayPal account in this calendar year and are therefore approaching our annual receiving limit of €2,500. PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money Laundering regulations by collecting information from customers when they reach this limit. Please go to the Resolution Centre for more information on what you need to do.

(Your case ID for this reason is PP-004-377-171-201.)

How can I return my account to regular standing?
It's usually pretty easy to take care of things like this. Most of the time, we just need a little more information about your account or latest transactions.

To help us resolve this issue, please go to the Resolution Center.

We'll review the information you provide and email you if we need more details.

Once you complete all of the checklist items, your case will be reviewed by one of our Account Specialists. We will send you an email with the outcome of the review."

Nos Ok erre hivatkozva kerik valamilyen szemelyi kartyam bemasolt elkuldeset nekik. Levelvaltas hegyek es telefonhivasok Angolul, tehat en is ertettem, hogy mit akarnak es ok is,hogy mi a gondom ezzel. Azt irtak es mondtak, hogy ha elerem a 2500Euros limitet (ennyi penz erkezik egy naptari evben) a szamlamra, akkor es mivel legalabb 1800Euro erkezett idaig vagy tobb, ezen a jogcimen kerik, hogy igazoljam magam. Irtam es mondtam is nekik, hogy bocsi, de miert kerik, ha meg el sem ertem azt a limitet. Nem tudtak megindokolni, csak hajtogattak a maguket. Azt irtak, hogy februar 13-an ez a felhivas, ha addig nem eri el a beerkezett penz osszege az evben a 2500 Eurt-t. Nos kivartam, es 14 en engedtem ra csak penzt es meg akkor sem erte el az 1800 eurot !. Nem toroltek. Felhivtam oket hogy mi ez a jatek?? Erre megint hablatyoltak es azt mondtak, hogy a kolleganojuk rosszul tudta, hogy torlodik ! Mondom nekik, "egy ilyen komoly ceg hogy beszelhet egyszer ezt egyszer meg azt?" Felhivtam oket megegyszer, es mondtam a palinak, hogy ersek mar meg nincsa joguk kerni az adataim, mert nem valosult meg a 2500 euros limit amlyely jogcimen kerik tolem es nem fogom nekik elkuldeni online a szemelyes ID masolatom, de ha annyira akarjak kuldjenek valakit szemelyesen es szivesen bemutatom. Erre azt mondta, teljesen megert, valszeg o is ezt csinalna, ugyhogy csak hagyjam ezt a dolgot figyelmen kivul es csak vasarolgassak vagy fogadjak penzt. Tudni kell, hogy 100 napom van arra hogy bemutassam nekik az ID-m kulonben limitaljak a szamlam mukodeset de most csak nem tudom bezarni semmi mast nem limitalnak. Nos gondoltam, velem nem fogtok szorakozni es le akartam kuldetni a magyar szamlamra a penzt. Be akartam irni a szamlaszamom 1000 felekeppen probaltam IBAN, IBAN nelkul nullakkal nullak nelkul 16-24 karakterrel de azt irta ki a rendszer, Hogy " pillanatnyilag ezt nem tudom megtenni" Felhivtam oket, hogy segitsenek ebben nekik sem sikerult beirni, de megprobaljak manualisan de ahhoz kell egy bankszamla masolat es ID tolem nekik :DD . (((Meghogy nem limitalnak)))) szoval ez egy zsarolas ! Ezert akarok irni az MNB ugyvedeinek, hogy milyen jogon kerik tolem ezeket az adatokat ! A valaszom pedig neked az, hogy igen MO-n szivesen elkuldom az adatomat a Magyar rendszerebe a banknak es lemasolom nekik, DE a Pay Pal egy AMERIKAI ceg ! Tudod ez az aggodalmam ! Magyarorszagon belul ellenorizheto es lehet kovetni mi lesz az adataiddal de az USA-ban nem bizom.

(#21653) cidalain válasza zoli731 (#21652) üzenetére


cidalain
veterán

Bocs, de szerintem ehhez semmi köze az MNB-nek, és az ő ügyvédjének.
Ez adatvédelmi kérdés, amitől fosol. Ráadásul szerintem mivel a paypal nem Magyarországon működik, nem magyar adatvédelmi törvény vonatkozik rá. De valamilyen biztosan. Azt keresd meg. Ha az neked tetszik, akkor küldd el az adataidat. Ha nem, akkor nem kell használni a szolgáltatásukat.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#21654) V/ válasza zoli731 (#21652) üzenetére


V/
Topikgazda

Még egyszer leírom, mert az értő olvasás nálad ezek szerint nem megy.!
Ahová te tartozol az nem amerikai cég, teljesen független Uniós cég a nyilvántartástól kezdve minden tekintetben. Magyarország is tagja az Uniónak, tehát a "nagy országon" belül mozognak az okmányok képei.
Amit írnak egyrészt a szerződési feltételek szerinti ellenőrzésed és a Uniós pénzmosás és terrorizmus elleni törvényi jogszabályok szerinti ellenőrzés. Van félnivalód?
Ez teljesen szabályos, felesleges hőzöngened.
Elfogadtad a használatai szabályokat, akkor mit sz....kodsz? Ha meggondoltad magad, akkor ne használd.
Ha meg nem ismered és nem akarod a törvényeket betartani, akkor máshol hablatyoljál, ne itt.

cidalain
Az Uniós adattörvények ránk is és a PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. is egyformán vonatkoznak, szigorúbbak mint a USA törvények.
Tőlem is bekérték, elküldtem, ránéztek, kipipálták és megsemmisítették. Így most már nincs limitem, ha elérem a kvótát, nyugodtan továbbíthatják az információt a NAV-nak, mert a törvény ezt írja elő. Mert minden bank ezt teszi.
Ha a jó ember figyelné a médiát, akkor tudná, hogy az Uniós államigazgatás nem igazán megengedő az USA irányába adatkiadás szempontjából, de ugye itt nem erről van szó.

[ Szerkesztve ]

(#21655) V/ válasza zoli731 (#21652) üzenetére


V/
Topikgazda

De ez a legjobb:
Felhivtam oket, hogy segitsenek ebben nekik sem sikerult beirni, de megprobaljak manualisan de ahhoz kell egy bankszamla masolat es ID tolem nekik

Telefonon, személyazonosság igazolása nélkül, hozzáférni egy Paypal fiókhoz és bemondásra átírni az adatokat? Helyből, vagy nekifutásból......?
Persze hogy kérnek azonosítást.

[ Szerkesztve ]

(#21656) zoli731 válasza V/ (#21655) üzenetére


zoli731
újonc

Szerintzed ha lenne felnivalom felhivtam volna eloszor a fogyasztovedelmet utana meg a MNB-t es irnek az ügyvedeiknek? Elegge arrogansan viselkedsz akar regi vagy uj vagy itt !

(#21657) V/ válasza zoli731 (#21656) üzenetére


V/
Topikgazda

Nézd, ha nem látod be, hogy értelmetlen amit csinálsz és a te személyes problémáddal telíted a fórumot, lehet, hogy arrogánsnak tűnök, amikor leírom a vonatkozó tényeket, de ezek amiket írsz, nem azok a tapasztalatok, amit itt meg kellene osztanod.
Egyértelmű a törvényi szabályozás és a szerződés, amit a Paypal-el kötöttél, amit te nem akarsz utólag elfogadni, betartani.
Nem tartozik a fórumra.

[ Szerkesztve ]

(#21658) Suineg válasza V/ (#21631) üzenetére


Suineg
senior tag

Szia,

Ez az SMS dolog csak a Paypalra való belépést váltja fel (a jelszó helyett) ?

(#21659) V/ válasza Suineg (#21658) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez egy +védelem az azonosító és jelszó mellett. Kéri az azonosítókat, de konkrétan tovább csak akkor tudsz menni a fiókodba, he elküldeted az sms-t és beírod. Ha ezt aktiválod, a feltörés lehetősége a 0-hoz közelít.

(#21660) cidalain válasza V/ (#21654) üzenetére


cidalain
veterán

hát ezt mondom én is. olvasson utána a vonatkozó EU jogszabályoknak. ha azzal ellentéteset csinálnak akkor lehet ugrálni. de semmiképpen sem az MNB az illetékes :) Ha meg nem ellentétes semmi EU szabállyal amit kérnek (és ez így is lesz) még mindig két lehetősége van:
-teljesíti a kérést
-kilép a paypalről, és megoldja máshogy

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#21661) V/ válasza cidalain (#21660) üzenetére


V/
Topikgazda

Egyetértünk.
Egy zárt rendszerben elküldött képen lévő adattal milyen visszaélést lehetne elkövetni? Amikor ténylegesen csak az adatok egyeztetésére, összehasonlítására használják. Pl a bankszámlakivonat felső része ami a nevem, címem és bank azonosítója és a számlaszám, milyen visszaélésre használható, ha nem nyilvános a hely ahova került.

(#21662) Elar válasza V/ (#21599) üzenetére


Elar
senior tag

Szia
Mastercard volt. 240 euro. Egy berlini vinotékából vásároltam. Elküldték mailben a fizestési "akármit" annak alapján indítottam a fizetést. A kapott smsben 308 ra jött ki...
Ennek ellenére vegül 315re alakult, amit nem indokolt az árfolyammozgas

[ Szerkesztve ]

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#21663) V/ válasza Elar (#21662) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Unicredit nem tudom mi alapján számolja az sms-ben elküldött árfolyamot, én mindig azzal számolnák ami a kártyaszerződés feltételei szerint az elszámolási alap. A te esetedben ezt a szabályt: az átváltás napján érvényes devizaárfolyammal, és így kerül terhelésre/könyvelésre az összeg. átfordítva:
a vásárlás napján érvényes devizaárfolyammal, számolnám és nem érne meglepetés.
Akkor megnéztem, a vásárlási napi árfolyam rosszabb volt, mint amikor elszámolták 18-án 317.70 Ft volt 1 €, 22-én volt 315.72 Ft.
Persze a Mastercard árfolyam 307.36 Ft és 308.28 Ft volt, ezt kaphattad az sms-ben, míg elszámolást az Unicredit a saját nagyon durva árfolyamával tette meg.

[ Szerkesztve ]

(#21665) Hintalow


Hintalow
senior tag

Hi!

Csak infóképpen, hét elején szembesültem vele, hogy nem tudok vásárolni, mert az előző héten megújított kártyám nem lett update-elve paypalon.
Mivel kártyaszám is változott, ezért a régit töröltem, és felvittem az újjat. Viszont nem a szokásos 1 dolláros próbatranzakciót csinálták, csak egy 0 dollár értékű un. "account verification" tranzakció tipusút.
Tkp hétköznapi felhasználó számára ebből nem látszódik semmi.
Utána azonnal nem is látszódott a confirm card lehetőség, most jutott eszembe, és már ott volt a walletben, megcsináltam azt is.
Lehet hogy köze van ahhoz, hogy elég régi account (8-9 éves) de lehet, hogy leszoktak az 1 dollározásról.
Ha mások is tapasztalják, lehet összefoglalóba.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#21666) V/ válasza Hintalow (#21665) üzenetére


V/
Topikgazda

Utána azonnal nem is látszódott a confirm card lehetőség, most jutott eszembe, és már ott volt a walletben, megcsináltam azt is.
Ezt nem értem. Akkor volt, vagy nem volt? Eddig is kellett némi idő hogy megjelenjen.
De csinálják az 1 $-t, az nem változott. És megmaradt a 400 Ft-os kód is. Én ezt tapasztaltam.
Megjegyzés: Az 1$ próbaterhelést azt igen, de nekem már azt sem vonják, de ez egyedi, azért nem is Összefoglalós téma..

[ Szerkesztve ]

(#21667) Hintalow válasza V/ (#21666) üzenetére


Hintalow
senior tag

Lehet egy kicsit félreérthető voltam: hétfő reggel, amikor hozzádobtam az új kártyát, akkor még nem volt megerősítés, én valamiért úgy emlékeztem, azonnal mehet az is. Közben persze eltelt egy hét, volt ideje megjelenni a funkciónak :D

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#21668) Tomi0703


Tomi0703
őstag

Hali!
Van ez az ügyem. a geekbuying nem válaszolt, eszkaláltam, 2 napja. Most jött egy email, hogy a geek szállítási információkat közölt (az angoltudásom nagyjából kimerül a gugli fordítóban).

The seller responded to our request for shipment tracking information. We
still need to investigate and confirm this information, but we wanted to
share the seller's response with you:

Tracking Company: Other
Tracking Number: 888888

Szóval ez jött. PP oldalán is a következő lépésre ugrott át. Most mi a teendőm? Kéne írnom vissza? Ha igen, mit? Mit kezdjek ezzel a TN-nel? Nem is valós.

[ Szerkesztve ]

(#21669) V/ válasza Tomi0703 (#21668) üzenetére


V/
Topikgazda

Jelezni kellene a Paypal-nek, hogy ez valótlan információ, mert annyit legalább tudnia kellene, hogy kinek lett oda adva a csomag (ha other, akkor mellé kell írni hogy mi a neve) és nincs olyan nyomkövetési szám ami azonos számokból állt, tehát az eladó hazudik.

(#21670) cidalain válasza Tomi0703 (#21668) üzenetére


cidalain
veterán

Mondjuk ez kicsit szerintem ironikus valasz.
Kapta a PP ezt, amit ugyan meg nem viszgaltak meg, de megnezik, es ellenorizni fogjak (akkor nyilvan ki fog bukni hogy, kamu)
De en ugy veszem le, hogy nem azert adjak neked meg ezeket az infokat, mert meg szoktak, hanem hogy te is rohoghess egyet :)

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#21671) Tomi0703 válasza cidalain (#21670) üzenetére


Tomi0703
őstag

es (#21669) V/: Akkormost irja nekik vagy ne? Ha igen, akkor hova? :D
Amugya rendelesem alatt anno benne volt ez a tn, de akkor sem foglalkoztam vele mert teljesen nyilvanvalo volt, hogy kamu tn. :D
Meddig tart amugy meg elbiraljak?

(#21672) V/ válasza Tomi0703 (#21671) üzenetére


V/
Topikgazda

Írjál.
Belépsz
A képernyő alján Contact
Message Center
Jobb szélen fent Create New Message
És válaszd az alábbi képen láthatóakat.

A Case ID-t ne felejtsd el megadni és azután leírni a gondodat.

[ Szerkesztve ]

(#21673) Tomi0703 válasza V/ (#21672) üzenetére


Tomi0703
őstag

Koszonom szepen. :R

(#21674) laleeee válasza V/ (#21672) üzenetére


laleeee
őstag

Én több mint két hete csináltam ilyet ,válaszra sem méltattak :( Vajon miért ?

(#21675) V/ válasza laleeee (#21674) üzenetére


V/
Topikgazda

Általában 7 napon belül válaszolnak. Írd meg újból. Gondolom, nem hagytad ki a Case ID-t?

(#21676) atees


atees
őstag

Hogyan tudom a kartyámat megerősíteni? Valami 4 számjegyű kódot kér, de nem tudom miaz?
Ameddig ez nincs addig fizetni se tudok :Y :Y

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#21677) V/ válasza atees (#21676) üzenetére


V/
Topikgazda

Sokat segített volna, ha a fenti Összefoglalóban lévő linkről letöltöd a kártyahozzáadást tartalmazó leírást. Ez is benne van.
Meg itt a képen is olvasható ... found on your card statement
Röviden annyit, hogy bankod számlatörténetében lesz egy 400 Ft-os levonás, annak a tranzakció szövegében van benne a kód, ezt kell majd beírni.

Összefoglaló kinyitás

Kártya hozzáadás a Paypal fiókhoz
Letöltési link.

Ezt is javaslom, hogy tanulmányozd át:
Konverzió beállítás bankkártyához, ne a Paypal árfolyam legyen használva
Letöltési link.

[ Szerkesztve ]

(#21678) laleeee válasza V/ (#21675) üzenetére


laleeee
őstag

amúgy nem is látja az üzeneteimet . ezt írja ki : "Your messages cannot be displayed at this time."

(#21679) atees válasza V/ (#21677) üzenetére


atees
őstag

Bocsi, akkor a gyengébbek kedvéért mint én oda írnád az összefoglalóba, és megerősítése, nem gondoltam rá, hogy benne lesz, sorry.🙏🏻

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#21680) V/ válasza atees (#21679) üzenetére


V/
Topikgazda

Ott van! Képekkel illusztrálva, túl sok hely lenne, ezért van a link, az ingyenes letöltéssel is pár mp.
De régóta tagja vagy a Prohardvernek, a legtöbb topicnak van Összefoglalója.

(#21681) V/ válasza laleeee (#21678) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez neked írja, hogy a Paypal ügyfélszolgálat mit nem lát, azt mégis honnan tudnád?

(#21682) atees válasza V/ (#21680) üzenetére


atees
őstag

Ja én arra gondoltam, hogy Kártya hozzáadása a Paypalhoz és megerősítése lehetne a link feletti cím.
De persze meg kellett volna néznem csak bénaztam.
🙏🏻🤘🏼👍

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#21683) V/ válasza atees (#21682) üzenetére


V/
Topikgazda

Az egy folyamat, akkor van vége ha visszakaptad a 400 Ft-ot a Paypal-től, ilyen erővel akár maga a folyamat is lehetne cím, bár a Prohardver közzétételre vonatkozó szabályainak egy kicsit ellent mond.

(#21684) atees válasza V/ (#21683) üzenetére


atees
őstag

Oké 😀

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#21685) mijos


mijos
senior tag

Tudok ugy penzt kuldetni massal, hogy utana ne lehessen rinyalni-megpanaszolni? Eladni akarok eppenseggel, de a csalokat szeretnen valahogy kiszurni, akik meg is kapjak atermeket, meg case-t is nyitnak a semmire.

" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "

(#21686) Elar válasza V/ (#21663) üzenetére


Elar
senior tag

Köszi szépen!

Kb értem. :)
Valóban hajszálpontosan 315.72-vel számolták el.
Mit kellene tennem azért, hogy ez az smsbeli 308-as árfolyammal legyen számolva? Váltsak bankot? :)
Vagy mlyen kártyát szerezzek be? :)

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#21687) V/ válasza Elar (#21686) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Unicredit így számolja el, mindegy melyik kártyát igényled tőlük. Van amelyik bank normálisabban számol el.
Az hogy az sms-be mit írnak nincs jelentősége, biztos ott van a bankkártya szabályzatban, hogy miért más zárolási összeg, de első ránézésre a Mastercard árfolyamot küldték el, de nem igazán akarom egy engemet nem érdeklő bank dolgaival foglalkozni, volt ott bankszámlánk, nem véletlenül lett felmondva.

(#21688) V/ válasza mijos (#21685) üzenetére


V/
Topikgazda

Ehhez a problémához nincs pénzküldési megoldás. Az eladási szerződés még a Polgári Törvénykönyv szerint is felmondható, visszakérhető a pénz, ha a vevő hibás teljesítést állít. Olyan nem létezik, hogy te megkapod a pénzt és csak úgy eltűnsz a reklamáció elől.

[ Szerkesztve ]

(#21689) Oliverda válasza V/ (#21621) üzenetére


Oliverda
félisten

Nem semmi, hogy 5 év alatt ide is eljutottak vele! :Y

"Tudomásom szerint 2011 óta vezették be és 2014 óta lehetséges nálunk, de ezt azért biztosra nem mondom."

Nem, idén januárban még nem volt lehetséges nálunk, mostanában aktiválhatták. Eléggé időszerű volt.

Mondjuk tökéletesnek nem mondanám. Belépésnél egymás után kétszer kéri a sztenderd jelszót, ezt követően pedig az SMS-t csak akkor küldi, ha rányomok a send gombra. Böngészőt vagy eszközt nem lehet elmenteni benne, de ami rosszabb, hogy két account esetében ugyanazt a telefonszámot nem lehet használni. Semmi hibaüzenet, a regisztráció első lépése után egyszerűen visszadob a főoldalra. Tipikus

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#21690) V/ válasza Oliverda (#21689) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha nincs az a baj, ha van akkor az. De ha végig gondolod, jobb hogy én küldetem az sms-t, mint ha automatikusan küldené. Ez hogyan lehetne megkerülni?
Pont az lényeg, hogy a nevedben senki sem tud így már belépni.
Ha elmented a dolgokat, akkor a hackerek hozzáférhetnek, idáig ez nem volt nálad igény. Meg ne is értem, hogy miért kellene elmenteni Böngészőt vagy eszközt. Miben kellene ezt csinálni?
Nem logikus, hogy 2 Paypal fiók ugyanannak az embernek, a cégeshez a céges mobilszámot add meg.
Ezután várom azokat a "rém" híreket, hogy aki ezt is használja, annak feltörték a Paypal fiókját.

(#21691) Oliverda válasza V/ (#21690) üzenetére


Oliverda
félisten

Ezek alapján sosem láttál még jól működő kétfaktoros azonosító-rendszert, így hiába is magyaráznám. A semminél a mostani természetesen jobb, de a Google, Apple, vagy éppen a Yahoo rendszeréhez képest kb 5 évvel van lemaradva. Talán 2020-ra eljutnak oda ahol a többiek vannak most.

Ha ez egész emberiségnek ilyen lenne a hozzáállása, még mindig barlangokba laknánk, hisz minden úgy tökéletesen ahogy van, ezt el kell fogadni, és tapsolni hozzá. Éljen a fejlődés!

"Nem logikus, hogy 2 Paypal fiók ugyanannak az embernek"

Neked nem logikus, de ez legfeljebb csak a szűklátókörűségedet erősíti.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#21692) V/ válasza Oliverda (#21691) üzenetére


V/
Topikgazda

Sértegessél már mást légy szíves, de ne engem. Te nem tudsz máshogy megnyilvánulni?
Csak hogy értsd mit tartok sértőnek: de ez legfeljebb csak a szűklátókörűségedet erősíti.
Lehet, hogy igazad van megváltoztak a szerződési feltételek és egy embernek lehet több saját nevén, de más e-mail címmel működő Paypal fiókja. Ide nem értve hogy egy vállalkozónak van egy saját és egy céges fiókja. Mert nem fog azonos telefonszámot használni.

[ Szerkesztve ]

(#21693) Oliverda válasza V/ (#21692) üzenetére


Oliverda
félisten

Nem sértésnek szántam, csupán a tapasztalataimat foglaltam össze. Szerintem nagyon káros ez a hozzáállás mindenkire nézve aki ide bejön tanácsot kérni. Szerinted a PayPal a tökéletes és szent, aki pedig máshogy gondolja az téved, rosszul látja a dolgokat, nincs igaza, stb. Szerintem ez szűklátókörűségre vall.

A két fiók pedig azért jó, mert a szent PayPal pofátlanul rossz árfolyamon konvertálja számlán lévő pénzt, ráadásul bizonyos esetekben egyszerűen nem engedi a kártyával való fizetést, ha neked épp van bármilyen deviza a számládon, hiába van mellette még akár 5 kártya is hozzárendelve a fiókhoz. Ezt pedig csak azzal lehet megkerülni, ha egy külön fiókot csinálsz a kártyáknak, és azzal fizetsz bizonyos helyeken.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#21694) V/ válasza Oliverda (#21693) üzenetére


V/
Topikgazda

Szerintem meg túl tárgyaltuk a témát.
Mivel más nincs, ha vannak is hibák, ezt használom, ezért nem is fikázom. Ez van.
És hiába ócsárolnám egy fórumon, a Paypal cég akkor is így működik. Van lehetőség a jobbító javaslatokat elküldeni nekik.
És továbbra is sértegetsz, nem szoktam félrevezető tanácsot adni. Ne is sugallj ilyet. A tapasztalataimat osztom meg.
Értem az érvelésed, de én szeretem a szabályokat betartani, te úgy teszel ahogy akarsz és ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#21695) Laca1212 válasza V/ (#21618) üzenetére


Laca1212
őstag

Nem is tudtam, hogy van ilyen. Be is állítottam. Köszi! :)

(#21696) Elar válasza V/ (#21687) üzenetére


Elar
senior tag

Köszi!

sok éve használom az UInicreditet magán és cégesre.
Annyira nem nyáálaztam át (főleg céges vonalon), de mindig az volt a vége, hogy nem érdemes nagyon ugrálni, mert a végeredmény (költség) kb ugyanaz.
Mondjuk ez a 315-ös átváltás fáj....
Mondjuk még mindig jobb, mintha a Paypal váltaná

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#21697) V/ válasza Laca1212 (#21695) üzenetére


V/
Topikgazda

Eddig mi nem tudtuk igénybe venni, de most már nyugodtabbak lehetünk. Szívesen.

(#21698) V/ válasza Elar (#21696) üzenetére


V/
Topikgazda

Szívesen.
Csak deviza elszámolás drágasága miatt bankot váltani, nem biztos hogy megéri, lehet, hogy összes számlavezetés, bankkártya és egyéb szolgáltatások költségét számolva még előfordulhat, hogy az Unicredit olcsóbb. Pl a bankkártya neked feleannyiba kerül mint nekem. Nem igazán lehet dönteni, hogy melyik bank a jobb. Persze így is kevesebb a Paypal árfolyamhoz viszonyítva. Most a PP 1 € 325 HUF, Unicredit pénteki 317.9 Ft.

(#21699) jety91


jety91
őstag

Sziasztok!

Ismerősömnek szeretnék paypal accountot regisztrálni de az istenért sem sikerül. Minden adat kitöltve, telefonról, pcről több böngészővel próbáltam.

A végén mindig ez a hibaüzenet fogad: We are not able to process your request. Please try again later.

Regisztráció során nem engedi rendesen a születési dátumot sem beírni és hiányzik a 1 label szöveg is... Nem érhető el valahol a régebbi paypal regisztrációs felület?

(#21700) V/ válasza jety91 (#21699) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez a felület van.
De ezen a linken próbáltad?
https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/home
Hány éves az ismerősöd?
Ez mi? és hiányzik a 1 label szöveg is

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.