Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13501) fatal` válasza eXodus (#13500) üzenetére


fatal`
titán

Fájl->Menüsáv megjelenítése elől kiveszed a pipát.

(#13502) eXodus válasza fatal` (#13501) üzenetére


eXodus
őstag

thx. Majdnem mindenhol kerestem, de itt nem gondoltam.

(#13503) Dluinet


Dluinet
nagyúr

Megjelent, letölthető az Opera szerveréről:
Opera 11.11 Build 2109 Final

Portable változat is

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13504) erdoke


erdoke
titán

Melyik widget keres valamit minden oldalbetöltésnél az m.opera.com oldalon? Napközben mindig várni kell rá, és elég idegesítő. Este észre se lehet venni (gondolom, amikor az m.opera.com sebessége innen jelentősen javul), illetve nem is mindegyik oldalon fordul elő.

A legjobb aláírás a héten

(#13505) Penge_4 válasza erdoke (#13504) üzenetére


Penge_4
veterán

Ezt a kérdést most jól feltetted. Gondolom kiegészítőre gondolsz, mivel a widgetek saját processzben futnak, de nem tudom. Talán ha felsorolnád őket (legalább azokat, amik hozzáférnek a hálózathoz (tehát a Privacy beállításoknál van pipa-lehetőség a Private Tabs és a HTTPS mellett is).

(#13506) erdoke válasza Penge_4 (#13505) üzenetére


erdoke
titán

Persze, kiterjesztésre gondoltam, csak megszokásból jött a widget. :B
Kiterjesztésből van fent pár, és mindegyiknél bent van az első pipa, ahogy elnézem.

A legjobb aláírás a héten

(#13507) cousin333 válasza Dluinet (#13503) üzenetére


cousin333
addikt

Portable minek? A gyári telepítőt is fel lehet rakni hordozhatóként.

Amúgy Opera 11.11, méret: 11,1 MB :)

"We spared no expense"

(#13508) Dluinet válasza cousin333 (#13507) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Lehet, nem mindenki rendelkezik rendszergazdai jogosultsággal.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13509) fatal` válasza Dluinet (#13508) üzenetére


fatal`
titán

Nem is kell hozzá.

(#13510) eXodus


eXodus
őstag

File Inbox unite alkalmazást használja valaki?
Miért van az h nagy méretű fájl esetén nem másolja azt a megadott könyvtárba, hanem csak a tempben marad.

(#13511) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#13490) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Az általam linkelt JavaScriptes hover menük minden böngészőnél villognak és Opera 11.01-ben és 11.10-ben is villognak."
Mármint most gondolom arra gondolsz, hogy ELSŐ betöltés előtt, nem? Tehát amiről beszéltünk, hogy nem oldották meg a JavaScriptes előtöltést. Pedig rohadt nehéz ám, akár egy sorban is meg lehet oldani. :D
Nem értem az ilyen igénytelen fejlesztőket, komolyan. Nem igaz, hogy nincs kb. 10 perce, hogy leüljön a seggére, és megnézze azt a rohadt oldalt úgy, mintha egy sima mezei felhasználó lenne, aki minden lószar zavaró dolgot észrevesz (nyilván Te is ilyen vagy, meg én is :D), sőt, olyanokat is, amiket a butus egységsugarú júzer nem feltétlenül. Ekkor fogja magát, és az ilyen alapvető problémákat, mint a villódzó menü, megoldja 5 percben. De komolyan, aki már programozott a kezdő szintnél icipicit komolyabban is JavaScriptet, az egy előtöltő scriptet kevesebb, mint 5 perc alatt megír teszteléssel együtt. Legfeljebb azt kell eldönteni, mi az, amit érdemes előtölteni. Aszinkron módon nagyjából mindent, aminek a betöltésére a felhasználónak előbb-utóbb úgyis várnia kellene (vagyis nem kell, miután megcsináltuk az előtöltést).

Egyébként a "kettő nem ugyanaz" résznél igazad van, elolvastam utólag, amit írtam, és tényleg olyan, mintha összemostam volna a két külön témát (az AJAX-jellegű utólagos betöltést és a sima JS-es előtöltést).

"Mert a fejlesztő is csak régi cikkeket linkelt 2005-ig bezárólag, amiben azt taglalják, hogy mennyivel jobb a CSS, mert mi van, ha a user letiltja a JavaScriptet. 2011-ben már nem tiltja le, illetve ha igen, akkor nem az lesz a legnagyobb problémája, hogy nem lesz hover a kép/menü fölött."
Amúgy ez érdekes kérdés, emlékszem, amikor elkezdtem először foglalkozni az előtöltési kérdésekkel kezdő fejlesztőként (most is amatőr szinten fejlesztgetek csak, de azért azóta már jópár kódot írtam), akkor volt olyan tanács is, ami épp azt taglalta, hogy CSS-sel is elő lehet tölteni képeket, csak annyi a lényeg, hogy adjunk neki display:none tulajdonságot, nem baj az, akkor majd a háttérben előtölti. Hát akkor Operában ezek szerint ez nem igazán volt működőképes. :) Ezt nem tesztelgettem annyit, úgyhogy már nem is emlékeztem erre, csak most hirtelen eszembe jutott, ha már ennyit fejtegettük.
Persze az is igaz, hogy szerintem ezt is meg lehet oldani még mindig, alternatív módszerekkel, nem display:none-nal, és simán CSS-sel "előtöltve" a képeket, most ami eszembe jut, az a z-index, hogy ezt ki lehet használni arra, hogy a háttérben maradjanak az előtöltött képek, de ez viszont már nagyon gányolós módszer, akkor már inkább ne. :D
Sokkal normálisabb módszer a korábban említett kép-eltologatós módszer, elég akár megnézni online dokumentumszerkesztőket is, ott is sokszor az ikonok valójában egyetlen képen vannak, csak mindig a megfelelő helyre el vannak tolva a képek, hogy stimmeljenek háttérként. Tologatással megoldható akár a gombszerű hatás elérése is.

Egyébként ettől függetlenül továbbra is gondolni kell a JavaScriptet nem használó felhasználókra is, még manapság is, pl. hogy nézne már az ki, ha egy modern, AJAX-osított fórumon (hát NEM a PH!-ra gondoltam :DDD A PH! fórumrésze sok tekintetben már annyira elavult, hogy az fáj) mondjuk nem lehetne kikapcsolt JavaScripttel elküldeni egy hsz.-t. Nem olyan nagy dolog azt sem megoldani, hogy mindkét módszerrel működjön a küldés.

"Ugyanis ha elolvastad volna amit írtam: Itt nincs meghatározott domain."
Elolvastam, értettem is és fel is fogtam, csak úgy látszik, félreérthetőre sikerült megírnom a hsz.-t, lehet, hogy kicsit fáradt voltam, bocsesz. :)

Na, még egy dolog a beillesztgetett képekkel kapcsolatban: komolyan mondom, le vagyok hidalva, hogy mennyi ember használja a kepfeltoltes.hu-t, pedig egy akkora rakás szar, hogy az hihetetlen. Ezek az emberek nem vették még észre, hogy mondjuk írtak egy cikket, telerakták kepfeltoltes.hu-ra felrakott képekkel, és jé, nahát, kábé jobb esetben fél év múlva eltűntek ezek a képek a francba? Gratula amúgy a képfeltöltés.hu üzemeltetőinek ezért... Érdekes, imageshack.us-re ezelőtt 3 évvel felrakott képeim továbbra is megvannak...
Ami még rosszabb, amikor valaki úgy linkeli a képfeltöltés.hu-t, hogy amikor rákattintok, végig kell néznem az összes buzeráns reklámot, ami az oldalukon van, meg kell várnom, hogy előbb azok betöltsenek, aztán kezdődhet a kép betöltése. Költői kérdés: miért nem lehet használni a direkt linket a képekhez?

Na, megint hosszúra sikerült. :B

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#13512) Dluinet válasza Sk8erPeter (#13511) üzenetére


Dluinet
nagyúr

off topic:
+1 imageshack.us
Ezt használom régóta, de még egyetlen képet sem töröltek.
kepfeltoltes.hu pedig bezáratnám, nem csak hogy törlik a képeket de cserébe még lassú is. :W

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13513) Sk8erPeter válasza Dluinet (#13512) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Pontosan. :K Minden szavaddal egyetértek. :D
Mondjuk meg kell hagyni, hogy őszintén szólva az imageshack.us sem egy száguldó Ferrari...legalábbis így Magyarországról böngészgetve. De legalább megbízható, már amire betölt. :DDD Viszont sosem törlik a képeket (max ha jogokat sért, vagy pornográf, stb.), plusz lehet albumba rendezgetni őket, és egyéb szolgáltatásai is vannak.

A képfeltöltés.hu meg sajnos csak amiatt létezik, mert nagyon jó domainnevet választottak, így könnyen megtalálható, ezért az idők során nagyon népszerű lett.
Pedig porig kéne égetni még a szervereiket is. ;] (na jó, mondjuk azt odaadhatják nekem)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#13514) fatal` válasza Sk8erPeter (#13513) üzenetére


fatal`
titán

Magyarok közül én általában az imagerz.com-ot használom, igaz csak ideiglenes képfeltöltésre. Viszont ez gyors és elég sokáig megmaradnak a képek.

(#13515) Sk8erPeter válasza fatal` (#13514) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ennél az imagerz.com-nál meg az a gáz, hogy sok kép feltöltésekor egyenként kell tallózni a képeket.
imageshack.us-nél Flash-alapon lehet egyszerre sok képet is kiválasztani, feltölteni.
Amúgy megnéztem, az első képem, ami látszik az imageshack-es azonosítómnál, 2008-01-17-én lett feltöltve, az már elég rég volt, és még mindig elérhető a kép. :D Mondjuk már regisztráció előtt is töltögettem fel oda.

Sk8erPeter

(#13516) Sk8erPeter


Sk8erPeter
nagyúr

Hali!
Meg lehet szüntetni valahogyan azt a viselkedést, hogy az Opera tálcaikonjára kattintva az összes fül előjöjjön, amik közül választani lehet?
Erre gondolok: [link] (kitakartam a megnyitott oldalak címeit, mert most az tök lényegtelen)
A lényeg, hogy rákattintok az ikonra, és az összes fül előjön, mintha mindegyik külön ablaknak számítana.
Én annyit szeretnék, hogy amikor rákattintok, egyszerűen legyen aktív az Opera ablaka, az éppen aktív füllel, és kész. Ne kelljen kiválasztanom, melyik fület akarom aktivizálni.

Sk8erPeter

(#13517) F34R válasza Sk8erPeter (#13516) üzenetére


F34R
nagyúr

Nah ezt nem csak te szeretnéd, a neve aero peak és nem csak operára vonatkozik, utálom én is az xp-s nekem jobb volt.

opera:config#UserPrefs|UseWindows7TaskbarThumbnails

ezt fejlcébe beillesztedet és kiveszed a pipát előle.

(#13518) Sk8erPeter válasza F34R (#13517) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Fúú, zsír, köszi szépen, pontosan erre gondoltam! :R

Sk8erPeter

(#13519) fatal` válasza F34R (#13517) üzenetére


fatal`
titán

Én meg az xp-s trágya tálcát utáltam. :D Ott első dolgom volt a csoportosítás kikapcsolása.

(#13520) F34R válasza fatal` (#13519) üzenetére


F34R
nagyúr

A tálca ritka csúnya alap luna-ban, de nekem akkor is kézenfekvőbb volt hogy nem kell az aero tab értésítsék közt navigálni :DDD

(#13521) Sk8erPeter válasza F34R (#13520) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Szerintem ez nem vitatéma, kinek ez, kinek az a praktikusabb és kézreállóbb.

Én speciel azt szeretem, ha az ikonra csak rákattintok, aztán mehet kézzel, Ctrl+Tab-bal, Ctrl+Shift+Tab-bal a fülek közti váltogatás, ne kelljen nekem egérrel kattintgatni, mert annak a használatát próbálom a minimálisra redukálni. :)
Van, aki viszont az egérhasználatot részesíti előnyben.

Sk8erPeter

(#13522) fatal` válasza Sk8erPeter (#13521) üzenetére


fatal`
titán

Aztán az aero peek miért akadályoz a ctrl+tab, ctrl+shift+tab használatában?

(#13523) Sk8erPeter válasza fatal` (#13522) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Akkor ezek szerint félreértetted kissé, amit írtam. :D Nem azt mondtam, hogy az akadályozna benne, hanem azt, hogy nem tetszik az a jelenség, hogy amikor épp az egeret használom, és korábban más ablak volt aktív, majd az Opera ikonjára kattintok, hogy aztán azt használjam, akkor megjelenik egy buzihosszú lista a 30 megnyitott fül neveivel, amik közül VÁLASZTANI kell, hogy épp melyiket nyissam meg. Az a jó, ami MOST van, hogy az ikonra csak rákattintok, ekkor megjelenik az Opera ablaka a korábban is aktív füllel, és kész, nem kell választgatnom, vagy random belekattintanom valamelyik fülnévre, miközben mondjuk nem is azt akarnám épp használni.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#13524) fatal` válasza Sk8erPeter (#13523) üzenetére


fatal`
titán

Okés, így már érthető. Nekem se jelenjenek meg a fülek. :) De érdekes, pl. WLMnél egyáltalán nem zavar, sőt. :)

(#13525) Sk8erPeter válasza fatal` (#13524) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Mondjuk engem ott is zavarna, ha 30 aktív beszélgetésem lenne egyszerre. :D
De általában egyszerre max. 4-5 emberrel beszélgetek, úgyhogy ott nem gond, sőt, ott még jó is, hogy külön ki lehet választani.
Hozzáteszem, speciel a WLM-et kábé másfél éve használtam utoljára.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#13526) fatal` válasza Sk8erPeter (#13525) üzenetére


fatal`
titán

Én kénytelen vagyok, pedig szívesebben használnám a Skypeot.

Mondjuk én Operában sem tartok nyitva 30 tabot, általában max 8 van nyitva, amit olvastam azt bezárom.

(#13527) Sk8erPeter válasza fatal` (#13526) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nekem nincs időm mindent elolvasni azonnal, ahogy megnyitom, viszont lehet, hogy ennek ellenére később még érdekel. :)
Pl. egy hosszabb cikket, honlapfejlesztős tutorialt, stb. félreteszek későbbre, amikor jobban ráérek, akár esetleg napokkal későbbre. :)
Mostanában mondjuk memóriaspórolás céljából használom a Tab Vault-ot, így onnan is megnyithatom később, de legalább nem zabál erőforrásokat.

Neked pedig egy helyen csetelős altenatívaként javaslom a Digsby-t. :) (AIM, MSN, Yahoo, ICQ, Google Talk, Jabber, Facebook, stb. egy helyen)
Skype sajnos nincs benne. Kíváncsi vagyok, hogy most, hogy a Microsoft megvette, mi lesz. :) (ha az MSN elérhető ezen keresztül, sanszos, hogy a Skype is az lesz)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#13528) F34R válasza Sk8erPeter (#13527) üzenetére


F34R
nagyúr

Jó a kis manus , + nekem a kedvencem a Miranda IM :)

Tab Vault minek mikor van alapból session manager ?

(#13529) fatal` válasza Sk8erPeter (#13527) üzenetére


fatal`
titán

Ilyenkor én a session savet használom, nem 50 fület nyitok.

A digsbyt próbáltam, borzalmas. :)

(#13530) Sk8erPeter válasza F34R (#13528) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Kipróbáltad egyáltalán a kiegészítőt? Ha kipróbáltad volna, látnád, hogy áttekinthető a felülete, és épp CSAK azt a fület nyitom meg, amire szükségem van, és át is rendezhetem, törölhetek belőle, stb. A session manager azért nem ennyire user friendly.

Sk8erPeter

(#13531) F34R válasza Sk8erPeter (#13530) üzenetére


F34R
nagyúr

ilyen szempontból jobb megoldás , de szeretném a legkevesebbre leredukálni a kieg. számát.
Az ami nekem kell azt tudja a beépített Session manager is.

(#13532) Sk8erPeter válasza F34R (#13531) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nem ez az a kieg, ami zabálja az erőforrásokat. :)
Az én céljaimnak ez jobban megfelel, tehát ismét ízlések és pofonok.

Sk8erPeter

(#13533) Kuruc2


Kuruc2
senior tag

Szinte minden nap összeomlik az operám. Minap két fül 670 M!-t zabált.
A thumbnailok egy részét is hibásan hozza be.

:O

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13534) Dluinet válasza Kuruc2 (#13533) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Próbáld meg az Adobe Flash Player-t frissíteni, legalábbis én azzal próbálkoznék először.
Ha nem segít, akkor majd a szakértők megmondják a tutit.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13535) Kuruc2 válasza Dluinet (#13534) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Ma volt frissítve.

Amúgy épp egy perce egyetlen youtube fül volt csak, annak sarkára kis x-re kattoltam, és be is omlott, kérdi jelentést küldjön e...

ehh.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13536) AtHoS válasza Kuruc2 (#13535) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Nézd meg hordozható módban használva is omlik-e. Ha nem, akkor tiszta telepítés kellene, tehát a profil könyvtárat is le kellene dobni uninstall után és úgy újratelepíteni pl. a 11.11 Final-t

read-only mode on the forum

(#13537) Kuruc2 válasza AtHoS (#13536) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Lehet az lesz. Mondjuk még újszerű állapotában is nagyon lassan töltött be, rosszul jegyezte meg a jelszavakat, és sokszor omlott össze pl youtube-nál. Nem hiszem hogy op-rendszer vagy rendszer gond lenne, mert másik két böngésző nem omolgat. Csak ugye azért erőltetem operát, mert ha egyszer betölt, akkor netezés közben ez a leggyorsabb. Csak a fránya zoom-olási, jelszavas, űrlapos, és omlási gondok.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13538) Sk8erPeter válasza Kuruc2 (#13537) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Előbb tényleg próbáld ki a Portable változatot, hogy megtudd, azzal hogyan működik!
Ha azzal sem jó, akkor valami más probléma lehet a gépeden.

Milyen "fránya zoom-olási, jelszavas" problémákra gondolsz?
Az "űrlapos" alatt gondolom az autocomplete hiányát érted.
Omlás egyébként nálam iszonyú ritkán történik (nálam Chrome esetén gyakrabban következik be egyes erőforrászabáló oldalaktól).

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#13539) Dluinet válasza Sk8erPeter (#13538) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Arra gondol, hogy nem jegyzi meg a különböző oldalakhoz a különböző zoomot, helyette az alapértéket vagy ha más lapról ugrasz át, akkor azt használja. Borzalmasan idegesítő. :W

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13540) Sk8erPeter válasza Dluinet (#13539) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

És a többi böngészőnél hogy van? Sosem szoktam ezzel szarozni, azért nem tudok a kérdésről érdemben semmit.

A srác által említett jelszavas problémánál viszont tényleg nem tudom, mire gondolt.
Lehet, hogy nem ismeri a Ctrl+Enter kombinációt. :)

Sk8erPeter

(#13541) Dluinet válasza Sk8erPeter (#13540) üzenetére


Dluinet
nagyúr

A többi böngésző az adott oldalhoz megjegyzi azon az oldalon az utoljára használt zoomot.

A jelszavas probléma akkor csúcsosodik ki, ha például a pároddal együtt használjátok a gépet.
Egyszerű jelszókezelés:
1. Felhasználó név első betűjét beírod és egyből kitölti a mezőket+ enter
2. Vagy belekattintasz a felhasználói név mezőbe és megjeleníti a lehetséges felhasználókat, majd megfelelőre kattintasz.
3. Ha egy felhasználó van, akkor a belépő oldalon a felhasználói név és jelszó egyből ki van töltve, már csak az entert vagy a belépés gombot kell megnyomni.

Opera:
Ctrl+Enter
Előjön egy lista és abból kiválasztod.
Egy felhasználónál Ctrl+enter és kész.

Az Operáé egyszerűbbnek tűnik, pedig nem.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13542) Sk8erPeter válasza Dluinet (#13541) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Az általad említett 1-3.) pont nyilvánvalóan más böngészőkre vonatkozik (azok kedvéért, akik elsőre nem vágják, mi a pálya).
Olyan problémákról beszéltél, amik szerintem kapásból biztonsági kérdéseket is felvetnek - pl. miért is jó, ha ki van töltve egyből a mező?
És igen, pont ezekkel erősítetted meg, hogy valamelyest szebb és logikusabb az Opera ilyen jellegű megoldása. A Ctrl+Enter lenyomását követően kiválaszthatod, melyik júzer nevén szeretnél bejelentkezni, nem kell semmit bepötyögnöd (esetleg véletlenül elírnod).
Egyáltalán nem értem, ezt a "pároddal együtt használjátok a gépet" plusz a felsorolást miért épp annak alátámasztására használtad fel, hogy problémás a jelszókezelés Operánál. Mert ebből a szempontból PONT nem az, épp a TÖBBI böngésző rossz megközelítésű megoldását emelted ki ezzel. :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#13543) Dluinet válasza Sk8erPeter (#13542) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Igazából nem rossz, hanem különc megoldás. A különcöket pedig nem szeretik vagy nem szokják meg.

De a zoom nagyon idegesítő, ha legalább választás szintjén megoldanák vagy kiegészítővel, és a jelszó szinkronizáció képességgel már tökéletes lenne.

De hát semmi sem tökéletes. Főleg a zoom nem :W

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13544) Kuruc2 válasza Sk8erPeter (#13538) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Nos akkor kifejtem újra a négy problémámat.

Ott kell kezdeni, hogy firefox-os voltam, onnan próbálok átszokni operára, mivel a róka nagyon lassú operához képest jó ideje már.
És a megszokott apróságok zavarnak, amik rókában jók voltak.

1.-zoomloás: egy widescreen nagyfelbontású TFT monitorom van, amiben ugyebár a max felbontást kell használnom, (hiába jönne jobban egy alacsonyabb felbontás. Ugyanis ágyból küldöm, nem szeretek asztalnál görnyedni, meg úgyis sokat filmezek meg játszok autósat. )
Tehát böngészéshez a legtöbb site-ot nagyítanom kell. (mondjuk ez asztalnál is így volt, mert szélesvászonra szét kell húzni a legtöbb site-ot alapból mert túl középen van.). És a Firefox maximálisan profi módon meg is tette ezt nekem, megjegyezte a site-okat egyesével domainspecifikusan hogy hol hogy jó nekem. Ráadásul nem voltak zoom-akadási gondjai flesess oldalakkal, mint operának. (pl a gmail fél perc után összeugrik magától a bal felső sarokba 30%-ra kb használat közbe mikor úgy gondolja. Beágyazott videók, facebook-ok szintén. Szóval a zoomban róka elveri rendesen operát.

2.-jelszógondok: természetesen megnéztem hogy kell használni itt operában, még ha nem is tetszik annyira, mint ahogy rókában volt. Jelenleg a kulcs ikon-t használom, adott oldalnál rákattolok, bejön a felhasználólista, és kiválasztom amelyiket akarom. De állandóan összeakadnak, nem tudom miért. És akkor kiírja hogy nem sikerült bejelentkezni. Pedig a felhasználókhoz jól van mentve a jelszó, mert mikor mentettem akkor be is lépett. Aztán ha bezárogatom a site-ot, később újrapróbálkozok, akkor meg ha olyanja van operának, akkor néha mégis belép. Szóval ez elég gáz.
Rókánál sose volt gond, mindig belépett elsőre mindenhova.

3.-űrlaphiány: találtam egyetlen úrlapkitöltési lehetőséget operában, de az nem jó nekem. Róka minden site-hoz megjegyezte az egyéb adatokat is, és beírta előre.
Úgyhogy ha pl otp-hez akarok belépni, vehetem elő a rókát, mert az jobban tudja adataimat már mint én.

4.-összeomlás: lehet majd kipróbálom ezt a portable verziót amit mondtok, de tutii az operábal van gond, mert róka meg ie nem omlik yutube-tól, opera meg már egy fülnél is akár. Meg hogy a jó életbe visz 630 ramot el... :(

Szóval jelenleg olyan 70%-ban tudom az operát használni (gyorsasága miatt vállalnom kell a fenti gondokat) , és 30%-ban mindig vissza kell nyúlnom a két másikhoz.

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13545) Dluinet válasza Kuruc2 (#13544) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Én akkor váltottam Operára amikor bejött az FF4, az első két hétben 3 böngészőt használtam, de az utóbbi egy hétben lettem 100%-os Operás, nehéz volt váltani de megérte.
Problémák még vannak, de most ezzel van a legkevesebb gondom.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13546) Kuruc2 válasza Dluinet (#13545) üzenetére


Kuruc2
senior tag

jaja, nálam is 4-es rókánál szakadt meg a cérna. de nekem annyira fontos pár dolog, hogy még mindig muszáj visszanyúlnom.

Elkezdtem közbe ps-ezni a thumbokat, de azok se működnek rendesen. Van amelyik hibásan tölt be (pl második oszlop/és legalul), pedig a kép jó, méretre mindenre, és van ameliyket nem is tölti be. pl prohardverét.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13547) Dluinet válasza Kuruc2 (#13546) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Ez érdekelne, hogyan szerkeszted a Speed Dial-t.
Esetleg priviben elküldhetnél egy-két hibás és jó thumbot, lehet rájövök a hibára,ha már grafikus vagyok.

PNG képet elfogad?

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13548) Dluinet válasza Kuruc2 (#13546) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Meg a fülek sorrendkezelése az FF-ben sokkal jobb, az Operában ezt is nehezen viselem el.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13549) Kuruc2 válasza Dluinet (#13547) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Asszem 256x192-esbe, és természetesen png, mi más, gif? :)

Én se ma kezdtem, nem jössz rá, ha én se. :) Ugyanis ráadásul ugyanarról a képről kezdem el mindet módosítással, és minden ugyanaz, nincs különbség, valamit az opera hisztizik. Pl felülírom a prohardver thumbot és a régit adja. Miközben ahogy látod a többinél sikeres volt a felülírás. Ehh.

Végülis elküldhetem a képeket privibe, nem vesztek vele.

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13550) Dluinet válasza Kuruc2 (#13549) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Azt vettem észre, hogy azokkal van problémája, amelyeken túl sok az átlátszó felület.
De ez nem azt jelenti, hogy tényleg ez a probléma.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.