Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13490) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#13488) üzenetére


Penge_4
veterán

"De én úgy emlékszem, ez IE-nél is így van/volt, nem?"

A kettő nem ugyanaz. Az általam linkelt JavaScriptes hover menük minden böngészőnél villognak és Opera 11.01-ben és 11.10-ben is villognak.

A display:none-t, pedig csak az Opera kezelte máshogy, az IE nem és semmilyen másik böngésző sem. Emiatt is vált szükségessé ennek a de facto szabványnak a támogatása, mert sokan ezzel oldották meg.

"Ha első betöltést követően villódzás tapasztalhatő, és ezt az adott honlapnál nem oldják meg, akkor az annak a site-nak az igénytelenségét minősíti."

Jó, hogy egyetértünk. Éppen erről van szó. Főleg 2011-ben. Mert a fejlesztő is csak régi cikkeket linkelt 2005-ig bezárólag, amiben azt taglalják, hogy mennyivel jobb a CSS, mert mi van, ha a user letiltja a JavaScriptet. 2011-ben már nem tiltja le, illetve ha igen, akkor nem az lesz a legnagyobb problémája, hogy nem lesz hover a kép/menü fölött.

Tehát a régi display:none esetében semmilyen hátrányunk nem származott belőle, hogy nem töltötte be a képeket a villódzáson kívül. Ha scriptekkel töltötték elő akkor a scriptet lehetett tiltani és meg volt oldva, de reklámbannereket különben sem töltögettek elő.

"de azért az sem elvárható a webfejlesztőktől, hogy az oldal megírásakor legalább annyira legyenek tekintettel a reklámblokkolókra, mint az oldal általános megjelenésére, működésére, az elsősorban célzott közönségre..."

De nyilván nem reklámblokkolási céllal hozták létre a régi működést, hanem elsősorban adatforgalom szempontjából, ami most ismét aktuális a mobilnet terjedésével.

Erre viszont lehetnek tekintettel.

Meg amúgy másra is. Például az önkritika gyakorlására. Egy PH sebességű (már mikor nem lassú) szerveren nem zavar, hogy a PH oldala mennyivel nagyobb, mint mondjuk az ITCafé, de ahol a 20-30kB/s sebességet is kínszenvedés elérni (lásd: blog.hu) ott igazán bekaphatnák, amikor több, mint 1 megás oldalt kell betölteni, gondolok itt az admin felületre.

Meg jó dolog az AJAX, pláne ha ért is hozzá az, aki írja. Ott sajnos ezzel sem ez a helyzet. 10-ből 5 alkalommal "Sikertelen mentés" után nem javul meg. Ki kell másolni az egész postot, majd újratölteni (mivel ilyenkor az URL hasztalan, visszanavigálni az eredeti helyre, bemásolni, majd reménykedni.

"Nem attól lesz szar egy honlap, hogy nem felel meg a reklámblokkolási elvárásaidnak."

Akkor még egyszer: Ha elő lenne töltve JS-sel (értsd: minden másik böngésző is ugyanúgy kezelné a display:none-t, vagy a szabványban deklarálva lenne), akkor nem lett volna rá szükség.

Nem attól lesz szar, hogy nem felel meg a reklámblokkolási szokásaimnak, hanem attól lesz szar, hogy még egy menüt/slideshow-t sem tudnak normálisan megírni.

"Amúgy lehet tiltani meghatározott domainekről betöltendő tartalmat akár a hosts fájlon keresztül is"

Igen, itt a meghatározott domainekkel van a baj. Ugyanis ha elolvastad volna amit írtam: Itt nincs meghatározott domain. Itt van 8 imageshack, 4 képfeltöltés, 7 tinypic és 12 kephost-os cím, amiről jön a banner. Az egyetlen állandó a kép mérete: 468x60

Itt vagyok meglőve...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.