Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13051) fatal` válasza Sk8erPeter (#13050) üzenetére


fatal`
titán

Ez elérhető GUIból is:

Ctrl+F12 -> Haladó -> Böngészés -> Teljes webcím mutatása a címmezőben pipa be :)

(#13052) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#13048) üzenetére


Penge_4
veterán

"Ezek szerint ha nem talál az adott könyvtárban standard_menu (1).ini nevű fájlt, akkor keres egy sima standard_menu.ini-t? Most csak ezt tudom elképzelni."

Vagy ez, vagy alapból az operás profil\menu mappában keres egy fájlt, aztán ha több van, akkor ABC sorrendben az elsőt választja. Legalábbis az eventListener nélküli userJS-ek is ABC sorrendben futnak le, gondolom itt is hasonlóan van.

"Még egy: a Developer Tools-nak (DragonFly) miért kell netkapcsolat? Miért nem lehet offlány módon is használni?"

Elvileg azért van így, hogy minden indításnál a legfrissebb verzió induljon (az experimental ágon naponta több frissítés is lehetséges). Ha lemented Githubról és az elérési útvonal helyett a file:// kezdetűt adod meg, akkor elvileg működnie kell (csak tipp, nem próbáltam).

(#13051) hunfatal: Nem kell túlbonyolítani. Jobb klikk a Badge-en. :)

(#13053) fatal` válasza Penge_4 (#13052) üzenetére


fatal`
titán

Na ezt még sosem néztem :D

(#13054) Cholard


Cholard
tag

Üdv!
Nem tudom, tud e valaki segíteni ebben, de feltűnt, hogy egy ideje a noob.hu-n tárolt képeket nem tudom megnézni a beépülő preview popuppal. Aztán rájöttem, hogy megnyitni sem tudom a képeket. Ami érdekes, hogy két gépemen az opera 11 fut, azzal nem megy (és az explorerrel sem), míg amin a régebbi Opera, azon meg tudom nyitni.
Ha a víruskeresőmet letiltom (nod32) az sem segít (gondoltam, hátha az akaszt be neki valami tiltólista dolog miatt esetleg...)
Találkozott ezzel már valaki? Vagy nálam lehet beállítási problem...

"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."

(#13055) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#13052) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Értem, thanx.
Érdekes, azt vettem észre, hogy mióta csak a megfelelő részeket hagytam bent a saját standard_menu.ini-ben, kitörölve a többi, nem módosított részt, mintha indítás utáni első jobbklikknél kicsit tovább töltené be a menüt, pillanatnyi akadás vehető észre, de csak az első jobbklikkig, utána mintha betöltené a szükséges részeket a memóriába. Csak azt nem értem, miért nem a böngésző indításakor töltődnek be ezek a részek. Nem tudom, helytálló-e a megállapítás, de én most ezt tapasztaltam.

Sk8erPeter

(#13056) cousin333 válasza Sk8erPeter (#13049) üzenetére


cousin333
addikt

A Dragonfly hibrid alkalmazás, ami azt jelenti, hogy minden indításnál a legfrissebb változatot tölti le. Ha nincs net, akkor nyilván a legutóbb letöltöttet kellene használnia. Nekem simán elindul akkor is, ha hálózat nélküli üzemmódra váltok. Persze a használt Dragonfly és Opera függvényében ez simán lehet bug. Esetleg megpróbálhatod törölni a Dragonfly tárhelyét (Ctrl+F12, Haladó, Tárhely), és újra elindítani (netkapcsolattal persze).

Egyébként pedig erősen javaslom, hogy az általad is írt beállításban cseréld le a címet erre:

https://dragonfly.opera.com/app/stp-1/experimental/

Izgalomra semmi ok, már a végső csiszolásokat végzik rajta, és sokkal jobb, mint az alap. Mondom ezt nem-webfejlesztőként... :)

Ha neked is tetszik, ajánlom figyelmedbe az aláírásomat... :U

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#13057) cousin333 válasza Cholard (#13054) üzenetére


cousin333
addikt

Van konkrétabb linked is? Én néhány megosztott képpel próbáltam, simán megnyíltak.

"We spared no expense"

(#13058) Cholard válasza cousin333 (#13057) üzenetére


Cholard
tag

pl. ez:
http://noob.hu/2011/04/11/vlcsnap-2011-04-11-16h10m15s133.png
a www.noob.hu -ra sem tudok fellépni, így viszont igen: www.noob.hu:8080 de csak az egyik "fülre".

"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."

(#13059) F34R


F34R
nagyúr

Xp-n nincs Cleatype így az ubuntu.hu oldalon a betűk nagyon csunyák (recések )

Mivel lehetne smooth a betű? a firefox alatt úgyanazzal az OS-el így tudtam
gfx.font_rendering.cleartype.always_use_for_content;true

(#13060) fatal` válasza F34R (#13059) üzenetére


fatal`
titán

XP-n is van ClearType, ha bekapcsolod, sőt talán SP3 óta alapértelmezetten be is van.

(#13061) erdoke


erdoke
titán

Eltűntek a Speed Dial linkjeim. Mi folyik Operáéknál? :((
Két link maradt, valami scripttel kipakolt időjárás, az összes "normális" gyorshívóm eltűnt, akárhány oszlopot állítok be. A régebbi portable verzión, amit laptopon használok, bekapcsolt szinkronizálás mellett jó, tehát online megvannak, csak a 11.10 nem jeleníti meg őket egyik napról a másikra. :F

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#13062) fatal`


fatal`
titán

Van arra mód, hogy az Opera Linket teljesen kiürítsem? Urlfilterestül, könyvjelzőstül, mindenestül. Vagy ez csak új regisztrációval oldható meg? Régen használtam a linket, szeretném újra, de nem szeretném leszinkronizálni a régi szemetet, mert új profilt csináltam nemrég.

(#13063) Воланд válasza Воланд (#13004) üzenetére


Воланд
titán

Na ez a jelenség/hiba egyik napról a másikra eltűnt, anélkül, hogy bármit is állítottam volna. Kis adalékként megjegyezném, hogy hibernálásból kelt fel a gép és akkor jött elő, azóta volt vegyesen hibernálva meg kikapcsolva és az egyik bekapcsolás után gondolt egyet és minden oké lett.

11.10-el kapcsolatban annyi kérdésem lenne, hogy tényleg gyorsabb/gördülékenyebb lett maga a böngésző, meg az oldalak betöltése (opera turbo off) vagy csak én képzelem be magamnak?

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#13064) fatal` válasza Воланд (#13063) üzenetére


fatal`
titán

Némileg gyorsabb lett, legalábbis a magyaroperablogon pár user méregetett peackeeperrel, de szerintem semmi probléma nem volt a 11es verzióval sem.

(#13065) Воланд válasza fatal` (#13064) üzenetére


Воланд
titán

Akkor jó, megnyugodtam, hogy nem képzelődöm. :DDD

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#13066) Penge_4 válasza erdoke (#13061) üzenetére


Penge_4
veterán

Ugyanezt tapasztaltam 2-3 napja pár RC-vel ezelőtt én is, közvetlen azután, hogy két gyorshívómban módosítottam az URL-t, de azóta rendben van.

Akkor úgy sikerült visszaállítanom, hogy a link.opera.com-on megnéztem és ott még megvoltak az elemek hiánytalanul. Csináltam egy üres USB-s installt és abban leszinkronizáltam csak a gyorshívót.

Utána pedig a speeddial.ini-t átmentettem a telepített változatba (a Link-et pedig kikapcsoltam az USB-sbe, mivel a speed dial mellől hiába veszed ki a pipát ez is ismert bug.

(#13062) hunfatal: Üres USB-s változatot csinálsz, abban leszinkronizálsz mindent a Linkkel, majd törölgeted.

Először az összes könyvjelzőt, majd az összes gyorshívóelemet, majd az összes jegyzetet, keresőmotort (ott a Google-t hagyd utolsónak, mivel egynek maradnia kell), typed history-t (címsor legördülőmenü anélkül, hogy egy karaktert is begépeltél volna) és végül az urlfilter listát.

Vársz és figyelsz a link.opera.com-on. Ha a látható dolgok (jegyzetek, könyvjelzők, gyorshívók) eltűntek, akkor elvileg minden fasza. Azért még egy ellenőrzést megereszthetsz, hogy kikapcsolod a link-et, leállítod az USB-s változatot, az profiljából törölgetsz minden .pre_sync kiterjesztésű fájlt és a két link_queue fájlt és az operaprefs.ini-t, majd elindítod és újra bekapcsolod a Link-et.

Ha nem szinkronizál vissza semmit, akkor jó.

Ezek után a telepített változatban is ráeresztheted a Link-et, mivel mergeli a tartalmat, így csak a helyben meglévő dolgokat fogja felszinkronizálni a szerverre.

(#13063) woland_y2k: Nem csak a motor miatt, hanem olyanok is közre játszottak, mint HTTP header tweak, vagy a görgetés teljesítményének javítása.

(#13067) fatal` válasza Penge_4 (#13066) üzenetére


fatal`
titán

Köszi szépen, este megpróbálkozom vele. :)

Azért lehetne rendes management a my.opera.comon urlfilterrel és minden egyébbel együtt.

[ Szerkesztve ]

(#13068) Penge_4 válasza fatal` (#13067) üzenetére


Penge_4
veterán

Na igen. Még ahhoz is külön UserJS van (nem tudom működik-e), hogy checkboxolni lehessen és egyszerre törölni mondjuk a könyvjelzőket.

(#13069) fatal` válasza Penge_4 (#13068) üzenetére


fatal`
titán

Jaja egyszer nekiestem de aztán meguntam egyesével törölgetni almappánként.

(#13070) fatal`


fatal`
titán

Újabb hülye kérdés. Még nem használtam Opera Mailt, de használnék a gmailhez. Kérdés: Tud olyat, hogy egy adott mappán belül először tárgy szerint rendezzen és csak azon belül érkezett szerint? IMAPon, bár ez nem hiszem, hogy számítana.

(#13071) Penge_4 válasza fatal` (#13070) üzenetére


Penge_4
veterán

Igen, tud. Sőt, még szűrőket is létrehozhatsz, én is így csinálom a PH-s értesítőknél, az elsőre rákattintok, majd a többi azonos tárgyúnál "ráfekszek" a Delete billentyűre. :)

(#13072) erdoke válasza Penge_4 (#13066) üzenetére


erdoke
titán

Felülírtam egy másik telepítés speeddial.ini-jével, és meggyógyult. Érdekes módon az új fájl mérete sokkal kisebb volt, valószínűleg tényleg nem volt meg benne az információ. A kérdés csak az, miért nem szinkronizálta bele Opera Link-ről a többit? :F

A legjobb aláírás a héten

(#13073) fatal` válasza Penge_4 (#13071) üzenetére


fatal`
titán

Szűrőnél megoldottam a gmailen belül, így egyből külön mappába töltődnek le a levelek és archiválja is. Outlookból használom most, úgy van beállítva hogy összecsukhatók tárgyanként a levelek, ezt szeretném Mailben megoldani. Múltkor be volt állítva de nem találtam ilyen lehetőséget, lehet megnézem mégegyszer. :)

(#13074) cousin333 válasza fatal` (#13070) üzenetére


cousin333
addikt

A kérdés szerintem inkább az, hogy mire szeretnéd pontosan használni.

ui: a levelező nézetben kell a Nézet gombra kattintani, majd itt a Szálak.

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#13075) fatal` válasza cousin333 (#13074) üzenetére


fatal`
titán

PH hozzászólások jönnek emailben és azt szeretném ilyen módon rendezni. Mivel így topikonként összecsukható.

Erre gondolok:

(#13076) ErosenZold


ErosenZold
senior tag

Mivel most frissített az operám a11.10 re ezért kérdezem, hogy a gmail addon-t hogyan tudnám újra működésre bírni ill. a régi gyorshívót

Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk

(#13077) fatal` válasza ErosenZold (#13076) üzenetére


fatal`
titán

A régi gyorshívót teljesen sehogy, a kék keret mindenképpen megmarad. Configure gombnál kapcsold ki a + gombot, és minden egyes miniatűrön jobb click, frissítési időközt tedd egyénire és írjál be 9999 percet. Ha mindegyikkel megvagy akkor F5, így visszakapod a régi miniatűröket (ahol a teljes oldalt mutatja). A kék keret mousehovernél megmarad.

(#13078) ErosenZold válasza fatal` (#13077) üzenetére


ErosenZold
senior tag

Hmm, engem igazából nem a keret zavar, hanem az hogy pl az sg.hu eddig faszán mutatt aa híreket is, el is lehetett olvasni nagyából (csak 1-1 szót) most meg ott egy nagy SG logó és puszi.

Gmail gond megoldódott közben

Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk

(#13079) fatal` válasza ErosenZold (#13078) üzenetére


fatal`
titán

Állítsd be amit írtam és újra az oldalt fogja mutatni. :)

(#13080) F34R


F34R
nagyúr

Azt szeretmém megkérdezni hogy a mail clientje tudja-e azt a funkciót hogy ha a kliensből törli akkor magáról a hotmail/gmail-ről is ? (vagy ez semmilyen levelezőkliensnél nem megy)
hotmailnél nincs spam kategória pedig oda szoktam kapni rengeteget. Nem szeretnék már belépni webesen így kényelmesebb lenne :DDD

(#13081) Penge_4 válasza F34R (#13080) üzenetére


Penge_4
veterán

Az IMAP tudja, mivel szinkronizációs alapon működik, vagyis bármi módosítást végzel a kliensben, (olvasottnak jelöl, csillagoz, címkéz, áthelyez, töröl), az a szerveren is végbe megy.

(#13082) fatal` válasza Penge_4 (#13081) üzenetére


fatal`
titán

POP3on is fennáll ez.

De az én kérdésem még mindig fennáll: be lehet valahogy olyanra állítani a mappanézetet egy mappában, mint a képen, amit beillesztettem? Nem találtam meg :(

(#13083) Penge_4 válasza fatal` (#13082) üzenetére


Penge_4
veterán

POP3-on nincs ilyen. Ott csak azt döntheted el, hogy a kliens által letöltött leveleket törölje-e a szerverről letöltés után, vagy meghagyja, de nincs folyamatos szinkronban.

Ha törölteted, akkor lőttek a archiválásnak, mert amit a kliensben olvasol az már nincs ott a szerveren. Ha meghagyod, akkor pedig mindig fel kell másznod a szerverre és ott manuálisan törölgetni a felesleget majd archiválni, amit archiválni akarsz.

(#13084) fatal` válasza Penge_4 (#13083) üzenetére


fatal`
titán

"POP3-on nincs ilyen. Ott csak azt döntheted el, hogy a kliens által letöltött leveleket törölje-e a szerverről letöltés után, vagy meghagyja, de nincs folyamatos szinkronban."

Ez igaz. :)

POP3-at nem szeretem.

Az outlookos képen lévőre nem tudsz megoldást Opera mail alatt?:)

(#13085) Penge_4 válasza fatal` (#13084) üzenetére


Penge_4
veterán

Beállítasz egy szűrőt az rios@*.hu-ra, majd az adott szűrő nézetében tárgy szerint rendezed a leveleket. Összecsukni nem fogja, de az első levelet megnyitod, a többi azonos tárggyal rendelkezőt pedig törlöd. Ha van 30-40 levél, akkor nyomva tartod a Delete billentyűt pár másodpercig. Amúgy ilyen pörgős topicokra nem is szoktam feliratkozni, nyitva hagyom a tabot (a tab stackinggel már helyet sem foglal), esetleg beállítok rá automatikus frissítést. Mikor egy napos periódusban nem jött 2-3-nál több hsz, akkor feliratkozok.

Amúgy örülnék én is csoportosítós nézetnek, de a My Opera Mail kapcsán lehet, hogy nemsokára lesz az M2-ben ezirányú fejlesztés.

(#13086) fatal` válasza Penge_4 (#13085) üzenetére


fatal`
titán

"Amúgy örülnék én is csoportosítós nézetnek, de a My Opera Mail kapcsán lehet, hogy nemsokára lesz az M2-ben ezirányú fejlesztés."

Úgy legyen, addig marad az outlook. :) Bár az igazi a ph kieg portja lenne, de ez jelenleg esélytelen.

(#13087) kovaax


kovaax
őstag

Sziasztok,

Valamit bekapcsoltam az operában, és azóta ketté van osztva a böngészőm, így:

Hogy lehet visszaállítani az eredeti állapotot?

Sajnos itt a munkahelyemen nem tudok más hírovlasót használni, ezért vagyok kénytelen ezzel a rakás szarral kínlódni továbbra is...

-=- There's no place like /home -=-

(#13088) dqdb válasza kovaax (#13087) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Opera menü > Lap > Fejlesztői eszközök > Opera Dragonfly vagy Ctrl-Shift-I.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#13089) kovaax válasza dqdb (#13088) üzenetére


kovaax
őstag

Köszönöm! :R

Az miért jó, hogy a jobb klikkes menüben be tudom kapcsolni, de ki már nem??? :W

-=- There's no place like /home -=-

(#13090) fatal` válasza kovaax (#13087) üzenetére


fatal`
titán

Nem egy rakás szar csak te vagy béna.

Jobb click egy fülön -> Rendezés -> Mindet teljes méretre.

Mod: Ja azt hittem a füleket rendezted el, nem figyeltem a fejlesztői módot.

Hírolvasónak meg pl. használhatsz google readert is, az webes, és akkor nem vagy az Operához kötve, ha már ennyire fikázod..

[ Szerkesztve ]

(#13091) kovaax válasza fatal` (#13090) üzenetére


kovaax
őstag

Olvasgassál azért vissza, hogy milyen konstans problémák vannak vele itt, és aztán revideáljad a nézeteidet! Köszönöm!

-=- There's no place like /home -=-

(#13092) dqdb válasza kovaax (#13089) üzenetére


dqdb
Topikgazda

A Dragonflynak bekapcsoláskor mindig a legfrissebb verziója töltődik le az Opera szerveréről. Ha ez nem jön össze, akkor a elvileg a legutoljára letöltöttet használja, de nálad nem volt ilyen, a friss letöltése pedig nálad - gondolom helyi hálózati beállítások miatt - nem jött össze.

A probléma ott van, hogy a panelt bezáró gombot a már letöltött Dragonfly rakja ki a saját felületére, szóval ez egy jelentésre szoruló bug.

#13091: pár kényelmi apróságtól eltekintve nekem semmi problémám nincsen. Olvass bele a Firefox topikjába, ott ugyanerre a következtetésre jutsz. Ha átmész a Chrome-éba, ott is. Mivel itt a felhasználók általában kérdéseket tesznek fel, problémákat beszélnek meg, így helyből azt látod, hogy mi nem jó, és nem azt, hogy mi jó.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#13093) fatal` válasza kovaax (#13091) üzenetére


fatal`
titán

Talán akkor sem kéne ilyeneket beírkálni, hogy rakás fos. Használj akkor másik böngészőt. Én se irogatom az IE topicjába, hogy egy fos.

[ Szerkesztve ]

(#13094) Sk8erPeter válasza cousin333 (#13056) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Itt látszik egész konkrétan, mit ír ki a Dragonfly netkapcsolat hiánya esetén:

Dragonfly internetkapcsolat hiánya esetén

Így a cikkben írt mondat, mely a következő: "Hibrid alkalmazás, ami azt jelenti, hogy minden megnyitáskor a legfrissebb verziót tölti be az Opera szervereiről, de természetesen offline is használható"
az én esetemben - legalábbis default beállításokkal - nem igaz. :)

"[...] a környezeti menüből válasszuk az Elem vizsgálata pontot.
Körülményesebb, de biztosabb módszer az Opera menü, Lap > Fejlesztői eszközök > Opera Dragonfly pontját választani, vagy egyszerűen használjuk a Ctrl + Shift + I billentyűzet kombinációt."

Miért "biztosabb módszer"? Ezt nem igazán értem. :) Talán max. egyszer-kétszer, ha előfordult még korábban, hogy az "Elem vizsgálata" menüpontra újból kellett kattintanom, ettől függetlenül tuti nem navigálnék a menüpontok között. :D Meg ha konkrét elem dolgaira vagyok kíváncsi, a billentyűparancsot sem használnám, pedig sokkal szívesebben nyúlok a billentyűzethez, mint az egérhez, inkább a konkrét elemre kattintva nyitom meg a Dragonfly-t. Persze ez egyéni döntés kérdése. Esetleg ami a billparancs mellett szólhat, hogy van, hogy nem konkrét elemre vagy kíváncsi, egyszerűen a hibakonzolra kiírtakat akarod megnézni.

A pályázat amúgy izgalmas, főleg a végeredménye, de sanszos, hogy nekem nem lesz időm ilyesmire mostanában. :( Mindenesetre remélem valaki jó kis cikket össze tud majd hozni belőle. :K

Sk8erPeter

(#13095) kovaax válasza dqdb (#13092) üzenetére


kovaax
őstag

A saját tapasztalataim alapján írtam, nem az itt olvasottak alapján. Több óra netezés (4-5) után nekem 10.akármennyi óta az összes stabil néha egyszer csak nem tud kapcsolódni sehova. Ugyanakkor más böngészőkkel nyugodtan tudok netezni. De az opera mindenre azt írja, hogy nem elérhető. Kikapcs-bekapcs után meg megy rendesen. Ez marhára idegesítő.
Otthon linuxon átálltam chrome-ra gond nélkül, a feed-eket meg áttoltam az icedove-ba, oszt csókolom. És a támogatottsága sem az igazi. A flickr.com-on ha bármi változik, az nem fog működni rögtön operában. Úgyhogy napokat kell velük leveleznem, mire egyáltalán foglalkoznak a problémával. Mondjuk idővel megcsinálták eddig mindig.

-=- There's no place like /home -=-

(#13096) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#13066) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"HTTP header tweak"
Ezalatt mit kell érteni? :F

Más: nálatok is előfordul, főleg PH!-nál, hogy váltogattok a fülek között, majd visszatértek egyszer csak a PH!-hoz, és adott szöveget mondjuk ki akartok másolni, de ott a kurzor a hivatkozást jelző kézre változik, és az oldal teljesen más részén lévő linknek tünteni fel magát random részeken? Pl. imént megint előfordult, hogy a hsz.-ből akartam kimásolni valamit, és a fönti, headerben lévő itcafé-s hírek linkje látszott, így ha a hsz. szövegébe belekattintottam, az is nyílt meg? Ezt nem igazán értem, az Opera használatakor már nagyon sokszor előfordult, de ez a jelenség nálam csakis Opera esetén figyelhető meg. Mintha összekuszálódna az oldal egy kicsit, ilyenkor megoldás az szokott lenni, hogy fel-legörgetek egy kicsit, majd vissza ugyanoda, és már nincs meghülyülve, a szövegből tudok másolni, nem válik tök oda nem illő linkké az adott pozícióban található elem. Olyasmi, mintha betöltődne az oldal, és az erre a fülre való visszaváltáskor mintha a rossz pozícióban lenne az oldal az eredetileg legörgetetthez képest, vagy valami ilyesmi.
Nem tudom, érthető-e, mire gondolok. :)

Sk8erPeter

(#13097) Sk8erPeter válasza kovaax (#13091) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

:W:W
Egyrészt "ezzel a rakás szarral kínlódni" nem muszáj.
Másrészt arra, hogy "milyen konstans problémák vannak vele itt", annyit, hogy mutass nekem egy tökéletes böngészőt, vagy mutass olyan, épp azt adott böngészőt kiveséző topicot, ahol nem világítanak rá annak hibáira, és akkor megemelem előtted a kalapomat. De azt hiszem, erre nem lesz szükség. :D
Szerinted miről kéne szólnia egy topicnak, csakis az újdonságokról és az adott böngésző magasztalásáról? Nem, és a nem túl elvakult Opera-fanok is tökéletesen jól látják a böngésző hibáit, jelzik azokat a megfelelő helyeken (lásd hibabejelentő site-ok), de mindenesetre mielőtt eszetlenül írogatnának olyasmit, hogy "ezzel a rakás szarral" - arra a böngészőre, amit épp önszántukból használnak -, utánanéznek, hogy vajon mi lehet a probléma oka, vagy legalább kérdeznek, mielőtt lőnek. :D

DE hogy egy dologban igazat is adjak neked, az számomra is teljesen érthetetlen, hogy miért nem lehet bezárni a Dragonfly ablakát hiba esetén, épp az általam az imént linkelt képen is látszik, hogy egyszerűen nincs rajta bezáró gomb. :F
Érthetetlen, és ez tényleg nagy baromság.

"néha egyszer csak nem tud kapcsolódni sehova"
Azért ennek a körülményeivel sem ártana tisztában lenni... Pl. milyen helyzetben fordul elő, hány fül van akkor megnyitva, mennyi szabad memória maradt, valóban stabil-e az internetkapcsolat, wireless netkapcsolatot használsz-e, az nem dobál-e le, vagy mittudomén, hatmillió körülmény lehet még.

----------
Szerk.:
(#13098) hunfatal: a probléma legközelebbi előfordulásakor próbálok róla screenshotot készíteni (bár nem lesz egyszerű, mert amint ablakot váltok, oda-visszagörgetek, többnyire megszűnik a probléma - de ez sem feltétlenül van így), hogy látható legyen, miről is van szó. :K

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#13098) fatal` válasza Sk8erPeter (#13096) üzenetére


fatal`
titán

Még nem találkoztam ilyennel.

(#13095) kovaax: Nem gondolod, hogyha nem tud nálad kapcsolódni a böngésző, de többmillió másik usernél (ez a része) hibátlanul működik, akkor az nem a "rakás szar" böngésző hibája?

[ Szerkesztve ]

(#13099) kovaax válasza Sk8erPeter (#13097) üzenetére


kovaax
őstag

Más böngészők ugyanazon hatmillió körülmény között is működnek, és az opera is megjavul egy újraindítástól (az operát indítom csak újra).

De muszáj, mert nem tudok mással hírolvasni, mert a vindózeres céges gépeken csak egy szimpla júzer vagyok, és nem installálhatok fel semmit. :-(

Elnézést az érzelmi töltésért. :B

A korábbi munkahelyemen az egyik kolléga valamin nagyon felhúzta magát, már percek óta káromkodott, mint egy kocsis. Mire a főnökünk csendben megjegyezte: Némi érzelmi töltést vélek felfedezni a hangodban...

-=- There's no place like /home -=-

(#13100) Dluinet


Dluinet
nagyúr

Hogyan lehet beállítani a nagyítást alapértelmezetten 135%-ra?
Csak 120 és 150 között választhatok, nekem meg pont 135% lenne az ideális.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.