Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98067) DarkChild


DarkChild
senior tag

Sziasztok.

Van egy Philips 48OLED806 TV-m, amely még nincs két éves. Naponta kb. 4 órát van használva, szóval kábé 3000 üzemóra lehet benne.
Amikor megvettem (vadiújan) már volt rajta 1 subpixel hiba, de némi lamentálást követően túltettem magam rajta, nem vittem vissza ennyi miatt a készüléket.
Úgy egy évvel később ránéztem ismét egy EIZO Monitor Testtel és továbbra is csak azt az egy hibás subpixelt találtam.

Eltelt majdnem ismét egy év, a napokban megint ránéztem a panel tesztelővel és legnagyobb meglepetésemre egy rakás hibás pixelt láttam :(((
A bal felső sarok a legrosszabb, ott egy kis felületen van vagy 15 hibás pixel (erről itt egy közeli fotó). De körben, közel a szélekhez még van legalább 10 hibás pixel, elszórtan. Jellemzően csak valamelyik subpixel halt meg, van, ahol a teljes képpont.

Nem kell mondanom, eléggé felbosszantott, hogy egy alig 2 éves panelen máris ennyi a hiba. Úgy tudom ugyanaz a kijelző van benne, mint az LG C1-ben (nem vagyok biztos benne, de mintha ezt olvastam volna anno, mielőtt megvettem a TV-t).
Rákerestem a neten és hemzseg a Reddit azoktól a posztoktól, amelyekben éppen ezekre a panelekre panaszkodnak, pontosan ugyanezzel a hibával, vagyis hogy a szélekhez közel pusztulnak a pixelek.

Szerintetek érdemes ezzel a szervizhez fordulni, vagy úgyis leráznak annyival, hogy "ez ilyen"? 1 év garancia van még rá.
Vagy várjam meg míg közelebb lesz a garancia lejárta, addig még úgyis biztos lesz egy csomó új dölglött pixel, ha ez a tendencia folytatódik és majd akkor keressem meg a szervizt?

Valakinek van ilyen irányú tapasztalata esetleg ezzel a modellel?
Köszi :R

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.