Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31801) fehér_ember válasza Bargyu (#31798) üzenetére


fehér_ember
addikt

Szia!

Köszönöm válaszod.
Igazad van, én is úgy gondoltam, hogy jó lenne hallgatózni vásárlás előtt, de nem tudtam hogy milyet érdemes meghallgatni. Mostmár van 1-2 amire kíváncsi lennék, úgyhogy fel fogok utazni a fővárosba a végleges döntés előtt.
Remélem nem leszek mániákus :-), mert az sokba fájna. De tény, hogy azért én is próbálok mindig kicsit előbbre és előbbre jutni.

[ Szerkesztve ]

(#31802) RetepNyaraB válasza fehér_ember (#31801) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

A DT990 jellegü dolgokhoz mar olyan keves lesz az erösitöd füles kimenete, mint mackosajtban a brummogas. Azt fogod erezni atvertek egy halom penzert.
Mar egy egeszen alap fejhallgato is szarnyakat kap egy dedikalt DAC/AMP parostol, vagy legalabb egy fejeserösitötöl, amibe bele is tudod dugni az akarmilyen digitalis kimenetet!
Egy komolyabb fejhallgato meghajtasan viszont kivetel nelkül elverzik barmi beepitett megoldas (laptop, pc, cd lejatszo, hazimozi erösitö - brrrr :Y ). Pech eseteben ugy fog szolni mint a selyempapiros fesü. Tehat vehetsz komoly fejest, de kalkulalj ra rögvest (vagy mihamarabb) erösitöt.
Ez a 600 Ohmos Beyer eseteben kötelezö. A 840-es Shure meg fog szolalni, csak mint egy megszakitott közösüles, annyi elmenyfaktorral.

(#31800) ku-cu@ a rossz mastering igaz a mai könnyüzenei felvetelek 99%-ra, beleertve a nagyfelbontasuakat is. Kivetel többnyire a vinyl verzio, mert azokat ujrakeverik altalaban, a white fülü közönseg kedveert.
Rossz felvetel sajatossagai:
-nulla dinamika (közvetlenül nulla decibel ala kompresszalt, szarrra loudnesselt)
-semmi tér (az, ha az enek közepröl jön, meg nem tererzet)
-szutyok hangszinekre kevert hangszerek (az elektromos hangszereket is lehet felrekeverni).

Ha van modod egy 80-as evek beli felvetel "digitalisan ujrakevert, feljavitott" valtozatat összehasonlitanod, tedd meg. De a tyubon talalhatsz peldakat. loudness war kifejezes alatt.

Komolyzeneben sokkal durvabb a helyzet. Ma sok mikrofon az elfogadott felveteli technika, hiszen a mikrofon leggyalazatosabb ellensege sajna a tavolsag. Nö a zaj, elvesz a dinamika es a reszletek. Egy nagyzenekart szolistakkal sajna eleg remenytelen ket mikrofonnal felvenni. Innen viszont a legvaltozatosabb modokon el lehet kurni a hangzast, a potitekergetessel. Rengeteg HD komolyzenei felvetel van, amelyek nagyfelbontasban szolnak befogott orral, paplan alol, szük (nem letezö) terrel, enekesek es hangszeresek torkan ledugott mikrofonnal, ahol a nyalcsorgas pompasan hallatszik (de minek ugye).

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#31803) #71562240 válasza ku-cu (#31800) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ez se csak ízlésbeli kérdés, természetesen vannak abszolút paraméterei annak, hogy mikor jó a hangmérnöki munka, és ezek a paraméterek jobbára müfajfüggetlenek, de persze nagyon is összefüggnek a stúdióberendezés színvonalával. Természetesen sok ízlésbeli összetevöje is van - és persze a stúdióberendezés minôsége is részben ízléskérdés, de sokkal fontosabbak a szakmai szabályok. Sajnos a hangmérnöki, mastering munka is erôsen felhígult, mióta boldog-boldogtalannak lehet már "stúdiója". Így általában nem az ízléssel van baj, hanem annak hiányával.

+1 a RetekNyaláb szövegéhez.

[ Szerkesztve ]

(#31804) fehér_ember válasza RetepNyaraB (#31802) üzenetére


fehér_ember
addikt

Ahogy említettem, van egy Kínai Lehmannaudio koppintás fejeserősítőm. Igaz nincs benne DAC, de erősíteni tud. Az ár (60GBP) miatt vettem csak koppintást, mert úgy gondoltam hogy ha viszonylag jó elektronikából pakolják össze akkor ez is érhet valamit (persze mondom én ezt így csak laikusként).
Több fejesből így a DT990-ből is van 3 féle, a legkisebb 32 ohm-os. Ezt sem hajtaná meg magába rendesen a házimozierősítő, vagy mindegyikhez érdemes fejeserősítőt használni? Érdemes egyáltalán a 32 ohm-osat választani? Az ohm-tól függetlenül azonos a hangleképezésük, vagy a 250ohm-os szebben szól mint egy 32ohm-os? Egy K551-eshez is kötelező fejhallgató erősítőt használni hogy jól szóljon?
Bocsánat a kérdésáradatért (csak érdekel a vélemyényed).

(#31805) Dorien válasza ku-cu (#31800) üzenetére


Dorien
veterán

Egy jó példa:
Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium
CD rip vs vinyl rip [link]

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó HiFiMAN HE560 V4 nyitott planár fejhallgató 89.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#31806) #71562240 válasza fehér_ember (#31804) üzenetére


#71562240
törölt tag

Fejhallgatóerôsítôt a hangminôség végett érdemes használni, mert a hangdoboz célú erôsítôkben levô fejhallgatókimenet általában csak szükségmegoldás, ritka és/vagy drága kivétellel.

(#31807) fehér_ember válasza #71562240 (#31806) üzenetére


fehér_ember
addikt

Akkor, ha jól értem hiába erősítem tovább a harmann/kardon házimozierősítő fejhallgatókimeneteléből kijövő hangot, akkor sem lesz jobb hangzása a fejhallgatónak. Ezért inkább szerezzek be egy önnáló (nem tudom van-e ilyen) DAC-ot és azt erősítsem vele.

(#31808) DEJVID válasza fehér_ember (#31807) üzenetére


DEJVID
őstag

A házimozi rca kimenetét kösd a fejhallgató erősítőre, ne a fejes kimenetét. A kutyafáját milyen elképzelések tudnak itt születni.

(#31809) fehér_ember válasza DEJVID (#31808) üzenetére


fehér_ember
addikt

Tényleg, most hogy megnéztem, valóban van rajta hátul 2 féle rca audio kimenet is, az egyik a "zone 2" a másik meg "rec" feliratú. Ha majd meglesz a Fejhallgatóm, kipróbálom úgy is, kiváncsi vagyok lesz-e különbség.
Ha valakiben felvetődött a kérdés, hogy minek volt fejes erősítőm mikor még csak most akarok Fejhallgatót venni: A telefon hangkimenetelének erősítésére használtam, ha ép arról szólt a zene.

Mostmár kiszállok :) , mert már eleget szerepeltem. És nem szeretném ha emiatt megorrolnának rám.
Mindenkinek mindent nagyon-nagyon köszönök!

[ Szerkesztve ]

(#31810) #71562240 válasza fehér_ember (#31807) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ahogy DEJVID írja, a fejhallgatóerôsítôt a "hangdobozerôsítô" vonalkimenetére kellene kötni. De ha fejhallgatóerôsítôt használsz, ahhoz nincs is szükség a hangdobozerôsítôre, hanem inkább a forráskészülék vonalkimenetére érdemesebb kötni.
Van különálló DAC, az arra szolgál, hogy a forráskészülék (digitális lejátszó) beépített DAC-ja helyett jobb minôségût használj.

(#31811) .DLL válasza fehér_ember (#31809) üzenetére


.DLL
veterán

Nyugodtan ne szállj ki, nincs itt baj a beszélgetéssel, illetve ha meghallgattad a kiszemelt darabokat akkor majd számolj be a tapasztalataidról. ;)

(#31810) kammerer: első körben két dologgal tud játszani a DVD Játékos (Player) (mint CD futómű és -lejátszó) beépített D/A konverterével és vonal kimenetével, vagy S/PDIF-en keresztül a házimozi (ha jól emlékszem harman/kardon volt?) erősítő beépített D/A konverterével és vonal kimenetével. Látatlanban nem tudni melyik lehet a jobb.
Aztán idővel jöhetnek a rendes DAC-ok. :K

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#31812) MaxxDamage


MaxxDamage
félisten

Sziasztok,

Ismerős szeretne venni karácsonyra rokonának 5k HUF értékbe megfelelő fejhallgatót
/Sony-t említett, hogy van Euronics-ba akcióba épp - ha jól emlékszem/
Mit ajánlanátok ebbe az árkategóriába ?

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#31813) Gergello


Gergello
addikt

Sziasztok !

Volt egy nagyon jó kis LD System HP 700 fejhallgatóm. Minősége nekem teljesen megfelelt. Nagy bajom vele, hogy a gyári csatlakozó oda, rá lett lépve, elgörbült, majd letört. Ki lett cseréltetve, 1x-2x-3x, de nem sikerült túl tartósra egyik javítás sem. Olyan környezetnek van kitéve, amiben gyakran rálépnek, székkel rágurulnak a végére.

Arra gondoltam, hogy keresek egy usb csatlakozóst fejhallgatót, hátha az tartósabb lesz. Több gépen lesz használva, vezetéknélkülinél nem tudom mennyire macerás mindig felismertetni. :F

Elvárások: Zárt, fül körüli, csak zene laptopról.

[ Szerkesztve ]

(#31814) #71562240 válasza .DLL (#31811) üzenetére


#71562240
törölt tag

A DVD-lejátszót nem tudjuk melyik típus, de a HK AVR265-ös erősítőjéről volt szó, abban valóban nem egy riherongy DAC van, az elég tud neki lenni egy darabig a fejhallgatóerősítője elé.

(#31815) Dorien válasza Gergello (#31813) üzenetére


Dorien
veterán

Ha minőséget akarsz olcsón, akkor ne vegyél USB-s fejhallgatót. Mivel az digitális jelet kap, bele van építve a DAC (hangkártya), ami általában csapnivaló minőségű. Ez a topik nem is foglalkozik velük, csak ez: [link]

6990Ft-ért lehet kapni kb. ugyanolyan Takstar / Invotone HD2000 fejest, mint amid van. Vagy olcsóbban Maxell Retro DJ.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó HiFiMAN HE560 V4 nyitott planár fejhallgató 89.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#31816) ku-cu válasza RetepNyaraB (#31802) üzenetére


ku-cu
tag

A dinamikatartomány megnyirbálása nekem is eszembe jutott, tudva h az előadók egy része sem örül a dolognak. Másfelől ezt is tekinthetem egyfajta korbéli sajátosságnak. Ki dönti el, hogy az adott felvételnek mekkora dinamikatartománya kell legyen?

A többi rész szerintem komolytalan. Ha az készítő (ezalatt értem az előadót, hangmérnököt, kiadót) úgy döntött hogy ekkora színpaddal, ilyen hangszínnel kell megszólalnia a zeneszámnak, akkor az olyan. Ha nem tetszik (mert x évvel ezelőtti, más szellemiséggel készült felvételeket jobban tetszenek), nem tetszik. Innentől kezdve a kritika olyan, mintha Leonardo színkeverését tartanád rossznak, mert szerinted túl koszos a Mona Lisa háttere, meg különben is, a Botticelli mennyivel tisztább színekkel dolgozott. Egyszerűen nem látom az objektív mércét a keverés minőségének megítéléséhez.

Felvételi hibának a recsegést (ill minden oda nem illő, zavaró hangot--ezt is csak bizonyos műfajokban :) ) tudom elképzelni, elfogadni. Valljuk be, ez a modern felvételeknél nem túl gyakori.

Csak hogy lezárjam a gondolatsort. Az egész onnan indult, h időnként leírásra kerül, h xy rendszeren, z hall különbséget az mp3 és a HDaudio között, "persze ha rosszul masterelt a felvétel akkor mindegy". Ezek szerint a manapság rögzített felvételeknek kb mindegy h milyen digitális konténerbe kerülnek, mert a keveréskor eltűnnek azok a nüansznyi "részletek", amik csak egy nagyobb felbontású hanganyagon lennének hallhatóak? Ezt elképzelhetőnek tartom, de nincs tapasztalatom.

(#31817) RetepNyaraB válasza ku-cu (#31816) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Pedig nagyon egyszerü megitelni a hangmernök munkajat: ha meghallgatsz egy koncertet (komolyzene legyen a jobb szemleltetes kedveert) majd otthon a megfelelö (nem Chiang-Yung mikrohifi) berendezeseden hallgatva ugyanezen koncert felvetelet csukott szemmel latod-erzed merre vannak a hangszerek a kepzeletbeli szinpadon, valamint a halk tetel fele akkorat szol, mint a vegen a tutti presto akkor az jo felvetel. Ez mocskosul objektiv.
Ha nem volt meg ilyen elmenyed akkor gyüjts be nehanyat.

De hallgasd meg pl. hasraütve az East együttes Szerelem sivataga c. lemezet, hogy erezd mi a felveteli dinamika.
Vagy teljesen friss elmenyem a Massive attack elsö lemeze (Blue Lines). Ennek van egy 2012-es remastered verzioja. Broaaf. Az eredeti dinamikai indexe 13, a "tutira kiraly" verzioé 7... :Y :C
Ha egy felvetelen ugyanakkorat szol a ket ujjal pengetett gitar, meg az alkarbol sikalt, az bizony szar es ez is teljesen objektiv, ugyanis elöben az egyik alig hallhato a masik pedig a max amit kihozhatsz az adott hangszerböl.
A hangfelvetel celja egy elö produkcio minel tökeletesebb visszaadasa.

Az, hogy manapsag a hangos varos közepen 192kbps mp3-mon Nicki Minaj-t hallgato nep teljesen elhülyült fülekkel rendelkezik, meg nem jelenti azt, h ez a követendö.
Leonardo, Rafael, Michelangelo meg a többi is festhetett volna UnitedColorsOf Benetton stilben, mert akkor messziröl is jobban laccik. Nem tettek.
Fel lennel haborodva, ha ma a restaurator atrajzolna ilyen forman a müveket? Feltehetöleg igen. Ha nem, akkor en kerek bocsanatot :DDD

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#31818) ToniSoprano


ToniSoprano
addikt

Sziasztok, egy kérdésem lenne, elvileg itt is meg a hangfalas topikban is azt írjátok, hogy BT, vezetéknélküli használat esetén jelentősen rosszabb a hangminőség a tömörítés miatt. Miért van így az újabb BT szabványok esetén miért nem oldják meg a nagyobb sávszélességet, ami jó hangminőséget biztosít, ez technikailag nem lenne már gond szerintem. (Én az összefogalóban szakadozást az új BT-k esetén nem tapasztalom.)

Számolgattam az adatátviteli sávszélességet, és pl. a BT 3.0-ás szabvány elméleti maximális sebesség 24 Mbit/s. Ha ennek csak harmada a sávszélesség a gyakorlatban, akkor is a sávszélesség alapján simán át kéne vinnie egy 256 Kbps-os, vagy egy 384 Kbps-os mp3 zene fájlt-t eredeti minőségben való átküldését, ami azért már nem rossz minőség, de még ennél jóval többet is.

(#31819) fattyu válasza ToniSoprano (#31818) üzenetére


fattyu
veterán

nem csak a sávszél miatt tré a minőség.

hanem mert az erősítő és DAC és antenna és akku is mind a kagylóban kap helyet.

apró dolgok amiknek a tervezésekor a méret az egyetlen szempont az olcsóság után.

vagyis az ami nekem az asztalon elfolglal fél métert, nagyjából 5-7 kiló összesen, az a két kütyü amitől ÚGY szól egy fejhallgató ahogy kell neki az ezeknél mind nagyjából 10 köbcentiben van letudva.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#31820) #71562240 válasza ku-cu (#31816) üzenetére


#71562240
törölt tag

Hogy ki dönti el?! Hát elsôsorban az eredeti valóság!
Saját magad ellen beszélsz, hiszen Leonardo példádban a "hangmérnök" a restaurátor lenne, akinek az a dolga, hogy minél inkább az eredeti állapotnak megfelelôen állítsa helyre a képet. A hangmérnök is egy "restaurátor".
Beethoven nem írt loudness wartt a zenéjébe. De az elektronikus hangszerekkel dolgozó Klaus Shulze sem. De mondjuk az akusztikus, elektromos, elektroakusztikus hangszerekkel dolgozó Mike Oldfield régen nem írta bele, ma beleírja, ezért a mai "zenéjét" másképp KELL hangmérnökölni, mint a régi zenéjét. Leonardo nem kezdett el Benetton színekkel festeni, a restaurátora se teheti. A hangmérnök is "restaurátor", az eredeti szerzôi szándékot kell(ene) restaurálnia. Szakma, szakma, szakma, és csak negyedrendûleg iparmûvészet. Azért kaphat egyáltalán szerepet az iparmûvészet, mert a festményrestaurálással ellentétben a hangmérnöklésnek eleve tökéletlenek az eszközei, eleve alkalmatlanok az eredeti valóság helyreállítására. Azonban azt az állapotot, hogy a szakma felhígulásának következtében a populáris zenei szcéna hangmérnöklésének résztvevôi többsége iparmûvésznek képzeli magát, ne vedd természetes állapotnak, mert nem az, sôt, kifejezetten természetellenes állapot, konkrétan szakmai képzetlenség, ízléshiány, a stúdióeszkök borzalmas leromlása az oka.

(#31821) #71562240 válasza fattyu (#31819) üzenetére


#71562240
törölt tag

Valamint, ha a BT fejhallgató félméteres és 5-7 kilós lenne, még akkor is ott van a pluszban beiktatott adó és fogadó interfész hangminôségrontó hatása.

(#31822) contaxg válasza Gergello (#31813) üzenetére


contaxg
veterán

Fémházas jackkel szereljétek, ne műanyaggal.

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#31823) SsPL711 válasza ToniSoprano (#31818) üzenetére


SsPL711
őstag

A 24Mbit/s (elméleti sebesség) csak azon eszközök között valósul meg amelyek támogatják a "+HS"-t amin keresztül felépülhet a 802.11-es kommunikációs protokoll, na ezen keresztül megy a nagy sebességű adatátvitel.

[ Szerkesztve ]

NP(1) Garmin Venu 2, HW Watch 3 Pro / Honor Watch GS pro / HW Watch GT 2 Pro

(#31824) Nigér


Nigér
őstag

Sziasztok.
Ha már bt-s fejesekről van szó, lenne egy félig off kérdésem.
Az AKG K845-ös, az az 545-ös bt-s verziója, választhatóan vezetékes használattal?

(#31825) _Csaba_


_Csaba_
senior tag

Üdv srácok!
Szeretném a tanácsotokat kérni. Elolvastam az első hozzászólást mely alapján lenne pár kérdésem.
Úgy döntöttem hogy ezidáig csak fülhallgatóim voltak, és kipróbálnám a fejhallgatót.
Szeretek bringázni, télen pedig egy fejhallgató jobban védené a széltől a fülemet.
A fejhallgató amit szeretnék venni, fontos hogy kompatibilis legyen iPhone-al. (Tudom jack dugós, tehát kompatibilis lesz..). iPhoneról hallgatnám a zenéket többnyire. Zenei stílust tekintve elég sok rétű amiket hallgatok, akár rádió, akár rock pop r&b stb.. Fontos hogy szépen szóljon, és lehetőleg a basszus is legyen megfelelő.
Sportoláshoz használnám, vagy csak mikor a szabadban vagyok, hallgatnám a zenét.. A mikrofon nem feltétel hogy legyen, ha van rajta az plusszban jó, de ha emiatt drágább csak az adott eszköz akkor nem érdekes. Legyen kényelmes és strapabíró.
Ezek az elvárásaim. Az összeg a legnehezebb tényező most.. örülnék ha 50.000Ft alatt megúsznám a dolgot, de ha ezeknek a kritériumnak megfelelő fejhallgatók 50.000Ft felett van, akár lehet elmennék árban 100ig is.

Dr Dre füleseket ajánljátok? Ott nem csak a márkát kell megfizetni? Tényleg jó minőségűek?

(#31826) szentkuti11 válasza _Csaba_ (#31825) üzenetére


szentkuti11
addikt

Szerintem iPhone-hoz kezdetnek nem kell több egy AKG K551-nél. Fejhallgatónál különösen fontos, hogy meghallgasd, felpróbáld vásárlás előtt, ezt vedd figyelembe. A Beats-et kerüld.

(#31827) _Csaba_ válasza szentkuti11 (#31826) üzenetére


_Csaba_
senior tag

Beats-et miért kerüljem?

Azt elfelejtettem írni hogy fontos a design is.. Tehát hogy jól nézzen ki a fejhallgató. Az AKG első ránézésre nem tetszik annyira mint pl egy beats.. Persze nem a szépség alapján fogok választani, de ha van rá mód akkor egy designosabb (akár drágább) darabot választanék.

(#31828) fattyu válasza _Csaba_ (#31827) üzenetére


fattyu
veterán

mert túlárazott szar.

k551 meg kifejezetten designes és még jó is. árazva is korrekten van.

biciglin mit értünk? commutinghoz jó. DHhoz nagyon kevés a szorítóereje...

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#31829) menyoronc


menyoronc
aktív tag

Sziasztok!

Kb fél éve használok egy Sharkoon Rush mikrofonos fejhallgatót. De kb 1 hónapja a skype nem tudja használni így a microsoftos webcamerát használtam e célból. A skype hangtesztelőjével nem hallom vissza a hangom. Ha viszont a windows hangrögzítőjét használom és lementem a rámondott szöveget azt vissza tudom hallgatni, szóval a mikrofon része jó.

Szerintetek mi lehet a baja, mit állítsak a skype-on illetve a gépen? Realtek HD 2.75 driver van fent.

Előre is köszönöm! :R

Üdv: Gábor

(#31830) szentkuti11 válasza fattyu (#31828) üzenetére


szentkuti11
addikt

Jézusom, van aki fejessel DH-zik? Én maradnék a full face bukósisaknál. :D

(#31831) SsPL711 válasza menyoronc (#31829) üzenetére


SsPL711
őstag

És ezt miért itt kérdezed?

NP(1) Garmin Venu 2, HW Watch 3 Pro / Honor Watch GS pro / HW Watch GT 2 Pro

(#31832) .DLL válasza _Csaba_ (#31825) üzenetére


.DLL
veterán

AKG K545 :R

(P.H.)

(#31833) _Csaba_ válasza fattyu (#31828) üzenetére


_Csaba_
senior tag

Értem! Köszi. Bringázni melóbe szoktam, tehát sima mtb bringaúton.. azt ilyen szempontból bármi elbírja szerintem.. :)

DLL: megnézem!

(#31834) _Csaba_ válasza .DLL (#31832) üzenetére


_Csaba_
senior tag

Néztem az AKG 545-öt, és itt iPhoneról nem javasolják. [link]

(#31835) .DLL válasza _Csaba_ (#31834) üzenetére


.DLL
veterán

Én hallgattam Sansa Clip Zipről is ami nem egy erőművész, de negyed-tenyérnyi méretéhez képet nagyon jól szól, és egyáltalán nem volt erőtlen, megfelelő mennyiségű mély, jó felbontás, és méretéhez képest is jó tér. Cserélhető kábel.
Nem propagálni akarom, csak a cikk írói kicsit el vannak tájolódva elég erősen. Marley? Momentum on ear? Jóhogy keveselték a basszust, már csak egy beats hiányzott volna 80 ezerért.

(P.H.)

(#31836) menyoronc válasza SsPL711 (#31831) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Mert gondoltam köze van a fejhallgatohoz. Tudnál segíteni melyik topicban kérdezhetném még?

Üdv: Gábor

(#31837) krichd1 válasza _Csaba_ (#31827) üzenetére


krichd1
addikt

Mert mind anyagminőségben, mind hangminőségben, ár/érték arányban borzalmas legtöbb. Kivétel talán az új Solo2, ennek hangja szerintem korrekt a maga műfajában, az anyaghasználat viszont továbbra sem túl bizalomgerjesztő.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#31838) _Csaba_ válasza .DLL (#31835) üzenetére


_Csaba_
senior tag

Persze, a cikk írók sem etalonok.. Most azon gondolkodom hogy AKG 551 vagy az általad javasolt modell-t vegyem.
krichd1: Akkor amerikában csak divatból használják..

Tudok ajánlani Budapesten olyan helyet, ahol nagyon sok fejhallgatót kitudok próbálni?

[ Szerkesztve ]

(#31839) AGE-T válasza _Csaba_ (#31834) üzenetére


AGE-T
senior tag

Bocs, de ezt nem bírom ki hozzászólás nélkül... Amit a k545 ről ír a cikk írója, az akkora bullsh*t, hogy a fal adja a másikat. Hogy lehet azt leírni, hogy az 545-től ne várj basszust? Most nem szó szerint idéztem, de kb. ezt írta az okos, meg azt, hogy főleg komolyzenéhez ajánlja. Ja meg, kell neki a komoly erősítés, mintha egy Grado- ról írna...

For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

(#31840) .DLL válasza _Csaba_ (#31838) üzenetére


.DLL
veterán

Annyi, hogy az 545 erősebb mélyben, mint az 551, ha ez számít... ettől eltekintve elég hasonló a hangjuk ezért is van az, hogy az 551 30-40 ezres árával jobban megéri, ha bejön a hangja, és jól illeszkedik a fejedre.
Fejhallgatópláza.

(#31839) AGE-T: +1

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#31841) _Csaba_ válasza AGE-T (#31839) üzenetére


_Csaba_
senior tag

Akkor még a K545 is esélyes marad! Meg kellene hallgatnom a kisebb párját hogy eltudjam dönteni melyik legyen.

Amúgy jó nagy fejhallgatók azt nézem :) Felvéve elég sokat takar.

A fejhallgató pláza pont útba esik hazafele!

Köszönöm!!

[ Szerkesztve ]

(#31842) AGE-T válasza _Csaba_ (#31841) üzenetére


AGE-T
senior tag

K551- kiváló füles, nekem nagyon bejön a hangja.
K545- kis ideig volt nálam, de meggyőző holmi az is. Esetleg a sok mély zavaró lehet. De, ha pont ez tetszik, akkor bizony jó választás az is.

Meg kell hallgatni őket. Fel kell próbálni. K551 elég nagy cucc.

For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

(#31843) #71562240 válasza menyoronc (#31836) üzenetére


#71562240
törölt tag

Olvasd el a témaösszefoglaló idevonatkozó részeit.

(#31844) _Csaba_ válasza AGE-T (#31842) üzenetére


_Csaba_
senior tag

Köszi a tippet. A kettő közül lesz a választás szerintem.
Méretileg az 551 nagyobb mint az 545?

(#31845) szentkuti11 válasza _Csaba_ (#31844) üzenetére


szentkuti11
addikt

Nagyobb.

(#31846) _Csaba_ válasza szentkuti11 (#31845) üzenetére


_Csaba_
senior tag

Hú, akkor lehet hogy még is csak az 545 lesz a befutó.. Ha egy méret lett volna akkor az 551 is jó lenne.. De az képek alapján tényleg nagy méretűnek tűnik. Kipróbálom majd helyszínen és választok! :)

(#31847) szentkuti11 válasza _Csaba_ (#31846) üzenetére


szentkuti11
addikt

Mindkettő nagyon jó választás, azt vedd, amelyik neked kényelmesebb.

(#31848) beast27 válasza beast27 (#31791) üzenetére


beast27
senior tag

Up

Oneplus 7 pro // ain't it a shame that you can't say "Fuck" Fuck's just a word And it's all fucked up

(#31849) _Csaba_ válasza szentkuti11 (#31847) üzenetére


_Csaba_
senior tag

Ez így lesz.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! :R

(#31850) Sugar Snekov


Sugar Snekov
csendes tag

Sziasztok!

Hamarosan szeretnék beruházni egy vezeték nélküli fejhallgatóra, ebben kérném a segítségeteket.
Nézelődtem már, legfőképp Sennheiser-eket, de nem ismerem a többi márkát ezért is fordulok hozzátok!

Használat: TV, Pc-n zene és játék.

Ár: 30e környékére gondoltam, de várok bármilyen tippet és majd meglátjuk mire lesz pénz! :)

Előre is köszönöm a tippeket! :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.