Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88001) Sinesol


Sinesol
veterán

Btw. több forumon eszrevettem, hogy az uj T1-et eléggé szidják, utananeztem és érdekességre bukkantam.
Erős stilusvaltas az biztos, gyakorlatilag Bícc by Beyer. :D

[ Szerkesztve ]

(#88002) Dave™ válasza Sinesol (#88000) üzenetére


Dave™
nagyúr

Korrektnek tűnik, bár számomra fura, hogy az R70x annyira magasra van pozicionálva. Nekem a tajvani változat volt, a japán állítólag picit jobb, meg nyilván nem a legjobban volt meghajtva, de a K612 számomra lelépte ugyanazokról a forrásokról, kivétel a CTH mert arról már nem tudtam kipróbálni, de azzal talán már túl sötét lenne (alapból is kicsit az). Azzal is egyetértek, hogy utóbbi picit unalmas tud lenni alapból, de megfelelően meghajtva azért komolyan változik a kép, van benne dögösség bőven, főleg a K702 párnájával ami bedönti a drivereket. Ha hozzávesszük, hogy harmadannyiba kerül, akkor pont fordítva van nálam a reláció :)

szerk: az MSR7-nél látszik, hogy nagyon nem volt jó a forrása. Az elég sok mindent le tud lépni még magasabb kategóriából is, ha megfelelően ki van szolgálva. Az a C besorolás felér egy sértéssel :D

[ Szerkesztve ]

(#88003) sNk77 válasza Dave™ (#88002) üzenetére


sNk77
aktív tag

Miben jobb a Japán?

nádpálca

(#88004) Gzula[HUN] válasza Dave™ (#88002) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

"Nekem a tajvani változat volt, a japán állítólag picit jobb"

Én 6 éve a TAD-500-ast Japánból rendeltem (ebay), onnan is jött, de az is made in Taiwan. Mindenből megtartják maguknak a jobb verziókat. Autóknál is jobb oldali kormányzásra terveznek alapban, ezért van az üzemanyag tartály bal oldalt (mild hibrideknél meg az akku a bal első ülés alatt).

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#88005) Dave™ válasza sNk77 (#88003) üzenetére


Dave™
nagyúr

Picit élénkebb a felsőbb tartományokban állítólag. Nincs nagy különbség, de ha a tajvaniból indulok ki, akkor az eléggé visszafogott, ez volt vele talán a legnagyobb bajom. Az enyém 2014 vagy 2015-ös volt, szerintem az első szériás.

Gzula[HUN] nem kell túlkombinálni, az első szériások Tajvanon készültek, utána jött be a japán gyártású változat mellé. Régen is voltak és most is vannak japán belsős modellek, de annak szerintem teljesen más oka van, pl. az eredeti AD2000 is az volt, gondolom a hangolása miatt.

[ Szerkesztve ]

(#88006) Ba cy lus válasza Sinesol (#88001) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Érthetetlen, hogy egy ilyen magas kategóriás fejesnél miért kell ennyire kommersz irányba elmozdulni a hangzással. :N

(#88007) Sefter válasza Sinesol (#88001) üzenetére


Sefter
veterán

Ez aT1 gen2 ?

Psn ID: sefter_hun

(#88008) Sinesol válasza Sefter (#88007) üzenetére


Sinesol
veterán

Gen3, ujdonsag.
Gondolom ugy voltak vele, hogy sir a nep a magas miatt, hat akkor kiprobalunk valami mast. Az biztos, hogy ez nem lesz szuros, problem solved. :D
Legalabb az uj design jol sikerült, jol nez ki az uj grill.

[ Szerkesztve ]

(#88009) -Skylake- válasza Ba cy lus (#88006) üzenetére


-Skylake-
addikt

Mert athelyezodik a fokusz egy masik retegre. Azok az emberek akikbol eddig azok a hifi gyartok eltek akik 1000 euroert adnak fejest meg tobb ezer euroert dacot/ampot/hangfalat , azok ugy nottek fel, hogy Abba volt , meg ACDC, meg Pink Floyd, Queen , U2, Rolling Stones meg ilyenek. Ok azok akik most mar 50 koruliek vagy inkabb multak, nekik mar nehez eladni ujra valamit.
Ezzel szemben az a fizetokepes (es itt durvan ezen van a hangsuly, fizetokepes) vasarlobazis akinek most kezd el a hifire penze lenni , a keso 20 - kora 30-as korosztaly, azok mar nem ezeken nottek fel hanem elektron meg hip-hopon , a hiphop stilusu zenek terhoditasa konkretan oriasi volt az elmult 10-15 evben, akarmelyik toplistet nezed meg tele lesz random hiphop-triphop zenekkel, annyi Lil XYZ volt mar, hogy elfogyott az abc. Na ok azok, akiknek a kovetkezo 15-20 evben el kell tudni adni egy 3000 euros fejest majd a beats-el szemben, de az o izlesuk mar tavolrol sem lesz kozel ahhoz amire az elmult 20 evben az eszkozok hangoltak. Ez ugyan az mint barmilyen masik eszkoz, ma mar nagyobb a hangsuly a spotiy-tidal connecten meg az LDAC bluetooth-n mint azon, hogy most epp A vagy AB class az erosito, nem ez a fontos mar. Ez a gyartoknal is tok jol latszik, egy rendesebb streaming dac mar lassan egy szamitogep. Meg kell erteni es el kell fogadni, hogy akik most kezdenek el hifizni azok termeszetesen ugyan ugy elvarjak a jobb hangminoseget mint az elodeik, csak mellette elvarjak az iPhone - Spoty - AirPod kombo kenyelmet is. Masok lettek a szempontok. Ma meg sok lemezjatszot el tud adni egy Rega , mert meg elnek azok az emberek akiknek ebben van egy rendkivul hangsulyos "nosztalgiafaktor" , de az a gyerek aki ma 10 eves es meg csak CD-t sem latott soha eleteben, azt mivel veszed ra majd 15 ev mulva, hogy egy Rega lemezjatszot vegyen meg azonos aron inkabb mint egy naim unityt ? Mert nala nem lesz nosztalgiafaktor , egy deka se, viszont azt latni fogja, hogy funckionalitasban egy unity nagyjabol 5millioszor tobbet ad, mint barmelyik lemezjatszo. En is ezt valasztanam egyebkent, meg akkor is ha jobb hang a Rega. Egyszeruen bele kell szamolni , hogy tudok e a kanapen ulve ipadrol Roon-on zenet valtani, vagy fel kell allni es kicserelni egy lp-t. Nagyon nem mindegy es aki most no fel, most amikor mar nincs ertelme zenet lopni sem kvazi mert ott a spoty, az nem fog felallni lemezt valogatni.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#88011) Exodius válasza Dave™ (#88002) üzenetére


Exodius
őstag

Korrektnek? Háááttt.....3 népszerű fejes is az alján.

C- (Average in the grand scheme of things, anywhere from “passable” to “good”.)
Quad ERA-1 - "Kind of a "nothing headphone"; not the worst thing in the world but no praises either."

D+ (The threshold for “bad” starts here.)
Beyerdynamic Amiron Home - "Mid-bass bloated and shouty at the same time."

E (The truly horrible.)
Final Sonorous VIII - "Quirky artisanal Japanese handiwork so quirky that they forgot that it's supposed to play music."

Kezeljünk fenntartásokkal...ezt is. Görgessétek végig, aztán fogjátok a fejeteket.

[ Szerkesztve ]

(#88012) Dorien válasza Sinesol (#88000) üzenetére


Dorien
veterán

Köszi. :)

Na, a "mindenki kedvence" Amiron Home kapott egy kövér "D+"-t, egy kalap alá véve a HD559-cel. :D A még az én láncomról is elég fagyos és basszustalan hangú K702 meg "B+". Erre én is csak ezt tudom mondani: B+ :C

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#88013) Ba cy lus válasza Xavius (#88010) üzenetére


Ba cy lus
őstag

A kompenzált görbén 100 - 10 000 Hz-es sávban 20 dB-nyi különbség (2300 Hz körül a minimum), a komplett felső-közép tartomány 10-20 dB-lel marad el a maximumtól, az nem csak "melegebb hang" (ilyen mondjuk a HD650), az egy hifi szempontból értelmezhetetlen eszköz. Lehet akármilyen technika benne, mögötte, előtte, ha a fülünk számára legérzékenyebb, a hang tisztaságát adó felső-közép tartomány ennyire el van nyomva, abból nem lesz minőségi hangzás.

Az meg, amit Skylake kolléga írt, ott bukik el, hogy a high end fejesek vásárlóközönsége jellemzően atipikus zenehallgató. Aki bizony vevő a Pink Floyrdra, King Crimsonra, Yesre, mert lehet ezek ősrégi zenék, de művészi és élvezeti értékük van, örökérvényűek, akárcsak a klasszikus zenék, na meg a jazz.
Tehát ezeknek is illenék jól megszólalni. Ha tényleg így szól, ahogy a grafikonból lejön, nem fog.

[ Szerkesztve ]

(#88014) Sinesol válasza Exodius (#88011) üzenetére


Sinesol
veterán

Nyilvan szubjektive sok minden tetszhet az embereknek, de ennek nem feltetlen van köze a hifihez.

[ Szerkesztve ]

(#88015) Polllen válasza Exodius (#88011) üzenetére


Polllen
nagyúr

Én a Quad Era-1-t néztem csak meg, a technika B-t kapott, a tonalitást húzta le, mert a 1,5-6k között kicsit halkabb a "neutrálistól", előtte meg kiemel és ettől mid range fókuszáltnak érzi.

A HE400i nála semleges, de amúgy ennyi az eltérés közöttük tonalitásban.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#88017) Sinesol válasza Polllen (#88015) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem csak graf hanem meghallgatas alapjan is ertekelte a fejeseket. Grafikonon pl az erősebb bass roll off se latszik pl egy HD600-on, de a jellemzesnel odairja.

[ Szerkesztve ]

(#88018) Ba cy lus válasza Xavius (#88016) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ha így melegítik, a felső-közép kárára, az elég rossz irány.

(#88019) Sinesol válasza Ba cy lus (#88018) üzenetére


Sinesol
veterán

Ráadasul ezzel pont a Beyer hangot szerető fanokat toljak el maguktol, miközben a többiek meg nagyreszt ezutan se fogjak valasztani. Nem veletlen, hogy ezt ott is szidjak, ahol nem utaljak startbol a Beyereket.

Az Amironnal talan műkodik az ötlet, hogy a kozepmely emelessel mossak a szuros magaskiemelest oke szintre, de itt nincs kiemeles, miközben joval több a mely is.

[ Szerkesztve ]

(#88020) Zoliee válasza Sinesol (#88000) üzenetére


Zoliee
senior tag

Elkerülte a figyelmem, vagy valóban nem írta, milyen láncon hallgatta/hasonlította össze ezt a 171db fejhallgatót?
Mert így kb bármit IS belegondolhatsz, rupót nem ér az egész.
Szerintem mobilról hajtotta őket, manapság az a trendi...

[ Szerkesztve ]

(#88021) sNk77 válasza Dave™ (#88005) üzenetére


sNk77
aktív tag

Akkor továbbra is jó nekem a rosszabb. :)

nádpálca

(#88022) Dave™ válasza Zoliee (#88020) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ott van fent, valami IFI black label.

(#88023) Sinesol válasza Zoliee (#88020) üzenetére


Sinesol
veterán

Leirta, mobilos dolgot meg nem tudom honnan veszed.

(#88024) Zoliee válasza Zoliee (#88020) üzenetére


Zoliee
senior tag

Megtaláltam, mégpedig csak ennyit, hogy: iFi iDSD micro Black Label....
Forrásról, fix zenei tesztanyagról viszont semmit.
Ja és ki a szerző, a listát összeállító.
Vagy csak egy, a netről összeollózott infók alapján kreált kattintásvadász, vitageneráló vmi....
Sinesol: a forrás még lehetett az, mivel nem írja mi volt.... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#88025) Sinesol válasza Zoliee (#88024) üzenetére


Sinesol
veterán

Szerintem mindegy mit is irok, ugyis csak ujabb kifogas jön, masreszt meg neked is annyi utanaolvasni mint nekem.

[ Szerkesztve ]

(#88026) Zoliee válasza Sinesol (#88025) üzenetére


Zoliee
senior tag

Figyu: ez nem ki kifogás, hanem egyszerűen hiteltelen így az egész.

(#88027) Sinesol válasza Zoliee (#88026) üzenetére


Sinesol
veterán

Epp csak olvasni kellene, több kerdesedre is talalnal valaszt. Azert eleg sulyos, hogy olyan dolgokat hozol fel, amikre ott van a valasz. Csak az derül ki belőle, hogy úgy kritizálod, hogy ra se neztel az oldalra.
Na ez az, ami eléggé hiteltelen...

[ Szerkesztve ]

(#88028) Zoliee válasza Sinesol (#88027) üzenetére


Zoliee
senior tag

Valószínűleg igazad van. :R
Egy gyors scroll-os rápillantás is elég volt számomra belőle.
Szerk: és ebből az 1-2 percből is lejött, hogy mindegy is mit ír, tuti nem élt együtt ezzel a 171db fejhallgatóval. Aztán meg komoly meghajtást kapott pl az az LCD-X is. (ha egyáltalán volt is a fején bármikor pár percnél többet)
Igen, ez a hiteles táblázat...

[ Szerkesztve ]

(#88029) Polllen válasza Zoliee (#88024) üzenetére


Polllen
nagyúr

Az összehasonlításnál szépen leír mindent. Azt is, hogy ez csak egy vélemény és azt is, hogyan és miért így állította össze a listát.

Amúgy amit a #88028-ban írsz, annak mi értelme? Egy gyors pillantás után elkezded szétcincálni úgy, hogy a nagy részét fel se hozod, ha legalább elolvasod a módszert, amit használt. :N

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#88030) Zoliee válasza Polllen (#88029) üzenetére


Zoliee
senior tag

Oké, befejeztem.

(#88031) OPiiPO válasza Sinesol (#88000) üzenetére


OPiiPO
addikt

Amiron D+ tehát "The threshold for “bad” starts here" - ja nem :N
Miközben egy Sony WH-1000XM4 az C-, Logitech G PRO X és a Bose Noise Cancelling Headphones 700 az C, egészen rendben lévőnek látszik szerintem is ;]

#88032 Sinesol: engem nem zavar, de úgy tűnik ez másoknak is feltünt (#88011 Exodius, #88012 Dorien), gondolom ezt a Sony összehasonlítást te is viccnek szántad remélem.
De ha már nekiálltál bevédeni a listát, mondhatnál pár szót légyszives az Amiron vs Logitech G PRO X összehasonlításról, epekedve várom szavaid :R

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#88032) Sinesol válasza OPiiPO (#88031) üzenetére


Sinesol
veterán

Hat, az Amironnak közepmely kiemelese, meg magaskiemelese is van, tonalitas szempontjabol nezve tenyleg van indok a levonasra, plusz nem is epp egy technikas fejes amennyire tudom. Nem tudom az új Sony milyen, de a 3-as eleg jol sikerült nem volt különösebb gond vele. Szubjektive nyilvan lehet jobb az Amiron, de ez a lista probalt objektiv, tisztan hifis es technikai szempontokat nezni. Nincs benne kenyelem, anyagminoseg, stb sem.

[ Szerkesztve ]

(#88033) OPiiPO válasza Sinesol (#88032) üzenetére


OPiiPO
addikt

"plusz nem is epp egy technikas fejes amennyire tudom" - hallgattad is huzamosabb ideig vagy csak olvastál róla :F

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#88034) Ba cy lus válasza Sinesol (#88032) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Azért az elég problémás, hogy ugyanarról a forrásról tesztelte az összeset. Így ez eleve nem lehet egy korrekt összevetés. Ha veszek egy komolyabb fejest, az optimumot akarom kihozni belőle.

(#88035) s4tch


s4tch
veterán

Nekem is van számos problémám ezzel a crinacle-féle listával (pl. SRH-840 mitől V? HE400i miért neutral, miközben a csávó mérése szerint brutál, már-már HD800-szerű magas kiemelése van? mi a túró kell ahhoz, hogy egy D7200 harsány legyen? stb), de ez még mindig több, amit a legtöbb hasonló adatbázis fel tud mutatni. Miután a csávó a lista nagyjával nem élt együtt egy percet sem, így a véleménye kevésbé érdekel, és az az iFi sem egy hatalmas durranás, amivel a teszteket végzi, de a következetesség és a lista összeállításába fektetett munka tiszteletre méltó.

(#88036) Zoliee válasza OPiiPO (#88033) üzenetére


Zoliee
senior tag

Szerintem meg engedd el Te is.
Fentebb írtam is: kattintásvadász, vitageneráló hülyeség ez a táblázat.
Nekem volt Sony m3, és egy ideig vendégeskedett Amiron is. Ennek a táblázatot összeállító embernek köze nincs ezekhez a fejesekhez a meghajtásával együtt...
Ne már, milliós fejhallgatókat tesztel, forrásra meg nincs lóvé. :N

[ Szerkesztve ]

(#88037) Sinesol válasza s4tch (#88035) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem rossz epp a forras, 260k az ára, ahogy neztem 4W-teljesitmenyt tud, a legerosebb hordozhato cucckent hirdetik, valoszinuleg er annyit mint sok asztali. Sok modern asztalinal amugyis minimal alkatresz van a szinte üres nyákon, siman megoldhato kisebb hazba rakas, plusz mivel akksis, még trafo se kell bele, ami altalaban a legtöbb helyet fogja.

SRH840 az vegulis U karakter, de van aki arra is V-t hasznal, szoval az még érthető.
De amugy nem csak meres alapjan rakta össze hanem meg is hallgatta őket, gondolom azert nem egyezik par dolog a meressel, ami ugye nem mindig megbizhato.
D7200 mondjuk nekem is inkabb unalmas volt, mint harsany.

[ Szerkesztve ]

(#88038) Dave™ válasza Ba cy lus (#88034) üzenetére


Dave™
nagyúr

Valóban ez a legnagyobb gond vele, még hasonló stílusú fejhallgatóknál is félrevezető lehet, de ilyen széles palettánál végképp.

Sinesol viszont csak egyféleképpen szól, és alapvetően ez vele a legnagyobb baj. Nincs olyan forrás, ami minden fejhallgatóhoz passzol, márpedig itt most az konstansként szerepel.

[ Szerkesztve ]

(#88039) Exodius válasza Dave™ (#88038) üzenetére


Exodius
őstag

Mondjuk akkor lehet célszerűbb lenne egy olyan erőmű, ami úgy-mond reference forrás és nem színez sehova csak a létező legjobb módon mutatja meg az adott fejest.

Nem létezik, hogy nem létezik. A hi-fi berkein belül is dobálóznak a reference system elnevezéssel, akkor csak van valahol valami. :U

(#88040) Dave™ válasza Exodius (#88039) üzenetére


Dave™
nagyúr

Fejhallgatóból is van sok reference, Sennheiser, AKG, Audio-Technica stb. Mind tök máshogy szól :D Szóval értelmetlen. Attól nem lesz rossz egy világosabb fejes, hogy melegebb forrás kell alá.

(#88041) Sinesol válasza Exodius (#88039) üzenetére


Sinesol
veterán

Igazabol a nem szinezos forras pont nem jo, mivel az pont egy nem szinezett fejeshez lesz csak optimalis.
Egy nem szinezős forras semmit nem valtoztat a fejesen, az meg nem feltetlen jön ki jol. Elvileg a szinergia pont arrol szol, hogy a forras balanszolja a fejes problemait, pl. ahogy Dave is irta, vilagos fejes ala meleg forras ad kiegyenlitett hangot.

[ Szerkesztve ]

(#88042) Gabesz_23


Gabesz_23
tag

Bedobnék egy fejest ajánlásra. [lzr 980] A kistesója (Magnat lzr 580) korábban ajánlott volt itt. Mostanra kifutó széria lett, így baráti áron elérhető (20e).
Mellesleg a design sem rossz szerintem. :C

(#88043) :AMF:


:AMF:
senior tag

BF van a Monoprice EU-n, bár elég szerény a választék. Sikerült megvenni az utolsó darab M565C-t. :)

(#88044) OPiiPO válasza Zoliee (#88036) üzenetére


OPiiPO
addikt

Elengedem, amint Sinesol kifejti az Amiron vs Logitech G PRO X összehasonlítást, hogy szerinte miért jogos hogy a lista szerinti sorrend, ha meggyőz akkor azonnal dobom fel az Amiront az apróra és veszek egy Logitech G PRO X-et, hisz Sinesol szerint az a jobb :P

#88045 Xavius: ok :R

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#88046) Zoliee válasza :AMF: (#88043) üzenetére


Zoliee
senior tag

Tényleg az ucsó db volt,igen kellemes áron :)
Viszont itt az eu oldalon 106mm drivert írnak: [link]
Az amcsi oldalon meg 66mm. Melyik az igaz?
Ha megjött, kíváncsian várom róla a véleményed.
Szerk: az eu oldalon is, a címben szereplő méret ellenére, egy képen már 66mm szerepel. Akkor ez lehet a valós.

[ Szerkesztve ]

(#88047) Exodius válasza Sinesol (#88041) üzenetére


Exodius
őstag

Valójában: a világos fejesből V-t csinálnánk így, nem? Mert akkor kap az alja is színezést, bár forrás-függő, hogy a mondjuk világos-kiemelt fejes világos szarvát mennyire töri le adott forrás.

Meg az miért probléma, ha egy fejesnek világos/meleg/neutrális az alapkaraktere, hogy aztán a rendszerrel "balanszoljunk"? Mit? A fejes karakterét, lényegét? Akkor meg minek hangolták úgy?
Ha túl van tolva valamelyik irányba, ott még megértem, de akkor inkább adja el, ha nem kedveli, mert annyit meg kevés fejesnél lehet változtatni, meg lehet értelme sem lenne. Kb. fing-reszelés lenne. Akkor inkább eladom azt veszek egy neutrálisat.

Bár ez valahol két táboros bulinak tűnik. ;]

Én inkább gondolom azt, hogy a neutrális fejesekkel jobb dolgozni, könnyebb hangolni. Egyrészt biztonsági játékosok, és keveset zavarnak a középre-helyezettségükkel, másrészt olyat csinálok belőle, amit akarok, anélkül, hogy nagyon le kéne törnöm itt-ott.

Szerintetek? ;)

UI.: közben rájöttem, hogy valakinek az a szinergia, ha V-t csinál egy enyhén magasba/melegbe húzó fejesből, valaki meg vesz alá egy neutrálist, mert jó neki úgy ahogy van. :U

[ Szerkesztve ]

(#88048) Gzula[HUN] válasza Gabesz_23 (#88042) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Vaterán már hónapok óta árulja őket egy üzlet, hiányos vagy dobozsérült darabokat kici-óccón.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#88049) Exodius válasza Xavius (#88045) üzenetére


Exodius
őstag

A következő fejes taliig legalább pörög az idő. :)

(#88050) Ba cy lus válasza Exodius (#88047) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Egy fejhallgató "egyénisége" jóval több, mint csak a karaktere.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.