Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:01

LOGOUT.hu


Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28401) Bodz válasza Ciccuka (#28400) üzenetére


Bodz
nagyúr

(#28402) Tulku válasza Ciccuka (#28400) üzenetére


Tulku
veterán

Használt Cowon D2....

(#28403) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Hi! Ismerős csajnak kéne valami mp3 lejátszó, semmi nagy igénye nincs, csak ne legyen annyira ótvar, szóljon valahogy. Flac-et nem hallgat, csak mp3-at... Milyen áron mennek legolcsóbban azok, amik már ajánlottak?

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#28404) Ciccuka válasza jjeahh (#28403) üzenetére


Ciccuka
veterán

Sandisk Clip Sport
Sandisk Clip Zip
Sandisk Clip+
Sandisk Fuze
Sandisk Fuze+

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#28405) Ereshkigal válasza Ciccuka (#28404) üzenetére


Ereshkigal
őstag

A sima Fuze jó cucc, de horror áron adják, és többnyire használtan. A Fuze+ viszont kerülendő.

(#28406) jjeahh válasza Ciccuka (#28404) üzenetére


jjeahh
nagyúr

& Ereshkigal: Köszi! :R

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#28407) Ciccuka válasza Ereshkigal (#28405) üzenetére


Ciccuka
veterán

Miért lenne kerülendő? Attól még, hogy nehézkesebben kezelhető, nem lesz az. Ráadásul a hangzása is minimálisan jobb, mint pl Fuze és Clip+-kettősnek.

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#28408) Ereshkigal válasza Ciccuka (#28407) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Szerintem kényelmetlen a kezelése, én nem tudnék vele együtt élni. Mindenesetre célszerű valahol kipróbálni (nem csak a hangja miatt), mielőtt megveszi az ember. Mondjuk hozzáteszem, én a többi Sansa-t se nagyon tudnám elviselni Rockbox nélkül, de az UI probléma.

(#28409) icecave


icecave
nagyúr

Sziasztok!

Lejátszót keresek. Volt egy ideig Sony Z3Compact-om, annak a hangja tökéletesen megfelelt számomra, simán tudtam elegendő basszust állítani. Aztán váltottam 6S-re, és mivel megszoktam a sok basszust, itt nem igazán kapom meg. Vettem egy M-Audio bass traveller-t amivel remek lett, viszont körülményes zsebben telóvel együtt, így úgy döntöttem, külön mp3 lejátszóval hallgatok zenét.

Annyi a lényeg, hogy elegendő basszust ki tudjak csikarni belőle (Régen volt még meizu M6, illetve pár Sony alap zenelejátszóm, azokkal ez teljesült). A füles egy Sennheiser cx-300, de tervben van másik is. Volt még Piston 3-asom is, ami a Sonyval nagyon szépen szólt, iPhone-al meg csak cingogott.

A keret 30k körül, ennél többet nem szeretnék költeni. Valami olyasmi kellene, amit Pesten meg tudok venni, akár holnap.

Köszönöm előre is a válaszokat.

(#28410) Ciccuka válasza icecave (#28409) üzenetére


Ciccuka
veterán

Sandisk Clip Sport
Xduoo X2
Xduoo X3
Fioo X1
Fioo X3
Fioo X3 II
Fioo M3

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#28411) icecave válasza Ciccuka (#28410) üzenetére


icecave
nagyúr

Hát, Xduoo ahogy nézem, nem hogy Pesten, de sehol sem tudom megvenni holnap. Sansa-t talán. Fiio X1-et néztem, de pont itt írják többen is, hogy az minden, csak nem basszus kiemelésből jeleskedő cucc. X3 meg nem éppen 30k, inkább a duplája. M3-ról még olvasnom kell, az vajon teljesíti-e a kívánalmakat.

(#28412) kemcso válasza Ciccuka (#28410) üzenetére


kemcso
Ármester

Ezeket ismered, hallottad? Ha igen, akkor miért ajánlod az X1-et és az X3-at olyannak, aki basszust akar? Amúgy meg Fiio-nak írják

Listát írni bárki tud az nem ajánlás. Ajánlás az, ha a kérdező igényeinek megfelelőt mondasz, kérlek ennek megfelelően tegyél vagy ha nem tudsz akkor ne mondj semmit. :R

[ Szerkesztve ]

(#28413) icecave válasza kemcso (#28412) üzenetére


icecave
nagyúr

Hát ezaz... Sajnos még mindig ott tartok, hogy milyet vegyek holnap, mivel szombaton utazom, kellene valami. Lehet Sony lesz, ha mást addig nem találok. Pl. NW-E393 vagy a WZ-E383.

(#28414) Chuck Norris válasza icecave (#28413) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ezeket a 4GB és nem bővíthető játékosokat sem ajánlaná neked itt senki, ha sanyit akarsz akkor A15 legalább. De a fiio M3-at is meghallgathatod mert arról se mondott itt még senki semmi rosszat és az legalább bővíthető.

(#28415) icecave válasza Chuck Norris (#28414) üzenetére


icecave
nagyúr

Köszönöm. Még nézelődöm, már ott tartok,hogy veszek egy Sony droidos telefont, akkor spotify előfizumat is tudnám hallgatni :D Egy M2 már 30 körül megvehető. :D Láttam, Spoty-ra Nexus 4-et és a Galaxy S-t ajánljátok (legalábbis amit eddig találtam), de Sony telefonban hang terén nem csalódtam még (helyesbítek: basszus terén).

(#28416) kemcso válasza icecave (#28413) üzenetére


kemcso
Ármester

Valami olyat és onnan kéne venned, amit meg tudsz hallgatni. Az aprón hirdetnek egy NWZ-E384, Xduoo X3-at, esetleg ezeket is hallgasd meg. Egy jobb telefon is jó lehet használtan, amit ki is tudsz próbálni szintén.

(#28417) #16820480 válasza icecave (#28415) üzenetére


#16820480
törölt tag

Szerintem a szifon sem lehet ennyire vacak azért. Arra nem gondoltál, hogy valami normálisabb fülesre költöd a keretet? Például ebbe belefér egy RHA MA750i, amit kifejezetten szifonhoz ajánlanak, és elvileg elég erős basszusban. Szerintem az ilyen i-boltokban ki is tudod próbálni talán.

(#28418) bucsher válasza icecave (#28411) üzenetére


bucsher
őstag

Fiio X3 -ból a régi típus lehet 30 körül használtan. Az beválhat.

In the pipe - five by five!

(#28419) icecave válasza #16820480 (#28417) üzenetére


icecave
nagyúr

Nem is mondtam, hogy rossz, sőt. Egyedül a basszusban nem jeleskedik (hisz nem az az általános igény belőle, amit én képviselek :) ). Azt tudom, hogy a mélyorientáltnak in-ear fülesekből mind a Piston 3, mind a cx-300 kevésnek bizonyult számomra. Ami rendben lenne ebben a tekintetben az a Marley Uplift, viszont ennek már csak mélye létezik, egyéb hangok mennek a kukába, tehát ez sem megoldás hosszútávon. Szóval olyat keresnék mint utóbbi, ahol azért van közép és magas is (tehát nem nulla). Amiért külön zenelejétszóra gondoltam, az az, hogy egyrészt mindenki mást mond, mi válhat be és nem akarok újra potyára venni valami fülhallgatót, másrészt akkor nem kellene a fiókban pihentetni a meglévő fülesekből legalább egyet. Ha RHA-t valahol meg tudnám hallgatni, remek lenne.

Van még a 14 napos elállás dolog, de ezzel nem szívesen élek, mert csak szívatnám a kereskedőket, amíg nem találok számomra megfelelőt, és én nem az a fajta vagyok, még ha jogom is van hozzá.

(#28420) #16820480 válasza icecave (#28419) üzenetére


#16820480
törölt tag

Így meg egy hordozható erősítő és egy füles fog a fiókban pihenni :)

Sok basszusra általában a Piston Hibrid, Soundmagic E10 és E50, illetve az RHA jó. Meg persze olyasmik, hogy Shure Se215, főleg az SE kiadás (szép türkíz színben), de az elég drága, és nicns rajta mikrofon, ami nem feltétlen olyan kényelmes, ha telefonról használod, plusz nem is olcsó már manapság. Olyan 22k körül régebben még megérte simán, de a mostani árán már annyira nem.

A kipróbálási lehetőségben sajnos nem annyira vagyok otthon, de esetleg meg tudod kérdezni a kiszemelt boltot telefonon.

(#28421) K1LLMy53Lf válasza icecave (#28419) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

azt azért érdemes szerintem figyelembe venni, hogy a P3 hiába mélyorientált a valóságban, a mai trendhez képest nagyon lineáris, tehát basszushiányos az efféle hangzáshoz szokott emberek számára (legalábbis saját tapasztalataim szerint, ahogy kollégákkal teszteltettem). Ezzel csak arra akarok rámutatni, hogy azért, mert szerinted is mélyhiányos a mélyorientáltság ellenére, nem biztos, hogy a valóban erősen V-s fülesekben kevés lenne számodra a mély:B

De egyébként az xDuoo X3 jó választás lehet, most már kijött rá a Rockbox végleges állapotban, így már EQ is van rajta (a mély és magas tartomány dB-nként állítható, de bővebben nem néztem, mert nem érint a dolog szerencsére:B), sokkal jobban testreszabható, kezelhetőbb (habár én a stock gyári software-t is szeretem) és tovább is bírja az akksija.

Persze nem fényezni akarom, de ugye nem tudok szubjektíven nyilatkozni, nekem ugye az első "komolyabb" lejátszóm és nagyon szeretem:B

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#28422) icecave válasza K1LLMy53Lf (#28421) üzenetére


icecave
nagyúr

Lehetséges, sőt. Viszont tény, hogy P3 a Sony-kon baromi jól szólt. Z1C-Z3C nagyon jó ilyen szempontból, 6S hangja és beállítási lehetőségei (inkább utóbbi) erősen korlátoltak hozzájuk képest. Ezt mindenképp visszasírom előbbiekből, ha mást nem is.

(#28423) Ciccuka válasza kemcso (#28412) üzenetére


Ciccuka
veterán

Miért ne tudna az basszust Rock Zircon-al például?

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#28424) K1LLMy53Lf válasza icecave (#28422) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

Alapvetően a helyedben én is előbb megpróbálnék valami erősen V-s fülest, ahogy a többiek is javasolták, mert a szifonoknak elméletileg egész jó hangjuk van elméletileg (habár megerősíteni nem tudom, sosem hallottam őket, csak olvastam már többször ezt róluk, de vannak kollégák itt biztos, akik ezzel kapcsolatban kompetensen tudnak nyilatkozni), illetve amiatt is, hogy szerintem mindegyik fülest meg tudod valahol (vagy valakinél) hallgatni, tehát veszteni valód nem igazán van, ha előbb ebben az irányban próbálkozol.

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#28425) Oryctolagus


Oryctolagus
tag

Üdv!

Van egy Creative Zen V Plus lejátszóm amit nem tudok feltölteni és a kijelző is elhalványult.
Javítható, vagy mehet a polcra mint szép emlék?

Köszönöm!

Per aspera ad astra.

(#28426) Chuck Norris válasza Oryctolagus (#28425) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Neked nem a barárod? :)

(#28427) schawo


schawo
titán

Némi filózás után egy Meizu MX4 Prora esett a választásom. ESS9018K2M + OPA1612 az audio rendszere. Majd írok egy kicsit a hangjáról, összehasonlítva az Galaxy S-sel, és a Mytek Stereo192-vel.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#28428) K1LLMy53Lf


K1LLMy53Lf
senior tag

Ha esetleg valakit érdekel 16.án (tehát 2hét múlva szombaton) BP-en leszek, így ha esetleg valaki kíváncsi az xDuoo X2/X3 hangjára (vagy az Ostry KC06 fülesére), az írjon rám és pm-ben megdumáljuk a dolgot (sajnos egyelőre nem tudom mennyire kötött a program, de szükség esetén utánaérdeklődöm stb)

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#28429) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Xduoo x3-hoz melyik fejhallgató javasolt? :R

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#28430) schawo válasza koncsik (#28429) üzenetére


schawo
titán

Öööööö, ez így egy megválaszolhatatlan kérdés. Inkább itt kérdezz, és olvasd el a összefoglalót. [link]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#28431) koncsik válasza schawo (#28430) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

okés kösziiii

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#28432) syler123


syler123
veterán

Sziasztok!

Erről a lejátszóról mi a véleményetek? Esetleg más alternatíva (<3600ft ~ 12-13$)?

Bringázáshoz kellene, mert a bringatáskába csak úgy fér be a telefon ha nincs beledugva jack kábel, zsebben meg idő kérdése mikor fog elszállni a telefon, szóval inkább egy ilyen repüljön, mint a telefon, de ez kisebb is szóval ez nem menne sehova.

Érdekelne továbbá hogy az akku meddig bírja stb. Egy Piston 3 youth kiadással lenne használva.

[ Szerkesztve ]

(#28433) fericske válasza syler123 (#28432) üzenetére


fericske
addikt

Ennyi pénzért ha nem jó legfeljebb röpteted. A youth-oz szerintem megfelel.
Vagy veszel egy karra tehető tokot a telódhoz --> pl. ugyanonnan

(#28434) pulutodurumo válasza syler123 (#28432) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Ruizu lejátszóról volt már jó vélemény. Legfeljebb a kezelést kell szokni, más nagy hibáról nem olvastam.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#28435) syler123


syler123
veterán

Köszi, mind2őtöknek, akkor marad ez :)

(#28436) K1LLMy53Lf válasza syler123 (#28435) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

ár/értékben teljesen jó. Én futáshoz/edzéshez szoktam ajánlani ezt, ha valaki könnyű, nem túl drága lejátszót keres.:)

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#28438) trialboj


trialboj
őstag

Kiemelt hsz-t sajnos nem találtam, és csak az utolsó oldalt böngésztem végig, de eléggé lesokkolt, hogy amiket ajánlgattok, főleg az oldal alján, azok kb 15k tól kezdődnek.(mondjuk mindnek van kijelzője is)

Pont alattam kérdezte valaki, hogy bringázáshoz megfelel-e valami, Nos nekem is hasonló igényeim lennének, azt leszámítva hogy nem kell kijelző, kicsi legyen. Olyan érdekelne, amin 4 gomb van, és ha elindítom megy, nem akarok hőbörögni a hangszínekkel, meg playlistekkel. Mint pl a ipod shuffle. Piston youth 3 fülessel hallgatnám, és abszolút nincsenek nagy igényeim, csak szóljon valami a fülembe.

Tehát a fő szempont az ár lenne, ami ha lehet minél alacsonyabb legyen, Pár boltba benéztem itthon, de ilyesmit nem találtam egyáltalán, eléggé lepusztította a piacot az okos telefon áradat.

Kínomban rendeltem 1 ilyet hátha kibír 1 szezont(?) :)) Meglepően jól szólt, sokkal erőteljesebb volt mint a ZTE redbull telóm, aztán 3 óra után lemerült, és nem lehet tölteni, szóval kuka... nájsz. Remélem nem gond hogy linkeltem, igazából negatív reklámként szántam, hogy más ne fűzzön híú ábrándokat hozzá

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#28439) K1LLMy53Lf válasza trialboj (#28438) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

keretet nem adtál meg, így alsó kategóriában a Ruizu X2-t bátran ajánlanám. (pár napja linkelve is volt ~$13 összeg)
tartósságról nem tudok nyilatkozni, párom 6-8hónapja használja, de csak ritkán

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#28440) Tulku válasza trialboj (#28438) üzenetére


Tulku
veterán

Én a helyedben vennék egy BT headset-et...adnak hozzá fülest is, vagy egybeépített is szóba jöhet...így teló elrak vhová és vezeték nélkül nyomhatod bicajjal....

Sony-nak vannak BT-s cuccai ott érdemes nézelődni....

(#28441) trialboj


trialboj
őstag

Nos az a helyzet, hogy az a raizu kb pont a határon van úgy 5kig érdekelne, és olyasmit szeretnék amin nincs kijelző, mert gondolom az drágítja meg. Nem tudom van-e egyáltalán ilyen...

A BT heaset nem tudom mennyibe kerül, de mint említettem a telefonomról közel sem szólt olyan jól a zene, azonos fülessel, mint arról a 3 dolcsis kis szemétről amit csak 1x tudtam használni, + a BT is csak merítené tovább a telót, és van olyan terep ahova magammal sem viszem, mert ha esek akkor az lesz a legértékesebb csonton :))

Meglehet hogy nem létező terméket keresek, de abból indultam ki, hogy ha az előző Hszben linkelt 3 dolláros verzió létezik, akkor hátha van mondjuk 10-12 ért hasonló, de mégis olyan ami kibír 1 nyarat legalább.

Köszönöm

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#28442) K1LLMy53Lf válasza trialboj (#28441) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

hát a Ruizu ahogy írtam ~$13, tehát benne van a keretbe. ahogy, h van hozzá kijező is csak pluszt ad :) Súlyra am meg sem érzed, kb mint egy teli doboz gyufa... de lehet annál is könnyebb :)
hangra viszont jó árához képest, hangos is (P3 elég halk ugye telókról pl, de x02 szépen meghajtja), és elég sok időt bír egy töltéssel (15h++)
Persze nem rábeszélni akarlak, meg ugyebár tartósságról nem tudok nyilatkozni, hogy aktív használat mellett mit bír, de én spec ebben az ársávban nem tudok jobban:B

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#28443) Tulku válasza trialboj (#28441) üzenetére


Tulku
veterán

Lehet neked vmi ilyen termék kéne...csak az nem ez az ársáv....talán használtam láttam féláron jófogáson, de még akkor is jócskán túllóg a kereteden...

Itt nincs vezeték, rögzítési anomáliák, vízálló...stb...de drága...aliexpressről lőnék a helyedben vmi hasonlót, de ott megint az a bökkenő, hogy mi van ha kuka?

(#28444) unrealnoise


unrealnoise
senior tag

Az élet milyen...

Történt, hogy a lassan két éves LG G2-esem a jack csatlakozót képtelen megtartani. Állandóan ki és elmozdul. Használhatatlan, pláne, hogy mostanság szeretek és szeretnék, nagy túrázásokat csapni. Velencei-tó körbesétálása már megvolt, de még csak most kezdek belelendülni. Több napra is lehet távol leszek mindentől, és mindenkitől.

Agyaltam, hogy cserélek telefont, vettem egy 10.000-es külső akkutöltőt, de továbbra is bosszantott, hogy nem tudok csak úgy mozgás közben számot léptetni, kijelzőt kell mindenképpen maszatolni, stb.

Néztem Sony A15 (jó is, ebay-en kifejezetten jó áron is találtam Angliából újat), meg aztán néztem ezeket a profibb cuccokat, az iRiver utódtól kezdve mindent, aztán ránéztem a régi kedvenc márkámra, a Cowonra, és áááá: Plenue D. Szerelem lett rögtön. Minden gomb ami kell, profi kinézet, elegáns, egyszerű. Hatalmas akkukapacitás. Asszem ő lesz a nyerő.

Mivel telefonon eddig Spotify-t és Deezert használtam, (mikor melyiket), most elkezdtem a régen kukába dobott mp3-ak összevarázslását. :) Elleszek egy ideig.

Sorry ezért a kis szösszenetért, de azt hittem már tényleg nem találok bár drágán, de még megfizethető kategóriában valami kiemelkedőt egy megbízható gyártótól. :)

steam / trakt.tv ID: unrealnoise

(#28445) .DLL


.DLL
veterán

Egy korszak lezárult... :(

Sayonara!

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#28446) krx21 válasza .DLL (#28445) üzenetére


krx21
nagyúr

Ilyen SanDisk volt nekem is... :DDD

(#28447) .DLL válasza krx21 (#28446) üzenetére


.DLL
veterán

Nekem is csak volt :W

(P.H.)

(#28448) malphitee


malphitee
senior tag

Hi. Még mindig a sandisk sansa sport,vagy clip ki minek hivja uralja magasan a 17-20000ft os lejatszok legjobb hangminoseget?

(#28449) malphitee


malphitee
senior tag

Hi. Fiio m3 vs fiio x1 vs xduoo x2 vs sansa sport (clip+).? Melyiknek van ezek kozul a legtisztabb,reszletesebb, mely hangokban gazdag hangja?

(#28450) Sz.Péter


Sz.Péter
tag

Sziasztok!Olyan kérdésem lenne,hogy telo vonalon létezik audiophile hangminösègü mobil,ami akár egz komolyabb fejest is kihajt föleg komolyzenèn is.Ill jò lenne,ha nem menne5" fölè,de ha mègis az se nagy baj,viszont,az fontos,hogy mikro sd-vel bövithetö legyen.Koràbban a xiaomi mi note prot nèztem,de se nem bövithető,ès egy òriàs teĺò.Köszi a vàlaszokat.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.