Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11951) SaGa59 válasza Kiskopika (#11949) üzenetére


SaGa59
őstag

A virtuális gép azért virtuális, mert a tényleges vason futó oprendszerben futó virtualizációs program belsejében fut. Azaz párhuzamosan az alap oprendszerrel.

Letöltesz egy Virtualbox nevű programot, telepíted, elindítod. Létrehozod benne a virtuális gépet, meghatározod hány processzormaggal, mennyi memóriával, videorammal akarod ellátni. Persze a fizikai RAM mennyiség, proci magok száma korlátoz, többet nem adhatsz annál, amid ténylegesen van.
Hozzárendeled a diszkeket, ami lehet virtuális (megfelelő méretű fájl), vagy fizikai hdd is. Bebootolod, telepítesz rá oprendszert és használod. A fizikailag létező géped a Host, a rajta futó másik meg a Guest. Ebből akár több is lehet párhuzamosan.
A guestekre rá kell telepíteni az oprendszer telepítése után a Virtualbox integrációs szolgáltatásait, hogy az egér szabadon tudjon ki-be mozogni a virtuális gép ablaka és a host oprendszer között. Ileltve a segítségével lehet pl "asztal integrációt" csinálni, amitől a virtuális géped desktopja "beépül" a fizi

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#11952) SaGa59 válasza SaGa59 (#11951) üzenetére


SaGa59
őstag

A fenébe, a végét lenyelte szerkesztés után.

Szóval az asztal integráció azt jelenti, hogy a guest ablaka eltűnik, a desktopja beépül a host-éba, agy pl a W8-on megjelenik az XP "tálcája" startgombostól, meg za ikonjai is ott vigyorognak, csak amikor elindítod, akkor a program a virtuális gépben fut.

Nekem itthon most 3 virtuális masina van, egy XP, egy Linux, meg egy chromeOs. Ezek a hosttal, egymással és a nettel is tudnak kommunikálni. Illetve az XP már csak a hosttal, a netre már nem engedem ki.

Tipikus otthoni felhasználás pl amikor letöltesz a netről egy virtuális appliance-et, amiben semmi más nincs, csak egy böngésző és egy víruskereső. Ezen netezel, így ha valamit sikerül bekapni, elég letörölni a virtuális diszket és előkapni a klónját, már mehet is tovább minden, a hostodra semmi sem jut ki. A letöltött programokat is a virtuális gépben ellenőrzöd és csak ez után rakod át a hostra...

A másik tipikus házi alkalmazás, amikor pl valaki linuxozik, de mégis kellene a photoshop és nem akar a gimppel megismerkedni. Ilyenkor a linux a host és abban fut egy windows guest.

Vagy az ilyen célszoftok, mint amiről itt is szó van.

Esetleg oldschool játékos, akinek kell egy w98, mert a régi kedvenc játéka már újabb oprendszeren nem megy...

Az a "régi felállás", amire gondoltál a dual boot, vagy újaban multiboot. Egymás mellé van telepítve többféle oprendszer (W7, xp, linux) és a gép bekapcsolásakor a boot program menüjéből lehet kiválasztani, melyik induljon. Ilyenkor egyszerre csak az egyik működik és még az sem biztos, hogy a másikhoz tartozó lemezterület elérhető...

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#11953) Kiskopika válasza SaGa59 (#11952) üzenetére


Kiskopika
senior tag

Uhhh, nagyon koszonom. Ezt eleg jol rendbe tetted nalam. Koszonom

(#11954) schmutza


schmutza
csendes tag

Sziasztok!

Nemrég vettem egy D-Link DNS-320L-t. Hogy tudom azt beállítani, hogy külső hálózatról is elérjem? Statikus IP-m nincs, de DDNS fiókom viszont igen. (dlinkddns.com) A NAS amúgy egy Technicolor routerhez csatlakozik, az viszont nem támogatja a dlinkddns.com-os DDNS címet.

Köszi!

(#11955) krealon válasza schmutza (#11954) üzenetére


krealon
veterán

A DynDNS frissitest vegzo eszkoz lehet a router mogott is.
Beallitod a NAS-on, es az majd elintezi maganak.
A routeren csak a port forwad-okat kell szukseg eseten beallitani a NAS IP-jere.

(#11956) schmutza válasza krealon (#11955) üzenetére


schmutza
csendes tag

Ennek örülök, mert eddig ezt csináltam. :) Viszont a NAS külső IP címét honnan tudom megszerezni? (Csak a helyi IP-jét látom a beállítások között.) Köszönöm!

(#11957) krealon válasza schmutza (#11956) üzenetére


krealon
veterán

"Viszont a NAS külső IP címét honnan tudom megszerezni?"

Nem a NAS-nak, hanem a router-nek van (lehet) kulso, publikus IP cime, amit a dlinkDNS alkalmazas ugy hataroz meg, hogy egy internetes D-link szervertol megkerdezi, hogy "milyen IP cimrol erkezonek latsz engem".
Minden Dinamikus DNS kliens igy csinal, ami nem kozvetlenul a router-en van megvalositva.

(#11958) schmutza válasza krealon (#11957) üzenetére


schmutza
csendes tag

Köszönöm!

(#11959) SaGa59


SaGa59
őstag

Valaki valamit ezekről?
Zyxwl NSA 310
Shuttle Omninas KS10

Csendes, egy lemezes, kis fogyasztású, olcsó NAS-t keresek. Igazából csak megbízható torrent kliens és Samba szerver funkció kellene, a médiaszerver egyelőre lényegtelen.

Játszhat még a DNS-320L is...

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#11960) Tonyk válasza SaGa59 (#11959) üzenetére


Tonyk
veterán

Ha jót akarsz a dlinket és a shuttle-t elkerülöd. Elég rossz véleménnyel vannak róluk.
NSA310 jó választás lehet. Olyan 6,5-7MB/sec körül tud torrentet kihajtani.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#11961) sikkancs


sikkancs
csendes tag

Sziasztok, segítenétek NAS-t és belevaló merevlemezt választani?

- torrentezésre ezt használnám, laptopot kiváltanám vele teljesen, szóval tudjon többet is kezelni(~25);
- a rajta tárolt filmeket, wifin smat tv-n nézném (HD tartalom, torrent esetleg menjen mellette ha bírja);
- 60 megás netem van, amit egy TL-WR740N routerrel osztok meg. (ha nem elég kérlek ezt is ajánljatok);
- külső hálózatból hozzáférjek a tárolt fájlokhoz, torrentet tudjak hozzáadni (nem tudom, hogy ezt hogyan lehet megoldani szoftveresen, accountot csinálni rá külön mappára?)

Amiket eddig találtam: (a különböző gyártók szoftverei sokban különböznek egymástól?)
ZYXEL NSA325 v2
QNAP TS-112P
Synology DS115j

Válaszokat előre is köszönöm szépen!

(#11962) Darda Csabi válasza sikkancs (#11961) üzenetére


Darda Csabi
tag

A qnap és Synology nagyon barátságos fekülettel rendelkezik és megbízhatóek is, nyílván itt is van többféle. Én egy hasonló Synology Nast teszteltem, és jól bírta a gyűrődést!

(#11963) Multibit válasza sikkancs (#11961) üzenetére


Multibit
veterán

A mai modern NAS-ok tudják azokat a dolgokat, amiket szeretnél. Az általad felsoroltak közül én mindenképpen a Zyxelt választanám.
Torrentezésnél nem csak azt kell nézni, hogy hány torrent fut egyszerre, hanem azt is, hogy mekkora sávszélességet akarsz torrentre használni! Minél nagyobbat akarsz, annál erősebb NAS kell (CPU, RAM).
A wifi-n történő FHD filmezés necces, nem nagyon szokott összejönni! Talán ha a lejátszó eszköz közel van a routerhez. Egyébként meg sok tényező befolyásolja ezt. Távolság, falak száma, falak anyaga, router és ellenoldal képességei. A mostani routereddel biztos nem menne, azaz menne, de állandóan akadna a film. A helyedben valamilyen gigabites routert vennék, akkor is, ha a jelenlegi neted sebessége 100Mbps alatt van. Egyrészt hosszú távon kell gondolkodni, másrészt a 100Mbps routerek a LAN-on belül is lassúak.Routerrel kapcsolatban kérdezz ITT!

(#11964) SaGa59 válasza Tonyk (#11960) üzenetére


SaGa59
őstag

Köszi...

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#11965) sikkancs válasza Multibit (#11963) üzenetére


sikkancs
csendes tag

Köszi szépen a választ!!

(#11966) Darda Csabi válasza Multibit (#11963) üzenetére


Darda Csabi
tag

Mennyire érné meg hostingolni egy ilyen szervert? Az biztos, hogy nagyobb biztonságban van egy szerverteremben, mint otthon vagy az irodában, illetve a komolyabb szolgáltatók biztosítanak redundanciát, így lényegében az áramellátás, internet, hűtés stb. adott folyamatosan. Illetve így nem kell megvenni sem, néhány projektre viszont megérné,nem?

(#11967) Multibit válasza Darda Csabi (#11966) üzenetére


Multibit
veterán

A biztonságról Te magad is gondoskodhatsz. Szándék és pénz (egyszeri befektetés) kérdése a dolog. Van itt olyan fórumtárs, aki a szüleinél lévő NAS-ra (is) menti a fontos adatait. A több példányos, fizikailag elkülönített mentést Te is meg tudod oldani. Ez nyilván az érzékeny, pótolhatalan fájlokra vonatkozik (pl. családi fotók, videók). A bérelt szerver használatának feltétele a mindenkori internethozzáférés! Ha bármiylen okból ez nem adott, akkor nyilván nem férsz hozzá a dolgaidhoz. Vannak olyan felhasználási területek, ahol szükséges a LAN-on belüli elérhetőség (Pl. FHD filmek továbbítása házon belüli felhasználáshoz). Itt egyrészt a netsebesség lehet korlátozó tényező, másrészt a már korábban említett nethez kötöttség (ugye nem túl életszerű a bérelt szerverről történő filmezés ;] ). Vagyis nem váltja ki a házi használatú NAS-t a szerver hosting. Mint ahogy az agyonhájpolt cloud sem fogja teljesen kiszorítani a lokális adattárolást. Akárhogy is nézzük, mindig lesznek olyan adatok és olyan alkalmazások, amelyek igénylik az azonnali, helyi elérést.

[ Szerkesztve ]

(#11968) Darda Csabi válasza Multibit (#11967) üzenetére


Darda Csabi
tag

Ezekben igazad van, bár ha éppen nem ott vagyok ahol a NAS és nincs netem akármilyen okból, akkor sehogy sem tudom elérni, vagy ha otthon van akkor meg érdmes egy biztosítást kötni rá, mint ahogy minden elektronikai eszközre, villám, lopás... Hangosan gondolkodok, jó hát átgondolom ezt még! Mindenesetre köszönöm a gyors és hasznos visszajelzést!

(#11969) Gsx-rr


Gsx-rr
veterán

Van egy Qnap nas amit a helyi hálón lan-on összekötött gépről elérek ,de valamiért Wi-fi-n csatlakoztatott laptoppal nem tudok megnyitni fájlokat.

Mi lehet a gond?

(#11970) Cold5


Cold5
senior tag

Sziasztok,

Egy 325v2 néztem ki magamnak. A következő kérdésem/problémám lenne!
Olyan routerem van (szolgáltatótól kapott) amin minden port le van zárva. Nem tudok se az admin felületébe belépni így nem tudok ddns vagy no-ip szolgáltatást megadni...

Távolról, hogy fogom tudni elérni?

Belsőnek, meg csak dlna szervernek kellene (6TB film, zene, kép) kiszolgálni TV-t, tabletet, de az gondolom menni fog...

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#11971) Patice válasza Cold5 (#11970) üzenetére


Patice
nagyúr

Szolgáltatói router mögé még egy router....

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#11972) sanzi89 válasza Patice (#11971) üzenetére


sanzi89
addikt

És így miként is lesz kifele nyitott bizonyos port? A public címet nem adja tovább a szolgáltatói router, utána pedig állíthatsz bármit a saját routereden, szóval butaságot ne javasoljunk.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#11973) Patice válasza sanzi89 (#11972) üzenetére


Patice
nagyúr

Én most is a saját routeremet használom a szolgáltatói modem/router utån és nincs gondom a ddns-sel meg a távoli eléréssel.

A szolgáltatói cuccokon szerintem ki van kapcsolva minden korlátozás, minden port nyitva és így működik minden működik a dobozból kivéve.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#11974) sanzi89 válasza Patice (#11973) üzenetére


sanzi89
addikt

Akkor ez bizony szolgáltató és eszköz függő. T-Home kábelnet Cisco EPC3925 kombóval nem tudnád megcsinálni, pedig ott még el is éred a Cisco felületét. Egyébként milyen szolgáltató milyen eszközével tudtad ezt megcsinálni?

Egyébként Cold5 írta, hogy nála minden bejövő port csukva van, és nincs admin felület elérése, hogy állítson bármit, szóval ezzel a kombóval nagyon buktának tűnik a dolog.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#11975) Patice válasza sanzi89 (#11974) üzenetére


Patice
nagyúr

Nálam Digi + Zyxel modem-router.

Amúgy a zárt port sem jelenti azt, hogy ne sikerülne. Pl. UPnP tud belülröl portot nyitni magának.

Esetleg egy kölcsön routerrel ki lehetne próbálni.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#11976) Elemental válasza sanzi89 (#11974) üzenetére


Elemental
addikt

Nekem épp egy téoffline/cisco3925 router van bekonfigolva. 100%-osan működik.

(#11977) glaci válasza Patice (#11975) üzenetére


glaci
őstag

Sőt, ha az UPnP működik, akkor router sem kell, mert a NAS is ki tudja nyittatni magának a portokat és a DDNS -t is elintézheti Ő saját maga.
(Mondom ezt úgy, hogy nem ismerem a 325v2 -t, de az általam felügyelt Synology NAS tudja.)

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#11978) Patice válasza glaci (#11977) üzenetére


Patice
nagyúr

Nálam a routeremben tiltva van az upnp és a Synology NAS-om intézi ddns-t. :D

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#11979) sanzi89 válasza Elemental (#11976) üzenetére


sanzi89
addikt

Akkor áruld el nekem kérlek, hogy miként oldod meg a dinamikus dns elérést távolról. A Cisco csak DynDNS-t tudja, ami fizetős.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#11980) SaGa59 válasza sanzi89 (#11979) üzenetére


SaGa59
őstag

Beállítod a TP-n, hogy frissítgesse a noIP-n a címet. Ez egy sima http kapcsolat, így belülről kifelé átmegy és a külső router külső címét fogja beregelni.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#11981) glaci válasza Patice (#11978) üzenetére


glaci
őstag

Ezt két külön dolognak íram, nincs összefüggés. Csak arra céloztam vele, hogy nem kell Neki vennie még egy routert plusszba.
1.: Ha megy az UPnP, akkor a NAS tud magának portot nyitni.
2.: Ha a Zyxel is olyan mint a Synology, akkor tud önmaga DDNS -t kezelni (frissíteni).
Szóval szerintem nem kell majd a router, minden megoldható a NAS -sal.
(Ha meg a HGW nem kezeli az UPnP -t, akkor azon a router sem segít.)
De egyébként ez utóbbi könnyen tesztelhető, mert ha a PC -jén tud torrentezni úgy, hogy azon a BT kliens aktív módban van, akkor jó az UPnP. ;)

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#11982) Elemental válasza sanzi89 (#11979) üzenetére


Elemental
addikt

A nasban (synology) van beállítva a ddns.

(#11983) Cold5 válasza sanzi89 (#11972) üzenetére


Cold5
senior tag

Most akkor, mi lenne a megoldás?

Tényleg minden port le van tiltva, és az admin oldal is elérhetetlen!

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#11984) dunkel válasza Cold5 (#11983) üzenetére


dunkel
őstag

Ha engedve van rajta az upnp akkor NAS-on konfigolod a dinamikus dns-t és konfigurálod mi legyen elérhető kintről.
Ha ez nem megy, akkor azt kell csinálni amit Patice javasolt: a szolgáltatói router mögé raksz egy sajátot és azon konfigurálsz.

(#11985) escape


escape
aktív tag

Üdv. Megint én. :) Egy egyszerű kérdésem lenne. Adott egy 10 felhasználós "vállalati" környezet, amely négy fiókos kivitelt, erős hardvert és megbízható szoftvert kíván. A keret 150K. Qnap TS-421-et néztem ki. A kérdés az, hogy van-e ettől jobb/megbízhatóbb/olcsóbb NAS is a piacon? Illetve Qnap vagy Synology? :R

Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

(#11986) Cold5 válasza dunkel (#11984) üzenetére


Cold5
senior tag

Nincs engedve az upnp. :((

Akkor egy másik router... simán rákötöm, nem lesz semmi probléma?

Max. annyi, hogy hogy dupla wi-fi-t fogok szórni...

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#11987) glaci válasza Cold5 (#11986) üzenetére


glaci
őstag

Ha a router mögé kötsz még egy routert, azzal nem leszel előrébb!
Ha a router helyett kötsz be egy másikat, az segíthet!

Bizzos, hogy nem megy az UPnP?
Szerintem, ha van időd, akkor azért próbáld ki, amit a 11981 -ben írtam a végén! (Csak mert ha úgy van, ahogy írod, akkor így nagyon durván korlátozottak a lehetőségek ennél a szolgáltatásnál.)

[ Szerkesztve ]

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#11988) Cold5 válasza glaci (#11987) üzenetére


Cold5
senior tag

UPNP-t weboldal-on ellenőríztem...

http://upnp-check.rapid7.com/
és
https://www.grc.com/x/ne.dll?rh1dkyd2

Itt mindenhol azt írja: Your router did not respond to a UPnP discovery request.

Azt, hogy aktív vagyok-e, hogy tudom megnézni?

Nagyon köszönöm a segítséged...

[ Szerkesztve ]

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#11989) SaGa59 válasza Cold5 (#11988) üzenetére


SaGa59
őstag

Khmm...
Nem lenne jó, ha a netről is mehetne az upnp kérés egy routeren. Azzal akár át is vehetnék kívülről a routered fölött az irányítást... Ezek az oldalak pont arra vannak, hogy ellenőrizhesd, nincs e kifelé nyitva véletlenül ez a lehetőség.

Töltsd le az első linkedről a scannow-t és azzal ellenőrizd.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#11990) Cold5 válasza SaGa59 (#11989) üzenetére


Cold5
senior tag

Tessék...

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#11991) dunkel válasza glaci (#11987) üzenetére


dunkel
őstag

Miért nem lesz előrébb, kifejtenéd?

(#11992) glaci válasza dunkel (#11991) üzenetére


glaci
őstag

Mondjuk azért mert hiába megy át az adatforgalom az új routeren, ha utána a régi ugyanúgy megfogja!
Akkor ha kiveszed az új routert, akkor is ugyanott vagy, nem?!
Ha HELYETTE tudja berakni, akkor jó, de ha csak mögé, akkor nem ér semmit! (Ezt Te is beláthatod, ha jobban belegondolsz.)

(11988) Cold5:
Pl. a uTorrent kliensben van ellenőrzés erre a célra.
De némelyik tracker is kiírja, hogy aktív vagy passzív módban csatlakozol-e hozzájuk.

[ Szerkesztve ]

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#11993) dunkel válasza glaci (#11992) üzenetére


dunkel
őstag

A szolgáltatói router nem fog meg semmit. Én még nem találkoztam olyan internet szolgáltatóval aki bizonyos portokon enged csak forgalmazni, minden mást lezár. Mögé berakja a sajátját és úgy konfigurálja ahogy neki tetszik. Továbbmegyek, szerintem a router jelszót is adja a szolgáltató ha ő rakja le, de ez nem ide tartozik.

(#11994) dunkel válasza dunkel (#11993) üzenetére


dunkel
őstag

Annyiból árnyaltabb, hogy befelé nem lesz port forward, vagyis valóban nem ez a legjobb megoldás. Kell a hozzáférés a routerhez vagy minimum upnp, ahogy a kolléga is írja. :R

(#11995) glaci válasza dunkel (#11993) üzenetére


glaci
őstag

Én is azt írtam Neki, hogy szerintem nem fog semmit az a szolgáltatói router. (Ezért kértem, hogy tesztelje torrentel.)
És azt is, hogy szerintem felesleges mögé még egy. (Mert minek?! Persze én tudok mondani rá felhasználási lehetőséget, de jelen helyzetben felesleges.)
Nem is értem miért kell mégis magyarázkodnom. (Aki nem érti, az tegyen be még egy routert feleslegesen, aztán kész.) (Egyébként nekem is van + router bekötve itthon, az egyik alhálózatomon izolációs célból, de ez már más helyzet.)

[ Szerkesztve ]

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#11996) spiky03


spiky03
veterán

Ha már router a téma. :)

Én annyit kérdeznék tőletek, hogy milyen routerre lenne érdemes cserélnem a jelenlegi TP-LINK TL-WR842ND?

Mert úgy érzem az a gyenge láncszem a rendszerben, mert most, hogy a netem megemelték DIGI 100/40-re így úgy gondolom, hogy mennie kellene a BD25/50-nek is lazán, de sajnos ez nem így van. :(
Volt olyan, hogy belenéztem valamelyik BD25-be és akkor ment rendesen, majd belenéztem egy másikba és az meg szaggatott. Sőt olyan is volt, hogy egy sima 1080p-s mkv is szaggatott.

Van valakinek valami javaslata?

Nem tudom az mennyire baj, hogy a NAS-on 535 torrent fut. :DDD Igaz megnéztem és akkor kb a feltöltés 500 k volt. A NAS-om egy ZyXEL NSA-310-es.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#11997) glaci válasza spiky03 (#11996) üzenetére


glaci
őstag

Hát, ahogy elnézem lehetett ott akár a NAS is a gyenge láncszem.
De majd akinek van ilyenje az majd tapasztalatból megmondja a tutit.

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#11998) dunkel válasza spiky03 (#11996) üzenetére


dunkel
őstag

Kábelen keresztül ugye? Wifi felejtő, ne is próbálkozz.
Kábelen NFS-en keresztül olvasod? Nekem úgy fut a 310 és BD50 simán megy. Lestoppolni a sok torrentet semmibe nem kerül és kiderül az volt-e a gond. Kicsi az esélye, hogy a router a szűk keresztmetszet. Lehet még a lejátszó is, volt olyanom amin határeset volt a HD játszás hálóról.

(#11999) spiky03 válasza dunkel (#11998) üzenetére


spiky03
veterán

Természetesen kábelen.
Mind Cat5e kábel.
A lejátszó az egy Pioneer BDP-150 okosított fw-vel.
SMB-n van a megosztás.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#12000) dunkel válasza spiky03 (#11999) üzenetére


dunkel
őstag

Smb lehet gond, több cpu-t eszik mindkét oldalon.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.